Pubg New State İnceleme - Oyun Ek Bilgi - eTail Blog
Pubg New State İnceleme

Pubg New State Nedir?

Pubg New State, Krafton oyun şirketi tarafından geliştirilen ve yayımlanan bir oyundur. Pubg: Battlegrounds serisinden devam edecek olan bu video oyunu, piyasaya 11 Kasım 2021’de sunuldu.

Pubg’nin bilinen normal versiyonuna göre yepyeni bir haritaya sahip olan bu oyun, gerek oynanış mekanikleri ile gerekse grafikleri ile eşsiz bir deneyim sunuyor. Oyunun geliştiricisi Krafton şirketi, Pubg New State NC’deki grafiklerin mobil cihazların tüm sınırlarını zorlayacağını belirtiyor. Ayrıca oynanış kısmında hayatta kalmak için yeni yolların da deneyimleneceğini vurguluyor.

Oyun içerisinde diğer sürümle farklılıklar olsa da temel mantık yine aynı olmakta. Klasik Pubg’deki gibi 100 farklı oyuncunun bir haritaya inmesi ve hayatta kalacak olan son kişi olmaya çalışması, New State versiyonda da devam ediyor. Yalnız bu yeni oyun ile birlikte yeni silahlar, ekipmanlar ortaya çıkıyor ve bu araçlar farklı bir görünüm ile oyunculara sunuluyor.
 

god-of-war-figurine

Pubg New State 1500NC + 80 Bonus

₺ 162,34

₺ 156,66

PUBG New State ve PUBG Mobile Farkları

Pubg Mobile’ın hakları, bilindiği üzere birçok ülkede oyun çıkarmasının yasaklı olduğu Tencent Games’e ait. Son dönemlerin en popüler oyunları arasında olan Pubg Mobile oyununa yeni bir soluğu bu sefer Tencent değil Krafton getirdi. Böyle bir durum olduğu için hem oyuncular hem de gündemden haberdar olmak isteyenler için iki oyunun karşılaştırma isteği ortaya çıkıyor.

Birbirlerinden farklı oldukları kadar benzer özelliklerinin de bulunduğu bu iki oyun da Pubg oyununu sevenlerin aynı heyecanla oynayacağı oyunlar. Pubg’yi bir kere bile oynamış herkesin bileceği gibi hayatta kalan son kişi olmaya çalıştığınız bu iki oyunda atlanılan bölgede silah ve teçhizat bularak ekipmanlarınızı geliştirecek ve daralan güvenli alanda hayatta kalmaya çalışacaksınız.

Öncelikle Pubg New State her ne kadar yeni bir soluk olsa da Pubg Mobile’ın popülerliğini sarsacak ölçüde bir yenilik olduğu söylenemez. Pubg mobile oyunu, eski olmasının avantajlarından biri olarak haritalarını kullanıyor. Pubg Mobile’da farklı tema ve boyutlar içerisinde birbirlerinden farklı olacak şekilde 5 harita yer alıyor. Yeni sürüm olan New State’de ise bu sayı 2. Ek olarak oyun içerisinde yer alan 2 haritadan biri de Pubg Mobile oyunundan herkesin bildiği Erangel haritası. Fakat Erangel haritasının New State sürümünde biraz daha farklı bir şekilde oyunculara sunulduğu söylenebilir. Bunun sebebi ise Pubg New State sürümünün 2051 yılında geçmesi ve bunun doğrultusunda Erangel şehrinin o yılın şartlarına uygun yapılara sahip olmasıdır. Karanlık bir gelecek temasını oyunculara oldukça güzel bir şekilde hissettiren New State, grafik olarak da Pubg Mobile’a kıyasla oldukça başarılı.

Oyundaki bir diğer harita olan Troi ise, Pubg New State oyunu için oldukça güzel bir başlangıç noktası konumundadır. Oyuncular Troi haritası kapsamında birçok farklı manzara, gelişmiş ekipman ve 2051 yılında kıyamet sonrası geleceğe ait olan pek çok yeni unsur ile karşılaşıyor. Ek olarak Troi haritasında oyuncuların kullanabileceği seviyede hızlanan elektrikli araçlar ve tabiiki oyunun geçtiği yıla uygun olarak çok sayıda dron da yer alıyor.

Pubg New State Oynanış

Pubg New State Grafikleri

Pubg New State sürümü, yeni nesil teknolojilerin kullanılması ile geliştirildiği için tabiiki Pubg Mobile oyununa kıyasla daha iyi grafiklere sahiptir. Oyunun geliştiricisi Krafton’un New State’de kullandığı en önemli ve yeni teknoloji; oyunu üst seviyelere taşıyan küresel aydınlatma teknolojisidir. Oldukça büyük grafiksel gelişimler ile sunulan New State oyununu çok üst düzey olmayan bir telefonda oynuyorsanız veya pil ömrünüzün daha uzun kalmasını istiyorsanız grafik ayarlarını düşürebilirsiniz.

Pubg New State Araçları ve Ekipmanları

Pubg New State sürümünde en hızlı fark edilenlerden biri, oyunun haritalarındaki mevcut araçlardır. Oyunun 2051 yılında geçmesinden kaynaklı olan fütüristik şehirlerde elektrikli arabalar yer alıyor. Araçların pil seviyelerini görebiliyor ve eğer aracınızın pil seviyesi düşükse etraftan araç bataryaları alarak aracınızda kullanabiliyorsunuz. Bu doğrultuda Pub Mobile’daki mekaniklerin New State sürümündeki fütüristik yapıya uyarlandığını görebiliyoruz. Pubg New State oyununda silahların çok gelişmiş durumda olduğu söylenemez. Neredeyse Pubg Mobile’deki silahların aynılarını kullanabileceksiniz. Bu sayede Pubg Mobile’dan New State sürümüne geçtiğinizde silahlı mücadelelerde çok yabancılık çekmeyeceksiniz.


god-of-war-figurine

Pubg New State 3600NC + 250 Bonus

₺ 390,07

₺ 376,42

Pubg New State Nasıl İndirilir?

Pubg Mobile’ın yeni versiyonu olan New State sürümü, hem Google Play Store hem de iOS üzerinden indirilebiliyor. Oyun ilk çıktığı tarihte yalnızca Google Play üzerinden indirilebiliyorken daha sonrasında iOS için de indirilebilir hale getirildi. Henüz yeni yeni gelişimini sağlayan bu oyun ile ilgili geliştiriciler yeni haberleri oyun severlere duyuracaktır.

 

Pubg New State Nedir?
En sevilen Battle Royal oyunlarından biri olan Pubg oyununun devamı niteliğinde olan New State, tamamen yeni bir haritayla karşımıza çıkıyor. Daha gen...
PUBG: New State Bilgisayarda Nasıl Oynanır? (2023)
PUBG sevenler için yeni bir soluk olan PUBG New State, mobil cihazlarda oynanabildiği gibi bilgisayarlarda da oynanabiliyor....