En Popüler Roblox Oyunları Nelerdir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
En Popüler Roblox Oyunları Nelerdir?

En Popüler Roblox Oyunları Nelerdir?
Roblox Corporation tarafından 2006 yılında piyasaya sürülmüş bir çevrimiçi oyun ve oyun geliştirme platformudur.

            Roblox dünyasının bir çok oyunu mevcut ve bu oyunlar milyonlarca oyuncu tarafından oynanıyor. Bu oyunları ise “creator” olarak bilinen yapımcılar üretiyor. Sizin için uzun zamandır Roblox evreninde ünlü olan oyunları derledik.

Roblox’u Android ve IOS tabanlı sistemlerde ve bilgisayarda oynayabilirsiniz.

Popüler Roblox Oyunları

  • Murder Mystery 2

  • Adopt Me!

  • Welcome to Bloxburg

  • MeepCity

  • Royale High

  • Work at a Pizza Place

  • Prison Life

  • Super Hero Tycoon

  • Flee the Facility

  • Jailbreak

Murder Mystery 2
       Murder Mystery 2, 18 Ocak 2014 tarihinde Nikilis tarafından yaratılmış bir Roblox korku oyunudur. Oyun, Murder adlı bir Garry's Mod oyunundan ilham alınarak yapılmıştır. 

Murder Mystery 2’nin güncel rakamlarına göre;

Aktif oyuncu sayısı: 76,285
Oyuncular tarafından favorileme sayısı: 12,292,643

Oyuncular tarafından beğenilme sayısı: 4 Milyon

Murder Mystery 2’yi Roblox ana oyununu oynadığınız bütün platformlarda oynayabilirsiniz.

Murder Mystery 2 Konusu Nedir?

             Murder Mystery 2 katilin kim olduğunu bulmak üzerine kurulu bir oyundur.  Sunucuda bir "katil", bir "şerif" ve en fazla on adet "masum" olmak üzere on iki oyuncu bulunur. 

Roblox Murder Mystery 2 Oynanış

              Murder Mystery 2’de şerif, masumları korumak zorunda, masumlar ise katilin cinayetlerine tanık olursa bunu şerife bildirmeli ve katili etkisiz hale getirmesini sağlamalıdır.

Murder Mystery 2 Nasıl Oynanır?

Oyunda şerif, masumları korumak için silahla ortaya çıkan tek oyuncudur. Şerif öldürülürse (masum birini vurarak ya da katil tarafından öldürülerek), silah düşecek ve herhangi bir masum silahı alabilecektir. Şerifler, katili öldürdükleri için XP (deneyim puanı) kazanırlar. Kaç masumu başarıyla koruduklarına bağlı olarak ise kazandıkları XP artacaktır.

Masumlar silahsızdır ve diğer oyunculara zarar veremezler. Amaçları, katilin kim olduğunu bulmak için cinayetlere tanık olarak şerife yardım etmektir. Silah öldürülen bir şerif tarafından düşürülürse, bir masum onu ​​alabilir ve katili vurmayı başarırsa "kahraman" olabilir. 

Katil, masumları ve şerifi öldürmek için kullanılabilecek bıçağı olan tek oyuncudur. Süre dolmadan önce tüm masumları ve şerifi gizlice öldürmeleri gerekir.
 

Oyunda masumların yapması gereken diğerlerini iyi gözlemlemek, tenha alanlara ya da yalnız kişilerin peşinde dolaşan kişileri takip etmektir. Ancak dikkatli olmalıdır ki kurban kendisi de olabilir.

Şerif ise bir oyuncu, öldürülmemek için olabildiğince dikkatli olmalıdır. Oyunda katil ilk olarak şerifi öldürmeye çalışır.

Katil olarak oynanıyorsa eğer masumları tek yakalamalı ya da şerifi yanıltıp onu boş bir alana çekmelidir. Eğer şerif öldürülmüşse, onun düşürdüğü silahı da korumaya çalışmalıdır. Eğer masum birinin eline geçerse ve fark edilmemişse, silahı alan kişiden çok diğerlerini hedef almalıdır. Çünkü silahı ele geçiren masum, daima ilk kurbanın kendisi olacağını düşünür.

Oyun içerisinde üç adet mod barındırır: Casual, Hardcore ve Assassin. Bu modlar kullanıcı tarafından herhangi bir zamanda değiştirilebilir.

Adopt Me!

“Adopt Me!” oyunu 14 Temmuz 2017 yılında Uplift Games tarafından yayınlandı. Oyunun ilk çıkış temelleri “çocuk evlat edinme” iken daha sonraki seviyelerde sanal hayvanları evlat edinme konusuna yönelindi. 

Adopt Me! ’nin güncel rakamlarına göre;
 

Aktif oyuncu sayısı: 171,944
Oyuncular tarafından favorileme sayısı: 21,478,796

Oyuncular tarafından beğenilme sayısı: 4 Milyon

Adopt Me! ‘yi Roblox ana oyununu oynadığınız bütün platformlarda oynayabilirsiniz.

Adopt Me! Konusu Nedir?

