LoL Ping Gösterme ve FPS Gösterme Nasıl Yapılır? (2023) - Oyun Ek Bilgi - eTail Blog
LoL Ping Gösterme ve FPS Gösterme Nasıl Yapılır?

Oynadığımız oyunların FPS'lerini bilmek isteriz çoğu zaman. Bu oyunlar özellikle çevrimiçi oyunlar ise FPS'nin yanı sıra, ping de görmek isteriz. League of Legends oyununda ikisini de görmek mümkün. Hem oyunun hızını etkileyen FPS yani saniye başına kare sayısını hem de Ping yani sunucu üzerinden alınan verinin, ilgili sunucuya iletilmesi sırasında geçen süreyi League of Legends oyununda birkaç tuş ile öğrenebilirsiniz.

Sizin için hazırladığımız bu detaylı rehber sayesinde hem Ping ve FPS gösterimi yapacaksınız hem de Ping ve FPS değerleri ile ilgili sorularınıza cevap bulacaksınız.

League Of Legends (Lol) RP Satın Al ve Sihirdar Vadisinin efendisi olmak için bir adım daha at!

League of Legends oyunu hakkında bilgi sahibi olmak için "League of Legends Nedir?" adlı makalemize göz atabilirsiniz!

LoL Ping ve Fps Gösterme

League of Legends oyununda bir karşılaşmaya girdiğiniz zaman bu değerleri görmek için yapmanız gereken aşama oldukça kolaydır. Aşağıda belirttiğimiz gibi sadece iki tuşa aynı anda basmanız halinde, oyunun sağ üst köşesinde hem FPS hem de ping değerlerinizi görebileceksiniz. Peki nedir bu iki tuş?

" CTRL + F "

'CTRL' tuşuna basılı tutarken 'F' tuşuna basarsanız bu FPS ve Ping değerlerini açabilirsiniz aynı şekilde bu tuşlara tekrar basarsanız değerleri kapatabilirsiniz.

LoL Ping Sorunu

League of Legends oyuncularının en büyük sorunlarından biri de Ping sorunudur. Oyuncular pinglerindeki yükselmeler nedeni ile oyunlarındaki akıcılığı kaybetmekte, oyundan aldıkları zevk düşmektedir. Buna en büyük örneklerden biri şampiyonların yürümemesi ya da yapılması istenilen eylemleri yapmamasıdır. Bazı zamanlarda ise şampiyonlar yetenek kullanamaz. League of Legends sunucusu ise bu durumda oyuncuyu oyunda saf dışı bırakır ve oyun ile olan bağlantısını keser.

Bu sorunun ortaya çıkmasındaki en büyük sebepleri ise oyuncunun bant genişliğinin yeterli olmaması, paket kaybı ve ağ yoğunluğudur. Bant genişliği yeterli olmayan oyuncuların kişisel bilgisayarlarındaki her türlü programı kapatması önerilen çözümlerdendir. Oyuncu ağ bağlantısını kullanan (torrent, azure, tarayıcılar vs.) programları kapattığı zaman ağ yoğunluğu düşecektir.

Paket kaybı yaşayan yani bağlantılarında sürekli kopmalar meydana gelen oyuncular ise sahip olduğu ağların ayarlarını düzgün bir şekilde yapmaları gerekmektedir. Kullanılan alt yapıya sahip şirketin müşteri hizmetleri ile görüşülerek ağ ayarı yapılmalıdır. 

Ancak mümkün olan en önemli sorun ise bant genişliğinin düşüklüğüdür. Oyunlar her yıl hatta her ay daha da gelişmekte ve istenilen özellikler artmaktadır. Buna bant genişliği de dahildir. Eskiden 4-8 mbps yeterli gelen oyunlar, artık 8-16 mpbs bant genişliği talep etmektedir. 

Eğer sorununuz çözülmez ise paketinizi yükseltmenizi öneriyoruz. 

Ping Sohbette Nasıl Gösterilir?

League of Legends oyununda ping ve hız sorunu yaşayan oyuncular diğer oyunculara sohbet üzerinden yazarak bu durumu bildirmeye çalışır fakat diğer oyuncular ona inanmayabilir. Bu durumda da oyuncu ping ve fps hızını diğer oyunculara sohbet içerisinde göstermeye çalışır. Bunu yapmanın en kolay yolu ise birkaç tuş kullanmaktır. Peki bunlar nedir?

"Alt + Mouse Sol Tuş"

Herhangi bir karşılaşmada daha önce söylediğimiz tuş kombinasyonları ile ping ve fps bölümü açıldıktan sonra klavyedeki "alt" tuşuna basılı tutulur. Daha sonra sağ üst köşede gösterilmek istenen Ping ya da FPS kısmı üzerine mouse ile gelinir ve "Mouse'un Sol Tuşu" ile bir kere tıklanır. Bu sayede sohbet penceresinde sahip olduğunuz Ping ya da FPS değeri diğer oyunculara gösterilir.

Ayrıca; 

  • Altın
  • İtemler
  • Dirilme Saniyesi
  • Yetenek Saniyeleri 

Gibi özellikler de bu şekilde gösterilebilir.

LoL Sağ Üstte Ping Gözükmeme Sorunu

League of Legends oyununda herhangi bir dosya hatası olmadığı müddetçe Ping ve FPS değeri daha önce anlattığımız kombinasyon ile açılacaktır. Ancak halen Ping ve FPS değeri görünmüyor ise oyun yeniden kurulmalıdır. Ancak Riot Games'in hazırladığı Hextech Tools programı da dosya onarımı yapmaktadır. LoL ana sayfasından bu programı indirebilir ve dosyalarınızı onabilirsiniz.

Graveyard Keeper Nedir?
Graveyard Keeper, bir mezarlık yönetim oyunudur. Oyun, Stardew Valley’den ilham almıştır ve Harvest Moon’a dayanır....
Planet Coaster Nedir?
Planet Coaster oyunu inşaat ve yönetim simülasyonu olan bir oyundur ve tek oyunculudur....