2023 Yılının En Çok Oynanan Mobil Oyunları Nelerdir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
2023 Yılının En Çok Oynanan Mobil Oyunları Nelerdir?

Mobil oyun sektörünün oldukça popülerleştiği bu dönemde her gün birbirinden farklı yeni mobil oyunlar çıkıyor. Erişimin kolay olması da oyuncuları mobil oyunlar oynamaları konusunda teşvik ediyor. İşte karşınızda 2023 yılının en çok oynanan mobil oyunları!

En çok oynanan mobil oyunları merak ediyorsun değil mi? Mobil oyunlarda kullanılacak eşyaları nasıl alacaksın peki? Durma en uygun fiyatlara Epin Satın Al!

Pokemon GO

Pokemon GO

Pokemon GO, 1996 yılında Japonya’da Nintendo Game Boy konsollarına çıkan ilk versiyonundan yıllar sonra, yepyeni bir teknolojiyi kullanarak çıkan en son Pokemon oyunu. 2016’da Nintendo, The Pokemon Company ile iş birliği içinde Niantic tarafından geliştirilen oyun bir artırılmış gerçeklik oyunudur. Oyuncuların amacı her Pokemon oyununda olduğu gibi bu oyunda da Pokemon’ları yakalamaktır.

Ayrıca oyuncular Pokemon’ları oturdukları yerden bir haritada ve yön tuşları yardımıyla bulamıyorlar. Gerçek hayatta GPS yardımıyla mobil cihazlarının yönlendirmesiyle yürüyüp bulmaları gerekiyor. 

Call of Duty Mobile

Call of Duty Mobile

FPS dünyasının en önemli serilerinden birisi olan Call of Duty’nin mobil versiyonu da en iyi mobil oyunlar arasında yer alıyor. Tamamen online bir oynanışa sahip olan Call of Duty Mobile, piyasadaki en iyi battle royale oyunlarından birisini olarak biliniyor. Eşyasız bir şekilde sürekli daralan bir haritada son hayatta kalan oyuncu olmaya çalışıyorsunuz. 

Call of Duty Mobile, kişiselleştirme konusunda oldukça detaylı bir şekilde tasarlanmış. Silahtan kıyafete kadar her şey kişiselleştirilebiliyor. Bunların içinde oyun içi harcama gerektirecek unsurlar bulunduğunu da ekleyelim. Ancak oyun hem iOS hem de Android için ücretsiz bir şekilde sunuluyor.

Brawl Stars

Brawl Stars

Çok oyunculu bir aksiyon oyunu olan Brawl Stars, yediden yetmişe herkesin eğlenebileceği bir oynanışa sahip. Birbirinden eğlenceli ve farklı onlarca karaktere sahip olan oyun, aynı zamanda birçok farklı oyun modları da sunuyor. Bunlar; Elmas Kapmaca, Soygun, Hesaplaşma, Savaş Topu, Ödül Avı ve Basket Savaşı oluyor. Tüm bu oyun modlarına ek olarak sınırlı süreli etkinlikler ve boss savaşları da Brawl Stars’da yer alıyor. Oyunun seslendirmeleri, animasyonları ve oynanışı son derece başarılı.

Bunların yanı sıra Brawl Stars harita geliştiricileri için de çok büyük olanaklar sağlıyor. Brawl Stars, her gün farklı oyun modlarında topluluk üyeleri tarafından oluşturulmuş haritaları erişime açıyor. Böylece, oyuncular ilginç haritalarda da hünerlerini sergileme şansı yakalıyor.

PUBG Mobile

PlayerUnknown’s Battlegrounds: Mobile

Evde, otobüste, toplantı aralarında, metroda ve her nerede olursanız olun, kimin ekranına baksanız bu oyunu görüyorsunuz. İşte bu oyun Dünyanın en popüler ve en eğlenceli mobil oyunlarından biri olan PUBG Mobile. 

Oyun ilk olarak PC ve oyun konsollarına çıkmıştı. Beğenileri o kadar yüksekti ki Tencent, oyunun mobil versiyonunu çıkarmaya karar verdi. Haritalara göre değişiklik gösteren kişi sayısıyla savaştığınız bu oyunda yapmanız gereken şey aslında klasik bir battle royale oyunundan farksız; haritada herkes öldüğünde son hayatta kalan olmak.

