Black Desert Online Nedir? (2023) - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Black Desert Online Nedir?

Black Desert Online oyunu Kore video oyun geliştiricisi Pearl Abyss tarafından geliştirildiği bilinir. Orijinal olarak 2015 yılında Microsoft Windows platformu için piyasaya çıkmıştır. Bu oyun çok oyunculu olarak oynanır ve rol yapma oyunudur. Black Desert Online’ın türü MMORPG olarak bilinir. Oyun bazı ülkelerde ücretsiz olarak oynanır fakat genellikle İngilizce sürümleri satın alınıp oynanır. Bu oyunun geliştiricisi ve yapımcısı olan şirket Pearl Abyss’dir. Yönetmenlerinin isimleri Kim Daeil ve Youn Jaemin’dir. Yazarının ismi ise Hui Man Ryu olarak bilinir.

Microsoft Windows, Playstation 4, Xbox One, Android ve iOS platformları için uygundur. Oyun piyasaya ilk olarak Kore için 14 Temmuz 2015 tarihinde çıkmıştır. Black Desert Online oyunu Calpheon Cumhuriyeti ve Valencia Krallığı arasındaki çatışma üzerinde geçer. Calpheon daha çok materyalisttir ve Valencia ise manevidir. Black Desert Online 2010 yılından piyasaya çıkana kadar olan sürede gelişir. Oyun kesintisiz dünyayı, çok sayıda karakteri ve kale kuşatmalarını sürekli olarak devam ettirebilmek için Pearl Abyss’in özel Black Desert oyun motorunu kullanır. 8 Eylül 2012 de Japon yayıncılık anlaşmasının imzalanmasından sonra oyunun ilk ayrıntıları insanlara duyurulur. Daha sonra Black Desert Online 2013 yılında Gamescom’da sergilenir.

Black Desert Oyunu genel olarak iyi yorum alan bir oyundur. Günümüzde Metacritic’teki PC, PS4 ve Xbox One sürümlerinin ortalama puanı 100 üzerinden 73’tür. 2016’nın Nisan ayında Black Desert Online oyununun Avrupa ve Kuzey Amerika’da 400.000 kopya sattığı ve ortalama 100.000 kullanıcıya sahip olduğu bilinir. Mart 2017 zamanına kadar ise kayıtlı oyuncu sayısı 3,4 milyona çıkmıştır.

Eylül 2018 tarihinden sonra dünya çapına yayılan bu oyunun 10 milyondan fazla kayıtlı kullanıcıya ulaştığını söylenir. Eylül 2020’de ise büyük bir popülarite yakalayarak 40 milyon oyuncudan yaklaşık 1,7 milyar dolar gelir elde ettiği hesaplanmıştır. MMO oyunları genellikle görev üzerine gelişmeye odaklıdır. Black Desert Online oyununda da görevlere çok fazla önem verilir. Çiftlikler ve şehirler gibi görev bölgeleri binaları ve işçileri destekleyebilecek arazilere sahiptir. Binalar oyun içerisinde kiralanır ve işçiler işe alınır. İşçileri işe almak oyuncuların kaynaklarını kendisinin elde etme çabasından kurtarır. İşçiler ürün ve gıda maddelerini kendi başlarına üretirler.

Böylece oyuncular kendi enerjilerinden tasarruf ederler. Oyunda bunun gibi farklı bir sürü detay bulunur. Bu detayları keşfetmek de tabi ki zaman gerektirir. Oyuna yeni başlayan bir oyuncunun bilgisi her ne kadar az olsa da oyunda zaman geçirerek ve farklı oyunculardan bilgiler toplayarak kendini geliştirir. Black Desert Online oyunu detaylı bir şekilde geliştirilmiş açık dünya oyunu olduğu için çok farklı şeyler yapmanıza izin verir.

Black Desert Online Yapımcısı Kimdir?

Black Desert Online oyununun yapımcısı Kim Daeil ve Youn Jaemin’dir. Bu iki isim Pearl Abyss şirketinin CEO’ları olarak bilinir. Pearl Abyss şirketi 10 Eylül 2010 yılında Güney Kore’de kurulmuştur. Bu şirket daha önce Hangame ve NHN Gaming ile bir geliştirici ve bundan kısa bir süre sonra Black Desert Online’ın geliştirilmesini yaptığı söylenir. Pearl Abyss şirketinin başka bir ortaklık yapmak yerine yayın haklarını kendi üzerine devraldığından söz edilir. Black Desert Online oyunun başarısı ile birlikte Crimson Desert isimli oyunu geliştirdikleri de göz ardı edilemez. Pearl Abyss şirketinin başka oyunları da vardır ve bu oyunlar aşağıda liste şeklindedir.

