LoL Sistem Gereksinimleri 2023 Nedir? - Sistem Gereksinimleri - eTail Blog
LoL Sistem Gereksinimleri 2023 Nedir?

Bilgisayar oyunları ilk çıktıkları günlerden itibaren belirli donanımlara göre geliştirilmişlerdir. Bu donanımların sağlanması ya da sağlanamaması oyunun çalışıp çalışmayacağını değiştirir. Donanımların çeşitliliği, sistemlerin yükselmesi ve sürekli yapılan donanım güncellemelerinden sonra minimum ya da önerilen sistem gereksinimleri adı altında özellikler de oyunlarla birlikte oyunculara sağlanmıştır. Biz de bu yazımızda sizin için MOBA alanında popülerliğini koruyan League Of Legends oyununun sistem gereksinimlerini sıralacağız.

 
League of Legends hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için buradan devam edebilirsiniz.

 

LoL Minimum Sistem Gereksinimleri

League of Legends Sistem Gereksinimleri çok büyük olmamasına rağmen belirli bilgisayarlarda ya da donanımlarda çalışmaktadır. Bu donanımların özelliklerini bilmek de oyunculara yarar sağlamakta, sadece League of Legends için kurulacak bir sistem için fazla zaman ya da maddi açıdan sıkıntıya girmeyeceklerdir. Alt başlıklarımızda sizin için tek tek bütün donanımları anlattık.

 

LoL Kaç GB?

Günümüzde, yıllarca süren güncellemelerden sonra, League of Legends yaklaşık 22 GB'a ulaştı. League of Legends'ın indirme boyutu sadece 9 GB civarında, ancak güncellemelerle birlikte bu boyut 22 GB'a ulaşıyor.

Eğer League Of Legends oyununu indirmek istiyorsanız, bu kadar boş alana sahip olduğunuzdan emin olun. Daha eksik bir boyuta sahip olmak oyunun kurulmamasına sebebiyet verecektir. Ancak yakın bir boyuta sahip olursanız bu sefer de oyununuzda takılmalar meydana gelecektir. En azından 40 GB'a yakın bir alanınızın olması, oyun zevkinizin yarıda kalmamasını sağlar.

 

LoL Kaç GB ekran kartı ister?

Herhangi bir bilgisayar oyunu oynamak için gerekli donanımlardan biri de ekran kartıdır. League of Legends için gerekli ekran kartı ve özellikler şöyledir;

 

Minimum Ekran Kartı Gerekliliği;

NVIDIA: GeForce 9600GT (512 MB 32 Bit)

AMD: HD 6570 (512 MB 32 Bit)

Intel: Intel HD 4600 (128 MB 64 Bit) 

 

Tavsiye Edilen Ekran Kartı Gerekliliği:

NVIDIA: GeForce 560 (1 GB 256 Bit)

AMD: Radeon HD 6950 (2 GB 256 Bit)

Intel: Intel UHD 630

 

LoL Ne Kadar RAM kullanır?

Oyun içerisindeki hız ve akıcılık için kullanılan donanımlardan biri de RAM'dir. Yüksek RAM sayesinde oyuncular daha hızlı ve akıcı oynayabilirler. Aşağıda League of Legends için gerekli olan RAM özelliklerini sizler için paylaştık.

 

Minimum RAM Gerekliliği;

League of Legends için gerekli olan Minimum RAM boyutu 1 GB'tır.

 

Tavsiye Edilen RAM Gerekliliği:

League of Legends için gerekli olan Tavsiye Edilen RAM boyutu 2 GB'tır.

 

LoL için Kaç GHz İşlemci Gerekir?

Oyunlar için vazgeçilmez olan özelliklerden birisi de işlemcidir. İşlemci oyunlardaki hızı belirleyen en büyük etmendir. İşlemciler sayesinde oyundaki bilgiler işlenir ve düzenli bir hale getirilerek, belirlenen sıra ile çalışmaya başlar. League of Legends için gerekli olan işlemci gereksinimini aşağıda sizler için belirttik.

 

Minimum İşlemci Gerekliliği;

Intel: Core i3-530

AMD: A6-3650

(SSE3)

 

Tavsiye Edilen İşlemci Gerekliliği:

Intel: Core i5-3300

AMD: Ryzen 3 1200

(AVX)

 

Sadece yukarıda belirtilen işlemcilerle oynayabilirsiniz diye bir şey söz konusu değildir. İşlemciniz minimum işlemcilerden daha iyiyse oyununuz açılacaktır.

 

LoL için hangi işletim sistemi?

League of Legends oyununu oynamak için minimum Windows 7 işletim sistemine sahip olunmalıdır. Ancak oyundan daha iyi bir deneyim almak isteyen oyuncuların Windows 10 kullanıyor olmaları gerekmektedir.

 

Windows 8 LoL kaldırır mı?

League of Legends oyununu oynamak için en düşük işletim sistemi Windows 7'dir. Windows 7'den sonraki herhangi bir işletim sisteminde League of Legends oyununu oynayabilirsiniz. Windows 8 işletim sistemi rahatlıkla League of Legends oyununu kaldırmaktadır. Ancak en iyi deneyim Windows 10 ile alınmaktadır. 

 

LoL 32 bit destekliyor mu?

League of Legends oyunu 32-Bit işletim sistemini desteklememektedir. League of Legends oyununun oynanması için en düşük 64-bit işletim sistemine sahip olmak gerekir. Win-32 bit işletim sistemine sahip oyuncuların bir an önce 64-bit işletim sistemine geçmeleri gerekmektedir.

 

LoL Kaç GB SSD?

League of Legends oyununu oynamak için en düşük alan gereksinimi 40 GB'tır. League of Legends oyunundan çok büyük bir zevk ve etki almak isteyen oyuncuların SSD almaları şarttır. SSD'ye sahip olmayan oyuncuların oyunları yavaş açılacaktır ya da oyun bitişinde beklemek zorunda kalacaklardır. Oyun sırasında bir sorun çıkmasa bile açılış ve kapanış da sorunlarla karşılaşacaklardır.

 

LoL Hangi Bilgisayar Kaldırır?

League of Legends oyununu yukarıda saymış olduğumuz özelliklere sahip bütün bilgisayarlar kaldırır. League of Legends oyununu oynamak isteyen bütün oyuncular yukarıdaki sistem gereksinimlerine bakarak rahatça donanımlarını geliştirebilirler ya da donanım sahibi olabilirler. 

Umarım sizin için hazırladığımız bu detaylı rehber işinize yaramıştır. League of Legends oyununda daha fazla vakit geçirmek ve daha fazla zevk almak için şimdi League Of Legends (Lol) RP Al ve eğlenmeye başla!

 
Hello Neighbor Nedir?
Hello Neighbor, oyun içerisinde yaşanan gizemli birtakım olayları çözümleyebilmek için komşunun bodrum katına gizlice girmeyi amaçlayan bir oyundur. ...
Secret Neighbor Nedir? (2023)
Secret Neighbor, Hello Neighbor evreninde geçen gizem, korku ve macera oyunudur....