Adopt Me! Yumurtadan çıkan çeşitli evcil hayvan türlerini sahiplenmek, onlarla ilgilenmek ve açık dünyasını dilediğinizce gezip yeni hayvanlara sahip olmakla ilgilidir. Ancak bazı hayvanlar yalnızca Roblox'un sanal para birimi Robux ile satın alınabilmektedir. Hayvanlar, maliyetine ve özelliklerine göre 5 sınıfa ayrılır. Bu gruplar yaygın, nadir, çok nadir ve efsanevidir

Adopt Me! ‘nin temel mantığında evcil hayvanlara bakmak ve onları yetiştirerek daha büyük, gelişkin ve nadir hayvanlara sahip olmaktır. 


              Roblox Adopt Me! Oynanış

Adopt Me! Nasıl Oynanır?

 Adopt Me! oyununda yumurtadan çıkan her evcil hayvan yenidoğan olarak hayata başlar. Evcil hayvanlar zamanla küçük, ergenlik öncesi, ergenlik, ergenlik sonrası ve yetişkin olarak büyümeye devam ederler. 

Bir oyuncunun aynı türden dört adet yetişkin evcil hayvanı varsa, onları bir "Neon" evcil hayvanı oluşturmak için birleştirebilir. Birleştirilmiş hayvanlar da yetişkinliğe erişince, aynı ırka sahip yine yetişkin olan dört adet Neon hayvan birleştirip “Mega-Neon” elde edebilir.  

Oyun içerisinde evcil hayvanlara bakmak için gerekli materyaller bulunmaktadır ve bunların kullanılması hayvanların yaşaması için gereklidir. Bunlar yiyecek ve içecektir. Oyun içerisinde bu iki materyali almak için sanal para olan “Bucks” ‘a ihtiyacınız vardır. Bucks, Roblox ana oyununun para birimi Robux ile satın alınabilir. Fakat Robux satın almak istemeyen kişiler oyunlardaki görevleri yaparak da “Bucks” sahibi olabilir.

Oyunda “Bucks” kazanmanın yolları birkaç tanedir ve bunların en bilineni oyunda geçirilen süredir. Her gün oyuna giriş yapmak devamlı olarak para imkanı sağlayacaktır. Baktığınız hayvanın karnının doymuş olması, dinlenmesi gibi küçük durumlar da size ufak tefek para sağlayacaktır. Başka ailelere katılarak da beraber para kazanabilirsiniz.

Adopt Me! oyunundan kazandığınız parayı gerçek hayatta da kullanabilir, sahip olduğunuz “Neon” ya da “Mega-Neon” hayvanları satabilirsiniz. Kazandığınız “Bucks” ‘ı da başkaları ile takas edebilirsiniz. Adopt Me! son zamanlarda ek gelir isteyen birçok kişinin popüler duraklarından biri olmuş durumda.


              Welcome to Bloxburg

            Welcome To Bloxburg hayat simülasyonu tarzında yapılan bir Roblox oyunudur. Coeptus tarafından Kasım 2014 yılında geliştirilmiş olan oyun, kurgusal bir şehrin yakınındaki bir evde sanal bir oyuncunun günlük aktivitelerini içeren Sims tarzı bir oyundur.

2016'da beta sürümüne başlamış olan bu oyun, yalnızca 25 Robux ücretli erişiminin olmasına rağmen, dört milyardan fazla ziyaret ve 10.000.000'dan fazla favori topladı . Ayrıca, 11 Haziran 2019'da bu dönüm noktasına ulaşan ilk ücretli oyun ve toplamda bir milyar ziyarete ulaşan 8. oyundur. 

             Welcome To Bloxburg şu an ücretsiz olarak Roblox ana oyununu oynayabileceğiniz her yerden oynanabilmektedir. 

 
             Welcome to Bloxburg Konusu Nedir?

            Oyun, Bloxburg şehrinde geçen bir açık dünya yaşam simülasyon oyunudur. Oyuncular, karakterinin ruh hallerini geliştirmeye ve düzenlemeye dikkat etmelidir. Oyuncular evlerini istedikleri gibi inşa edebilir ve özelleştirebilir. Oyuncular ayrıca beceriler kazanabilir, para için çalışabilir ve büyük şehri keşfedebilir.

Welcome to Bloxburg’ın güncel rakamlarına göre;

Aktif oyuncu sayısı: 136,777
Oyuncular tarafından favorileme sayısı: 10,342,637 

Oyuncular tarafından beğenilme sayısı: 3,5 Milyon
Oyuncuların ziyaret etme sayısı: 4 Milyar

             Roblox Welcome To Bloxburg Oynanış


 

Welcome to Bloxburg Nasıl Oynanır?

    Welcome to Bloxburg oyunu inşa etme ve karakterinizin ruh halini yükseltmeye dayanan bir oyun. Ama bunların yanı sıra sanal bir hayat deneyimi sunan oyunda, para kazanıp karakterinizi geliştirmeli ve inşa ettiğiniz evinizi de güzelleştirmelisiniz. Bu alanda oyun iki plana ayrılmaktadır;

  • İnşa

  • İş Hayatı

İnşa
            Oyuncular arsalarına evlerini ve diğer binaları inşa edebilirler. Oyunda oyuncular bir şeyler inşa etmek için posta kutusu ile etkileşime girebilir ya da ev düğmesine tıklayabilirler.