  • Crimson Desert
  • Black Desert Mobile
  • Shadow Arena
  • Doke V
  • Plan 8

Black Desert Online Nedir?

Black Desert Online Kaç Yılında Piyasaya Çıkmıştır?

Black Desert Online oyunu piyasaya ilk olarak Microsoft Windows platformu için 14 Temmuz 2015 tarihinde Kore için çıkmıştır. Avrupa ve Kuzey Amerika versiyonları ise 3 Mart 2016 tarihinde kullanıcılara sunulmuştur. Daha sonra Pearl Abyss şirketi oyunun mobile sürümünü dünya çapına 2019 Kasım tarihlerinde tanıtmıştır. Daha sonra Xbox One platformuna uygun oyun 4 Mart 2019 ve Playstation 4 platformuna uygun oyun ise 22 Ağustos 2019 civarlarında piyasaya çıkmıştır.

Black Desert Online oyununa en son gelen güncelleme 11 Ağustos 2021 tarihinde yapılmıştır. Bu güncelleme ile Zıplayan Balık Korsanları’nın Gizli Silah Arayüzü’nün beceri açıklamasısın üzerine fareyle gelindiği zaman Kore dilinde yazıların görüntülenmesi önlendi. Corsair’ın Beceri Birleşimi için Beceri Demosu’nu görüntülerken Consair’in garip görünmesine neden olan hata ortadan kaldırıldı. Consair’ın Uyanış’a özel kullanıcı arayüzünün düzenlenememe sorunu ortadan kalktı. Oyun güncel olarak fazla sayıda kullanıcıya sahip olduğu için sıklıkla hatalar denetlenir ve yeni güncellemeler getirilir.

Black Desert Online Aylık Ne Kadar?

Black Desert Online birkaç yıl önce yapılan bir duyuru ile birlikte tamamen ücretsiz hale geldi ve oyun içi mikro ödemeler almaya başladı. 

Black Desert Türkçe Var Mı?

Evet, oyunun hem mobil versiyonunda hem de PC versiyonunda %100 Türkçe dil desteği yayıncı tarafından sunulmuş durumda.

Black Desert Mobile Ücretli Mi?

Hayır, Black Desert Online Mobile aynı PC sürümünde olduğu gibi tamamen ücretsiz ve mikro ödemeler içeriyor.

Black Desert Online 2023 Yılında Kaç Oyuncuya Ulaşmıştır?

Black Desert Online oyununun 2017 Haziran zamanlarındaki ortalama oyuncu sayısı 16,513.1’di ve en yüksek oyuncu sayısı 28,105’di. 2019 Nisan zamanlarına kadar bu en yüksek oyuncu sayısı 20,000 ile 14,000 arasında dalgalandı. Daha sonra 2019 Mayıs ayında en yüksek oyuncu sayısı 59,917 ile rekor kırdı. 2021 Temmuz ayında ortalama oyuncu sayısı 22,583.4 olarak belirlenmiştir. Bu rakamlara bakıldığı zaman Black Desert Online oyununun ortalama oyuncu sayısının 2017 yılından itibaren giderek arttığı gözlemlenir.

 

Black Desert Online Karakterleri Nelerdir?

Black Desert Online oyununda diğer MMORPG’lere göre oldukça fazla karakter bulunur. Bu oyun içerisinde birbirinden farklı özelliklere sahip 23 ayrı karakter vardır. Aşağıda bu karakterler liste halindedir ve özellikleri kısa bir şekilde anlatılmış yapıdadır.

 

Kadın Karakterler

Corsair = Corsair bu oyunda gördüğümüz en zengin korsan sınıfıdır. Dalgalara biner, keskin ve zarif hareketler ile düşmanlara kayar. Yakın dövüş konusunda mükemmeldir fakat Corsair karakteri ile hareket etmek zordur.

Dark Knight = Bu karakter en çok bilinen BDO karakterlerinden biridir. Oyuncular tarafından genellikle güçsüz olarak tanınır. Fakat Dark Knight oyunculara hızlı öğütme özelliği verir. Bu karakterde yakın dövüş saldırıları ve büyüler birlikte kullanılabilir.