Clash of Clans

Clash of Clans

Destansı bir savaş strateji oyunu olan Clash of Clans, türünün en sevilen oyunlarından biri. Küçüğünden büyüğüne herkes tarafından oldukça ilgi gören ve severek oynanılan bu oyunda kendi klanınızı zafere taşımak için uğraştığınız oyunda köyünüzü inşa edebilir, birliklerinizi eğitebilir ve diğer milyonlarca oyuncuyla çevrimiçi olarak savaşabilirsiniz. Ayrıca tamamen ücretsiz olan Clash of Clans, oyuncularına oyun içi satın alımlar da sunuyor.

Clash Royale

Clash Royale

Clash Royale, Supercell tarafından ilk olarak 2 Mart 2016 tarihinde piyasaya sürülmüş ücretsiz bir strateji video oyunudur. Oyun, Clash of Clans'taki karakterlerin çoğunu barındırmaktadır. Oyunu Supercell geliştirmiş ve yayınlamıştır. Strateji tabanlı bir kart oyunudur.

Oyunda gümüş, altın, dev, büyülü, destansı, efsanevi kral sandığı, taç sandığı, turnuva sandıkları efsanevi sandık vardır. Bu sandıklar oyun sonunda çıkabildiği gibi mücevherlerle satın da alınabilir. Bu sandıklardan elde edeceğiniz kartlar ile 8 kartlık deste oluşturarak eş zamanlı olarak diğer çevrimiçi oyuncularla savaşabildiğiniz bu oyunda ayrıca en fazla 50 kişi kapasiteli klanlar da dahildir, klanlarda arkadaşlarınızla sohbet edebilir, onlardan kart isteyebilir, onlara kart verebilir, arkadaşlarınızla dostluk savaşı yapabilir ve klan sandığı için savaş kupası biriktirebilirsiniz. Oyunda Sıradan, Ender, Destansı ve Efsanevi olmak üzere 4 çeşit kart türü bulunur. Oyunda amaç oyun sonunda daha fazla kule yıkmaktır. Kral kulesini yıkan taraf oyunu direkt kazanır. Toplam oyun süresi 3 dakikadır. 3 dakika sonunda iki oyuncuda aynı sayıda kule yıkmışsa ya da yıkamamışsa oyuna ekstra 2 dakika eklenir. Bu 2 dakika içerisinde herhangi bir kuleyi yıkan taraf kazanır. 3 dakika sonunda kimse kazanamamışsa oyun durur. Kulelerden can eksilmeye başlar. En az canlı kule yıkılır. Diğer taraf kazanır. Oyunu galibiyet ile bitiren oyuncu rakibin kupa sayısına bağlı olarak kupa alır.

Among US

Among Us

Son derece popüler bir online mobil oyun olan Among Us’ı tanıtmaya gerek bile olduğunu düşünmüyoruz. Ancak kısaca bahsetmek gerekirse belli kişilerin sahtekar, belli kişilerin ise ekibin bir parçası olarak yer aldığı uzay gemimizi, çeşitli görevler yaparak düzeltmeye çalışıyoruz. Ancak aramızdaki sahtekarlar, ekibin üyelerini öldürmeye çalışıyor. Üstelik bunu gizli olarak yapmaya çalışıyorlar.

Ölü bir beden bulunduğunda tüm üyeler toplanıyor ve bir kişiyi gemiden göndermek için oylama yapıyorlar. Eğer gönderdikleri kişi sahtekar ise oyun kazanılıyor. Ancak sahtekar sona kalırsa oyunu o kazanıyor. Ayrıca toplantı yapmak için ölü bir beden görmeye ihtiyaç duyulmuyor. Sadece sahtekarların gezebildiği havalandırma kanallarından çıkan bir kişiyi görürseniz veya birinin sahtekar olduğundan şüphelenirseniz acil bir toplantı da oluşturabiliyorsunuz.

Ayrıca oyun, özellikle 2000’li yıllarda çocukların kağıtlarla ve göz kırparak oynadıkları “katil kim” veya “vampir-köylü” oyununu hatırlatıyor.

