En Çok Oynanan Ücretsiz Oyunlar (2023) - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
En Çok Oynanan Ücretsiz Oyunlar

Oyun uzmanlığımızı iyi bir şekilde kullandık ve bugünkü listemizde sizler için en iyi ücretsiz 10 oyuna yer verdik. Seçtiğimiz oyunlar sadece saatlerce ücretsiz eğlence sunmaz, ayrıca size bir kuruşa mal olmadan günlük yaşamın stresinden bir kaçış imkanı da sunar. İşte karşınızda sizler için seçtiğimiz en iyi ücretsiz oyunlar!

Counter-Strike: Global Offensive

Biz oyuncuların kafasında efsaneleşmiş bir seri olan Counter Strike serisinin son oyunu olan Global Offensive, yılların eskitemediği ve içinde hepimizin çeşitli anılarının bulunduğu FPS oyunlarından bir tanesi. 

Oyun, içerisinde Teröristler ve Anti-Teröristler adlı 2 takım bulundurur. Her iki taraf da birbirlerini yok etmeleriyle ve aynı zamanda ayrı hedefleri tamamlamakla görevlidir. Teröristler, oyun moduna bağlı olarak ya bombayı yerleştirmeli ya da rehineleri savunmalıdır; Anti Teröristler ise ya bombanın yerleştirilmesini önlemeli, bombayı etkisiz hale getirmeli ya da rehineleri kurtarmalıdır. Hepsi bu moda özgü farklı özelliklere sahip toplam 9 oyun modu bulunur. Oyun sürekli olarak kendini güncellemeye devam etmektedir ve bu sayı değişiklik gösterebilir.

League of Legends

League of Legends veya kısaca LoL, her oyuncunun kendine birer şampiyon seçip Sihirdar Vadisi’nde hünerlerini sergilediği bir çevrimiçi çok oyunculu savaş arenası (MOBA) türü strateji video oyunudur. Her bir şampiyon, daha fazla hasar vermek ya da görevini daha iyi yerine getirebilmek için altın biriktirir ve biriken altınlarla yeni eşyalar alarak kendini güçlendirir. Her bir şampiyonun, standart olarak 4 adet farklı yeteneği bulunur ve bu yetenekleri doğru zamanda kullanarak rakip takımın şampiyonlarını öldürmek gerekir.

Taktik becerileri yüksek olanların oyunu olan bu oyunda savaş alanında takım arkadaşlarınız ile birlikte hareket ettiğiniz anda düşmanların Kulesini yavaş yavaş yıkıp en sonda da düşmanın Ana Kulesini yıkıp savaşı kazanıyorsunuz.


god-of-war-figurine

League of Legends 3125 Riot Points

₺ 450,00

₺ 427,55

Dota 2

Dota 2, Valve Corporation tarafından geliştirilen ve dağıtımı yapılan oynaması ücretsiz bir MOBA oyunudur. Oyun, 2002'de çıkmış bir video oyunu olan Warcraft III: Reign of Chaos ve onun genişletme paketi olan The Frozen Throne haritası (modu) olan Defense of the Ancients'ın (DotA) bağımsız devam oyunudur.

Dota 2, 3 boyutlu (3D) grafik ortamına kurulmuş, eğik üst (izometrik) bakış açısına sahip bir MOBA oyunudur. Oyunda Radiant ve Dire isimli asimetrik bir haritada mücadele eden 5'er kişilik 2 takım bulunur. Her oyuncu kendisine ait farklı yetenekleri ve oynayış tarzı olan 115 Kahramandan bir tanesini kontrol eder. Aynı zamanda oyun devamlı bir şekilde kendini güncellemeye devam ettiğinden bu sayı ilerleyen dönemlerde değişebilir.

Fortnite

Fortnite, Epic Games ve People Can Fly tarafından geliştirilen ve Epic Games tarafından 25 Temmuz 2017 tarihinde yayınlanan bir nişancı oyunudur. Oyun, 4 kişiye kadar eşli oynanışa sahip bir görev yapma oyunudur. Aynı zamanda aynı oyun motoruna sahip Save the World, Fortnite Battle Royale ve Kreatif adında üç oyun modunu içerir.

Fortnite Battle Royale tamamen basit bir senaryoya dayanıyor: 99 oyuncu ile bir haritaya düşersiniz ve sona kalan oyunu kazanıyor. Metrik başarısından dolayı Epic Games, üzerinde çalıştıkları yeni oyun modlarını ve yeni özelliklerini oyuna aktarmak için çalışıyor. 

Valorant

Riot Games yapımı taktiksel bir FPS oyunu olan ve sıkça adını duyabileceğiniz Valorant oldukça ilgi gören oyunlar arasında bulunmakta. Oyun, Team Fortress 2’de olduğu gibi belirli karakter özellikleri sunuyor. Ayrıca CS:GO ile çok benzetiliyor. FPS türündeki önemli oyun oldukça keyifli vakitler geçirebileceğiniz türden. Oyun değerlendirmeleri yapan ve puanlayan Metacritic’de oyunun puan değeri 80 olarak belirlenmiş. Oynaması tamamen ücretsiz.