Guardian = Guardian PVP’deki ve PVE’deki düşmanları kolay bir şekilde yok eder. Fazla hasar verir ve mobilitesi oldukça yüksektir. Yeni başlayan oyunculara tavsiye edilen bir karakterdir.

Kunoichi = Kunai ve Shuriken isimleri verilen 2 farklı alt silahı kullanan tek sınıftır. PVP savaşlarında oldukça güçlü bir karakterdir.

Lahn = En keyifli BDO karakterlerinden biridir ve yeni başlayan oyuncular için tavsiye ederler. Benzersiz bir haraketlilik özelliğine sahiptir ve savaşta boşlukların kapatılması konusunda iyidir.

Maehwa = Büyük patlama hasarına sahip son derece hareketli bir karakterdir. Oynamak çok eğlencelidir ve tek hedef hasarı oyundaki en yüksek hasarlardan biridir.

Mystic = En kaslı kadın BDO karakteri olarak bilinir. PVE öğütmede çok iyidir ve sağlık yenileme yetenekleri sayesinde herhangi bir iksir taşımaya gerek duymaz.

Nova = Büyük bir kalkan ve ölümcül bir kılıç/tırpan kullanır. Kara şövalye ve büyücü sınıflarının bir kombinasyonu olarak görülür. Geniş defans seçeneklerine sahiptir.

Ranger = Hızlı tempolu bir yaya sahiptir. Uyanış silahı bir yakın dövüş kılıcıdır. Uzak mesafeye sahiptir ve iyi pozisyon alabilir.

Shai = PVE konusunda oldukça eğlenceli olmasına rağmen PVP savaşlarında herhangi bir hasar yaratamaz. İyileştirme yetenekleri ile diğer oyunculara büyük destek sağlar ve bu karakteri öldürmek gerçekten imkansızdır.

Sorceress = Uzun zamandır BDO’da bulunan bu karakter PVE öğütme konusunda aşırı yeteneklidir. Her iki silahı da yakın dövüşe odaklıdır. Görünmezlik becerilerini kullanarak büyük bir kaçınma ve sürdürme potansiyeline sahiptir. 1’e 1 savaşlarda da oldukça güçlüdür. Çeşitli hareketlilik özelliği vardır ve rakipler tarafından tahmin edilmesi zordur.

Tamer = Savunması çok zayıftır. Bu nedenle akıllı konumlanma, kaçma ve sabır gerektiren bir karakterdir. Düşmanlarını doğrudan kontrol edebilir ve sersemletebilir.

Valkyrie = Hareketi oldukça yavaştır. Böylece PVE öğütme konusunda verimsiz bir karakterdir. Kolay bir sınıf değildir ve PVP savaşlarında mekaniklerin iyice bilinmesi gerekir.

Witch = PVE öğütmede oldukça iyidir. Mobilitesi kısıtlıdır. 1’e 1 dövüşler bu karakter ile biraz daha zordur. Asa kullanan bir sınıftır ve ikinci silah olarak bıçak kullanır.

 

Black Desert Online Nedir?

 

Erkek Karakterler

Archer = Bu karakter tatar yayı kullanır. Çok uzak mesafelere hasar verebilir. Bu sayede akıllı konumlanma ile daha yüksek seviyeli alanları üstlenir. Yeni oyuncular için uygundur.

Berserker = Berserker karakteri balta kullanır. Çok eğlenceli bir dövüş stili olan bu karakter patlama hasarı sayesinde çok yüksek hasarlar ortaya çıkarır.

Hashashin = Bu karakter şemşir adı verilen kavisli bir kılıç kullanır. Hızlı tempolu bir suikastçı olarak bilinir ve sürpriz saldırılar yapar. İyi bir combo çeşitliliğine sahiptir.

Musa = Birinci silah olarak bıçak ve ikinci silah olarak boynuz yay kullanır. Hareket etmeyi ve öldürmeyi asla durdurmaz. Tek hedefe hasar verme konusunda çok iyidir fakat defansı zayıftır.

Ninja = Genellikle PVP’de 1’e 1 dövüşlerde tam bir kral olarak tanınır. PVE öğütme için çok iyi bir seçim değildir. İki kere zıplama özelliğine sahiptir. Uzmanlaşması oldukça zor bir sınıftır. Birinci silah kısa kılıç ve ikinci silah olarak shuriken kullanır.