            Oyuncular duvarlar, çatılar, zeminler, havuzlar, posta kutuları, çöpler, bodrumlar vb. inşa edebilirler. Oyuncular ayrıca evlerini tezgahlar, elektronik cihazlar, yataklar, rahat mobilyalar, mutfak aletleri ve diğer süslemelerle dekore edebilirler.


            Gamepass sahibi olmayan oyuncular 30x30 ve 1 katlı bina inşa edebilir ve istedikleri gibi dizayn edebilirler. Gamepass sahibi oyuncular ise 5 kata kadar bina inşa edebilir, 60x60 bir alana sahip olabilirler. Gelişmiş bir gamepass sahibi oyuncu ise iç içe inşalar yapabiliyor ya da binasının gelişimini yer altına indirebiliyor.

Oyunda şu anda 12 iş var ve her iş değişen miktarda para veriyor. Belirli sayıda görevi tamamladıktan sonra, oyuncu terfi edecek ve görev başına daha fazla para kazanmaya başlayacak (Mükemmel Çalışan oyun geçişini satın alırsa, kazançlar ikiye katlanır ve daha fazla terfi olur). Oyuncunun parayı alabilmesi için vardiyasını bitirmesi gerekiyor, ardından maaş çeklerini alacaklar.

              İş Hayatı

Welcome To Bloxburg oyununda şu anda 12 adet iş var ve her işten kazanılan para değişkenlik gösteriyor. Belirli sayıda görevi tamamladıktan sonra, oyuncu terfi edebiliyor ve görev başına daha fazla para kazanmaya başlıyor. Eğer oyuncu Gamepass sahibi ise aldığı maaş ve terfi şansı ikiye katlanıyor. Oyuncunun parayı alabilmesi için vardiyasını bitirmesi gerekiyor. Vardiya bittiği zaman oyuncu maaş çekini alıp hesabına ekleyebiliyor.

Oyuncuların Çalışabileceği İşler;

  • Kasiyer (Bloxy Burger)

  • Balıkçı

  • Satıcı

  • Depocu

  • Temizlikçi

  • Oduncu

  • Kasiyer (Fresh Food)

  • Fırıncı (Pizza Planet)

  • Kurye (Pizza Planet)

  • Kuaför

  • Tamirci

  • Madenci

Bloxy Burgers’da Kasiyerlik : Bir kasiyer olarak, oyuncu NPC'lerden emir alır. Müşteriler düz bir sıraya dizilir ve kasiyere ne sipariş etmek istediklerini söyler. Kasiyer olan oyuncu da siparişleri onlara ikram eder.
              Balıkçı Kulübesi için Balıkçı: Oyuncu işe başladıktan sonra kıyıya atması için bir olta verilir. Çubuk sadece sahilde kullanılabilecektir. Oyuncu oltayı suya attığında, birkaç saniye sonra oltanın ucu suya batmaya başlar. Bu durum bir balığın yemi çektiğini gösterir. Oyuncu oltayı sarar ve balığı yakalarsa para kazanır.

Ben's Ice Cream’de Satıcı: Bu iş Bloxy Burgers'daki Kasiyer işi gibidir. NPC müşteriler dondurma külahı şeklindeki binaya kadar gelir ve siparişini verir. Satıcı olan oyuncu istenilen dondurmayı düzgün bir şekilde ikram ederse para kazanır.

Bloxburg Fresh Food için Depocu: Oyuncu depocu olarak çalışırken mağazanın arkasından sandıklar alarak boş alana ya da sandıkları koyması gereken yer neresi ise o alana yerleştirecektir.

Green Clean için Temizlikçi: Oyuncu işe başladığı zaman otomatik olarak bir süpürge verilir. Bu süpürge ile yerdeki çöpleri ve binalardaki grafitileri temizleyen oyuncu vardiya bitimine kadar bu işi yapar. İş bitince maaşını alır.

Lovely Lumber için Oduncu: Oyuncunun bu işte çalışırken yapması gereken tek bir şey vardır o da ağaçları kesmek.

Ağaçlar Lovely Lumber binasının solunda büyür ve oyuncu tarafından kesilebilir. Oyuncu ağacın yanında duruyorsa, baltayla ağaca vurmak için “Kes” düğmesine basmalıdır. Genellikle, ağacın devrilmesi yaklaşık 10 vuruş alır. Ağaç devrildiği zaman oyuncu para kazanır.

Bloxburg Fresh Food için Kasiyer: Bloxburg Fresh Food için çalışırken, oyuncu müşteri için eşyaları ve NPC’lerin çantalarını tarar. 

Gelen her bir NPC çantalarını oyuncuya verir. Oyuncu yaklaşık 8 adet çanta taşıyabilir. Taşıdığı çantaları yan tarafında bulunan bant sistemine koyar ve tarattıktan sonra “bitti” butonuna tıklayarak diğer müşteriye geçer. Oyuncu 50 adet çantayı taratınca işi bitmiş olur.

Pizza Planet için Fırıncı:  Pizza Planet'te fırıncı olarak işe başlayan oyuncu belirli pizzaları pişirecektir.

