PUBG Nedir? - Home Blog - eTail Blog

PUBG Nedir?

PlayerUnknown's Battlegrounds ya da diğer adıyla PUBG, Bluehole tarafından geliştirilmiş ve yayımlanmış olan çok oyunculu bir video oyunudur.

Hemen eTail.com.tr üzerinden PUBG UC Satın Al ve PUBG zevkini iki katına çıkar!

god-of-war-figurine

PUBG Mobile 600 + 60 UC

₺ 324,90

PUBG Yapımcısı Kimdir?

Krafton Game Union, Güney Kore merkezli bir video oyunu şirketidir. Şirket, Bluehole adıyla Mart 2007 tarihinde Chang Byung-gyu tarafından kurulmuştur. 5 Kasım 2018'de birleşik bir marka altında Krafton Game Union adıyla yeniden kurulmuştur. Şirketin yönetim kurulu başkanı olarak Chang Byung-gyu olsa da şirket CEO’su Hyo-Seob Kim’dir.

 

Şirketin bilinen oyunları;

 

  • TERA (2011)
  • Devilian (2015)
  • PlayerUnknown's Battlegrounds (2017)
  • Ascent: Infinite Realm (TBA)

 

PUBG Kaç Yılında Piyasaya Çıkmıştır?

Pubg oyun konsepti ve tasarımı, daha önceden de ARMA II DayZ: Battle Royale modunu tasarlamış olan Brendan Greene tarafından yapılmıştır. Greene bu modu tasarlarken 2000 yılında beyaz perdeye çıkmış olan Battle Royale adlı Japon filminden esinlenmiştir.

Greene Arma II: DayZ için herhangi bir moda başlamadan önce oyunu saatlerce oynamış ve oyunun teknik analizini yapmıştır. Greene’ye göre daha önce yapılmış olan çok oyunculu birinci tekil şahıs nişancı oyunlarının çoğu birbirini tekrar eden haritalara ve benzer stratejilere dayanıyordu. Oyuncular haritaları kolay ezberliyor, silahların yerlerini akıllarının bir köşesine not ediyor ve daima aynı stratejiyi kullanıyorlardı. Greene ise bunun önüne geçmek için DayZ moduna ek bir mod daha getirmek istedi ve DayZ : Battle Royale adlı bir mod geliştirdi.

Geliştirilmiş olan bu mod ilk başlarda ilginç yorumlarla karşılansa da daha ileriki zamanlarda giderek popülerleşmiş ve Arma II: DayZ modu tamamen Battle Royale eklentisi ile oynanmaya başlanmıştır. Greene önceleri oyundaki güvenli bölge alanını kare yapmayı düşünmüş fakat kodlama bilgisinin yetersizliğinden olayı çember kullanmak zorunda kalmıştı. 

DayZ : Battle Royale hayran kitlesi zamanla genişlemişti ve Greene yaptığı bu mod sayesinde tanınır hale gelmişti. Öyle ki aynı modu Arma III için düzenlemesi gerektiğinden Sony kendisini işe almıştı. Aynı zamanlarda ise Güney Kore menşeli bir şirket olan Ginno Games’in yöneticisi Chang-han Kim yeni bir oyun tarzı arayışına girmiş ve bu sırada DayZ : Battle Royale oyunu ile karşılaşmıştı. Yeni oyun tarzının bu olduğuna karar veren Kim, Greene’i Güney Kore’ye çağırmış ve ona kreatif direktörlük pozisyonunu teklif etmişti. Greene bu teklifi gözü kapalı kabul etmiş ve Güney Kore’ye gitmiştir. Sony Online’dan ayrılmış olması ve yeni bir oyunu kendi imzası ile çıkaracak olması ona cazip gelmişti.

Zamanla büyüyen bir stüdyoda yöneticiliğine devam etmekte olan Greene, Chang-han Kim ile birlikte 20 Aralık 2017 yılında oyunu piyasaya sürmüştür. Oyun beklenilen ilginin daha fazlasını elde etmiştir. Popülerliği gün geçtikçe çoğalmasına rağmen Greene tek bir oyunla yetinmek istememiş ve PUBG oyunundan çekilmiştir. Halen oyunun danışmanlığını yapmaktadır ancak teknik detaylar ile uğraşmamaktadır. 

