Railroad Corporation Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Railroad Corporation Nedir?

Railroad Corporation, 19. yüzyılda Kuzey Amerika’da geçen bir strateji ve simülasyon oyunudur. Kendi demiryolu şirketinizi kurduğunuz ve bu şirket ile yeni hatlar oluşturarak taşımacılık ve ticaret yaptığınız bir oyun olan Railroad Corporation, sürekli değişen ihtiyaçlara sahip şehirlerin ihtiyaçlarını karşılamaya ve karşılığında kazanç elde edip, şirketinizin devamlılığını sağladığınız bir oynanışa sahiptir.

Railroad Corporation oyununda, asıl amaç trenleri hareket ettirmek değildir. Onlara uygun bir yol inşa etmek ve rahatça hareket edebilmelerini sağlamaktır. Trenler, kendi kendilerine hareket etmektedir.

Oyunun özellikleri;

  • Demiryolu şirketi kurabilirsiniz.

  • Kasaba ve şehirlerle mal ticareti yapabilirsiniz.

  • Siyasi faaliyetlere katılabilir ve kararlar verebilirsiniz.

  • Yeni teknolojileri araştırabilirsiniz.

  • Kendinize ait bina ve gayrimenkullere sahip olabilirsiniz.

  • Yeni departmanlar oluşturabilir, yeni çalışanları işe alabilirsiniz.

  • Yeni lokomotif ve vagonlar satın alabilirsiniz.

  • Rekabetçi çok oyunculu modlarda gerçek insanlara karşı oynayabilirsiniz.

  • Sandbox modunda şirketinizi büyütmeye çalışabilirsiniz.

Railroad Corporation Yapımcısı Kimdir?

Railroad Corporation’u geliştiren ekip, Corbie Games isimli oyun şirketidir. Şirket, 2013 yılında kurulmuştur ve şu ana kadar sadece iki oyun geliştirmiştir. Bu oyunlardan birisi Railroad Corporation iken, diğeri ise Railroad Corporation ile oynanış açısından birçok konuda benzerlik gösteren Bounty Train adında başka bir tren temalı strateji ve simülasyon oyunudur.

Bounty Train 2015 yılında, Railroad Corporation ise 2019 yılında yayınlanmıştır.

Railroad Corporation

Railroad Corporation Kaç Yılında Piyasaya Çıkmıştır?

Railroad Corporation, ilk kez 18 Kasım 2019 tarihinde yayınlanmıştır. Civil War, Deluxe, Wonderful Forest, Yellow Fever, Volatile Markets ve Christmas Rush isimli altı farklı ek pakete sahip olan Railroad Corporation, sürekli olarak güncellenmekte ve yenilenmektedir.

Railroad Corporation 2021 Yılında Kaç Oyuncuya Ulaşmıştır?

Railroad Corporation, Steam’de yer alan istatistiklerine göre aylık ortalama 4 bin oyuncu sayısına sahiptir. Fakat çeşitli zamanlarda, örneğin oyuna yeni bir güncelleme ya da ek paket geldiğinde, bu sayı artmakta ve yaklaşık olarak aylık ortalama 7 bin oyuncu sayısına ulaşmaktadır.

Bugüne kadar, oyunun kaç kişiye satıldığı hakkında bir bilgi bulunmamaktadır.

Railroad Corporation

Railroad Corporation Ücretli Midir?

Railroad Corporation, şu an için Steam’de satılmaktadır ve fiyatı 57 TL’dir. Bunun dışında Steam’de, Railroad Corporation Collection isminde, oyunun ve tüm ek paketlerin yer aldığı bir paket de satılmaktadır ve bu paketin fiyatı ise 100 TL’dir. İki tanesi ücretsiz ve dört tanesi ücretli olan ek paketleri ayrıca satın almak isterseniz toplam fiyatı 61,50 TL’dir.

 Yalnızca, Steam platformu üzerinden satılmaktadır.

Railroad Corporation Oynayarak Para Kazanılır Mı?

Railroad Corporation, hem tek oyunculu hem de çevrimiçi eşli oyunculu olarak oynanabilen bir oyundur. Fakat Railroad Corporation, tüm diğer simülasyon oyunları gibi sadece oyunculara ait olan ve oyun dışında değerlendirilemeyen kapalı bir ekonomiye sahiptir. Yani, oyun içerisinde elde edilecek herhangi bir şey, bir eşya ya da para, bir başka oyuncuya satılamaz ya da aktarılamaz.

