PUBG FPS yükseltme rehberi (2023) - Oyun Ek Bilgi - eTail Blog
Pubg Fps Yükseltme Nasıl Yapılır?

Son yıllarda büyük bir şöhrete ve oyuncuya kavuşmuş olan Pubg, getirdiği yenilik ve güncellemelerle oyunculara zor zamanlar yaşatıyor. Oyuncular çoğu zaman oyunların takılmasından, karakterlerin ölmemesinden ya da kendisinin bir anda ölüp kaybetmesinden dolayı yakınıyor. Bu ve buna benzer durumlar ise FPS'den kaynaklanıyor.

FPS Nedir?

FPS (Frame Per Second).  Tek saniye içerisinde ekrana aktarılan kare sayısı anlamına gelmektedir. Bu kare sayısı yükseldikçe oyunun kalitesi ve akıcılığı da artar. Oyunların genelinde FPS düşüklüğü, takılmalara, kasmalara ya da karakterin hareket edememesine sebebiyet verirken, Pubg gibi oyunlardaki FPS düşüklüğü oyuncuların çok yavaş oynamasına sebep olur. 

 

FPS Pubg'de Neden Düşer?

FPS'nin düşüklüğü ya da birdenbire düşmesinin birçok sebebi bulunmaktadır. Bunlar;

  • Sistem donanımının yetersizliği
  • Sistemin uzun süredir temizlenmemiş olması
  • Defrag (Sistemdeki dağılmış dosyaları toparlama ve birleştirme) yapılmaması
  • Sistem içerisinde virüs, malware, trojan bulunması

 

Pubg Fps Nasıl Yükseltilir?

Pubg oyununda FPS düşüklüğünü gidermek için ne yapılmalı? Şimdi bir de bunlara bakalım.

Oyununun Grafik Ayarlarını Değiştir

Pubg oyununun görsel özellikleri olabildiğince güzel ve hoş durmasına rağmen, bu durum sistemi yavaşlatmaktadır. Ekran kartı ve RAM'ınızın bir kısmını işgal eden grafik ayarlarını değiştirmek, FPS'nizi artıracaktır. Grafik ayarlarını düşürmek oyundaki görüntü kalitesini kötüleştirebilir ve istemediğiniz bir kaliteye gelebilir fakat FPS'nize etkisi büyük olur. Profesyonel esporcuların grafik ayarlarını olabildiğince düşürdüğünü de unutmayın!

Oyun Önceliğiniz Olsun

Oyun oynadığınız sırada bilgisayarda hiçbir şey ön planda çalışmasa bile arka planda çalışan onlarca işlem olacaktır. İlk önce bunları sırası ile kapatın. "Görev Yöneticisi" panelini açın. Çalışmakta olan ve işinize yaramayan programları teker teker sonlandırın. RAM'inizde ve işlemcinizde az da olsa rahatlama olacaktır. Bu oyununuza 2-3 FPS artışı da sağlayacaktır. Daha sonra Pubg oyununu seçip sağ tuşa tıklayın ve "Benzeşmeyi Ayarla" seçeneğinden "CPU 0" kısmında tiki kaldırın. Bu sistem üzerinde Pubg'e öncelik verecektir.

Oynamadan Önce Masaüstü Tertemiz Olmalı

Masaüstündeki dosyalar ve kısa yollar, RAM içerisindeki belirli bir alanı daima kullanır. RAM'ı rahatlatmak için masaüstü olabildiğince temiz ve düzenli durmalıdır. Profesyonel oyuncuların yayınlarında masaüstlerinin dağınık olmadığını görebilirsiniz.

Donanımınız Güncel Olmalı

Pubg oynamadan önce sisteminizin güncel olduğundan emin olun. Grafik kartınızın sürümü güncel değilse oyununuzda FPS düşüklüğü meydana gelebilir. Grafik kartlarındaki güncellemeler genellikle oyunları hızlandırmak ve sorunları gidermek için yapılmaktadır. Güncel sürümdeki herhangi bir grafik kartının, diğerlerine göre daha fazla performans verdiği bilinen bir gerçektir. 

Pubg Steam Ayarları Nasıl Yapılır?

Pubg'nin steam üzerindeki bir ayarı yapılarak da FPS hızınızı attırabilirsiniz. Ayar yapmak için aşağıdaki adımları izlemeniz yeterli. 

  • Adım 1: Kütüphanenizde bulunan Pubg oyununa sağ tuşa tıklayın ve "özelliklere" tıklayın. 
  • Adım 2: Daha sonra "Başlatma Seçenekleri" kısmına tıklayın.
  • Adım 3: Karşınıza çıkan kutucuğa "-sm4 -malloc=system -USEALLAVAILABLECORE -maxMem=8192" yazın.
  • Adım 4: Kutucuğu onaylayıp kapatın ve oyuna girin.

Peki bu kodlar ne işe yarar onu da belirtmekte fayda var. 

  • "-sm4" kodu oyundaki shader yani gölge ayarlarını sonuna kadar düşürür. 
  • "-malloc" oyunu Windows’a optimize ederek açar.
  • "-useallavailablecore" bütün işlemcilerin kullanılması gerektiğini belirtir.
  • "-maxMem=8192" ise maksimum kullanılacak RAM boyutunu söyler. Oyuna ne kadar RAM aktarmak istiyorsanız o kadar yazmalısınız. (1024-2048-4096-8192-12288 gibi) 

PUBG UC satın almak için tıklayınız.

PUBG UC hakkında bilgi almak için tıklayabilirsiniz.

Chivalry 2 Nedir?
Chivalry 2 oyunu çok oyunculu olarak oynanan bir hack and slash aksiyon oyunudur. ...
Pubg Avatar Profil Resmi (PUBG PP) Değiştirme
Pubg Avatar Profil Resmi Değiştirme, oyunda birçok özellik ile karakterlerini özelleştiriyorlar. PUBG profil resmi değiştirme nasıl yapılır yazımızda...