Riot Games Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Riot Games Nedir?

Riot Games, Los Angeles/Kaliforniya merkezli bir oyun yapım ve dağıtım şirketidir. 2006 yılında Güney Kaliforniya Üniversitesi'nde oda arkadaşı olan Brandon Beck ve Marc Merrill tarafından kurulmuştur. İlk diğer şirketlerden bağımsız ürünü Ekim 2009'da çıkardığı League of Legends'dır. League of Legends dünya çapında beğeni toplayınca şirket, oyunlarına Teamfight Tactics, Legends of Runeterra, VALORANT, League of Legends: Wild Rift yeni oyunlar ekleyerek gelişmeye devam etmiştir.

Riot Games'in Faydaları Nelerdir?

Her yıl düzenlenen League of Legends Dünya Şampiyonası'na 12 uluslararası ligden gelen başarılı e-spor takımları katılmaktadır. Dünya Şampiyonası, dünyanın en çok izlenen ve takip edilen e-zspor turnuvalarının başında gelmektedir. 

Ayrıca dünyanın en büyük, en popüler oyun ve spor etkinliklerinden biridir. Brandon Beck ve Marc Merrill tarafından kurulan ve CEO Nicolo Laurent tarafından yönetilen Riot'un ana ofisi Kaliforniya eyaletinin Los Angeles şehrinde bulunmaktadır. Ayrıca şirketin dünya çapında 2500'den fazla çalışanı ve 20'den fazla ofisi vardır. Fortune'un “Çalışılacak En İyi 100 Şirket,” “Teknoloji Alanında Çalışılacak En İyi 25 Şirket,” “Y Kuşağı için En İyi 100 İşyeri” ve “Esneklik Açısından En İyi 50 İşyeri” de dahil olmak üzere birçok listesinde yer almıştır.

Riot Games Nedir?

Riot Games Nasıl Kullanılır?

Riot Games’i kullanılabilmek için bir Riot Games hesabı açmanız yeterlidir. Fakat isterseniz, Google, Apple veya Facebook hesabınız ile de kayıt olabilirsiniz.

Riot Games Kullanıcı Hesabı Nasıl Açılır?

Riot Games kullanıcı hesabı açmak için Google Play, Apple, Facebook veya Riot Games hesabınızla giriş yapmanız gerekir. Riot Games hesabı üzerinden giriş yapmak istiyorsan ama hesabın yoksa yeni bir Riot Games hesabı oluşturmak için şu adımları takip edebilirsin:

  • Riot Games resmî web sitesine gidin.

  • 'Hesap Oluştur'u tıklayın, hesap kayıt sayfasına yönlendirileceksiniz.

  • Biraz aşağı kaydırın ve 'E-postayı buraya girin' seçeneğinin altına e-posta adresinizi girin.

  • Şimdi, kayıt işlemine başlamak için ‘Başla’ düğmesine tıklayın.

  • Doğum tarihinizi seçin ve ardından kullanıcı adınızı ve şifrenizi girin.

  • Son olarak, kayıt işleminizi tamamlamak için Hüküm ve Koşulları okuyup kabul ettikten sonra ‘İleri’ düğmesine tıklayın.

Riot Games'e Üye Olmak Ücretli Midir?

Riot Games’e üye olmak tamamen ücretsizdir.

Riot Games Nedir?

 

Riot Games Nasıl İndirilir?

Riot Games bir uygulama değildir. Bir şirkettir. Bu nedenle doğrudan Riot Games’i indiremezsiniz. Ama yukarda anlattığımız şekilde bir Riot Games hesabı oluşturarak Riot Games’e giriş yapabilirsiniz. Zaten kayıtlı olan bir hesabınız var ise direkt onu da kullanabilirsiniz. Açtığınız hesapla dilediğiniz oyunu alıp oynayabilirsiniz. 

Riot Games'de Nasıl Oyun Alınır?

Riot Games’den oyun almak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

  • Riot Games resmî web sitesine giriş yapın.

  • Bir Riot hesabınız yok ise yukarda gösterdiğimiz şekilde bir Riot hesabı açın. Eğer kayıtlı olan bir hesabınız var ise onun ile de giriş yapabilirsiniz.

  • Hesabınız ile giriş yaptıktan sonra, arama çubuğuna oynamak istediğiniz oyunu yazın ve aratın. Oyunun sayfasına yönlendirileceksiniz.

  • Oynamak istediğiniz oyunu ‘İndir’ butonuna basarak indirin.

  • Kurulum kısmında kullanıcı bilgilerinizi tekrardan girin.

Oyunu oynamaya başlayabilirsiniz, iyi eğlenceler.

Riot Games Nedir?

Riot Games'de Alınan Oyun İade Edilir Mi?

Her Riot hesabında üç adet iade bileti bulunur. İade biletleri bazı özel kurallara tabidir: Sadece son 90 gün içinde aldığınız içerikleri iade edebilirsiniz. Kullanılmamış ve iadeye uygun içerikler, 14 günlük süre içerisinde bilet kullanmadan iade edilebilir.

Riot Games Üzerinden Başkalarıyla Sohbet Edilebilir Mi?

Riot Games’in hemen hemen her oyununda sesli ve yazılı iletişim açıktır. Oyuncular ile ister sesli ister yazılı olarak iletişime geçebilirsiniz.

