League of Legends Nedir? - Home Blog - eTail Blog
League of Legends Nedir?

    League of Legends (ya da LoL), 2009 yılında Riot Games tarafından geliştirilen ve yayımlanan MOBA (Multiplayer Online Battle Arena) oyunudur. Oyun, DotA (Defense of the Ancients) haritası örnek alınarak tasarlanmıştır. Oyunun ilk çıktığı yıllarda, oyunun baş tasarımcısı DotA haritasını da tasarlayan Steve Feak’tir. League of Legends oyunu, beşer kişilik iki takımın tek bir haritada savaştığı bir oyundur. Oyundaki amaç, karşı takımın ana kulesini yok etmektir. Karşı takımın ana kulesini yok eden takım, doğrudan maçı kazanmış sayılır.

    League of Legends’da, her oyuncu kendine birer kahraman (oyunun terimiyle Şampiyon) seçer ve haritada (Sihirdar Vadisi) hünerlerini sergilemeye çalışır. Her bir şampiyon, daha fazla hasar vermek ya da görevini daha iyi yerine getirebilmek için altın biriktirir ve biriken altınlarla yeni eşyalar alarak kendini güçlendirir. Her bir şampiyonun, standart olarak 4 adet farklı yeteneği bulunur ve bu yetenekleri doğru zamanda kullanarak rakip takımın şampiyonlarını öldürmek gerekir.

    League of Legends Yapımcısı Kimdir?

    League of Legends, Riot Games tarafından geliştirilmiş ve yayımlanmıştır.

    Riot Games, 2006 yılında Los Angeles/ABD’de kurulmuştur. İki oda arkadaşı olan Brandon Beck ve Marc Merrill tarafından kurulan şirket, bugün 20’den fazla ofise ve 3000’den fazla çalışana sahiptir. En bilinen oyunları League of Legends’tır.

Riot Games oyunları aşağıdaki gibidir;

  • League of Legends

  • Teamfight Tactics

  • Legends of Runeterra

  • Valorant

  • League of Legends: Wild Rift

Bu oyunlara ek olarak, zaman zaman mini oyunlar da çıkmaktadır. Çoğunlukla, doğrudan LoL karakteriyle bağlantılıdır. Riot Games şirketinin mini oyunları da şunlardır;

  • Astro Teemo

  • Cho'gath Eats the World

  • Blitzcrank's Poro Roundup

  • Ziggs Arcade Blast

  • Star Guardian: Insomnia

  • Project.execute

  • Super Zac Ball

    League of Legends Kaç Yılında Piyasaya Çıkmıştır?

    League of Legends (LoL), 2006 yılında Venture Capital tarafından sağlanan 1 milyon dolarlık bir bütçe ile geliştirilmeye başlanmış, ardından Benchmark Capital ve FirstMark Capital gibi yatırımcılar sayesinde bu bütçe 8 milyon dolar değerine kadar ulaşmıştır.

    Düzenli aralıklarla güncellenen oyuna, sık sık yeni şampiyon ve iyileştirme yamaları gelmektedir. 2009 yılında, yani çıktığı günden bu yana birçok kez değişime uğrayan oyun, oyuncu odaklı şirket olan Riot Games sayesinde oyuncu sayısını her yıl katlamış ve dünyanın en çok kazanan oyun şirketi hâline gelmiştir.

    Oyunun sürekliliğini arttıran ve oyuncuların oyuna bağlanmasını sağlayan güncellemeler, META değişikliklerinin olduğu güncellemelerdir. Her bir şampiyon, zaman zaman olması gerekenden fazla hasar verebilir. Bir başka güncellemede hasarı büyük ölçüde düşürülür ve en az tercih edilen şampiyonlardan biri olabilir. Sık sık şampiyonlarda yapılan bu değişiklikler, oyunu daha oynanılabilir kılmaktadır.

    League of Legends 2021 Yılında Kaç Oyuncuya Ulaşmıştır?

    League of Legends oyuncu sayısı, 2021 yılı itibariyle 100 milyondan fazladır. LoL’ün dünyanın en çok oyuncuya sahip olan online oyunu olmasını sağlayan en büyük şey, Riot Games’in oyuncu dostu izlediği politikalar ve adaletli bir yönetim sağlamalarıdır.

    Oyuna sürekli gelen yenilikler, güncellemeler, etkinlikler de oyunun bilinirliğini arttırmış ve oyuncu sayısının yüz milyona ulaşmasını sağlamıştır.

    League of Legends’in mobil versiyonu olan LoL: Wild Rift ise, mobil cihazlarda en çok oynanan MOBA oyunu olma özelliği taşımaktadır. Google Play Store’da, 10 milyondan fazla insan tarafından indirilmiş ve 1 milyondan fazla oyuncu tarafından puanlanmıştır.

    League of Legends Ücretli Midir?