PUBG  2021 Yılında Kaç Oyuncuya Ulaşmıştır?

İlk olarak 2017'nin başında piyasaya sürülen PlayerUnknown's Battlegrounds, Steam'deki en popüler oyunlardan biri olan PUBG, en son Haziran 2021'de 427 binden fazla eş zamanlı oyuncuya sahip oldu. En yüksek eş zamanlı oyuncu sayısı olarak da Ocak 2018'de 3.24 milyon oyuncuyu ev sahipliği yaptı.
 

PUBG Ücretli Midir?

Playerunknown’s Battlegrounds oyunu çıktığı ilk günden itibaren ücretli erişim imkanına sahiptir. Oyuncular hem oyun içi satın alımlar da hem de oyuna giriş için belirlenen ücretleri ödemelidir. Playerunknown’s Battlegrounds oyununun akıllı cihazlar için olan versiyonu ise ücretsizdir. Ancak yine oyun içi alımlar ücrete tabidir. 
 

PUBG Oynayarak Para Kazanılır mı?

Playerunknown’s Battlegrounds oyununu oynayarak para kazanmak birkaç yolla mümkündür.
 
Oyun içinde elde ettiğiniz eşyaların satışı ile para kazanabilirsiniz. PUBG’de oynadığınız süre boyunca oyun içerisinde kazandığınız bazı eşyalar olacaktır. Bunlar genellikle kıyafetler ya da silah kaplamaları olarak Steam envanterinize düşer.  Steam envanterinize eşyanız geldiği zaman bunu açık markette satabilir ve steam hesabınızın cüzdanına eşyanızın satış ücretini otomatik olarak ekleyebilirsiniz. Ancak steam üzerinden para çekemediğiniz için ücret steam hesabı içerisinde kalır. Elde ettiğiniz ücret ile yeni oyunlar alabilirsiniz.
 
Bunun haricinde bilindik yöntemler de mevcuttur;
 
  • Yayıncılık yaparak para kazanabilirsiniz. Sizin oynayışınızı izleyen kişiler size bağışta bulunabilir. 
  • Turnuvalara katılarak para kazanabilirsiniz. Düzenli olarak organize edilen turnuvaları kazanırsanız ya da ödül alabileceğiniz dereceler yaparsınız maddi açıdan kendinize destek sağlayabilirsiniz.
  • Reklam ve Sponsor alarak da para kazanabilirsiniz. Yayınlarınızda ya da videolarınızda izleyicilerinize reklam gösterebilir, sponsorlarınızın sizden istediği ürünleri tanıtabilirsiniz.

PUBG Hangi Yaş Aralıkları için Uygundur?

Playerunknown’s Battlegrounds oyunu içerisinde birkaç farklı faktör barındırdığı için yaş sınırlamasına takılmıştır ve bu da oyunun yaş aralığını 16 yaş üzerine çekmiştir.  
 
Yaş sınırlamasına takılan faktörler;
 
SİLAHLAR VE ŞİDDET
 
Avrupa Oyun Bilgi Sistemi yani kısaca bilinen ismi ile PEGI, PUBG oyununu “16 yaşından küçükler için sakıncalıdır” listesine ekledi. Oyunun hayatta kalmak için savaşmaya dayalı olması, bu nedenle makineli tüfekler, el bombaları ile yay ve oklar gibi silahların kullanılması sonucunda oyun yaş kısıtlamasına girmiştir.  
 
HAKARET
Oyunun ana kurallarından birinin davranış kuralları olmasına ve “küfür ile hakaretlerin” kullanımına karşı uyarılar bulundurmasına rağmen bu konu engellenememektedir. 
 
