Riot Points Nedir? - Oyun Ek Bilgi - eTail Blog
Riot Points Nedir?

Riot Points Nedir?

Riot Points, League of Legends oyununda para birimi olarak kullanılır. Kısaltılması RP olarak bilinir. Satın alınan Riot Points kodlarının kullanım süresi 1 yıldır. Bu para birimi oyun içerisinde zaman geçirilerek kazanılamaz. Yalnızca gerçek para karşılığında satın alınabilir. RP ile oyun içerisindeki çeşitli ürünler satın alınabilir. League of Legends oyunu Pay to Win bir oyun olmadığı için RP ile satın alınan ürünler oyun içerisinde ekstra bonuslar sağlamaz. RP’ler bazı etkinlik ve turnuvalarda oyunculara ücretsiz olarak dağıtılabilir. RP kuponuna sahip kullanıcılar bunları kolay bir şekilde aktif edebilirler.
 

Riot Points Ne İşe Yarar?

Riot Points, League Of Legends oyunundaki mağazadan çeşitli ürünleri satın almaya yarar. RP ile yapılan ödeme karşılığında satın alınan eşya oyuncunun envanterine gönderilir. Aşağıda RP ile satın alınabilecek bazı eşyalar liste halinde verilmiştir.
 
  • Yeni Şampiyon
  • Şampiyon kostümleri
  • Renk Paketleri
  • Hextech Üretme materyalleri
  • Emoji
  • Totem görünümleri
  • Sihirdar Simgeleri
  • Event Kartları
  • İsim değiştirme kartı
  • Hesabı farklı servera aktarma

Riot Points Nedir?

 

Riot Points Avantajları Nedir?

Riot Points’in oyunculara sağladığı ekstra bir avantaj bulunmamaktadır. Riot Points ile satın alınan eşyalar veya kostümler sadece oyun içerisindeki görüntüyü değiştirir. Daha iyi kostümlere sahip olmak oyuncuların morallerini arttırır. Bu sayede oyunu daha iyi oynamaları mümkün olabilir. Riot Points ile satın alınan tecrübe ve IP kazanma hızlandırıcı eşyaları oyunculara farklı avantajlar sağlar. Bu ürünleri satın alan oyuncular daha hızlı seviye atlarlar ve IP biriktirirler.
 

Riot Points Nasıl Alınır?

Riot Points satın almanın farklı yöntemleri vardır. Bunlardan ilki oyun içerisinden RP satın almaktır. Oyun içerisinde bulunan mağaza bölümünden RP satın alma işlemi gerçekleştirilebilir. Burada birbirinden farklı ödeme yöntemleri vardır ve satın alınan RP miktarı direkt olarak League of Legends hesabına yüklenir. Diğer bir yöntem ise RP Kartı satın almaktır. Satın alınan RP Kartı’nın üstünde bir kod olur. Bu kodu aktif etmek için Mağaza kısmında sağ üst tarafta bulunan ‘’Hesap’’ bölümüne giriş yapılır.  Daha sonra sol tarafta çıkan listeden ‘’Kodları Kullan’’ seçeneğine basılır. Açılan sayfadaki bölüme RP Kodu yazıldıktan sonra satın alınan RP miktarı hesaba aktarılır.

Riot Points Nedir?

 

Riot Points Nerelerden Alınabilir?

Riot Points para birimi pek çok farklı yerden satın alınabilir. League of Legends’in orijinal satışları bulunmaktadır. Fiziksel ortam olarak da Migros gibi farklı market zincirlerinden RP satın almak mümkündür. Etail sitesi e-pin konusunda oldukça güvenilirdir ve buradaki RP fiyatları da uygundur. Etail güncel RP fiyatları bağlantısına tıklanarak eTail sitesindeki fiyatlar öğrenilebilir.
 

Riot Points Fiyatları Nelerdir?

Riot Points fiyatları farklı şirketlerde değişiklik gösterir. Sitemizde bulunan en uygun RP fiyatları aşağıda liste halinde verilmiştir.
 
