LoL Sezon Ne Zaman Bitiyor? - Oyun Ek Bilgi - eTail Blog
LoL Sezon Ne Zaman Bitiyor?

Lol Sezon Ne Zaman Bitiyor?

League of Legends, Riot Games tarafından geliştirilen ve 2008 yılında piyasaya sürülen bir online video oyunudur. Moba tarzında yapılmış bu online oyun ücretsizdir. League of Legends oyununda, takımlar birbirlerine göre yarışırlar ve rakip takımın üssünü yok etmek için savaşırlar. 

Online olarak oynanmakta olan League of Legends oyununda periyotlar bulunmaktadır. Oyuncuların daha çok League of Legends sezonu ya da lol sezonu olarak adlandırdıkları bu periyotlar değişiklik göstermektedir. Yıllardır League of Legends oynayan oyuncular ise bu sezonların ne zaman başladığını ve ne zaman bittiğini merak ederler. 

Eğer siz de bir Lol oyuncusu iseniz, size hazırladığımız bu rehberde Lol sezonunun bitiş tarihini ya da Lol sezonunun başlangıç tarihini öğrenebileceksiniz.

 

Lol Sezonu Nedir?

Lol sezonu, League of Legends içerisindeki dönemleri belirtmek için kullanılan bir terimdir. Lol sezonları genelde tek bir yıl sürmektedir. Ancak bazı uluslararası şampiyonluklarda bu sezonlar ikiye ayrılmaktadır. Şampiyonluk zamanlarındaki sezonlar "Bahar Sezonu" ve "Yaz Sezonu" olarak ikiye ayrılır.

Lol Bahar Sezonu ve Lol Yaz Sezonu Avrupa Şampiyonası için ayrılmış dönemlerdir. Bahar sezonunda yarışacak yarışmacılar ocak ayından itibaren denemeler yapmaya ve turnuvaya hazırlanmaya başlar. Bahar sezonunda ise yapılan final ile şampiyon seçilir. Yaz sezonunda ise bahardaki şampiyonlar arasında kıyasıya bir Lol maçı yapılır. Yaz sezonunda da başarılı olan ekipler Lol Dünya Şampiyonasına katılır.

League of Legends oyunundaki tek yıllık sezon ise sonbahar mevsiminde başlar. League of Legends genel oyunundaki sezon, League of Legends World Championship etkinliğinden hemen sonra başlar. League of Legends Dünya Şampiyonasından hemen önce ise sezon biter.

 

Lol Item ve Lol Sezon Bağlantısı

League of Legends oyunundaki sezonların bitişleri ve başlangıçları oyun içerisindeki değişimleri de beraberinde getirir. Bunlar şampiyonlar, şampiyonların eşyaları, harita çeşitleri ya da oynanış farklılıklarını da beraberinde getirir. Peki bunlar nasıl olur?

League of Legends itemleri yani eşyaları her sezon öncesinde ve sonrasında değişmektedir. Daha önceki sezonlarda daha az oynanmış ya da daha fazla oynanmış eşyalar üzerinde geliştirici ekipler yeniliklere giderler. Eğer oyunda bir dengesizlik varsa eşyaların güçleri değiştirilir. Eğer eşyalar önceki sezonlara göre daha az kullanılmış ise kullanılacak hale getirirler.

League of Legends karakterleri de sezon değişikliklerine maruz kalabilirler. Az oynanmakta ya da çok oynanmakta olan karakterlerin özellikleri, görselleri ya da yetenekleri sezonlara göre değiştirilir. Bazen bir sezon tamamen AD (attack damage / saldırı gücü) odaklı ise diğer bir sezon AP (ability points / yetenek puanları) odaklı olabilir. Sezon öncesinde ve sonrasındaki oyunları ya da finalleri takip eden oyuncular bunlar üzerinde bir tahmin yürütebilirler.

Bir sezonda yapılabilecek en büyük değişiklik genelde League of Legends haritalarında olur. Şampiyona sonuçları, şampiyonların hikayeleri ya da önemli günlerde (yılbaşı vb.) haritalarda değişikliğe gidilebilir.

Lol Sezon 11 Ne Zaman Bitiyor?

League of Legends oyununun 11. Sezonu devam etmekte. League of Legends dereceli sezonu 16 Kasım 2021 tarihinde sona erecek.

Lol Sezon 12 Ne Zaman Başlıyor?

Şu an hali hazırda devam etmekte olan League of Legends sezon 11 bitmek üzere. League of Legends Sezon 12'nin 11 Ocak 2022 tarihinde başlayacağı düşünülüyor.

Bilgisayar Oyunlarının Faydaları Nelerdir?
Bilgisayar oyunlarının faydalarını sayfamız içerisinde görüntüleyebilirsiniz. Zamanınızı değerlendirmeye ve bir çok maceraya katılmanıza olanak sağlar...
Planet Zoo Nedir? (2023)
Bir inşaat ve hayvanat bahçesi yönetim simülasyonu olan Planet Zoo hakkında tüm bilgileri anlattık! ...