 Railroad Corporation oyununda oynayarak para kazanmak mümkün değildir.

Railroad Corporation

Railroad Corporation Hangi Yaş Aralıkları İçin Uygundur?

Railroad Corporation, oynanış olarak hiçbir şekilde olumsuz öğeler içermemektedir. Oyun, Steam’de PEGI 3 olarak listelenmiştir. Bu, oyunun 3 yaş ve üzeri kişiler için uygun olduğu anlamına gelmektedir. Fakat yine de, oyun içerisindeki ekonominin ve işleyişin karışık olması, oynanışın biraz da olsun bilgi gerektiriyor olması nedeniyle bu oyun türüne aşina olmayanlar ya da küçük yaştaki oyuncular, Railroad Corporation’ı oynarken biraz zorluk yaşayabilirler.

Railroad Corporation Nasıl İndirilir?

Railroad Corporation’ı indirmek için öncelikle oyunu Steam üzerinden satın almanız gerekmektedir. (https://store.steampowered.com/app/797400/Railroad_Corporation) Oyunu satın aldıktan hemen sonra Steam uygulamasını bilgisayarınıza indirmelisiniz. Ardından Steam uygulamasına kullanıcı adı ve şifrenizi yazarak giriş yapmalı, kütüphanenize girmeli ve Railroad Corporation’ı seçip, indirmeye başlamalısınız.

Railroad Corporation

Railroad Corporation Oynamak İçin Sistem Gereksinimleri Nedir?

Railroad Corporation için gereken minimum sistem gereksinimleri aşağıdaki gibidir;

  • Windows 7 ya da daha üst bir işletim sistemi

  • Intel Core i5-630 veya eş değeri ya da üstü bir işlemci

  • NVIDIA GeForce GTX560 Ti veya ATI Radeon HD 7850 ya da üstü bir işlemci

  • En az 4 GB RAM

  • En az 4 GB boş alan

  • DirectX 11.0 ya da daha üst bir sürüm

Railroad Corporation Telefonda Oynanır Mı?

Railroad Corporation, şu an için sadece PC platformuna, PC platformunda da Windows işletim sistemine uygundur. Railroad Corporation’ın mobil cihazlar için henüz bir versiyonu yayınlanmamış olsa da, sahip olduğu potansiyel ve yakaladığı başarılı satış rakamları göz önünde bulundurulduğunda, Railroad Corporation mobil versiyonunun çıkma ihtimali bulunmaktadır. Şu an için telefonda oynanamamaktadır.

Railroad Corporation Nasıl Oynanır?

Railroad Corporation, oyunda yer alan şehirlere demiryolu döşeyerek ve tren hatları oluşturarak oynanmaktadır. Her bir şehrin farklı ve zaman ilerledikçe değişen istekleri bulunmaktadır. Railroad Corporation, oluşturulacak olan tren hatlarıyla bu şehirlerin isteklerini karşılamaya ve para kazanmaya yönelik bir oynanışa sahiptir.

Oyunu iyi bir şekilde öğrenmek için, öncelikle oyunun başındaki yönlendirmeleri takip etmeli ve görevleri tamamlamalısınız. Hem ana görevleri hem de yan görevleri yaparak oyunu öğrenebilirsiniz.

Railroad Corporation Oyununun Konusu Nedir?

Railroad Corporation, zaman olarak 19. Yüzyılı ve mekan olarak Kuzey Amerika’yı içermektedir. Oyunda bulunan çeşitli şehirler, birçok şeye ihtiyaç duymaktadır. Bunlar, yiyecek, giyecek ve hammaddedir. Bir demiryolu şirketi sahibi olarak bizim amacımız, tüm şehirlere ihtiyaç duyulan kadar demiryolu hattı döşemek, ardından malzeme ihtiyaçlarını sağlamak ve bu sayede para kazanıp, şirketimizi büyütmektir.

Black Desert Online Nedir? (2023)
Black Desert Online oyunu Kore video oyun geliştiricisi Pearl Abyss tarafından geliştirilen bir MMORPG oyunudur. ...
Black Desert Online - Acoin Nedir? (2023)
Black Desert Online Acoin oyun içerisindeki markette kullanılan para birimidir. ...