Pizza Planet'in arka kısmında yer alan mutfakta dört farklı iş istasyonu bulunur. Sağdaki bir alan üzerinde oyuncunun oluşturabileceği ve sipariş edilen pizzalar görüntülenir. Oyuncu pizzaları pişirdikten sonra bir taşıma bandına alarak gönderir

Pizza Planet için Teslimat Görevlisi: İşe girdikten sonra oyuncu, pizzaları aldığı bir taşıma bandının bulunduğu Pizza Planet'in arka odasında doğar. Oyuncu bir pizza aldığında, binadan çıkar ve bir Pizza Planet motosikletine biner. Oyuncu kendisine gösterilen oku takip ederse, rastgele bir NPC ile karşılaşır ve ona pizzayı teslim eder.

Pizza Teslimatı ücreti en iyi olan iştir. 

Stylez Hair Studio için Kuaför: Oyuncu işe girdikten sonra bir sandalyenin arkasında durur ve müşterilerini beklemeye başlar. Bir müşteri gelip sandalyeye oturup istediği tarzı söyleyince, para kazanması için oyuncunun kendisine gösterilen tarzın aynısını yapmak zorundadır.

Mike's Motors için Tamirci: Mike's Motors için tamirci olarak çalışırken, oyuncu üç şey yapacaktır; mopedler ya da motosikletler üzerindeki lastikleri boyayacak, benzin dolduracak ya da tekerlekleri değiştirecektir

Bloxburg Madeni için Madenci: Bloxburg madenlerinde çalışırken, oyuncular farklı cevherler çıkarırlar. Cevhere ve iş seviyesine bağlı olarak, bir oyuncunun ne kadar para alacağı belirlenir.

Oyunla İlgili İpuçları 

- Oyuncunun ruh hali ne kadar yüksekse, o kadar çok para kazanır. Örneğin: Oyuncunun ruh hali çok düşükken teslimat başına 996$ kazanıyorsa, ruh hali çok iyiyse 1200$ kazanabilir.

- Pizza Teslimi, Bloxburg'daki maaşı en iyi olan iş ancak müşteriler haritanın rastgele bölümlerinde ortaya çıkar. Bir oyuncu şanslı ise müşteriyi hemen bulabilir veya haritanın bir köşesine örneğin oyuncuların evlerini oluşturabilecekleri bir mahalle olan Bloxy Acres'in uzak tarafına seyahat etmek zorunda kalabilir.

- Pizza dağıtırken ana yolda kalmayı unutmayın çünkü diğer oyuncular sizi bloke edebilir ve sonuçta daha fazla zaman kaybedebilirsiniz.


             MeepCity

MeepCity şubat 2016 yılında “alexnewtron” tarafından oluşturulan bir rol yapma oyunudur. Disney'in Toontown Online ve Club Penguin oyunlarından ilham alınarak yapılmıştır. 

Aktif oyuncu sayısı: 136,777
Oyuncular tarafından favorileme sayısı: 10,342,637 

Oyuncular tarafından beğenilme sayısı: 3,5 Milyon
Oyuncuların ziyaret etme sayısı: 4 Milyar

MeepCity Konusu Nedir?

Oyunun temel amacı, sosyal veya rol yapmaktır. Bu, oyun içerisinde ürün satın almanın veya oyun oynamanın tamamen isteğe bağlı olduğu anlamına gelir.

Roblox MeepCity Oynanış

MeepCity Nasıl Oynanır?

MeepCity oyununda Coin olarak adlandırılan bir para birimi var. Coin’ler, evinizi kişiselleştirmek (renkler, yapı ve mobilyalar gibi), bir evcil hayvan satın almak ve özelleştirmek ya da olta satın almak için kullanılır. 

Coin kazanma yolları:

  • Balıkçılıkla elde edilen balıkları satarak

  • Pizza Shack'teki Star Ball, MeepCity Racing gibi mini oyunları oynayarak

  • Büyüttüğünüz bitkileri satarak

  • "Coin Satın Al" ı tıklayarak coin satın alın. Madeni paralar Robux'tan dönüştürülür .


    Royale High

Royale High, callmehbob tarafından Nisan 2017 yılında geliştirilen okul temalı bir rol yapma ve sosyalleşme oyunudur. Orijinal adı Periler ve Deniz Kızları Winx Lisesi idi ve bir Winx Club rol yapma oyunu olarak tasarlandı. Ancak oyun Kasım 2017'de yeniden adlandırıldı ve fan oyunu olmaktan tamamen çıktı.

Aktif oyuncu sayısı: 140,589

Oyuncular tarafından favorileme sayısı: 11,319,239 

Oyuncular tarafından beğenilme sayısı: 2 Milyon
Oyuncuların ziyaret etme sayısı: 6.2 Milyar

Royale High Konusu Nedir?

Oyuncular Royale High oyununda tek bir şey ile odaklanırlar. O da sosyalleşmek ve diğer oyuncularla irtibatta kalmaktır. Düzenlenen mekanlar, oyuncuların kıyafetleri, ve özelleştirmelerin hepsi bu sebeple eklenmiştir. 

Roblox Royale High Oynanış

Royale High Nasıl Oynanır?