Sage = Zaman ve mekan manipülasyonları ile düşmanlara uzaktan terör yağdırır. Savaş sırasında kendini kolaylıkla yeniden konumlandırır. En parlak ve en renkli büyü animasyonlarına sahiptir. Çok uzun animasyonlara sahip olması ise kötü bir özelliktir.

Stiker = Yüksek hasar ve yüksek savunmaya sahiptir. Tahmin edilebilir animasyonları vardır. Uzmanlaşması zor bir sınıftır ve 1’e 1 savaşlarda oldukça iyidir.

Warrior = Birinci silah olarak uzun kılıç ve ikinci silah olarak kalkan kullanır. PVP’de öldürülmesi oldukça zordur. Mobilitesi kötü olmasına rağmen yüksek seviyeli alanlardaki verimliliği fazladır. Takımda iyi bir savaşçıya sahip olmak oyunu değiştirir.

Wizard = Birinci silah olarak asa ve ikinci silah olarak bıçak kullanır. Cadıdan daha saldırgan olan bir karakterdir ve bazı büyülerini doğru kullanmak için savaşın ortasına girmesi gerekir. Büyük patlama hasarının yanında güçlü destek yetenekleri vardır.

 

Black Desert Online Ücretli Midir?

Black Desert Online oyunu ücretli bir oyundur fakat bu oyun 30 gün ücretsiz denenir. Deneme sürümü bittikten sonra yeni bir paket satın alınır. Traveler Package ürünü 21,45 TL, Explorer Package ürünü 107,27 TL ve Conqueror Package ürünü ise 214,54 TL’dir. Bu ürünler Black Desert Online’ın resmi sitesinden satın aldındıktan sonra oyun indirilip oynanabilir. Farklı internet sitelerinden de bu oyun satın alınabilir.

 

Black Desert Online Oynayarak Para Kazanılır Mı?

Black Desert Online oyununda oyun içerisindeki eşyaları gerçek paraya dönüştürmek oldukça zordur. Fakat oyundaki hesaplar güçlendirilerek ve seviyeleri yükseltilerek yüksek fiyatlara internet üzerinden satılabilir. İnsanlar hesapların fiyatlarını kendileri belirlerler. Bu satış işlemleri için farklı internet siteleri vardır. Bu siteler üzerinden oyuncular hesaplarını insanlara gösterebilir ve güvenli satış yaparak gerçek para kazanabilirler.

 

Black Desert Online Hangi Yaş Aralıkları İçin Uygundur?

Ebeveynlerden toplanan bilgilere göre Black Desert Online oyunu 15 yaş ve üzeri için uygundur. Black Desert Online’ın orijinal sitesinde de bu yaş sınırı 15’tir. Belirlenen yaş sınırının altındaki kişiler bu oyunu oynadıkları zaman bu oyuncunun erişimi engellenir. Herhangi bir şekilde kullanıcının ödediği ücret iade edilmez.

 

Black Desert Online Nasıl İndirilir?

Black Desert Online oyununu indirmek oldukça kolaydır. Öncelikle Black Desert Online orijinal sitesine girilir. Daha sonra sayfanın üst kısmında bulunan ‘’İndir’’ bölümüne tıklanır ve ‘’Oyunu İndir’’ seçeneği seçilir. 

Black Desert Online

Bu işlemlerden sonra karşınıza çıkan sayfadan oyunu bilgisayara oyun indirilir. Ayrıca kullanıcılar bu sayfadan paket de satın alabilir.

 

Black Desert Online

 

Black Desert Online Oynamak İçin Sistem Gereksinimleri Nedir?

Black Desert Online oyununun sistem gereksinimleri sürekli değişmektedir. Oyuna gelen her yeni güncelleme ya da paket ile birlikte değişmekte olan sistem gereksinimleri ise oyuncuları zor duruma düşürmektedir. Yeni başlayan oyuncular ise hangi kişisel bilgisayarların Black Desert Online çalıştıracağını bilmemektedir. 

Eğer siz de kişisel bilgisayarınızdaki donanımların Black Desert Online çalıştıracağından şüpheliyseniz, sizin için hazırladığımız "Black Desert Online Sistem Gereksinimleri" isimli yazımıza bakabilir ve bütün şüphelerinizden kurtulabilirsiniz.

 

Black Desert Online Telefonda Oynanır Mı?

