League Of Legends Üst Koridor Rehberi - Oyun Ek Bilgi - eTail Blog
League Of Legends Üst Koridor Rehberi

League Of Legends Üst Koridor Rehberi

Üst koridor en zorlu koridorlardan biridir. Çünkü koridor oldukça uzundur ve üst koridor oynayan kişi tek başına savaşır. League of Legends oyununda bire bir düello atmaya en yakın olan şey üst koridorda oynamaktır. Fakat takımların ormancıları bu durumu her an bozabilirler. Tek başına savaşmak oldukça tehlikelidir, bu nedenle üst koridor oyuncularının her şeye fazlasıyla dikkat etmesi gerekir. Karakter seçiminden satın alınan eşyalara kadar her hamlenin önemi vardır. Öncelikli olarak şampiyon seçim konusunda bilgi edinmek gerekir.

Üst Koridor Şampiyon Seçi mi

Üst koridor oldukça uzundur ve üst koridorda oynayan oyuncuya destek çıkacak tek kişi ormancıdır. Genellikle tek başına savaşmak zorundadır. Bu nedenle üst koridora yüksek hasarlı veya tank şampiyonlar seçilmelidir. Üst koridordaki bire bir savaş nedeniyle karakter seçeneği oldukça fazladır. Seçilen şampiyonun ve düşmanın özeliklerine bakılarak gerekli rünler alınır. Sihirdar büyüleri ise genel olarak çok fazla değişiklik göstermez. Çoğu League of Legends oyuncusu üst koridorda oynarken ışınlanma ile sıçrama büyüsünü seçer. Çünkü alt koridorda bir savaş çıktığı sırada üst koridor oyuncusu ışınlanma özelliğini kullanarak destek sağlayabilir. Ayrıca tek başına tutması gereken koridora hızlı ulaşmak için de bu büyüyü kullanabilir. Bazı League of Legends oyuncuları ise yüksek hasarlı karakterleri tercih ederek yakma büyüsünü alırlar. Bu sayede düşman oyuncuya fazla baskı kurarak koridoru ele geçirebilirler.

League of Legends Top Sihirdar Büyüleri

Trading ve Sihirdar Büyüleri

Üst koridorda karşılıklı olarak savaşma, büyü harcatma veya minyon aldırmama gibi eylemlerin bütününe trading denebilir. Şampiyonların saldırı menzillerini anlamak ve buna göre üst koridorda hareket etmek kilit noktalardan biridir. Uzun menzilli saldırılara sahip olan karakterler yakın dövüşçü olan karakterleri rahat bir şekilde dürtüp rahatsız edebilir. Uzun menzilli şampiyonlar sadece otomatik saldırı kullanarak düşmanının canını azaltabilir. Fakat otomatik saldırılar savaşın sadece bir kısmını oluşturur. Sihirdar büyüleri, bekleme süreleri ve menzil gibi etkenler savaşın kalan kısmıdır. Sihirdar büyüleri savaşı oldukça fazla etkiler. Bu nedenle sihirdar büyülerinin bekleme süreleri dolmadan rakip ile savaşmak çok doğru bir hareket olmaz. Bazı şampiyonların büyüleri minyonların içerisinden geçerek arka taraftaki birimlere hasar verebilir. Bu tarzdaki büyüler kullanılarak düşmana yakınlaşmadan can azaltma işlemi uygulanır. Böylece rakibin üsse dönmesi gerekir ve koridor kolay bir şekilde itilebilir. League of Legends oyunu içerisinde rakip şampiyonları öldürmektense düzgün koridor kontrolü ve fazla farm almak daha önemlidir.

god-of-war-figurine

League of Legends 5000 Riot Points

₺ 700,00

₺ 665,07

Üst Koridor Totem Kullanımı

Üst koridorun doğası gereği dikkatli olmak ve haritayı kontrol etmek oldukça önemlidir. Üst koridor oyuncuları da bu harita kontrolünü totemler sayesinde yaparlar. Genellikle üst koridor oyuncuları ilk totemlerini 02:30 civarlarında koyarlar. Bu süre tam olarak rakip ormancının mavi ve kırmızı güçlendirmeyi alıp gank atabileceği zamandır. Tabi ki sadece görünmez totemler ile harita kontrolü sağlanamaz. Bu nedenle üst koridor oyuncularının da kırmızı totemlerini envanterinde hazır tutması gerekir. Genellikle üst koridor oyuncuları kırmızı totemlerini kendi kulelerine yakın olan bölgelere koyarlar. Resimde totem atılması en popüler olan bölgeler işaretlenmiştir. Kırmızı totemleri, kırmızı takımda olan oyuncular üçlü çalıya ve mavi takımda olanlar da üst nehir çalısına atarlar. Oyunun ileri zamanlarında bazı oyuncular görünmez totemlerini Oracle Merceği ile değiştirirler. Fakat en iyi üst koridor oyuncuları oyunun sonuna kadar görünmez totem kullanır.

