LOL Meta Şampiyonları 12.8 - Oyun Ek Bilgi - eTail Blog
LOL Meta Şampiyonları 12.8

LOL Meta Şampiyonları 12.8

League of Legends oyuncuları, 12.8 yaması ortaya çıktıktan sonra ormancı meta, orta koridor meta gibi konuları ve buraların şampiyonlarını merak ediyor. Oyundaki meta şampiyonlarının anlatılacağı bu yazıda, şampiyonları özellikleri ve nasıl bir strateji ile uygulanması konusunda da bilgiler bulunuyor.
 

god-of-war-figurine

League of Legends 1675 Riot Points

₺ 250,00

₺ 237,53

Bu doğrultuda yazımızı dikkatle okuyarak LOL meta şampiyonları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. İlk olarak League of Legends orman meta şampiyonlarını sizlere aktaralım;

League of Legends Orman

LOL 12.8 Orman Meta Şampiyonları

12.8 orman meta şampiyonları arasından ilk olarak;
 

·   Nunu & Willump

Nunu ve Willump ikilisi, bir ormancı olarak en ideal seçimlerden birisidir. Oldukça güçlü birlikteliğe sahip olan bu ikili, düşmanları sersemleterek aşırı hasara uğratabilme yeteneğine sahip. Bu hasarı kartopu ile oluşturabilen bu ikili, aynı zamanda çok iyi topçudur. Oyunun baş kısımlarında güçlü oldukları için ormanı büyük oranda tertemiz ederler ve çok güçlü özellikleri olan cc sayesinde rakiplerini uzun bir süre sersem halde bırakırlar. Oyundaki diğer şampiyonların en çok korktuğu isimlerden olan Nunu ve Willump ikilisi, özellikle kar topu yetenekleri ile birçok rakibi kabusa uğratmaya devam edeceğe benziyor.

·   Diana

Diana, elindeki yarım ay şeklindeki bıçak ile Targon Dağı’nın ve onun civarındaki yasaklanmış inanç olan Lunari’nin bir savaşçısı konumunda yer alıyor. Soğuk kış gecelerindeki ışıltılı zırhı ile adeta bir ay görevi üstlenen Diana, dünyadaki gücüyle amacını anlamak için mücadele veriyor.

Gümüş bıçağı, hilal saldırısı ve solgun kamer gibi yeteneklere sahip olan bu şampiyon; gümüş bıçağı saldırısı ile rakiplerini biçerek fazladan büyü hasarı oluşturur. Ayrıca Diana, yeteneğini kullandıktan sonraki 3 saldırısında daha hızlı hareket eder. Şampiyonun hilal saldırısı yeteneğinde ise ortaya çıkan Ay enerjisi, hedeflenen alana büyü hasarı oluşturur. Ay ışığı ile gizlenen rakiplerini de ortaya çıkaran bu yetenek, 3 saniye boyunca Diana’yı oldukça avantajlı bir konuma sokar. Diğer yetenek olan solgun kamer ise Diana’nın oluşturduğu üç kürenin rakiplere temas etmesi ile patlar ve hasar verir. Ek olarak Diana bu noktada hasarı emen geçici bir kalkan da elde etmiş olur. Üçlü küreden üçüncüsünün patlaması durumunda kalkan da ilave güç kazanır. Ayrıca ay koşusu ve ay düşüşü de Diana’nın sahip olduğu diğer yeteneklerdir.

·   Kindred

Kendi bünyesinde ayrışan fakat hiç ayrı düşmeyen bu şampiyon, ölümün ikiz özlerini temsil ediyor. Oyunun önemli şampiyonlarından biri olan bu Kindred’in yetenekleri; Avcının damgası, Okların Dansı, Kurdun Hiddeti, Karabasan, Kuzun Şefkatidir. Avcının damgası yeteneğinde Kindred, hedeflerini av için damgalar ve avın başarı ile sonuçlanmasından sonra temel yeteneklerini güçlendirir. Ayrıca başarılı olunan her 4 avda Kindred’in normal saldırı menzili de artar. Okların Dansında Kindred’in belirli bir yöne atıldığı ve yakındaki hedeflere en fazla 3 ok atışı yaptığı görülür. Kurdun Hiddeti yeteneğinde ise kurdun öfkelendiği ve çevresindeki rakiplere oldukça fazla hasar verdiği görülür. Karabasan yeteneğinde kuzu dikkatli bir atış yapar ve hedefi yavaşlatır. Ayrıca kuzu hedefe iki kez daha saldırı oluşturursa, üçüncü saldırısında Kurt hedefin üzerine çullanarak hasar verdiği hedefe büyük miktarda yıkım oluşturur.

·   Kayn

Kayn, iki farklı stile sahip olduğu için oyunculara büyük avantaj sağlayabilen bir şampiyon. Oyunun durumuna göre oyun tarzını belirleyebilen Kayn, Rhaast formunda iyi bir dövüşçü olarak karşımıza çıkar. Gölge suikastçı formunda ise takım savaşlarında kendini öne çıkarır ve diğer şampiyonlara karşı üstün gelir.
 

League of Legends Mid

LOL 12.8 Orta Koridor Meta Şampiyonları

LOL 12.8 düzeyinde orta koridordaki en iyi şampiyonlardan bazıları;
 

·   Veigar

Veigar, tek atış potansiyeline sahip bir şampiyon olduğu için yeni başlayan kişiler için oldukça idealdir. Bu karakterin en iyi yeteneği rakip şampiyonları sersem hale getiren bir kafes oluşturabilmesidir. Bu sayede birden fazla rakibi ortadan kaldırma imkanını sunmuş olur. İyi kullanılması halinde orta koridor için oldukça avantajlı bir şampiyon olan Veigar; E, W ve R kombolarında rakibe tek atma şansını sunar.