Royale High içerisinde yeni öğeler satın almak, seviye atlamak ve daha fazla elmas kazanmak için giyinmek, rol yapmak veya diğer oyuncularla sohbet etmek ve çeşitli oyun etkinliklerini tamamlamak gerekmektedir. Oyunculara, oyunda gezinmeleri için bir teleport aracı ve arkadaşlarıyla iletişim kurmaları için bir telefon verilir.

Royale High'ın oyun içi para birimi, oyun yoluyla kazanılan veya Robux ile satın alınabilen Elmaslardır. Bazen belirli mevsimsel olaylarda kullanılan sınırlı para birimleri vardır. 

Royale High, farklı amaçları olan birden fazla alana bölünmüştür. Hepsi diğer oyuncularla sohbet etmek veya rol yapmak için kullanılır.

Oyuncu 75. seviye veya daha yüksek bir seviyeye sahipse diğer oyuncularla ticaret yapmak için Galaksiler Arası Ticaret Merkezi alanına erişebilir. Ticareti yapılamayan bazı öğeler de vardır. 

Oyuncuların oyun için sosyalleşebileceği alanlar;

Yeni Royale Lisesi Kampüsü: En güncel sınıflara sahip mevcut "modern" okul.

Old Royale High Kampüsü: Alt oyuncular için tasarlanmış, biraz farklı sınıflara sahip önceki okul.

Enchantix Lisesi: Royale Lisesi'nin Winx Lisesi'nde olduğu gibi, Winx Club temalı sınıflara, yurtlara ve etkinliklere yoğun bir şekilde odaklanan en son sürümü.

Luxury High-Rise Apartments: Her oyuncunun etkileşimli eşyalara sahip olduğu kendi dairelerinin bulunduğu alandır.

Dünya: Ödüller için günlük olarak döndürülebilen kasaba çarkına sahip "İnsan Dünyası".

Divinia Park: Genellikle etkinlikler için kullanılan etkileşimli unsurlara sahip geniş bir park alanı.

Sunset Island: Moda yarışması etkinliği düzenlenen tropik bir ada.

Battle a la Royale: 2 takımın diğer oyuncuları deneyim kazanmak oklarla vurduğu bir PvP mini oyun alanı.
 

Ayışığı Meydanı: Roblox çevresinde giymek için kıyafet satın almayı teşvik etmek ve Roblox giyim tasarımcılarını desteklemek için yalnızca Dünya üzerinden erişilebilen bir şehir alanı.

Galaksiler Arası Ticaret Merkezi: Oyuncuların diğer oyuncularla ticaret yapabileceği tek bölge olan, yalnızca 75 veya daha yüksek seviyedeki oyuncular tarafından erişilebilen bir bölge.

Sahil Evi: Çadırlar, plaj sandalyeleri, havuz oyuncakları ve yiyecek ile içecek hazırlamak için çeşitli alanlar gibi ek araçlarla birlikte sahil kenarında bir konak.

Fantasia Getaway Resort: Oyuncuların sahip olabileceği odalara ve rol yapma için belirli ek öğelere sahip bir otel. 

Work at a Pizza Place

Work at a Pizza Place, Dued1 tarafından 28 Mart 2008 tarihinde geliştirilen bir iş simülasyonu Roblox oyunudur. 

Work at a Pizza Place, Natural Disaster Survival'dan sonra Roblox platformundaki en eski ve en popüler oyunlardan biri oldu. Oyun sürekli güncellemelerin bir sonucu olarak yüksek eşzamanlı oyuncu sayısını koruyor. 2018 yılında oyun 10. yıl dönümünü kutladı ve aynı yılın 11 Ekim'inde 1 milyar ziyarete ulaştı.

Aktif oyuncu sayısı: 21,169

Oyuncular tarafından favorileme sayısı: 9,999,942 

Oyuncular tarafından beğenilme sayısı: 2 Milyon
Oyuncuların ziyaret etme sayısı: 3.1 Milyar

Work at a Pizza Place Konusu Nedir?

Work at a Pizza Place, oyuncuların siparişleri yerine getirerek kazanç elde etmesine dayalı bir oyundur. 

Work at a Pizza Place para kazanmak için bir pizzacıda farklı türde işçi olarak rol alan oyuncuları içerir. Oyuncular kazandıkları parayla evlerini yükseltebilir, dekore edebilir, teçhizat satın alabilir ya da yiyecek siparişi için harcayabilirler.

Roblox Work At A Pizza Place Oynanış

Work at a Pizza Place Nasıl Oynanır?

Work at a Pizza Place oyununda toplam altı iş vardır. Bu işler hiyerarşik bir şekilde çalışır ve oyuncular arasında karşılıklı bağlılık yaratır. Kasiyer sipariş almıyorsa ya da alamıyorsa aşçı çalışamaz. Sonuç olarak diğer işlerde çalışan oyuncuların çalışmasını da engellenmiş olur.

Oyuncular ayrıca kendi evlerine ya da bir arkadaşlarının evine girerek de mola verebilirler. Bunu yaptıklarında, otomatik olarak "Molada" moduna girerler ve iş kıyafetleri çıkarılır. Oyuncular istedikleri zaman mola verebilirler ancak çalışmadıkları için ödeme alamazlar.

Work At A Pizza Place Oyununda Bulunan İşler

Müdür: Müdür pizzacının başıdır ve çeşitli görevle yetkilere sahiptir.

