Moba türündeki oyunların popülerliğinin artması ile birlikte ortaya moba terimleri çıkmıştır. Oyuncular tarafından genellikle üretilen bu terimler oyu...
Devamını okuLeague Of Legends Orta Koridor Rehberi
League Of Legends Orta Koridor Rehberi
Orta koridor, League of Legends oyununun ortaya çıkmasından bu yana en popüler rol olmuştur. Oyuncunun oldukça yüksek harita etkisi, fazla hasar ile birleşir. Her rolde olduğu gibi orta koridor rolünde de dikkat edilmesi gereken püf noktalar vardır. Nehrin iki kısmının da birleştiği nokta orta koridordur. Ayrıca mavi ve kırmızı takımın alt ve üst ormanlarının da birleşim noktasıdır. Bu nedenle rakip oyuncuların orta koridora gelerek baskı kurmaya çalışmak istemesi oldukça normaldir. Bütün koridorların buluştuğu nokta olarak bilinen orta koridorda haritanın her noktasını takip edilmeli ve koridor ona göre ilerletilmelidir. Aşağıda orta koridor ile ilgili bazı püf noktalarına değinilmiştir.
Orta Koridor Şampiyon ve Sihirdar Büyüsü Seçimi
Orta koridorun şampiyon havuzunun büyük bir çoğunluğunu suikastçılar ve büyücüler oluşturur. Orta koridor, üst ve alt koridorlara göre biraz daha kısadır. Bu nedenle orta koridorda oynayan oyuncuların hareketliliği sınırlıdır. Fakat büyücüler ve suikastçılar kısa koridorda oldukça fazla iş yapar. Orta koridorda şampiyon seçimi yaparken dikkat edilmesi gerekenlerden biri karakterin roam atabiliyor olmasıdır. Roam atma becerisi yüksek karakterler orta koridorda daha başarılı olurlar. Bu tarzdaki karakterler alt ve üst koridora yardım etmek için roam atarlar, orta koridorun haritadaki merkezi konumu için ideal ortam sağlarlar.
Oyuncuların orta koridorda oynarken sihirdar büyüleri seçimi değişkenlik gösterebilir. Koridorda baskı kurarak fazla öldürme yapmak isteyen oyuncular sıçrama ve tutuştur alırlar. Daha pasif bir oyun hedefleyen oyuncular ise sıçrama ve bariyer tercih ederler. Bazı durumlarda sıçrama ve ışınlanmanın da iş yapması mümkündür. Sihirdar büyülerinin seçimi tamamen takımın kompozisyonuna bağlı olarak şekillenir.
[product_id=5830]
Trading ve Totemleme
Oyun içerisindeki en kısa şerit olan orta koridor her yönden saldırı yemeye açık bir koridordur. Bu rolde oynayan oyuncuların ne zaman ve nasıl korunacağını anlaması çok önemlidir. Rakip oyuncuları takip edebilmek için orta koridorda yapılan totemleme işlemi büyük öneme sahiptir. Orta koridor oyuncuları genellikle satın almış oldukları kırmızı totemleri kulelerine yakın olan çalılara koyarlar. Çünkü totemleri bu noktadan korumak ve yanına atılan rakip totemleri temizlemek daha rahat olur. Bazı durumlarda orta koridor oyuncusunun nehrin iki tarafında da görüşü olmayabilir. Böyle durumlarda haritanın alt veya üst kısmı seçilerek görüş olan tarafa yakın oynamak daha doğrudur. Oyunun ilerleyen zamanlarında orta koridor oyuncuları görünmez totemlerini değiştirerek Oracle Merceği veya uzak görüş totemi alırlar. Suikastçılar ve büyücüler genellikle pusu kurmak için Oracle Merceğini tercih eder. Uzun menzilli poke büyücüleri ise daha çok uzak görüş totemini tercih eder. Bu sayede uzak mesafelerdeki düşük cana sahip rakipler bulunup yok edilebilir.
Minyon Dalgalarının Yönetimi
Koridorda saldırı yapmaya hazırlanırken minyon dalgalarını stoklamak önemlidir. Orta koridor oyuncuları birbirlerine hasar verdikleri zaman, minyonlar öncelikli olarak şampiyonlara saldırır. Düşman oyuncunun minyon dalgasından daha büyük bir minyon dalgasına sahip olmak savaşlarda oldukça fayda sağlar. Orta koridorda minyon dalgasını ortada durdurmak diğer koridorlardan daha zordur. Koridor kısa olduğu için minyon dalgaları kulelere daha çabuk ulaşır. Orta koridorun diğer koridorlardan kısa olması tamamen zararlı bir şey değildir. Kısa koridordaki tehlike anında oyuncunun kulesine ulaşması da oldukça hızlı olur. Orta koridordaki oyuncuların minyon stratejileri genellikle en hızlı şekilde dalgaları ilerletmekten geçer. Dalgayı iten takım haritada görüş açısından öncelik kazanır. Ayrıca minyon dalgalarını rakip kuleye hızlıca iterek öldürtmek, düşman orta koridor oyuncusunun altın ve deneyim puanı kaybetmesine yol açar.
Roaming ve Yardımlaşma
Roaming terimi, oyuncunun kendi koridorunu bırakarak diğer koridordaki takım arkadaşlarına yardım etmesine verilen bir isimdir. Orta koridorda ise roaming vazgeçilmezdir. Orta koridordaki oyuncular genellikle ormancılara en yakın oyunculardır. Böylece ormancı ile birlikte hareket ederek diğer koridorlara baskınlar düzenleyebilirler. Genellikle izlenen taktik, orta koridordaki minyon dalgası itilerek başka koridorlara roam atmakdır. Fakat roam atılırken de dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Yardım edilecek olan takım arkadaşının can ve mana durumunun kontrol edilmesi ve buna göre yola çıkılması gerekir. Aksi taktirde boşa zaman kaybedilebilir veya roam sırasında orta koridor oyuncusunun ölümü de gerçekleşebilir. Roam atılmak istenilen koridora giden yolun da tehlikesiz olmasına özen göstermek gerekir. Rakip ormancının haritadaki konumu ile ilgili bir bilgiye sahip olunmadan roam atmak acemilik olur. Rakip ormancı roam yolunda orta koridor oyuncusunu engelleyebilir.
Üsse Dönme
Orta koridor oyuncusu üsse dönmek istediği zaman büyük minyonun olduğu minyon dalgasının gelmesini beklemelidir. Bu sayede rakip oyuncu minyonları ittirse bile, kule araba minyonuna vuracağı için daha az minyon kaybedilmiş olur. Büyük minyon dalgası her 3 minyon dalgasında bir çıkar.
[product_id=5831]
League Of Legends Orta Koridor Tercihleri
Oyuna gelen yeni yamalar ile birlikte karakter tercihleri de değişiklik gösterebilir. En çok tercih edilen orta koridor karakterleri liste halinde verilmiştir.
- Malzahar
- Veigar
- Swain
- Ahri
- Kayle
- Zilean
- Anivia
- Viktor
- Taliyah
- Fizz
- Lux
- Zed
- Yasuo
- Yone
- Katarina
- Brand
Prev Post
Next Post
League of Legends Jungle rehberinin amacı, bir ormancının rolünü ve ormanın nasıl çalıştığını açıklar. Oyuncuların orman bölümünde oynarken daha iyi p...
Devamını oku