League of Legends Top Totem Yerleri

Freezing ve Pushing Terimleri

Freezing ve Pushing terimleri yalnızca üst koridoru ilgilendiren bir konu değildir. Bütün koridorlarda uygulanan eylemlerdir. Fakat üst koridorda yapılan Freezing ve Pushing biraz daha önemlidir. Tek başına savaşan üst koridor oyuncusu, rakibinin koridoru dondurması ile birlikte oyundan aşırı fazla geri düşebilir. Freezing terimi, minyonlara rastgele hasarlar vermek yerine sadece son vuruş yapmaktır. Bu sayede koridor yavaşlar. Genellikle rakip takımın üst koridordaki minyon sayısı fazla iken bu yöntem uygulanır. Freezing yöntemi ile rakip üst koridor tecrübe puanı ve altın kaybeder. Pushing terimi, minyon dalgalarını olabildiğince hızlı bir şekilde temizleme ve müttefik takımın minyonlarını rakip kulelere yönlendirme eylemine denir. Genellikle rakip üst koridor oyuncusu koridoru terk etmişse pushing yöntemi kullanılır. Bu sayede rakip kuleye hasar verilerek altın ödülü veren plakalar alınabilir.

Sihirdar Büyüleri Kullanımı

Daha önceden de belirtildiği üst koridor için en iyi sihirdar büyüleri tutuştur-sıçra veya tutuştur-teleport’tur. Sıçra yeteneği en popüler olandır. Oyuncuların büyük bir çoğunluğu sıçra yeteneği alarak oyuna girer. Şampiyonlar sıkıştığı zaman veya tuzağa düşürüldüğünde sıçrama yeteneği oldukça işlevlidir. Üst koridorda tutuştur oynayan bir oyuncu, bu yeteneğini sadece bir all-in ticaretine girerken kullanmalıdır. Bu da iki oyuncunun ölene kadar savaşması anlamına gelir. Üst koridor oyuncularının ışınlanma yeteneğini kullanma yöntemi ise tamamen farklıdır. Koridora yürümek yerine hızlı bir şekilde ışınlanmayı sağlayabilir. Bu sayede oyuncu farmın tecrübe puanını veya altınını kaçırmamış olur. Diğer bir kullanım yöntemi ise haritanın uzak bölgesindeki takım arkadaşlarına hızlı bir şekilde yardım etmektir. Bu yöntem uygulanırken dikkat edilmesi gereken şey, ışınlama yeteneğinin düşman birimlerin arka tarafına atılmasıdır. Bu durumda düşman birliklerinin kaçmak için yeterli zamanı olmaz.

god-of-war-figurine

League of Legends 5000 Riot Points

₺ 700,00

₺ 665,07

Üst Koridorda Oynarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Üst koridor oyuncusunun tek başına olduğunu ve çok dikkatli olması gerektiğini fark etmesi gerekir. Aşağıda üst koridor oyuncularının dikkat etmesi gereken bazı şeyler maddeler halinde verilmiştir.

  • Üst koridor oyuncularının hani türde şampiyonlar ile en rahat şekilde oynayabileceklerini öğrenmeleri için farklı oyun stillerini denemeleri gerekir. Üst koridor da geniş şampiyon havuzuna sahip bir koridordur.
  • Düşmanın farm yapmasını engellemek üst koridorda oldukça önemlidir. Farmların canları azaldığı zaman düşmanın dikkatini dağıtmak etkili bir farm engelleme yöntemidir.
  • Üst koridoru ilerletmek ve daha sonrasında rakip takımın ormanına totem yerleştirmek takım için oldukça faydalı bir iştir. Bu rakip takım ormancısının üst koridora yakın olup olmadığını anlamayı sağlar.
  • Oyuncuların ışınlanma özelliğini kullandıktan sonra iptal etmekten korkmaması daha doğrudur. Işınlanma iptal edildiği zaman normalde olan bekleme süresinden daha kısa bir süre beklemek gerekir.
  • Tutuştur yeteneğini doğru zamanda kullanmak da oldukça kritik bir noktadır. Rakip şampiyon can çalan bir karakter ise, tutuştur ağır yara açarak düşmanın iyileşme yeteneklerini azaltır.



 

League Of Legends Jungle Rehberi
League of Legends Jungle rehberinin amacı, bir ormancının rolünü ve ormanın nasıl çalıştığını açıklar. Oyuncuların orman bölümünde oynarken daha iyi p...
Marvel's Spider-Man Remastered Nedir?
Marvel’s Spider-Man Remastered oyunu Insomniac Games şirketi tarafından geliştirilmiş ve Sony Interactive Entertainment tarafından yayınlanmıştır. Spi...