League of Legends - Başlangıç Rehberi (2023) - Oyun Ek Bilgi - eTail Blog
League of Legends Başlangıç Rehberi

League of Legends için kapsamlı başlangıç kılavuzumuza hoş geldiniz, bu kılavuzda LoL’ün nasıl oynandığına dair temel bilgileri ele alacağız. İster oyunu oynamayı düşünüyor, ister yeni indiriyor veya hala nasıl oynandığını öğreniyor olun, bu rehber tam size göre!
 

god-of-war-figurine

League of Legends 1675 Riot Points

₺ 250,00

₺ 237,53

League of Legends Nedir?

League of Legends, 2009 yılında Riot Games tarafından geliştirilen ve yayımlanan MOBA (Multiplayer Online Battle Arena) oyunudur. Oyun, DotA (Defense of the Ancients) haritası örnek alınarak tasarlanmıştır. Oyunun ilk çıktığı yıllarda, oyunun baş tasarımcısı DotA haritasını da tasarlayan Steve Feak’tir. League of Legends oyunu, 5’er kişilik 2 takımın tek bir haritada savaştığı bir oyundur. Oyundaki amaç, karşı takımın ana kulesini yok etmektir. Karşı takımın ana kulesini yok eden takım, doğrudan maçı kazanmış sayılır.

League of Legends’da, her oyuncu kendine birer şampiyon seçer ve haritada(Sihirdar Vadisi) hünerlerini sergilemeye çalışır. Her bir şampiyon, daha fazla hasar vermek ya da görevini daha iyi yerine getirebilmek için altın biriktirir ve biriken altınlarla yeni eşyalar alarak kendini güçlendirir. Her bir şampiyonun, standart olarak 4 adet farklı yeteneği bulunur ve bu yetenekleri doğru zamanda kullanarak rakip takımın şampiyonlarını öldürmek gerekir.
 

League of Legends Nasıl Oynanır?

League of Legends, her oyunda 5’er kişiden oluşan 2 takımın karşılıklı savaşını konu almaktadır. 170’e yakın şampiyon arasından kendilerine ve pozisyonlarına en uygun olan şampiyonu seçen oyuncular, rakiplerini, rakip minyonları ve en önemlisi rakip kuleleri ortadan kaldırarak zafere ulaşmayı hedeflemektedir.

Merkez adı verilen ve minyon üretimini sağlayan yapı, her iki takımın da ana üssünde yer almaktadır. Rakibinizin tüm rakip kulelerini yok ettikten sonra merkezi de yok ederseniz, oyunu kazanmayı başarırsınız. Ayrıca oyunda çeşitli şekillerde yaratık veya minyon ya da rakip öldürerek altın kazanmanız da mümkündür. Bu altınlar ile ana üssünüzde, yani doğduğunuz yerde bulunan NPC’yi ziyaret edebilir ve karakterinizi güçlendirecek, size avantaj sağlayacak birçok eşyaya sahip olabilirsiniz.

Ayrıca League of Legends, oyun içinde ve oyun genelinde olmak üzere 2 farklı seviye sistemine sahiptir. Oyun içindeki seviyeniz, karakterinizin yeteneklerini açmanıza olanak sağlamaktadır, oyun genelindeki seviyeniz ise oyun oynadıkça artmaktadır.

League of Legends Başlangıç Rehberi

Şampiyonlar

Oyuncuların oynadığı karakterlere oyunun terimiyle verilen özel isimdir. Her şampiyonun kendine özgü yetenekleri ve nitelikleri bulunur. 3 Nisan 2022'den itibaren League of Legends oyununda toplamda 178 adet şampiyon bulunmaktadır. Oyundaki her şampiyon Dövüşçü, Büyücü, Alan Kontrolcüsü, Nişancı, Avcı, Tank veya Uzman sınıflarından en az 1 tanesine mensuptur. Genellikle bir pasif ve üç temel yeteneğe ve bir “Ulti” yeteneğine sahiptir. Oyunun hikâyesine bakıldığında bu karakterler League of Legends evreni olan Runeterra'da bulunurlar.