Bazı oyuncular oyunun giriş bölümündeki bölgesel iniş zamanındaki yaşanan diyaloglardan ve edilen hakaretlerden rahatsız olduklarını belirtmişlerdir. Öyle ki bazı oyuncular küfürlü kelimeler kullanmasa bile seçtikleri takma isimler küfür ve hakaret içermektedir. 
 
Yaş sınırına takılma sebeplerinden biri olarak da bu madde sayılmaktadır.
 
OYUN İÇİ ALIŞVERİŞ
 
PUBG oyuncularına oyun içi kullanabilecekleri eşyalar ve silahlar kaplamalarını kullanmaya teşvik etmektedir. Oyuncular ise bunları kullanabilmek için sürekli seviye atlamaya çalışmaktadır. Ama bazı oyuncular bu yöntemi tercih etmeyip yine oyunun kendilerine sunduğu oyun içi alışveriş alanına başvururlar. Burada “Battle Points” olarak bilinen para birimi ile alışveriş yapılmaktadır ve bu “Battle Points” gerçek para ile satın alınmaktadır.
 
Bazı oyuncular yaş sınırına aldırmadan oynadığı oyunlara bu paraları yatırmakta ve bunu genellikle habersiz yapmaktadır. Oyuna getirilen yaş sınırı, bu konuyu da içerisine dahil etmektedir.
 

PUBG Nasıl İndirilir?

Playerunknown’s Battlegrounds ilk yayınlandığı andan itibaren Steam üzerinden servis edilmektedir. Oyunu steam üzerinden indirip oynayabilirsiniz. İlk defa indireceklere görsel olarak anlatılmıştır. 

 

PUBG Nedir?

 
Playerunknown’s Battlegrounds oyunu steam mağazasından açılır ve sepete ekle diyerek oyunun satın alınma kısmına gider.
 
PUBG Nedir?
 
Açılan kısımda “kendim için satın al” butonuna tıklanarak oyun satın alınır. Yapılan işlemin ardından oyun kütüphaneye eklenir.
 
PUBG Nedir?
 
 
Kütüphanenin sol tarafında satın alınan oyun görülür. Oyunun ismine tıklandığı zaman sağ tarafta oyunun ana menüsü gelir. “Yükle” butonuna tıklanarak oyun kişisel bilgisayara yüklenir ve oynama hazırdır.
 

PUBG Oynamak için Sistem Gereksinimleri Nedir?

Playerunknown’s Battlegrounds oyunu her kişisel bilgisayar sisteminde çalıştırmayabilir. Yeni eklenen özellikler ve değişen oyun geliştirme sistemleri ile oyundaki performans isteği daha da artmaktadır.
 
PUBG oyununa ait sistem gereksinimlerini görmek için hazırladığımız "Pubg Sistem Gereksinimleri Nedir?" adlı başlığımıza göz atabilirsiniz.
 

PUBG Telefonda Oynanır mı?

Windows sürümünün yayınlanmasının ardından Tencent Games ve PUBG Corporation, iki mobil sürüm çıkarmayı planladıklarını da açıkladı. İlk olarak, PUBG: Exhilarating Battlefield, orijinal oyunun kısaltılmış bir versiyonudur ve Tencent Games'in dahil olduğu LightSpeed & Quantum Studio tarafından geliştirilmiştir. İkinci olarak, PUBG: Army Attack, savaş gemilerinde gerçekleşen eylemler de dahil olmak üzere daha fazla arcade tarzı öğe içerir ve Tencent'in Timi Studio tarafından geliştirilmiştir. Her iki sürüm de ücretsizdir ve 9 Şubat 2018'de Android ve iOS cihazlar için piyasaya sürülmüştür.  Daha sonra Kanada'da yapılan bir tanıtımın ardından, yalnızca PUBG Mobile olarak ismi değişen oyun 19 Mart 2018'de dünya çapında yayınlandı.
 
Sizler de iOS ve Android sistemler içerisinde PUBG Mobile oynayabilirsiniz.
 

PUBG Nasıl Oynanır?