Kasiyer: Kasiyerler, NPC'lerin veya sunucuda bulunan oyuncuların siparişlerini alan kişilerdir.

Aşçı: Aşçılar, kasa bölümünün hemen arkasında yer alan pizzacının mutfak alanında çalışmaktadır ve alınan siparişleri hazırlarlar.

Kutulayıcı: Pizza kutulayıcıları, pizzaları ve içecekleri mutfaktan alıp kutular veya doğruca konveyörlere yerleştirmekten sorumludur. 

Teslimatçı: Teslimatçılar, kutulu pizzaları ve içecekleri doğru evlere veya oyunculara teslim etmekten sorumludur.

Tedarikçi: Tedarikçiler, pizza hazırlanabilmesi için pizza malzemelerini, kutuları ve içecekleri depodan pizzacıya büyük kamyonlar kullanarak taşımaktan sorumludur.

Prison Life

Prison Life, Roblox kullanıcısı Aesthetical tarafından yaratılan hapishane temalı bir rol yapma ve hayatta kalma oyunudur. Oyun 2.0.2 sürümünden bu yana birçok değişikliğe uğramıştır. Prison Life yaklaşık 1.8 milyar ziyarete sahip (16 Mart 2021 itibariyle) ve Roblox'ta en çok ziyaret edilen oyun oldu ve hala Roblox'taki diğer birçok oyundan çok daha fazla ziyareti olan bir oyun olmaya devam etmektedir.

Aktif oyuncu sayısı: 6,687

Oyuncular tarafından favorileme sayısı: 4,867,379

Oyuncular tarafından beğenilme sayısı: 1 Milyon
Oyuncuların ziyaret etme sayısı: 1.8 Milyar

Prison Life Konusu Nedir?

             Prison Life adından da anlaşılacağı üzere hapisten kaçma temalı bir oyundur ve oyuncuların asıl amacı hapishaneden kaçmaktadır. Oyuncu gardiyan olmayı da tercih edebilir. Gardiyanlar kaçmaya çalışan kişileri içeride tutmakla sorumludur.

Roblox Prison Life Oynanış

Prison Life Nasıl Oynanır?

Prison Life oyunu içerisinde üç adet karakter tercihi vardır. Bunlar;

  • Mahkum

  • Gardiyan

  • Suçlu

Mahkum: Bir mahkum olarak oynayan oyuncunun amacı hapishaneden kaçmaktır. Kaba kuvvetten gece gizlice hücreden kaçmaya kadar birçok yola sahip olan oyuncu ayrıca silah almışsa gördüğü tüm gardiyanları öldürebilir. Oyuncu, cephanelikten veya her zaman düşen ölü bir gardiyandan bir adet silah alabilir.

Gardiyan: Gardiyan olarak oynarken oyuncunun görevi, mahkumların kaçmasını, meslektaşlarını veya gerektiğinde diğer mahkumları öldürmesini önlemektir. Ayrıca "Suçlular" olarak bilinen firar eden mahkumları da tutuklarlar.

Suçlu: Suçlular mahkumlarla birlikte çalışırlar. Diğer 2 gruptan farklı olarak oyuncu, sunucuya girerken bunu bir seçenek olarak seçemez. Suçlu olmak için mahkumlar ya kaçmak zorunda ya da gardiyan olarak suçlu durumuna düşmelidir. Bir suçlu olarak, tutuklanmadan gardiyanları vurabilir, mahkumları veya serbest mahkumları vurabilirsiniz.

Super Hero Tycoon

Super Hero Tycoon, Super Heroes tarafından yaratılmış bir tycoon oyunudur. Bu oyunda, oyuncular kendi iş alanlarını kurarlar. Oyunda şu anda mevcut olan kahramanlar Ant-Man, Batman, Black Panther, Green Lantern, Iron Man, Spider-Man, Superman, The Flash, The Hulk ve Thor'dur. 

Rastgele aralıklarla, para ve silah içeren kasalar gökten düşer. Para ve silah miktarı, bir rulette rastgele belirlenir.

Aktif oyuncu sayısı: 15,577

Oyuncular tarafından favorileme sayısı: 3,494,922

Oyuncular tarafından beğenilme sayısı: 532 Bin
Oyuncuların ziyaret etme sayısı: 1.6 Milyar

Super Hero Tycoon Konusu Nedir?

             Super Hero Tycoon oyununun amacı, oyuncuları belirli bir kahraman yapıp savaşmalarını sağlamaktır. Super Hero Tycoon’daki en temel sebep en güçlü kahraman olmaktır.

Roblox Superhero Tycoon Oynanış

Super Hero Tycoon Nasıl Oynanır?

             Super Hero Tycoon sunucusuna giriş ilk defa yapılıyorsa karakter baştan para kazanmaya başlar. Özel güçleri temsil etmekte olan bir üretim zinciri kurması gereken oyuncu, kurduğu zincir ile para kazanmaya çalışır.

              Belirli bir birikime ulaşmış olan oyuncular, ortaya çıkan kutuları açarak silah ya da eşya sahibi olabilirler. Alanlarını ve kendilerini geliştirmiş olan oyuncular, diğerleri ile rekabet haline girerler. Diğer oyuncuların alanlarını işgal edebilecek olan oyuncular, onların malzemelerini ya da paralarını çalabilir, onları sunucuda son sıraya düşürebilirler.

