Battle Pass Nedir? - Oyun Ek Bilgi - eTail Blog
Battle Pass Nedir?

Oyunlardaki Battle Pass Nedir?

Battle Pass oyunlarda sıklıkla kullanılan bir abonelik türüne verilen isimdir. Oyuncular Battle Pass satın aldıktan sonra çeşitli ödüllerin ve yeni içeriklerin kilitlerini açma fırsatı yakalarlar.

Battle Passler genellikle mevsim geçişleri şeklinde yenilenirler. Bu da belirli bir süre için satın alınabilir olduklarını belirtir. Bu belirlenmiş süre zarfı içerisinde oyuncular, oyun boyunca olabildiğince ilerlemeli ve mümkün olan en fazla sayıda Battle Pass ödülünü elde etmelidir. Battle Passler para açısından iyi değer sağlamalıdır. Arzu ettikleri ödülleri gerekli görevleri tamamlayan oyunculara eksiksiz olarak sağlamalılardır. Battle Pass sayesinde çeşitli kozmetik eşyaları, para birimleri, yükseltmeler, yağma kutuları, karakterler ve yeni seviyelere erişim eşyaları elde edilebilir. Çoğu oyun içerisinde iki farklı seçenek bulunur, bunlar ücretli ve ücretsiz seçeneklerdir. Ücretsiz olan seçeneği bütün oyuncular oynayabilir fakat az miktarda ödül kazandırır.

god-of-war-figurine

Call Of Duty Mobile 80 COD Points

₺ 13,30

₺ 12,70

Ücretsiz ve Ücretli Sürüm Arasındaki Fark

Ücretsiz olarak oynanabilen sürümü bütün herkes oynayabilir. Bu şekilde oynayan kişilerin ödül kazanma ihtimalleri de düşüktür ve kazandıkları ödüller de o kadar iyi değildir. Ücretsiz sürümün amacı oyunculara gerçek savaş geçidini göstermektir ve onların satın almak istemelerini sağlamaktır. Sadece ücretli sürüm tam Battle Pass deneyimini oyunculara sunar.  Aslında Battle Pass yalnızca para kazanma yöntemi değil, aynı zamanda değerli bir katılım ve saklama özelliğidir. Türü fark etmeksizin herhangi bir oyunda oyuncuya çok sayıda olumlu etkiye sahip olma potansiyeli tanır.            

Battle Pass’in Öncüsü Olarak Bilinen Fortnite

Battle Pass konusunda büyük bir başarı sergileyerek öncü olan Fortnite açık dünya battle royale oyunu olarak bilinir. Fortnite’ın piyasaya çıkış tarihi 21 Temmuz 2017’dir. Battle Pass, Mobil cihazlara gelmeden önce daha çok aksiyon bilgisayar oyunlarında bulunmaktaydı. Fortnite ile bu olay mobil cihazlara da yansıdı. Daha sonra ortaya bir akım çıktı ve orta sınıflı diğer mobil oyunlarda da Battle Pass görünmeye başlandı. PUBG Mobile ve Call of Duty Mobile gibi diğer FPS oyunları da Battle Pass içeriğini ekledi. Birkaç ay içerisinde bu akım diğer türlere de genişledi.

Battle Pass Clash of Clans

Clash of Clans Battle Pass

Clash of Clans oyunu Battle Pass özelliğini piyasaya sürdüğü zaman oyundan gelen gelirler bir anda çok fazla yükseldi. Gold Pass özelliğini de ekledikleri zaman oyunun geliri bir önceki haftaya göre %145 yükseliş gösterdi. Battle Pass satın almak isteyen oyuncuların ödemesi gereken tutar $4.99 değerindeydi. Battle Pass ödülleri oldukça çeşitlidir. Altın, özel kahraman derileri, güçlendirmeler, özel avantajlar ve sezon bankası yükseltmeleri gibi farklı eşyalar kazanılabilir. Ayrıca oyuncular Battle Pass satın aldıkları zaman daha hızlı inşa edebilir ve oyuncuların kahramanları daha hızlı iyileşir.

Battle Pass Call of Duty

Call of Duty: Mobile Battle Pass

Oyuncular Call of Duty: Mobile oynamaya başladıklarında hemen hemen Battle Pass ile tanışmış olurlar. İlk savaş sona erdikten sonra Battle Pass belirir ve oyunun öğretici kısmı ile entegre edilmiştir. Oyuncular burada ücretsiz ve ücretli olan iki seçeneğin ödül pistini görebilir ve öğretici metin de oyuncuları ‘’satın al’’ düğmesine yönlendirir. Call of Duty: Mobile oyununda Battle Pass iki aşamalı olarak ortaya çıkmıştır. İlk aşama 560 COD puanına yani $6,00 dolara satın alınabilmekteydi. Eğer oyuncular bu sürümü satın alırsa bütün Premium ödüllerin kilidini açabilirler. Yükseltilmiş olan Battle Pass aşaması ise $12,00 olarak satışa sunulmuştur. Kozmetik ürünlere daha çok odaklanarak ek avantajlar sağlar. Üç farklı fiyat noktası bulunduğu için Battle Pass üç çeşit oyuncu grubuna hitap eder. Bu oyun içerisindeki Battle Pass sezonu 6 hafta sürer.

Battle Pass Fortnite

Fortnite Battle Pass

Battle Pass genellikle özel öğeler almak isteyen kişilere önerilir. Çünkü Battle Pass başka bir şekilde elde edilemeyen ve kilidi açılamayan içeriklere erişim sunar. Battle Pass’lerin fiyatları değişiklik gösterebilir. Fortnite oyunu içerisindeki Battle Pass’in değeri şu anda $7,99’dır. Fakat Fortnite oyununda Battle Pass satın alabilmek için öncelikle oyunun kendi para birimi olan V-Bucks satın alınmalıdır. Battle Pass satın alındıktan sonra bütün ödülleri elde edebilmek için 100. Seviyeye kadar ulaşmak gerek. Her Battle Pass’in kendine özel serisi bulunur ve ödülleri bu seriden parçalar olarak oyunculara verir.

god-of-war-figurine

Fortnite 10 USD - 1000 V-Bucks

₺ 336,63

Oyun Terimleri Nedir?
Oyun terimleri, oyuncuların zamandan tasarruf etmek ve hızlı bir şekilde aksiyona geçmeleri için kullandıkları kısaltmalardır. Her oyunun kendine özel...
Diablo Immortal Nasıl Oynanır?
Diablo Immortal oyunu Blizzard Entertainment tarafından 2 Haziran 2022 tarihinde piyasaya sürülmüş çok oyunculu aksiyon rol yapma oyunu olarak bilinir...