    League of Legends, oynanması ücretsiz bir MOBA oyunudur. Oyuna üye olmak, oyuna giriş yapmak ve oyunu oynayabilmek için herhangi bir ek ücret ödenmesi gerekmemektedir. Oyunda, yalnızca kozmetik amaçla kullanılan ürünler için gerçek para ile ödeme yapılabilmektedir. Bu ürünler ise yalnızca oyun içerisindeki mağazadan, RP (Riot Points) adı verilen oyun içi para birimi ile satın alınabilmektedir.

    League of Legends Oynayarak Para Kazanılır mı?

    League of Legends, tüm eşyaların oyun içerisinde saklandığı ve paylaşılamadığı bir yapıya sahiptir. Bu nedenle League of Legends’ta yer alan hiçbir eşya ya da öğe, bir diğer oyuncuyla paylaşılamaz, takas yapılamaz ve satılamaz. League of Legends kullanım şartlarında yer alan kurallara göre, herhangi bir eşyanın veya öğenin ticaretini yapmak, hesap almak veya satmak, bir başkasının rütbesini yükseltmek (boostlamak) yasaklanmıştır.

    Tüm bu eylemlerin cezası, tespit edilen hesabın veya hesapların süresiz olarak kapatılması olarak belirtilmiştir. Bu nedenle League of Legends üzerinden herhangi bir şekilde kazanç elde etmek mümkün değildir.

    League of Legends Hangi Yaş Aralıkları İçin Uygundur?

    Riot Games, League of Legends için bir yaş sınırı belirlememiştir. Yine de hesap oluştururken onaylanması gereken kullanım şartları, üye olarak Riot Games’in servislerini kullanacak olan kişinin reşit olmasını veya reşit değilse, ebeveyn onayı alması gerektiğini belirtmektedir. Ayrıca, geçtiğimiz yıllarda Çinli oyuncuları ilgilendiren bir karar alınmış ve belirli yaş gruplara erişim kısıtları getirilmiştir.

    Buna göre, 18 yaşın altındaki oyuncuların günde en fazla 2 saat, 12 yaşın altındaki oyuncuların ise günde en fazla 1 saat League of Legends oynayabilmektedir. Bunların haricinde League of Legends için herhangi bir yaş kısıtı bulunmamaktadır. 

    League of Legends Nasıl İndirilir?

League of Legends’ı indirmek oldukça basittir. Öncelikle League of Legends’ın internet sitesine giriş yapılmalı ve ardından sağ üstte yer alan giriş butonuna basılmalıdır. Riot Games hesabınıza giriş yapıldıktan sonra oyunu indirme sayfasına erişebilir ve kendinize uygun olan işletim sistemi için Windows veya Mac seçenekleri ile oyunu indirebilirsiniz. League of Legends’ı indirmenin bir diğer yolu ise: Tüm bu adımları atlanır ve buradaki bağlantıya tıklanarak oyunun indirme sayfasına direkt olarak erişilir.

    League of Legends Oynamak İçin Sistem Gereksinimleri Nedir?

    League of Legends oyununu oynamak için gerekli sistem gereksinimlerini ulaşmak için hazırladığımız League of Legends Sistem Gereksinimleri adlı yazımıza bakabilirsiniz.

    League of Legends Telefonda Oynanır Mı?

    League of Legends, başlangıçta sadece PC sürümü bulunan ve bu nedenle o dönemlerde mobil platformlarda oynanması mümkün olmayan bir oyundu. Fakat mobil pazarın gün geçtikçe büyümesi nedeniyle artan talebe karşılık vermek isteyen Riot Games, League of Legends: Wild Rift isminde bir mobil oyun geliştirdiğini açıklamıştır. Geçtiğimiz yıl oyunculara sunulan ve oldukça beğeni toplayan Wild Rift, League of Legends’ın PC versiyonu ile birebir olmasa ve çapraz platform desteğine sahip olmasa da mobil oyuncular tarafından oldukça beğenildi ve severek oynanmaya da devam ediyor.

    League of Legends Nasıl Oynanır?

    League of Legends, her oyunda beşer kişiden oluşan iki takımın karşılıklı savaşını konu almaktadır. 150’ye yakın şampiyon arasından kendilerine ve pozisyonlarına uygun olan şampiyonu seçen oyuncular, rakiplerini, rakip minyonları ve en önemlisi rakip kuleleri ortadan kaldırarak zafere ulaşmayı hedeflemektedir.

    Merkez adı verilen ve minyon üretimini sağlayan yapı, her iki takımın da ana üssünde yer almaktadır. Rakibinizin tüm rakip kulelerini yok ettikten sonra merkezi de yok ederseniz, oyunu kazanmayı başarırsınız. Ayrıca oyunda çeşitli şekillerde yaratık veya minyon ya da rakip öldürerek altın kazanmanız da mümkündür. Bu altınlar ile ana üssünüzde, yani doğduğunuz yerde bulunan NPC’yi ziyaret edebilir ve karakterinizi güçlendirecek, size avantaj sağlayacak birçok eşyaya sahip olabilirsiniz.