Flee The Facility

Flee the Facility, A.W. olarak bilinen grup tarafından yaratılan popüler bir kaçış oyunudur. Oyuncular, oyunu kazanmak için hedefleri tamamlarken bir yandan da canavar olarak adlandırılan düşmandan kaçmalı ve bu düşmana karşı dört oyuncuyu içeren takımına destek olmalıdır.

Aktif oyuncu sayısı: 23,364

Oyuncular tarafından favorileme sayısı: 6,954,409

Oyuncular tarafından beğenilme sayısı: 1 Milyon
Oyuncuların ziyaret etme sayısı: 2.5 Milyar

Flee the Facility Konusu Nedir?

Flee the Facility, dört oyuncunun aynı anda oynadığı bir kaçış oyunudur ve oyuncular kendilerini öldürmek isteyen canavardan kaçmaya çalışırlar. Fakat beşinci bir oyuncu daha vardır ve o da canavar olarak rol alır. Canavarın amacı ise dört oyuncuyu kaçmadan etkisiz hale getirmektir. Onları etkisiz hale getirmek için ya çıkış yollarını kapatacaktır ya da onların kaçmaya çalışırken kullandığı yollarda pusu kuracaktır.

Roblox Flee The Facility Oynanış

Flee the Facility Nasıl Oynanır?

Flee The Facility oyununda hayatta kalmaya çalışan dört arkadaş haritada bulunan bilgisayarları hacklemeye çalışmalıdır. Bilgisayarların sayısı oyuncu sayısına göre ya da hayatta kalan kişi sayısına göre değişmektedir. 

Oyunda iki çıkış bulunmaktadır ve bu dört kişi yaratığın bulunduğu yere göre çıkışlardan birini seçmelidir. Bilgisayarlar hacklendikten sonra bu çıkışların yeri haritada belli olur.

Flee The Facility oyununda beşinci karakter olarak rol alan oyuncu ise canavardır. Oyunun ilk 15 saniyesinde kahverengi bir odada tutulan canavar, diğer oyuncular hazır olunca odadan çıkartılır ve kaçmaya çalışan kişilere yönlendirilir. Canavarın burada yapması gereken kaçmaya çalışanları bilgisayarlardan olabildiğince uzak tutmaktır. Eğer diğer oyuncuları kaçmadan yakalarsa canavar oyunu kazanmış olur.

Jailbreak

Jailbreak, polisler ve soyguncuların karşılaştığı açık dünya temalı bir aksiyon Roblox oyunudur. Asimo3089 ve Badcc tarafından geliştirilen oyun 21 Nisan 2017'de piyasaya sürüldü.Oyun, özellikle banka gibi yerleri soyabilme özelliğiyle Grand Theft Auto serisine benzerlik göstermektedir. 

Aktif oyuncu sayısı: 32,208

Oyuncular tarafından favorileme sayısı: 16,521,973

Oyuncular tarafından beğenilme sayısı: 4 Milyon
Oyuncuların ziyaret etme sayısı: 5.1 Milyar

Jailbreak Konusu Nedir?

Jailbreak oyununda mahkum rolünü üstlenmiş olan oyuncular hapishaneden kaçmaya çalışırlar. Bir yandan da suçlularla ortak çalışan mahkumlar, polisler tarafından yakalanmamayı deneyerek onları da etkisiz hale getirmek için planlar hazırlarlar. Oyun basit temellere kurulmuştur ve adından da anlaşılacağı üzere konu tamamen firar etme üzerinedir. 

              Roblox Jailbreak Oynanış

Jailbreak Nasıl Oynanır?

Jailbreak, üç oynanabilir takım barındırır. Bunlar: polis, mahkum ve suçludur. 

Polis ve mahkum karakterleri, karakter seçim menüsünden seçilebilir. Ancak suçlu olmak için oyuncu mahkum ekibini seçmeli ve hapishaneden kaçmalıdır. 

Polis olmak isteyen oyuncu ya cezaevindeki karakollarda ya da şehrin yakınındaki polis karakolunda ortaya çıkar. Eğer oyuncu polis olursa, yanında dört araçla birlikte haritada doğar. Bunlar;


            Tabanca: Kendi ekibi harici herkese zarar verebilen bir silah türü.


              Kelepçe: Mahkumları ve suçluları geçici olarak hareketsiz hale getirmeye yarar.


             Taser: Vurulduğunda mahkumları ve suçluları kısa süreliğine sersemletir.


            Spiketrap: Arabaların lastiklerini patlatarak arabayı geçici olarak hareketsiz hale getirir.

Jailbreak oyununda mahkumlar ise bir hücrede veya hapishanenin başka bir yerinde eşyasız bir halde ortaya çıkarlar. Eğer mahkum oyuncuda anahtar kartı varsa, mahkum ölene kadar tüm güvenlik kapılarını açmasına izin verilir. Bir polisten alınan veya polisin cesedinden çalınan bir anahtar kartı kullanarak, herhangi bir mahkum hapishaneden kaçabilir ve bir suçlu haline gelebilir. 