Playerunknown’s Battlegrounds, oyuncuların hayatta kalan son kişi olmak için savaştığı büyük ölçekli ölüm maçı olan bir Battle Royale oyunudur. Oyunlara yüze kadar oyuncu katılabilir. Oyuncular maça tek, ikili veya en fazla dört kişilik küçük bir ekiple girmeyi seçebilirler. Hayatta kalan son kişi veya takım maçı kazanır. Her maç, yaklaşık 8×8 kilometre, 6×6 kilometre ve 4×4 kilometre haritalarından oluşur ve oyunun başında bir uçaktan dört haritadan birine paraşütle atlayan oyuncularla başlar. Uçağın haritadaki uçuş yolu, her turda değişiklik gösterir. Oyuncuların uçaktan atlaması ve yere paraşütle inmesi için en iyi zamanı hızlı bir şekilde belirlemesi gerekir.
 
Oyuncular oyuna hiçbir donanıma sahip olmadan başlar. Uçaktan yere indikten sonra ise oyuncular silah, araç, zırh ve diğer teçhizatı bulmak için binaları, kasabaları ve diğer siteleri arayabilirler. Öldürülen oyuncular da teçhizatlarını elde etmek için yağmalanabilir.  Her birkaç dakikada bir, haritanın oynanabilir alanı rastgele bir konuma doğru küçülmeye başlar. Güvenli alanın dışında kalan herhangi bir oyuncu kademeli olarak hasar alır ve güvenli bölgeye zamanında girmezse, karakteri ölür ve oyunu kaybeder. Oyun başladıktan sonra bir uçak, oynanabilir haritanın çeşitli bölümleri üzerinde ara sıra uçarak harita içerisinde elde edilemeyen öğeleri barındıran bir ganimet paketini rastgele bir yere bırakır. 
 
Oyunun her turunun sonunda, oyuncular performanslarına göre oyun içi para birimi ve seviye kazanırlar. Oyun içerisindeki en çok öldürme sayısını alan ya da tur sonunda hayatta kalan kişiler daha yüksek para birimi kazanıp daha kolay seviye atlarlar. Her seviye farklı tür görevleri ve ödülleri içerir. Oyuncular aldıkları ödüller ile karakterlerini özelleştirebilirler. Bunun haricinde oyun içerisindeki para birimi ise özelleştirme için kozmetik ürünler içeren kasaları satın almada kullanılır.
 

PUBG Oyununun Konusu Nedir?

Playerunknown’s Battleground oyunu çıktığı ilk zamanlardan beri belirli bir konuya sahip değildir. Fakat sürekli değişen haritaları ve eklenen yenilikleri ile birlikte oyunun kendine ait bir evreni oluşmaya başlamıştır. Resmi sitelerinde de takip edilebileceği üzere genel hikâyenin az çok detayları bellidir. 
 
Her şey PUBG’nin ünlü haritası Erangel’de başlamıştır. 1968 yılında yaşanan bir iç savaş ya da ona benzer bir çatışmada bir çocuk hayatta kalmıştır. Ama ailesini adanın bombalanması sonucu kaybetmiştir. Hayatta kalan bu çocuk büyüğü zaman Erangel adasının sahibi olur ve adayı geniş bir arenaya çevirir. Evrensel hikâyenin parçalarından birinde bu adanın bilerek bu hale getirildiği ve çocuğun herkesten intikam aldığı gösterilmiştir. Ama kanıtlanmış bir şey yoktur.
 
Diğer bir videoda adayı yönetmekte olan beş-altı kişi görülür. Hepsinin belirli bir görevi vardır. Biri adaya gelen kişilerle görüşme yapıp onları adaya yollarken bir diğeri adadaki teçhizatlardan ve güvenli bölge sisteminden sorumludur. Geri kalanlar ise gözlemci gibi rollere sahiptir ve alandaki kameraları izlemektedir. Güvenli bölge sorumlusu adanın içerisindedir ve adada savaşmakta olan grup tarafından saklandığı yerde öldürülür. Diğer çalışanlar ise Erangel’in sahibi olduğu düşünülen ve daha önce bahsedilen kişiden korktukları için kaçmaya çalışır. Erangel’in sahibi ise adamını öldüren kişilerin peşine düşeceğini söyler.
 