Riot Games Cüzdan Kodu Nedir?

Riot Games cüzdan kodu, oyun içi satın alımlarda kullanılan oyun içi para birimidir. Riot Games'in her oyununda bu cüzdan kodunun ismi farklıdır. Örneğin Valorant'ta bu "Valorant Points (VP)", League of Legends'de "Riot Points (RP)" olarak nitelendirilir.

Riot Games Nedir?

 

Riot Games Cüzdan Kodu Fiyatları Nedir?

Riot Games cüzdan kodu fiyatlarının site içerisindeki güncel fiyatları şöyledir:

Riot Points 400 RP - 16,15 ₺ 

Riot Points 805 RP - 31,45 ₺ 

Riot Points 1770 RP - 63,75 

Riot Points 3620 RP - 127,50 

Riot Points 6450 RP - 221 

Riot Points 9620 RP - 314,50 

 

Riot Points satın almak için tıklayın!

Riot Points Nedir?

Riot Points (RP), Riot Games tarafından üretilen ve oyuncuların League of Legends oyununun içindeki tüm alışverişlerde kullanabileceği para birimidir. Oyuncular LoL RP ile oyun içi kazanç elde edebilir, kostüm veya bazı gelişme kartlarını satın alabilir, deneyim çeşitliliği yaratılabilmektedir.  League of Legends, Pay to Win (Öde, kazan) sistemli bir oyun olmadığından dolayı satın alınabilen nesneler genellikle oyun içi performansı etkilemez. İçerikler çoğunlukla oyunda yer alan kahramanların kozmetik ürünleridir. Bu kozmetik ürünler oyunda kostümler olarak yer almaktadır.

Riot Points Ne İşe Yarar?

Riot Games tarafından üretilen Riot Points, oyuncuların League of Legends oyununun içerisinde istedikleri ögeleri alması için kullanılan oyun içi para birimidir. Oyuncular bu sayede oyun içerisinde beğendikleri şeyleri satın alabilirler.

Riot Games Nedir?

Riot Games Oyunları Nelerdir?

Dünyaca ünlü oyun yapım ve dağıtım şirketi Riot Games’in birçok oyunu vardır. Bunlardan bazıları şunlardır:

  1. League of Legends

League of Legends veya bilinen adıyla LoL, 2009 yılının Ekim ayında piyasaya sürülmüştür. Bir çevrimiçi çok oyunculu savaş arenası (MOBA) türünde olan LoL, hem Windows hem de Mac üzerinden oynanabilmektedir. Ücretsizdir. Riot, oyunun yaş sınırını +14 olarak belirlemiştir.

  1. Teamfight Tactics

Teamfight Tactics, 2019 yılının Haziran ayında çıkmıştır. Auto Battler türünde olan oyun İOS, Android, Windows ve Mac üzerinden oynanabilmektedir. Oyun tamamen ücretsizdir. 12 yaşından büyüklerin oynaması önerilmektedir.

  1. Legends of Runeterra

30 Nisan 2020 tarihinde ilk kez piyasaya sürülmüştür. Bir tür dijital kart oyunu olan Legends of Runeterra, İOS, Android ve Windows üzerinden oynanabilmektedir. Henüz Mac üzerinden oynanıma açık değildir. Ücretsiz bir oyun olan Legends of Runeterra oyununu oynamak için yaş sınırı +16 olarak belirlenmiştir.

  1. Valorant

2 Haziran 2020 tarihinde oyunun tam sürümü çıkarılmıştır. Çıktığı tarihten itibaren çok kısa sürede dünyaca ünlenen oyun bir anda dünya üzerinde en çok oynanan oyunlardan biri haline gelmiştir. Bir tür First-Person Shooter (FPS) oyunu olan Valorant, sadece Microsoft Windows üzerinden oynanabilmektedir. Tamamen ücretsizdir. Riot, oyunu 16 yaşından büyük olanların oynamasını önermektedir.

  1. League of Legends: Wild Rift

League of Legends: Wild Rift, 10 Aralık 2020 tarihinde açık beta olarak oyunculara açılmıştır. Çevrimiçi çok oyunculu savaş arenası (MOBA) türünden bir oyundur. Hem İOS, hem Android platformları üzerinden oynanabilmektedir. Oyun tamamen ücretsizdir ve oyunun yaş sınırı +12 olarak belirlenmiştir.

  1. League of Legends: E-Sports Manager

Henüz çıkmamış bir oyundur. Elimizdeki bilgilere göre League of Legends: E-Sports Manager oyunu bir tür Simülatör oyunu olacaktır. Oyunun ne zaman çıkacağı kesin olarak belli değildir. Kaynaklardaki bilgilere göre oyun çok yüksek ihtimal ile İOS, Android ve Microsoft Windows sürümleri ile yayınlanacaktır. Yaş sınırı ve ücreti henüz belirli değildir.  

Counter Strike Nedir?
Counter Strike veya kısaca CS, Valve Corporation tarafından geliştirilen bir birinci şahıs nişancı türünde taktiksel bir savaş oyunudur....
Playstation Nedir?
Playstation, bir video oyunu konsoludur. Ayrıca Playstation Sony tarafından geliştirilen bir video oyun serisidir....