Orta koridor, League of Legends oyununun ortaya çıkmasından bu yana en popüler rol olmuştur. Oyuncunun oldukça yüksek harita etkisi, fazla hasar ile b...
Devamını okuLeague Of Legends Jungle Rehberi
League Of Legends Jungle Rehberi
League of Legends Jungle rehberinin amacı, bir ormancının rolünü ve ormanın nasıl çalıştığını açıklar. Oyuncuların orman bölümünde oynarken daha iyi performans sergilemesini sağlar. Orman rolü, League of Legends oyunundaki eşsiz rollerden biridir. Zamanının çoğunu koridor yerine haritadaki ormanlık alanlarda tarafsız orman yaratıklarını öldürerek altın kazanmayla geçirir. Ormancılar, ormanın kendi takımı tarafında bulunan bölümdeki yaratıklardan altın ve deneyim puanı elde ederler. Aynı zamanda zor durumda kalan veya koridorda üstünlük sergileyen takım arkadaşlarına da destekte bulunurlar. Bu sayede koridorlardaki denge değişmiş veya güçlenmiş olur. Karşı takımın ormanına girmek de takıma oldukça fayda sağlayabilir. Bu sayede rakip ormancının altın ve tecrübe puanı kaybetmesi sağlanır.
Ormancı rolünü üstlenen kişilerin harita kontrolünün de oldukça iyi olması gerekir. Takım arkadaşları saldırıya uğradığı zaman en kısa süre içerisinde destek için koridora yakın bir konumda olmalıdır. Harita kontrolü iyi olan bir oyuncu rakip ormancının haritanın hangi bölümünde olduğunu tahmin edebilir. Bu sayede rakip ormancının gank atma ihtimaline karşı farklı teknikler uygulanabilir. Bütün bu takibin yanında haritada bulunan görevleri tamamlamak da çok önemli bir kilit noktasıdır. Ejderha ve baronu elde etmek takıma altın ve çeşitli güçlendirmeler sağlar. Bu nedenle görevlerin çıkacakları zamanları takip ederek ‘’çarp’’ yeteneğinin süresini ona göre ayarlamak gerekir. Aksi taktirde rakip ormancı rahat bir şekilde ejderhayı veya baronu çalabilir. Ormancı oyuncularının odaklanması gereken en önemli nokta görevlerdir.
[product_id=5831]
Orman Kampları ve Görevler
Oyuncunun ormanda ne ile karşılaşacağını bilmesi oldukça önemlidir. Her takımın ormanında altı farklı orman kampı bulunur. Ayrıca nehrin her iki tarafında birer tane bulunan Yampiri Yengeç vardır. Alt koridora yakın olan nehir çukurunda Ejderha ve üst koridora yakın olan nehir çukurunda ise Baron ve Vadinin Alameti canlanır. Aşağıda canavarlar ile ilgili kısa bilgiler verilmiştir.
Kırmızı Korkabuk: Bu orman canavarı öldürüldüğü zaman oyuncu ‘’Kırmızı güçlendirme’’ elde eder. Böylece oyuncunun otomatik saldırıları yavaşlatma ve yakma etkisi yaratır. Ayrıca bu buffa sahip olan oyuncu savaştan uzak durduğu zaman bir miktar iyileşir.
Mavi Gözcü: Bu orman canavarı öldürüldüğü zaman oyuncu ‘’Mavi Güçlendirme’’ elde eder. Bu buff oyuncuya mana ve enerji yenilemesi sağlar. Mavi Gözcü’nün ikinci veya üçüncü canlanmasından sonra bu buffı orta koridor oyuncusuna vermek en doğrusudur.
Yırtıcı Kuşlar: Öldürüldüğü zaman oyuncuya tecrübe ve altın sunar. Bu kamp içerisinde 5 tane küçük kuş ve bir tane büyük kuş bulunur. Az hasar almak için genelde önce büyük olan öldürülür.
Kurtlar: Bu orman campi öldürüldüğünde deneyim puanı ve altın veren üç tane canavardan oluşur. Bir tane büyük ve iki tane küçük kurt. Az can kaybetmek için önce büyük kurdu öldürmek önemlidir.
Kayacıllar: Bu orman grubu öldürüldükten sonra altın ve deneyim puanı veren iki tane kayaya benzeyen yaratıktan oluşur. Büyük olan kaya öldürüldüğü zaman ortaya iki adet orta boy kaya çıkar. Orta boy kayalar da öldürüldüğü zaman ortaya 2 adet küçük kaya çıkar. Toplamda 6 tane küçük, 3 tane orta ve 1 tane büyük toplamda 10 tane kaya öldürülür. Büyük olanları önce alt etmek önemlidir.