Black Desert Online oyunu direkt olarak telefonda oynanmaz. Fakat 28 Şubat 2018 tarihinde Black Desert Mobile oyunu piyasaya çıktığı bilinir. Bu oyun Android ve iOS platformları için uygundur. Yayıncısı yine Pearl Abyss şirketidir ve çok oyunculu çevrimiçi rol yapma oyunudur. Bu oyunu Android cihaza kurmak için Google Play Store’dan indirmek gerekir. iOS kullanıcıları ise bu oyunu App Store’dan indirirler. Mobile cihazlar için tamamen ücretsiz bir oyundur.

 

Black Desert Online Nasıl Oynanır?

Black Desert Online oyunundaki savaş üçüncü şahıs bakış açısında yapılır. Manuel bir şekilde nişan alma ve serbest hareket gerektiren eylemlere dayanır. Oyun içerisinde konut, balıkçılık, çiftlik, ticaret, oyuncu kuşatma ve kale savaşları gibi farklı olaylar vardır. Karakter özelleştirilmeleri oldukça detaylı bir şekilde yapılır. Çoğu MMORPG’de sekme hedefleme sistemi bulunmasına rağmen bu oyunda hassas manuel hedefleme ve kaçma bulunur.

Skiller atakların, kaçmanın, bloklamaların ve engellemelerin bir kombo haline getirilmesi ile kullanılır. Ayrıca oyuncular at üzerinde de savaşabilirler. Binekler vahşi doğada bulunur ve evcilleştirilir. Bineklere özel bakım yapılması gerekir ve envanterde saklanamazlar. Ayrıca oyuncular birbirlerinin bineklerine zarar vererek öldürebilir. Oyun içerisinde hava sistemi ve tayfunlar gibi büyük sistemler vardır. Bu olaylar oyunu etkiler. Gündüz ve gece döngüsü de oyun içerisinde sürekli olarak devam eder. Gece olduğu zaman bazı NPC’ler evlerine döndükleri için ulaşılamaz hale gelirler.

Oyun içerisinde oyuncular kendilerine konut satın alabilir ve bu konutların içerisine eşya koyabilirler. Oyunun en önemli taraflarından biri görevlerdir. Oyuncular bu görevleri tamamlayarak deneyim puanı ve para elde ederler. Bu deneyim puanları seviye atlamayı sağlar. Para ile eşyalar güçlendirilir, ticaret yapılır, yeni binekler satın alınır ve diğer oyuncular ile alışveriş yapılır. Oyunda güçlenen oyuncular daha ileri seviye yaratıkları öldürerek güzel ödüller kazanırlar.

Ayrıca ileri seviyelerdeki oyuncuların seviyelerini yükseltebilmeleri için kendi gücüne yakın yaratıkları öldürmesi gerekir. Yüksek seviyedeki bir oyuncu düşük seviyeli yaratıkları öldürdüğü zaman pek fazla ganimet elde edemez. Black Desert Online oyununun grafikleri ve oynanış biçimi oldukça teknolojiktir. Bu nedenle günümüzde de çok fazla sayıda oyuncu bu oyunu oynar.

Black Desert Online Nedir?

Black Desert Online Oyununun Konusu Nedir?

Pearly Abyss şirketine göre oyun Elionian takviminin 285 ve 286 yılları arasında geçer. Elion yardımsever ve sevgi dolu bir tanrı olarak bilinir. Balenos, Serendia, Calpheon, Kamasylvia, Valencia, Mediah ve Dreighan bölgeleri ana bölgelerdir.

Calpheon Cumhuriyeti Balenos ve Serendia bölgelerini kontrol eder. Kamasylvia Cumhuriyeti’yle iyi bir ilişki sürdürür ve hatta askeri operasyonlarda yardım eder. Fakat Calpheon, Mediah ve Valencia kendi aralarında düşmandır. Mediah ve Calpheon arasındaki çalışmanın yenidir. Calpheon’un inanç merkezli bir yapısının olduğu ve Valencia’nın ise mantıklı ve bilime dayalı bir yapısının olduğu bilinir. Xian Merchant Guild’in Calpheon’dan gelen satın alma gücü Heidel’in pazarı üzerinde büyük baskı yapar.