Başka bir videoda ise adaya seçilmiş olarak gönderilen kişilerin nasıl kontrol edildiğini başka bir hikâye üzerinden anlatır. İnsanların beyinlerine bir çip yerleştirilmiştir ve onlarla takip edilmektedirler. Adaya giden kişiler bu şekilde izlenir.
 
Resmî sitesinde yayınlanan belgelere göre PUBG hikayesi devam edecektir. Evrensel hikayesinin bir temelinin olduğunu ve her şeyin çok başka şekillerde gelişeceğini yapımcıları da tasdik etmiştir.
 

PUBG UC Nedir?

PUBG UC oyun içerisinde kullanılmakta olan bir para birimidir. Oyuncular kazandıkları ya da katıldıkları oyunlarda sergiledikleri performanslarına göre bu para biriminden kazanırlar. Bazen de seviye atladıkları zaman PUBG sistemi içerisinde kendilerine bir ödül olarak bu para birimi sunulur. PUBG UC para birimi ise oyun içerisinde birtakım eşyalar için kullanılmaktadır. Oyuncuların kıyafetleri, görünüşleri, silah kaplamaları, atladıkları uçakların kaplamaları gibi kozmetik ürünleri satın almak için UC kullanılır.
 

PUBG UC Nasıl Alınır?

PUBG UC oyun içerisinden satın alınabilecekken başka yöntemlerle de oyuna UC aktarılabilir. Oyun yerine başka yerlerden UC almak, oynayacak kişi için daha cazip bir seçenek olabilir. Çünkü oyun içerisinde UC fiyatları çoğu zaman standart kalırken, ikinci ya da üçüncü parti satıcılar genellikle daha ucuz bir şekilde oyunculara UC sağlamaktadır.
 
PUBG UC almak için sitenin e-pin kısmına tıklanır ve gelen menüden PUBG seçeneği seçilir. Açılan sayfada UC birimleri ve satıldıkları fiyatlar yazmaktadır. İstenilen UC birimi seçilip güvenli ve hızlı bir şekilde satın alınabilir. 
 
 
Ayrıca aşağıdaki içerikler de ilginizi çekebilir: 

En Popüler Ücretsiz Oyunlar

Razer Gold Nedir?

PUBG UC Nedir?

App Store ve iTunes Hediye Kartı Nedir?

2022'in En İyi Mobil Oyunları Nelerdir?

Pubg Şekilli Nick Yazma ve Pubg Mobile Nick Sembolleri

Pubg Mobile Bilgisayara Nasıl İndirilir 2022

Pubg Fps Yükseltme Nasıl Yapılır?

Pubg Avatar Profil Resmi Değiştirme

PUBG Hesabı Silme

PUBG Mobile Taarruz Tüfekleri Hangileri?

Pubg Sistem Gereksinimleri 2022Nedir?

2022 Yılının En Çok Oynanan Mobil Oyunları Nelerdir?

Pubg İmza Sözleri

Pubg Hassasiyet Ayarları

Pubg New State Dengesiz Bağlantı Sorunu Çözümü

Pubg Mobile Popülerlik Silme

Pubg Karakter Değiştirme Rehberi

Valorant vs PUBG

Pubg New State Nedir?

Pubg New State İnceleme

Pubg New State Bilgisayarda Nasıl Oynanır?

Pubg New State Sistem Özellikler

Battle Pass Nedir?

En Popüler Roblox Oyunları Nelerdir?
Roblox, Roblox Corporation tarafından 2006 yılında piyasaya sürülmüş bir çevrimiçi oyun ve oyun geliştirme platformudur. Roblox dünyasının bir çok oyu...
Razer Gold Nedir ve Onunla Neler Satın Alınabilir? (2023)
Razer Gold, dünya çapındaki oyuncular için tasarlanmış, oyun dünyasında popüler olan Razer markası tarafından desteklenen sanal bir kredi sistemidir....