Gromp: Bu orman yaratığı öldürüldüğünde altın ve deneyim puanı veren bir kurbağadır. Öldürülmesi oldukça kolaydır fakat canı fazladır.
Yampiri Yengeç: Haritadaki nehrin her iki tarafında da birer tane Yampiri Yengeç canlanır. Bu orman yaratığının saldırma özelliği yoktur. Fakat yeteneklerden ve saldırılardan kayarak kolayca kaçabildiği için onu öldürmek biraz çaba gerektirir. Öldürüldüğü zaman tecrübe puanı ve altın verir. Ayrıca öldüğünde nehrin orta kısmında bir totem oluşturur. Bu totem daire alanında görüş ve hız sağlar.
Ejderhalar: Ejderhalar, alt koridorun yakınındaki çukur alanda canlanırlar. Ejderhanın beş farklı türü vardır ve hepsinin sağladığı özellikler birbirinden farklıdır. Bütün ejderhalar takıma altın ve tecrübe puanı verir.
- Alev Ejderi: Bu ejderi alt etmek takımın büyün oyuncularında hasar artışına sebep olur. Yüzdesel olarak takımın yetenek gücü ve saldırı gücü artar. Üçüncü ejderhadan sonra bazı çalılar ve duvarlar yok olur.
- Dağ Ejderi: Bu ejderi alt etmek takımın bütün oyuncularının tanklığını arttırır. Yüzdesel olarak zırh ve büyü direnci artar. Üçüncü ejder öldürüldüğü zaman kayacılların duvarları bölünür ve haritanın farklı noktalarında kayalar çıkar.
- Okyanus Ejderi: Okyanus ejderi oyuncular tarafından en değersiz ejder olarak görülür. Bu ejder takıma savaş dışında can ve mana yenilenmesi sağlar. Üçüncü ejder öldürüldüğünde haritada yağmur başlar, can erikleri daha fazla çıkmaya başlar ve bazı noktalarda çimenler oluşur.
- Bulut Ejderi: Bulut ejderi öldürüldüğü zaman takıma hareket hızı ve yavaşlatma direnci sağlar. Üçüncü ejderden sonra ise oyuncuların haritada daha hızlı koşabileceği alanlar oluşur.
- Kadim Ejderha: Kadim Ejderha oyunun en güçlü ejderhası olarak bilinir. Bir takım 4 tane ejderi öldürerek ejder ruhunu aldıktan sonra ortaya Kadim Ejderha çıkar. Kadim ejderhanın öldürülmesi ile birlikte takımın her vuruşu ve yeteneği rakipleri yakarak fazladan hasar verir. Ayrıca canı belli bir seviyenin altına düşen rakipler direkt olarak katledilir. Bu ejderin etkileri oyuncu öldüğünde veya ejderin süresi bittiğinde sona erer.
Vadinin Alameti: Vadinin alameti üst koridora yakın olan çukur bölgede ortaya çıkar. Öldürmek altın ve tecrübe puanı verir. Ayrıca öldürüldüğünde ortaya bir Herald Gözü düşer. Bu gözü alan oyuncu belli bir süre içerisinde vadinin alametini çağırabilir. Vadinin alameti çağırıldığı en yakın koridora ilerler ve kuleye fazla hasar verir. Böylece takıma altın kazandırmak ve koridoru ilerletmek daha kolay olur.
Baron Nashor: Baron da üst koridora yakın olan çukurda canlanır. Baronun ilk canlanma süresi 20:00’dır. Bu süreye kadar iki tane Vadinin Alameti canlanabilir. Baron öldürüldüğü zaman takıma oyundaki en güçlü bufflardan biri gelir. Bütün takımın yetenek ve saldırı hasarı artar. Baron güçlendirmesine sahip olan oyuncu, minyonların yakınında durduğu zaman minyonlara da güçlendirme verir. Bu sayede koridorları iterek kuleleri yıkmak daha kolay olur. Oyuncular öldüğü zaman Baron güçlendirmesini kaybederler.
[product_id=5830]
Prev Post
Next Post
Üst koridor en zorlu koridorlardan biridir. Çünkü koridor oldukça uzundur ve üst koridor oynayan kişi tek başına savaşır. League of Legends oyununda b...
Devamını oku