League of Legends Nilah - Oyun Ek Bilgi - eTail Blog
League of Legends Nilah

League of Legends Yeni Herosu Nilah

League of Legends oyununa belirli aralıklarla yeni şampiyonlar gelmektedir. Oyuna 16 Şubat 2022 tarihinde manipülatif ve güçlü olan Reneta Glasc da dahil oldu. Daha sonra 9 Haziran 2022 tarihinde ise Void Empress (Boşluk Kraliçesi) olarak bilinen ve canavarca savaşan Bel’Veth isimli şampiyon oyuna eklendi. Riot ekibi döngüye bir ADC şampiyonu olan ve suları ile düşmanları oldukça derin kesen Nilah (‘’Nee-lah’’) ile devam ediyor. Bu şampiyon yakın dövüş savaşçısı olan bir ADC. Ekip tekrardan üzücü bir İyon Kılıcı karakteri yaratmak istemedi. Böylece konsept sanatçısı olarak bilinen Nancy ‘Sojyoo’ Kim farklı tasarımlardaki silahlara bakmaya başladı. Araştırmalar sonucunda Güney Asya kökenli esnek bir kırbaç tipindeki kılıç olarak bilinen Umuri’ye rastladı. Riot ekibi Güney Asya bölgesinin oyun üzerindeki temsilini de arttırmak için Umuri üzerinde çalışmalara başladı.

Riot Sojyoo’nun tespitlerine göre oyun içerisinde kırbaç kullanan herhangi bir şampiyon bulunmamaktaydı. Ancak bir kırbaç kılıcını League of Legends oyununa uyarlamak ve oyundaki hissiyatını yaratmak oldukça zor bir işti. Pek çok oyun fizik ve simülasyon motor araçları ile desteklenir. Fakat Nilah’ın kırbacı yalnızca onun için özel olarak tasarlanması gerekiyordu. Yani bütün bağlantı noktalarının ayarlanması ve her hareket karesinin tek tek canlandırılması anlamına geliyordu. Oyuna kırbaç kullanan bir hero getirmek için gerekli çalışmalar büyük bir titizlikle yürütüldü.

League of Legends Nilah

Nilah’ın Yetenekleri

Nilah’ın yeteneklerine olan ilk bakış BigBadBear tarafından sızdırıldı. Yetenekleri her ne kadar karmaşık olarak gözükse de yakın dövüşçü bir ADC olması herkesi heyecanlandırdı. Aşağıda Nilah’ın yetenekleri açıklamaları ile birlikte verilmişt

Nilah Pasif: Daimi Mutluluk Pasif: Daimi Mutluluk

Nilah pasifi sayesinde yakındaki takım arkadaşlarının iyileştirme ve kalkan yeteneklerini güçlendirir. Böylece Nilah’a kalkan veya iyileştirme sağlayan takım arkadaşları bonus şifa veya kalkan kazanır. Ayrıca bir takım arkadaşı Nilah’ın yakınlarında kendini iyileştirir veya kendine kalkan kullanırsa kendisine bonus şifa veya kalkan sağlar. Eğer Nilah minyonlara son vuruş yaparsa kendisi ve en yakınındaki takım arkadaşı normal miktarda paylaşılmış deneyim kazanır. Normalde kazanılacak deneyime ek olarak kaybolan deneyimin yarısını kazandırır.

Nilah Q Skill: Şekilsiz Kılıç Q: Şekilsiz Kılıç

Nilah’ın Q yeteneğinin iki farklı özelliği vardır, bunlar aktif ve pasif olarak belirlenmiştir. Q yeteneğinin pasifi, Nilah’ın rakip şampiyonlara yaptığı normal saldırılar ve yetenekler ile düşmanın zırhlarının bir kısmının yok sayılmasını sağlar. Ve Nilah’ı verilen hasarın bir miktarı kadar iyileştirir. Bu etki kritik hasar ile doğru orantılı olarak artar ve fazla iyileştirmeler bir kalkana dönüşür.

Q yeteneğinin aktif özelliği ise Nilah’ın Biçimsiz Kılıcı’nın bir çizgi hattı boyunca hasar vermesini sağlar. Bir rakip Q yeteneği ile hasar aldığı zaman Nilah’ın saldırı menzili ve saldırı hızı kısa süreli olarak artar. Ayrıca temel saldırıları da güçlenerek koni bir alan boyunca sıçrayarak ilave hasar verir. 

Nilah W Skill: Neşe Örtüsü W: Neşe Örtüsü

W yeteneği sayesinde Nilah kendisi sevinçli bir örtüyle örterek kısa süreliğine bonus hareket hızı kazanır. Bu yetenek kullanıldığı zaman Nilah bütün temel saldırılardan kaçınır ve daha az büyü hasarı almaya başlar. Nilah’ın temas ettiği takım arkadaşları da Neşe Örtüsü’nün korumasından faydalanır fakat bu etki daha kısa sürer.

Nilah E Skill: Akışkan E: Akışkan

Nilah, Akışkan yeteneği sayesinde hedef birimin arkasına atılır ve deşip geçtiği bütün rakiplere hasar verir. Tek seferde en fazla 2 adet Akışkan yükü biriktirebilir. Akışkan yeteneği kullanıldığı sırada Şekilsiz Kılıç yeteneğini kullanmak Nilah’ın yolu üzerinde bir dalga oluşturarak kısa bir gecikmenin ardından hasar verir. Ve böylece Şekilsiz Kılıç’ın güçlendirilmiş normal saldırılarını da etkinleştirir.

Nilah R Skill: Ulvi İdeal R: Ulvi İdeal

Nilah, R yeteneği kullanıldığı zaman güç patlaması yaşayarak etrafındaki bir alana kırbacı ile vurur ve daha sonrasında son darbe ile rakipleri bu alanın merkezine çeker. Ulvi İdeal verilen hasarın bir miktarı kadar iyileşme sağlar. Ayrıca fazlalık iyileştirme miktarını da bir kalkana dönüştürür. Bu etki kritik vuruş ihtimaline bağlı olarak artar ve yakındaki takım arkadaşı ile paylaşılır.

Yıldız Muhafızı Nilah

League of Legends oyununa yeni çıkan şampiyonlar beraberinde bir kostüm ile birlikte gelirler. Nilah’ın duyurulan kostümünün ismi ise Yıldız Muhafızı Nilah.


god-of-war-figurine

League of Legends 1675 Riot Points

₺ 250,00

₺ 237,53

Nilah Ne Zaman Çıkacak?

Yeni alt koridor şampiyonu olarak tanıtılan Nilah’ın çıkma tarihi düşünülenden daha yakın bir tarih olabilir. Riot ekibi yeni şampiyonun 12.13 yaması ile birlikte geleceğini doğruladı. Bazı kaynaklara göre Nilah’ın çıkış tarihi 13 Temmuz 2022 olarak belirlendi fakat bu tarih kesin olmadığı için değişiklik gösterebilir.

Diablo Immortal Nasıl Oynanır?
Diablo Immortal oyunu Blizzard Entertainment tarafından 2 Haziran 2022 tarihinde piyasaya sürülmüş çok oyunculu aksiyon rol yapma oyunu olarak bilinir...
Free Fire Karakterleri ve Özellikleri
Free Fire oyunu içerisinde farklı karakterler bulunur ve bu karakterlerin de kendilerine özel özellikleri vardır. Yaklaşık olarak güncel karakter sayı...