Apex Legends

PUBG ve Fortnite ikilisinin ardından battle royale sahnesinde boy gösteren en önemli yapımlardan bir tanesi. Call of Duty’nin klasik Modern Warfare oyunlarına imza atan Infinity Ward’un kemik kadrosunun kurduğu Respawn Entertainment, Titanfall ile oyuncuların beğenisini kazanmış olsa da ciddi bir patlama yapamamıştı. Stüdyoyu yeniden zirveye taşıyan oyun ise -sonradan çıkış yapan Star Wars Jedi: Fallen Order’ı saymazsak- Apex Legends oldu. Oyuncuları 3’er kişilik takımlar halinde karşı karşıya getiren oyunda birbirinden farklı yeteneklere sahip karakterleri kontrol ederek mücadele ediyoruz. Oyunun haritası belli dönemlerde değişiklikler yaşarken oyuna eklenen yeni karakterler sayesinde oynanış konusunda da çeşitlilik artıyor.

Destiny 2

Tam olarak açık bir dünya oyunu olmasa da, Destiny 2 benzer bir konsepti izleyerek oyuncuların özgürce dolaşmasına ve görevleri almak veya sadece amaçsızca keşfetmek için farklı yerlere gitmesine izin veriyor. Bu çevrimiçi çok oyunculu FPS oyunu, görevlere başlamanıza veya katılmanıza, arkadaşlarınıza koşmanıza, diğer oyuncuları takip etmenize ya da karşılaştığınız kötü adamları ortadan kaldırarak istediğiniz gibi davranmanıza izin veriyor. Grafikler de oldukça iyi; şüphe yok ki bu, mikro işlemlerden yararlandığı için sadece ücretsiz olan AAA düzeyinde bir oyun. Ayrıca bölümler de gayet iyi.

Gwent: The Witcher Card Game

Cadılar, büyücüler, şövalyeler ve hatta canavarlardan oluşan bir orduyu komuta edip ele alınan kartları kullanarak onları destansı bir savaşa götürdüğünüz bir kart oyunudur. Başlangıçta The Witcher 3: Wild Hunt’ın içinde bir oyun olan Gwent, çılgınca popüler olan fantezi oyununun bağımsız bir yanına dönüştü.

Online olarak diğer oyunculara karşı oynarsınız ve her turu kazanmak için rakibinizden daha fazla puan kazanmanız gerekir. Üç turdan ikisini kazanan oyuncu galip gelir.

Başlangıçta Gwent yalnızca Microsoft Windows, PlayStation 4 ve Xbox One için mevcuttu. Ancak, iOS kullanıcıları artık katılabilir.

The Elder Scrolls: Legends

The Elder Scrolls: Legends, 2017 yılında Bethesda Softworks tarafından Microsoft Windows, iOS, macOS ve Android için yayınlanan ücretsiz bir dijital koleksiyon kart oyunudur.

“Öğrenmesi kolay ama ustalaşması zor” inanılmaz derecede popüler bir koleksiyon kart oyunu. Bunlar, yayıncı Bethesda Softworks’ün The Elder Scrolls: Legends’ı tanımlamak için kullandığı kelimeler. Daha fazla Skyrim istiyorsanız, Yaşlı Parşömenler için Skyrim Kahramanları’nın genişlemesini öğreneceksiniz: Efsaneler, bazıları Aela the Huntress, J’Zargo ve Delphine gibi tanıdık yüzler olan 150 ek kartta toplanıyor. Şüphesiz bu oyun da, en iyi ücretsiz oyunlar listemizde yerini aldı.

Call of Duty: Warzone

Call of Duty serisi 2020 yılına kadar her oyununda geçmişi, günümüzü ve geleceği konu aldı. 2018 yılında çıkış yapan Call of Duty: Black Ops 4’ün içeriğinde yer alan battle royale modu Blackout istenen noktaya gelememişti ancak asıl bomba 2020’de patladı. Call of Duty: Modern Warfare üzerine inşa edilen Warzone, Modern Warfare’ı satın almayanların dahi ücretsiz oynayabilecekleri bir yapım. Hal böyle olunca oyun muazzam bir patlama yaptı ve 10 günde 30 milyon oyuncu barajını aştı. 150 oyuncuyu farklı formatlarda karşı karşıya getiren oyunda zafer peşinde koşuyoruz. Özellikle envanter sisteminin Blackout’a göre daha sade tasarlanmış olması sayesinde oynanabilirlik fazlasıyla artmış durumda.

god-of-war-figurine

Call Of Duty Mobile 880 COD Points

₺ 132,99

₺ 127,40

 

Dünyada En Çok Oynanan Oyunlar (2023)
Küçükten büyüğe oyunlar birçok kişiyi cezbetmekte. Dünya üzerinde boş zamanlarını değerlendirmek için oyunlara sarılan milyonlarca insanın olduğunu sö...
Elden Ring - En Zor Bosslar Rehberi (2023)
Mohgwyn's Palace'da kaç kez çiftçilik yaptığınızın veya kaç tane Efsanevi Tılsım kuşandığınızın bir önemi yok. Lands Between'de karşılaşmanız gereken ...