Tüccarlar Birliği’nin refahtan zevk almasıyla birlikte Heidel’in piyasa ekonomisini kontrol eder. Fakat Xian Guild’in agresif satın alma projesi Heidel için sorun yaratmaya başlar. Calpheon’u yok etmek isteyen Jordaine Ducas’ın elinde karalık enerjiyle dolu bir kılıç bulunur. Oyuncu perspektifinden bakıldığında etrafı saran bu karanlık enerjiyi yok etmek gerekir. Oyunun hikayesi gerçekten ayrıntılıdır ve çok fazla detay içerir. Genel olarak Black Desert Online oyununun konusu Calpheon Cumhuriyeti ile Valencia Cumhuriyeti arasındaki çatışmadır.

 

Black Desert Online Acoin Nedir?

Black Desert Online oyununda oyun içerisinde kullanılan para birimi Acoin’dir. Acoin’leri oyun içerisinde bulunan markette kullanmak için öncelikle hesaba Acoin yüklenir. Yüklenilen bu Acoin’ler ile oyun içerisinde ‘’F3’’ sekmesinden inci satın alınır.

İnci ile oyun içerisinde yanınızda dolaşan petler satın alınabilir. Bu petler birbirinden farklı özellikleri vardır ve bütün petler öldürülen yaratıkların eşyalarını otomatik olarak toplar. İnci sayesinde oyun içerisindeki karakterlere kıyafet satın alınabilir. Bu kıyafetler +%10 seviye atlama hızı ve +%10 beceri seviyesi atlama hızı kazandırır. Ayrıca inci ile kamufle kıyafeti de satın alınabilir.

Kamufle kıyafeti oyun içerisinde oyuncunun ismini görünmez yapar. İnci ile Ağırlık Limiti satın alınır. Ağırlık Limiti oyuncunun envanterinde daha fazla eşya taşımasını sağlar. Envanter Slotu Genişletme ürünü de inci ile satın alınır. Envanterinizde daha fazla alan olmasını sağlar. İnci ile satın alınan eşyalar oyuncuların gelişmesini hızlandırır.

 

Black Desert Online Acoin Nasıl Alınır?

Black Desert Online içerisinde kullanılan incileri satın almak için öncelikle Acoin satın alınır. Acoin satın alma işlemi Black Desert Online’ın orijinal sitesinden alınabilir. Ayrıca eTail sitesindeki Acoin fiyatları çok uygundur. eTail üzerinden satın alınan Acoin’lerin yanında eksta bonuslar elde edilir. Buradan istenilen ürün sepete eklenir ve daha sonra ödeme işlemi kolay bir şekilde gerçekleştirilir.

god-of-war-figurine

Black Desert Online 50 Acoin + 5 Bonus

₺ 5,90

₺ 5,89

god-of-war-figurine

Black Desert Online 100 Acoin + 10 Bonus

₺ 11,80

₺ 11,10

​​​​​​​

god-of-war-figurine

Black Desert Online 200 Acoin + 20 Bonus

₺ 23,60

₺ 23,34

​​​​​​​

god-of-war-figurine

Black Desert Online 500 Acoin + 50 Bonus

₺ 59,00

₺ 58,11

​​​​​​​

god-of-war-figurine

Black Desert Online 1.000 Acoin + 100 Bonus

₺ 134,28

₺ 130,25

​​​​​​​

god-of-war-figurine

Black Desert Online 2.000 Acoin + 200 Bonus

₺ 254,30

₺ 246,67

god-of-war-figurine

Black Desert Online 3.000 Acoin + 300 Bonus

₺ 424,00

₺ 358,70

god-of-war-figurine

Black Desert Online 5000 Acoin + 500 Bonus

₺ 687,00

₺ 581,10

Hemen eTail.com.tr üzerinden Black Desert Online Acoin Satın Al, dünyaca ünlü Black Desert Online oyununda kendini göster!

 

Black Desert Online Oyununa Benzer Diğer Oyunlar Nelerdir?

Black Desert Online MMORPG tarzında bir oyundur. Dünya üzerinde MMORPG oyun türünde pek çok oyun vardır. Bunlardan bazıları aşağıda liste halindedir.

  1. World of Warcraft
  2. Metin2
  3. Knight Online
  4. Silkroad Online
  5. The Elder Scrolls Online
  6. Albion Online

 

   

 

Among Us Nedir? (2023)
Among Us The Thing korku filminden esinlenerek tasarlanmış bir oyundur. Uzay temalı bir ortamda bulunan astronot kıyafetli karakterler aralarındaki ha...
Railroad Corporation Nedir?
Railroad Corporation, 19. yüzyılda Kuzey Amerika’da geçen bir strateji ve simülasyon oyunudur. ...