·   Ahri

Ahri, 11 yıl önce ortaya çıkarılan Dokuz Kuyruklu Tilki şampiyonudur. Runeterra’nın gizli güçlerine bağlı olan Ahri, büyüyü kürelere dönüştürebilme yeteneğine sahip. Ayrıca avlarının yaşam özlerini ele geçirmeden önce onların duygularıyla da oynamayı seven bir karakterdir. Orta koridorda avantajı sağlamak için en ideal seçimlerden biri de Ahri’dir.

·   Qiyana

Qiyana, 12.8 yamasında oynanacak en iyi orta koridor şampiyonlarından birisidir. Bu yamada güçlendirilmemiş olmasına rağmen oyundaki etkinliğinde herhangi bir azalma bulunmuyor. Birçok oyuncu tarafından da en güçlü şampiyonlardan biri olarak kabul edilen bu karakterin W yeteneği, önemli noktalarda silahının güçlenmesini sağlıyor. Şampiyonun büyü süresi boyunca saldırıları ve yeteneklerinin ekstra güçlendiği bu yetenek kapsamında orta koridorun hakimi olunabilir.

·   Yone

Yone, ona karşı bu yamada hiçbir nerf olmadığı için orta koridordaki en ideal şampiyonlardan birisidir. Bu karakterin en önemli yeteneği; takas yapmasına izin veren ve kısa süre içerisinde büyük hasar olanağı veren Özgür Ruh yeteneğidir (E yeteneği). Orta koridoru domine etmek için seçilmesi mantıklı olan bu karakterin diğer yamalarda daha da güçlenmesi bekleniyor.

League of Legends Top
 

LOL 12.8 Üst Koridor Meta Şampiyonları

LOL 12.8 düzeyinde üst koridordaki en iyi şampiyonlardan bazıları;
 

·   Darius

Darius, oyundaki en güçlü erken oyun şampiyonlarından biridir. Genişletilmiş takaslar, Pasif yeteneği sayesinde Darius'un lehine çalışır. Düşük ELO'da harika bir düellocudur çünkü birçok oyuncu sürekli savaşmayı sever. Öldürücü darbeyi alırsa sıfırlanabilen ultisi sayesinde takım savaşlarında gerçekten iyidir.

·   Garen

Garen pasif yeteneği ile rakiplerinden çok fazla dürtme hasarı aldıktan sonra bile koridorda kalabilir. Aynı zamanda rakiplerini de çok sayıda değerli sihirdar büyüsünü boşa harcamaya da yönlendirebilir.

·   Irelia

Kalkanlara verdiği artan hasarın yanı sıra, tamamen istiflenmiş bir Pasif ile verebildiği hasar, yeteneğini Pasifiyle birlikte uygun bir şekilde kullanırsa, çok sayıda üstün performans göstermesine olanak tanır. Bu, tek başına birden fazla rakipten kurtulmasını sağlayabilir.

·   Yone

Takımının etrafında oldukça sık oynamasına izin veren Yone, takımına fazlası ile yarar sağlar ve rakiplerine yüksek hasar verir. Yone oynayan oyuncunun tek yapması gereken, rakibine çaktırmadan koridorları tutmaktır. Özgür Ruh yeteneği ile Yone, rakiplerinden daha fazla başarı sağlayabilir.
 

League of Legends Bot

LOL 12.8 Alt Koridor Meta Şampiyonları

LOL 12.8 düzeyinde alt koridordaki en iyi şampiyonlardan bazıları;
 

·   Vayne

Oyun gece kaldığı zaman son derece oldukça güçlenir ve oyun o kadar uzun sürerse tek başına bir oyunu taşıyabilir. Hatta onun sayesinde düşman şampiyonlarla düello yapabilir.

·   Yasuo

Düşman yukarı itildiğinde ve yeni bir minyon dalgası yaklaştığında çok güçlüdür. "E" yeteneği ile düşman lane'e yetişmek ve ardından onları "Q" ile oldukça kolay bir şekilde baskınlar düzenleyebilir.

·   Samira

Samira'nın inanılmaz derecede güçlü bir all-in özelliği vardır. Özellikle rakipleri birbirlerinden ayrıldığında ya da geriye düştüklerinde, Samira onları çok rahat avlayabilir. 

·   Jhin

Jhin'in pasif gücü, başlangıçta rakipleri ile yaptığı takasları kolaylaştırır. Erken aşamada böylesine bir güç ile gruba kolayca liderlik elde edebilir ve en önemli düşmanları güçlenmeden önce oyunu bitirebilir. 
 

god-of-war-figurine

League of Legends 3125 Riot Points

₺ 450,00

₺ 427,55

CS:GO En İyi Silahlar (2023)
Son dönemde hem dünyada hem de ülkemizde oldukça fazla kullanıcıya sahip olan bu oyunda oldukça etkili silahlar yer alıyor. Peki bu silahlardan hangil...
Stellaris: Overlord ve Stellaris Taktikleri
Bu yazı ile Stellaris: Overlord'a ait her şeyi bilecek ve Stellaris taktikleri ile oyununuzu geliştireceksiniz....