Minyonlar

Takımların merkez üslerinden dalgalar halinde yola çıkan ve bir koridor üzerinden karşı merkeze doğru ilerleyen, oyunun en basit birimleridir. Minyonların amacı rakiplere saldırıda bulunmaktır. Öldürüldüklerinde şampiyonlara altın ve deneyim kazandırırlar. 4 tane minyon türü bulunur: Büyücü minyon, dövüşçü minyon, kuşatma minyonu ve süper minyon.

Kuleler

Oyun içerisinde koridorlarda 2 adet, inhibitörde 1 adet ve nexusta 1 adet kule bulunur, oyun içerisinde toplamda 11 adet kule bulunmaktadır. Kuleler can değeri olarak yüksektir ve oyuncuyu koridor içerisinde korumakla görevlidirler. Kuleleri yıkarak oyunun kazanırsınız. Bu nedenle kuleler güçlü yapılardır ve yok edilmesi zordur. Kuleleri minyonların yardımlarıyla yıkabilirsiniz.

Haritalar

Oyunda 3 farklı oyun tarzı sağlayan toplam 3 adet harita vardır.

Sihirdar Vadisi

Warcraft III haritası olan “Defense of the Ancients” örnek alınarak yapılmıştır. Çok sayıda benzerlikler göstermektedir. Bu harita, League of Legends oyununun en çok oynandığı ve turnuvaların yapıldığı ana haritadır. Ayrıca bu haritada yapay zeka şampiyonlarını takımlara ekleyebilir veya yapay zekaya karşı oynayabilirsiniz.

Takımlarda en fazla 5'er kişi olmak üzere eşit sayıda oyuncusu olan mavi takım ve kırmızı takımın savaştığı haritadır. Haritanın sol alt köşesinde mavi, sağ üst köşesinde kırmızı takım bulunmaktadır. İki takımın ana üslerini birbirine bağlayan toplam 3 adet koridor bulunmaktadır (üst, orta ve alt koridor). Her koridor üzerinde iki takımın da 3’er adet kulesi ve inhibitörü bulunmaktadır. Kuleler rakip takım oyuncularının kendilerini savunmaları için büyük avantaj sağlamaktadır. İnhibitörlerin yıkılması ise yıkan tarafın minyonlarının gücünü arttırmaktadır. İnhibitör yıkıldığı zaman yıkan takımın minyonlarına ek olarak her dalga süper minyon ilave olarak gelmektedir. Eğer bütün koridorlardaki inhibitörler yıkılırsa her koridordan ikişer adet süper minyon gelmeye başlar. Takımların ana üslerinin merkezinde Nexus binası ve bu binayı koruyan 2 adet kule bulunmaktadır. Karşı takımın Nexus'unu yıkmayı başaran takım oyunu kazanır.

Haritada bulunan 3 koridor üzerinden de belirli aralıklar ile 6-7 minyon gelmektedir, her takım 3 koridor üzerinden gelen minyonları veya düşman şampiyonlarını öldürerek para ve tecrübe kazanırlar. Koridor üzerindeki kendi kulelerini koruyup karşı tarafın kulesine olabildiğince zarar vermeye çalışırlar. Ayrıca para ve tecrübe kazanmak için 3 koridorun arasında bulunan ormanda tarafsız yaratıkları öldürebilirler. Bunun yanında bazı tarafsız yaratıklar para ve tecrübe yanında ekstra özellikler de verebilmektedir.

League of Legends Başlangıç Rehberi

Uğursuz Koruluk

Sihirdar Vadisi haritasıyla benzer özellikler taşımaktadır, 3. sezonun başlamasıyla bilgisayara karşı oynanabilir.

Haritada en fazla 3'er kişi olmak üzere eşit sayıda oyuncusu olan sol tarafta mavi takım ve sağ tarafta kırmızı takımın savaştığı haritadır. Takımların ana üslerini birbirine bağlayan 2 adet yol bulunmaktadır. (üst, alt koridor) Yolların her birinde 2'şer adet kule ve inhibitör bulunmaktadır. İki koridordan da belli aralıklarla minyonlar gelmektedir, karşı tarafın inhibitörü yıkılınca o yoldan süper minyon ilave olarak gelmektedir. Her takımın ana üssünde Nexus binası ve bunu koruyan kule bulunmaktadır. Karşı tarafın Nexusu'nu yıkan takım oyunu kazanır.