Eğer oyuncu oyunda polis olarak görev almışsa ve masum mahkumları sürekli olarak öldürüyorsa, oyuncunun kendisi de tutuklanır ve oyun içi bakiyelerinden küçük bir miktar para kesilir. Polis, bir mahkûmu ancak bir anahtar kartı veya silah almışsa ya da kaçmaya teşebbüs etmişse tutuklayabilir.

Roblox Oyunlarının Avantajları Nelerdir?

Roblox çocukların yaratıcılığını artırır;

Roblox, ağırlıklı olarak çocukların eğlenmek için oyunlar yarattığı bir platformdur. Çocuklara yönelik diğer birçok oyunun aksine, Roblox doğrusal bir hikayeye veya anlatıya sahip değildir. Bunun yerine çocukların kendi deneyimlerini oluşturmalarına izin vermeye odaklanır. Bir çocuk oyunu açtığında hemen inşa etmeye teşvik edildiği bir açık dünya ortamına girer. Buradan, oyun oluşturmayı öğrenebilir veya hayal güçlerini kullanarak onları doğal olarak kalıpların dışında düşünmeye iten hikayeler oluşturabilirler.

Roblox çocukların programlama ve kodlama becerilerini öğrenmelerine yardımcı olur;

Diğer oyunlardan farklı olarak, Roblox, Lua adlı basit bir kodlama dili kullanılarak sıfırdan inşa edilmiş bir oyundur. 

Roblox içerisindeki oyunlar daha önce de bahsedildiği gibi bir olay örgüsüne sahip olmadığı ve yaratıcılığa yer verdiği için oyuncuları da kendi küçük oyunlarını tasarlamaya itmektedir. 

Kendi küçük Roblox oyunlarını yapmak isteyen genç yaştaki oyuncular ise ister istemez Lua kodlama dilini öğrenmeye başlıyorlar. Yaptıkları oyunların farklı kitlelerce sevildiğini fark ettikleri anda ise kodlamaya daha da meraklı ve hevesli bir şekilde yaklaşıyorlar.

Ayrıca, çocukların Roblox'ta öğrendiği kavramların çoğu, web ve oyun geliştirme, veritabanı programlama gibi çok çeşitli alanlara uygulanabilir. Aslında birçok yetenekli genç programcı, kariyerlerine Roblox'ta nasıl kod yazılacağını öğrenerek başladı.

Roblox, çocuklara bilgisayar becerilerini öğretir;

Çoğu durumda, çocuklar bilgisayar becerilerini internette gezinerek kazanırlar. Ancak, bu öğrenme şekli her zaman faydalı olmayabilir. Bunun yerine, birçok genç zamanlarını YouTube videoları ve sosyal medya gönderileri gibi yerlerde geçiriyorlar.

Roblox'un faydaları ise burada devreye giriyor. Çocuklar önemli bilgisayar becerilerini bu oyun sayesinde öğreniyor. Bunlar da yazma hızı, etkili çevrimiçi iletişim, menülerde gezinme ve web tabanlı yazılımı kullanma gibi konulardan oluşuyor.

Sosyalleşme konusunda ise önceki nesillere ve oyunculara göre daha aktif olan Roblox oyuncuları, başka kişilerle kolayca sosyalleşiyor, onları yakından tanıyabiliyor, kimlere güvenip kimlere güvenmemesi gerektiğini daha erken yaşta öğreniyorlar. 

Roblox, daha büyük çocuklara girişimciliği öğretebilir

Roblox'u oynamak çoğunlukla ücretsiz olsa da, kullanıcılar bu platforma özgü bir oyun içi para birimi türü olan Robux'u satın alabilirler. Bu dışarıdan bakıldığı zaman tehlikeli gibi görünse de, çocukların Roblox'un birçok mekaniğine ve özelliğine erişmesi için Robux'u satın almak gerekli değildir.

Ek olarak, ebeveynler, Robux satın almalarına izin vermeye karar verirlerse, çocuklarının harcayabileceği para miktarını belirleyebilir veya sınırlayabilir. 

Bununla birlikte, bazı çocuklar için de Roblox oyunları onların Robux kazanmaları için eşsiz bir fırsat sağlar. Girişimci genç geliştiriciler, zamanlarını oyunlar ve diğer benzer projeler oluşturmak için harcadıktan sonra, oyunlarını Robux para biriminde oynamaları için diğer kullanıcılardan ücret almayı seçebilirler.

Roblox sadece 2020'de genç geliştiricilerine 200 milyon doların üzerinde ödeme yapmıştır. Bazı çocuklar ve genç gençler ise oluşturdukları oyunlardan binlerce dolar kazanmıştır. Ancak halen birçok çocuk Roblox'u para kazanmak için kullanmamayı ve bunun yerine sadece anlamlı ve eğitici bir hobi olarak kullanmayı tercih ediyor.

League of Legends Nedir?
League of Legends (ya da LoL), 2009 yılında Riot Games tarafından geliştirilen ve yayımlanan MOBA (Multiplayer Online Battle Arena) oyunudur. ...
PUBG nedir?
PlayerUnknown's Battlegrounds ya da diğer adıyla PUBG, Bluehole tarafından geliştirilmiş ve yayımlanmış olan çok oyunculu bir video oyunudur....