Tom Clancy's Elite Squad

Tom Clancy's Elite Squad 

Tom Clancy’s Elite Squad, PvP odaklı bir mobil video oyunudur. iOS ve Android cihazlar için piyasaya sürülen bu oyun Tom Clancy’s dünyasında ki birçok karakteri de içerisinde bulunduruyor. Örneğin Rainbow Six Siege’den, The Division’dan, Ghost Recon’dan, Splinter Cell’den karakterler içermekte. Hatta ön kayıt yaptırıp oyunun beta sürümüne kayıt olanlara “Walker” isimli Ghıst Recon karakteri hediye ediliyor. Oyun 5v5 şeklinde gerçek oyuncularla beraber eş zamanlı oynanıyor. Oyunda birde PvE özelliği bulunmakta. Yani 5 kişi bir takım olup hikaye modunu da oynayabiliyoruz. Bu hikaye modunda da birbirinden farklı görevler var ve oyuncular bu görevleri tamamlamak için dünyanın dört bir yanına gidiyorlar. 

Shadow Fight 3

Shadow Fight 3

Shadow Fight 3, Nekki tarafından geliştirilen bir aksiyon-RPG dövüş oyunudur. Oyunda iki farklı mod mevcuttur. Bunlardan birisi hikaye modu diğeri ise düello modudur.  Hikaye modunda tahmin edileceği üzere oyunun bize sunduğu tek kişilik senaryoyu oynuyoruz. Bu modda, karşımıza çıkan rakiplerle dövüşüyor ve sonraki rakibe geçerek ilerliyoruz. Bazı rakiplerle dövüşlerimiz iki raunt sürerken bazılarıyla daha uzun süre dövüşebiliyoruz.

Düello modunda ise çok oyunculu bir oynanış görüyoruz. Karşımıza çıkan rakipler yani diğer oyuncular ile dövüşüyor ve kazanmaya çalışıyoruz. Burada kazandığımız dövüşler sonucunda seviyemiz yükseliyor ve sandık kazanıyoruz. Oyunda kazandığımız ödüller ile sandıklar alabiliyoruz. Bu sandıklardan ise çeşitli eşyalar çıkıyor. Ancak eşya kazanmanın tek yolu bu değil. Oyun içerisinde kazandığımız para ile de eşyalar alabiliyoruz.

Dövüşlerde farklı yeteneklerimiz oluyor. Oyunun başında sadece ellerimizi kullanarak dövüşsek de, oyun ilerledikçe çeşitli silahlar kullanabiliyoruz. Ayrıca zırh, miğfer ve farklı ekipmanlar da oyunda yer alıyor. Bir mobil oyun için oldukça başarılı grafiklere sahip olan Shadow Fight 3, içinde yer alan müzikler ve ses efektleri sayesinde oldukça güzel bir atmosfer oluşturuyor. Tüm bu unsurlarla en iyi mobil oyunlar listemizdeki yerini alıyor.

FIFA Mobile

FIFA Mobile

FIFA Mobile, EA Mobile ve EA Canada tarafından iOS ve Android platformları için geliştirilen, EA Sports tarafından yayınlanan bir futbol simülasyon video oyunudur.

Oyun, "Atak Modu" ile iki tarafın karşılıklı olarak çevrimiçi maç yapmasına olanak sağlıyor. Sırayla ilk yarıyı taraflardan biri, ikinci yarıyı diğeri oynuyor. Maçlarda takım otomatik olarak oynarken, oyuncular istedikleri zaman maçın kontrolünü eline alabiliyor. Sadece takım ataktayken veya savunma yaparken pozisyonlar ekrana yansıyor. Atılan goller toplanıyor ve oluşan skora göre maçın kazananı belli oluyor. "Canlı Etkinlikler" kısmından ise güncel olarak top sürme, şut çekme ve benzeri mini oyunlar sunuluyor. Ekstra olarak oyuncuların birlikte lig kurmasına izin veren FIFA Mobile'da, herkesin teklif yapabildiği, açık arttırma usulü çalışan transfer pazarı da oluşturulmuş. Her maç atılan golün çokluğu kadar taraftar kazanılıyor. Sıralama ise taraftar sayısına göre oluşturuluyor.

 
Bilgisayarda Oynanabilecek En iyi Oyunlar ve Sistem Gereksinimleri (2023)
Sizler için bilgisayar üzerinden oynanabilecek modern zamanların en iyi 10 video oyununun bulunduğu bir liste hazırladık. ...
En Çok Oynanan Oyunlar (2023)
En çok oynanan oyunlar nelerdir? En çok oynanan oyunları sizler için sıraladık...