League of Legends (Lol) RP 400 Riot Points = 16,15 TL
League of Legends (Lol) RP 805 Riot Points = 31,45 TL
League of Legends (Lol) RP 1770 Riot Points = 63,75 TL
League of Legends (Lol) RP 3620 Riot Points = 127,50 TL
League of Legends (Lol) RP 6450 Riot Points = 221,00 TL
League of Legends (Lol) RP 9620 Riot Points = 314,50 TL
 
 

Riot Points Nedir?

 

Riot Points Alınırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Riot Points genellikle sanal ortam üzerinden satın alınan bir üründür. Bu ürünü alırken dikkat edilmesi gerekenler aşağıda liste halinde verilmiştir.
 
  • Riot Points satın alınabilecek en güvenilir siteyi bulmak.
  • Adı daha önce duyulmamış sitelerden uzak durmaya çalışmak.
  • İnternet sitesinin adını bir kere de adres satırına yazıp aramak.
  • Mesafeli satış sözleşmesini mutlaka okumak.
  • En güvenli ödeme yöntemini seçmek.
  • Satın alınan RP E-pinlerini doğru hesaba yüklemeye çalışıldığından emin olmak.
  • Alışverişleri sanal kart üzerinden gerçekleştirmek.
 

Riot Points Almak İçin Yaş Sınırı Var Mıdır?

League of Legends oyunu içerisinde kullanılan RP’leri 12 yaş ve üzeri insanlar satın alabilir. Bu kural Riot Games tarafından konulmuştur.

Riot Points Nedir?

 

Riot Points Oyunda Öne Geçmeyi Sağlar Mı?

Riot Points genel olarak oyunda öne geçmeyi sağlamaz. RP ile satın alınan eşyalar genelde oyun içerisindeki görüntüyü ve yetenek görünüşlerini değiştirir. Fakat bu değişiklikler oyuncuyu öne geçirmeyi sağlamaz. Satın alınan tecrübe puanı ve IP yükseltmeleri ise oyuncunun maç sonrası daha fazla tecrübe puanı veya IP kazanmasını sağlar. Bu oyuncuları diğer oyunculardan öne geçirebilecek bir harekettir.
 

Riot Points Nasıl Kullanılır?

Satın alınan RP Kuponlarını aktif edebilmek için öncelikle League of Legends oyununa giriş yapılmalıdır. Daha sonra ‘’Mağaza’’ kısmına girilir ve burada sağ üst tarafta bulunan ‘’Hesap’’ seçeneğine tıklanır. Açılan sayfada sol tarafta bulunan ‘’Kodları Kullan’’ seçeneğine tıklanır ve satın alınmış olan RP Kuponu bu bölüme girilir. Ardından satın alınan RP miktarı hesaba eklenmiş olur.

Riot Points Nedir?

 

Riot Points ile Neler Alınabilir?

Riot Points ile oyun içerisindeki karakter görüntüsünü ve yeteneklerin görüntüsünü değiştiren kostümler satın alınabilir. Bu kostümlerin rengi de RP ile değiştirilebilmektedir. RP ile görev kartları satın alınabilir. Bu satın alınan görev kartları oyunculara daha fazla görev verir. Bu sayede oyuncular daha hızlı bir şekilde görev puanı toplayabilirler. RP ile farklı kutular veya kutu paketleri satın alınabilir. Görevlerin temasını içeren Küreler de RP ile satın alınmaktadır. Bu satın alınan küreler ve kutulardan farklı kostümler elde edilebilir.
 
eTail; Tiny Build, Shiro Games ve All in Games'in Yetkili Satıcısı
Iceberg Interactive ve Alawar Games'in ardından, Tiny Build, Shiro Games ve All in Games ile de anlaşmamızı imzalamış bulunmaktayız....
Skybound Game Studios Nedir?
Skybound Game Studios, Skybound Entertainment şirketinin oyun yayıncılığı yapan ayağıdır. Her boyuttaki ekran için içerik üretmeyi amaçlayan şirket, ...