    Ayrıca League of Legends, oyun içinde ve oyun genelinde olmak üzere iki farklı seviye sistemine sahiptir. Oyun içindeki seviyeniz, karakterinizin yeteneklerini açmanıza olanak sağlamaktadır, oyun genelindeki seviyeniz ise oyun oynadıkça artmaktadır.

    League of Legends Oyununun Konusu Nedir?

    Oyunda yer alan tüm şampiyonlar, Runeterra ismi verilen bir evrende yer almaktadır.

    Runeterra, neredeyse son 200 yıldır kaynağı bilinmeyen bir saldırının altındaydı ve bölgedeki tüm huzur, görünmez bir el tarafından bozulmaktaydı. Bu bozulma devam ederken, Valoran’da yaşayan herkes panik içerisindeydi. Çok şiddetli depremler ve fırtınalar ile karşılaşan Valoran halkı, tamamen perişan bir haldeydi. Tüm bu olayların sebep olduğu yıkımın ortadan kaldırılması amacıyla The League of Legends isminde bir organizasyonun kurulması kararlaştırıldı.

    Bu organizasyon, yaşanan bozulmaların kontrollü bir biçimde ele alınarak çözülmesini sağlamakla görevlendirildi. Bu savaşta ve çatışmada şampiyonlar, dört ayrı gruba ayrılmıştı: Demacialılar, Noxuslar, Ionialılar ve tarafsızlar.

    LoL RP Nedir?

    LoL RP veya geniş adıyla League of Legends Riot Points, Riot Games tarafından League of Legends oyununa eklenen ve oyun içi mağazadan alışveriş yapılmasını sağlayan bir para birimidir. League of Legends oyuncuları bu RP’ler ile yeni şampiyonlar, kostümler, gelişme kartları gibi çoğunlukla kozmetik eşyaya sahip olabilmektedir.

    Bunların haricinde LoL RP ile oyun içerisinde oyuncuya üstünlük sağlayacak, karakterinizi güçlendirecek, verdiğiniz hasarı artıracak veya aldığınız hasarı azaltacak bir eşya satın alınamamaktadır. Oyun içi mağaza tamamen kozmetik odaklıdır ve satın alacağınız eşyalar, sadece görüntü olarak kullanılmaktadır.

    LoL RP Nasıl Alınır?

    Lol RP satın almak için iki ayrı yol bulunmaktadır. Birincisi, League of Legends’ın Launcher’ı üzerinden Mağaza’ya erişmek, ardından RP Satın Al butonuna tıklamak. Bu ekranda çeşitli ödeme yöntemlerini seçerek RP satın alabilir ve hızlıca ödeme yapabilirsiniz.

    İkincisi, League of Legends’ın RP’lerini sitemiz üzerinden kod olarak RP satın alabilirsiniz. Bu kodu etkinleştirmek için yine League of Legends’ın Launcher’ına giriş yapmalı, önce Mağaza ve sonrasında RP Satın Al butonuna tıklamalısınız. Son olarak ise Riot PIN ve Kodlar yazan kutuya tıklamalı ve açılacak olan kutuya satın almış olduğunuz RP kodunu yazarak onaylamalısınız.

    Oyundaki yeni özelliklere erişmek ve oyun zevkini geliştirmek için hemen şimdi eTail.com.tr üzerinden League of Legends (Lol) RP Satın Al ve MOBA dünyasından geri kalma!


Ayrıca aşağıdaki içerikler de ilginizi çekebilir: 

En Popüler Ücretsiz Oyunlar

Razer Gold Nedir?

Riot Games Nedir?

Legends of Runeterra Nedir?

League of Legends: Esports Manager Nedir?

Teamfight Tactics Nedir?

Riot Hesap Giriş Yapma

Riot Points Nedir?

LoL İade Hakkı Nasıl Alınır ve Kullanılır?

LoL Sistem Gereksinimleri 2022 Nedir?

League of Legends: Wild Rift Nedir?

LoL FPS Arttırma Yöntemleri 2022

LoL Ping Gösterme ve FPS Gösterme Nasıl Yapılır?

LoL Sezon Ne Zaman Bitiyor?

Twitch Yayıncıları Kimlerdir?

En İyi Lol İsimleri Nickleri 2022

League of Legends Ligler

League of Legends Başlangıç Rehberi

LOL Meta Şampiyonları 12.8

En Çok Oynanan Ücretsiz Oyunlar

League of Legends Nilah

League Of Legends Orta Koridor Rehberi

League Of Legends Jungle Rehberi

League Of Legends Üst Koridor Rehberi

League Of Legends ADC Rehberi

Valorant Nedir?
Valorant, League of Legends oyununun yapımcıları Riot Games tarafından geliştirilip yayınlanan bir free-to-play, çok oyunculu, birinci şahıs nişancı v...
En Popüler Roblox Oyunları Nelerdir?
Roblox, Roblox Corporation tarafından 2006 yılında piyasaya sürülmüş bir çevrimiçi oyun ve oyun geliştirme platformudur. Roblox dünyasının bir çok oyu...