Haritanın üst tarafında ve iki yolun arasında bulunan ormanda tarafsız yaratıklar bulunmaktadır. Bu yaratıklar öldürülünce para ve tecrübe vermektedir, bazıları ekstra özellikler de vermektedir.

Harita 2019 yılında oyundan kaldırılmıştır.

Sonsuz Uçurum

ARAM oyun modunda oynanan haritadır. 5’er kişilik takımlardan oluşur. Üsse geri dönüş yoktur. Köprünün iki ucunda da takım üsleri yer alır. Herkes oyuna 3. seviye ve ulti dışında tüm yetenekleri açabilme hakkıyla başlar. Tek koridor vardır. Bu koridorda iki takımında 2'şer kule ve 1 inhibitörü vardır.

Sınırlı Oyun Modları

Bu 3 haritanın dışında oyuna belirli zamanlarda farklı oyun modları da gelmektedir. Bunlara ek olarak etkilerle eğlenceli bir oyun sağlayan Ultra Rekabet Faktörü, eski bir oyun modu Dominion'un biraz değiştirilmesiyle gelen Ben De Oyun Moduyum Dominion, bütün takımın aynı şampiyonu seçtiği Birimiz Hepimiz İçin modu örnek olarak gösterilebilir. Oyuncuların 20 dakika saldırı, 20 dakika savunma yapıp karşı merkezi yıkmaya veya kendi merkezlerini korumaya çalıştığı Kuşatma Modu’nu da unutmamak lazım.

LoL RP Nedir?

LoL RP veya geniş adıyla League of Legends Riot Points, Riot Games tarafından League of Legends oyununa eklenen ve oyun içi mağazadan alışveriş yapılmasını sağlayan bir para birimidir. League of Legends oyuncuları bu RP’ler ile yeni şampiyonlar, kostümler, gelişme kartları gibi çoğunlukla kozmetik eşyaya sahip olabilmektedir.

Bunların haricinde LoL RP ile oyun içerisinde oyuncuya üstünlük sağlayacak, karakterinizi güçlendirecek, verdiğiniz hasarı artıracak veya aldığınız hasarı azaltacak bir eşya satın alınamamaktadır. Oyun içi mağaza tamamen kozmetik odaklıdır ve satın alacağınız eşyalar, sadece görüntü olarak kullanılmaktadır. Yani “Pay to Win” gibi bir olay söz konusu değildir.
 

god-of-war-figurine

League of Legends 850 Riot Points

₺ 130,00

₺ 123,51

LoL RP Nasıl Alınır?

LoL RP satın almak için iki ayrı yol bulunmaktadır. Birincisi, League of Legends’ın Launcher’ı üzerinden Mağaza’ya erişmek, ardından RP Satın Al butonuna tıklamak. Bu ekranda çeşitli ödeme yöntemlerini seçerek RP satın alabilir ve hızlıca ödeme yapabilirsiniz.

İkincisi, League of Legends’ın RP’lerini sitemiz üzerinden kod olarak RP satın alabilirsiniz. Bu kodu etkinleştirmek için yine League of Legends’ın Launcher’ına giriş yapmalı, önce Mağaza ve sonrasında RP Satın Al butonuna tıklamalısınız. Son olarak ise Riot PIN ve Kodlar yazan kutuya tıklamalı ve açılacak olan kutuya satın almış olduğunuz RP kodunu yazarak onaylamalısınız.

Oyundaki yeni özelliklere erişmek ve oyun zevkini geliştirmek için hemen şimdi eTail.com.tr üzerinden League of Legends (LoL) RP Satın Al ve MOBA dünyasından geri kalma!


 

Valorant Daha İyi Oynama Rehberi (2023)
Bugün de “Valorant daha iyi nasıl oynanır” sorunuza 7 adımda cevap verdiğimiz bu yazımızda sizi öne taşıyacak taktiklerin yer aldığı bir liste hazırla...
Garena Free Fire Taktikleri
Garena Free Taktikleri isimli bu yazımız hem oyuna yeni başlayanların zorlanmadan oyuna adapte olabilmelerini sağlayacak....