Metin2 Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Metin2 Nedir?

Metin 2 oyunu çok oyunculu olarak oynanan ve MMORPG türünde olan bir oyundur. 2005 Mart civarlarında Avrupa’da Gameforge 4D GmbH ve Singapur’da TEC-Interactive tarafından piyasaya sürülmüştür. Metin 2 oyunu geçmişte bulunan 3 farklı imparatorluk arasında geçmektedir. Bu imparatorlukların isimleri Chunjo İmparatorluğu, Jinno İmparatorluğu ve Shinsoo İmparatorluğudur. Chunjo Krallığı haritanın batı kısmında yer almaktadır. Eski krallıktan Yoon-Young tarafından kurulmuştur.

Bu krallığın amacı bütün kıtanın kontrolünü ele geçirmek ve Metin Taşları’nın güçlerine son vermektir. Jinno Krallığı haritanın doğu bölgesinde konumlanmıştır. Bu krallığın temelinde eski zamanlardan gelen askeri güç bulunur ve halkı oldukça agresif bir yapıdadır. Shinsoo İmparatorluğu ise haritanın güney kısmında bulunur. Bu krallığın en gelişmiş özelliği ticarettir. Doğuyla yapılan bir ticari anlaşma üzerine kurulmuş krallıktır. Kendilerini batıdan gelen saldırılara karşı korumak ve eski ticaret yolunu tekrar açmayı amaçlamışlardır. Metin Taşları konusu üç krallık arasında büyük bir gerginliğe sebep olmaktadır. 

Metin2 oyununda güncel olarak 5 farklı karakter sınıfı bulunur. Bu karakter sınıflarının her birinin iki farklı yetenek ağacı vardır. Oyun içerisinde beşinci seviyeden sonra yetenek ağaçlarından biri seçilir ve daha sonra buradaki yetenekler zamanla geliştirilir. Oyun online olduğu için diğer oyuncularla ticaret yapmak büyük öneme sahiptir. Seviye atladıkça bir sonraki seviyeye geçebilmek için gereken tecrübe puanı da artmaktadır. Bu nedenle seviye atlandığı zaman daha yüksek seviyeli yaratıklar ile savaşılarak seviye atlanır.

Oyun içerisinde bulunan NPC’ler oyunculara farklı eşyalar satar. İksir, kıyafet, kılıç ve benzeri eşyalar satın alınarak karakter güçlendirilir. Metin 2 oyunu görevlere oldukça önem veren bir oyundur. Görevleri tamamlamak oyun içerisinde ilerlemeyi oldukça kolaylaştırır. Bu oyun 8 Eylül 2008 tarihinde PC Oyunları, 13 Şubat 2008’de Bravo Screenfun ve 4 Şubat 2008’de C’t ödüllerini kazanmıştır. Dünya çapında sesini duyurmayı başaran bu oyun en iyi MMORPG’lerden biri olarak bilinir.

Metin 2’nin Yapımcısı Kimdir?

Metin 2 oyununun yapımcısı Ymir Entertainment’tır. Bu şirketin kurucusunun ismi Kim Byoung Gwan’dır. Ymir Entertainment 1999 Kasım zamanlarında Güney Kore’nin başkenti olan Seul’da kurulmuştur. En önemli oyunları Metin 1 ve Metin 2 olarak bilinir. Ymir Entertainment Metin 2 oyunun yapımcılığını 2005 ile 2011 yılları arasında sürdürmüştür. Daha sonra yapımcılık alanını Webzen INC şirketi devralmıştır.

Webzen şirketi 28 Nisan 2000 yılında kurulmuştur ve CEO’su Kim Tae Young olarak bilinir. Güney Koreli bir oyun geliştiricisi ve yayıncısıdır. Webzen şirketinin diğer ürünlerinin isimleri MU, MU Legend, S.U.N, Archlord, Continent of the Ninth, Artic Combat, Reign of Revolution, ELOA ve ASTA’dır.

Metin 2 Kaç Yılında Piyasaya Çıkmıştır?

Metin 2 oyunu Mart 2005 zamanlarında Ymir Entertainment tarafından piyasaya çıkarılmıştır. Metin 2 oyunu başlangıçta Kore ve Çin’de yayınlanmaya başlamıştır. Daha sonra 2006 yılında Gameforge 4D GmbH tarafından satın alınmıştır ve Almanya’da betası çıkarılmıştır. Mayıs 2017 zamanlarında betadan çıkarak 17 farklı dilde yayınlanmıştır.

Metin2 Nedir?

Metin 2 2021 Yılında Kaç Oyuncuya Ulaşmıştır?

Metin 2 oyununu 2017 Mayıs zamanlarındaki aylık ortalama oyuncu sayısı 3,343.7’dir. Daha sonra bu ortalama sayı 2018 Mayıs’ta 730.6’lara kadar gerilemiştir. 2019 Mayıs’taki ortalama oyuncu sayısı 435,1 olarak hesaplanmıştır. Tekrardan yükselişe geçen oyunun 2020 Mayıs’taki aylık ortalama oyuncu sayısı 1,448.3’tür. 2021 yılına gelindiğinde ise mayıs ayındaki ortalama oyuncu sayısı 730,8’dir.

Metin 2 Yasaklandı Mı?

Metin 2'nin genel olarak yasaklanması söz konusu değil, lakin belirli yaş sınırlarıyla devlet tarafından yasaklamalar getirildi.

Metin 2 Kaç Yaş Üstü?

Metin 2'nin 18 yaş altı oyuncular tarafından oynanması ve oynanmasına göz yumulması devlet tarafından geçtiğimiz yıllarda yasaklandı.

Metin 2 Kalktı Mı?

Metin 2 Steam platformundan geçtiğimiz yıllarda kaldırıldı lakin oyun Gameforge'un kendi sitesinde hala indirilebilir durumda

Metin 2 Karakterleri Nelerdir?

Metin 2 oyununun içerisinde oyuncuların seçebileceği 5 farklı karakter sınıfı bulunur. Bunların isimleri Savaşçı, Ninja, Sura, Şaman ve Lycan’dır. Savaşçı yakın dövüş konusunda uzmanlaşmış bir karakterdir. Güçlerini kuvvetli fiziksel yapılardan ve dengeli zihinsel yapılardan alır. Tek el ve çift el silah kullanabilir. Ninja profesyonel bir suikastçi olarak bilinir. Ninjalar bıçak ve yay kullanır.

Suralar sihirli güçlere sahip olan savaşçılardır. Yakın dövüş savaşçılarına karşı güçlüdürler ve uzaktan büyü ile saldırabilirler. Şamanlar büyü ve sihir kullanarak savaşırlar. Oyundaki diğer oyunculara büyü yaparak ekstra özellikler kazandırırlar. Yelpaze ve çan olmak üzere iki farklı türde silah kullanırlar. Lycanlar oyun içerisindeki yarı kurt karakterlerdir. Bir virüs sonucu insandan yaratığa dönüşmüşlerdir. Muazzam yakın dövüş ustalaradır ve pençe silahı kullanırlar.

Metin 2 Ücretli Midir?

Metin 2 oyunu tamamen ücretsiz bir oyundur. Bu oyun Steam platformunda da bulunmaktadır ve orada da ücretsizdir. Oyunu Metin 2’nin orijinal sitesine veya Steam platformuna girerek ücretsiz bir şekilde indirmek mümkündür.

Metin2 Nedir?

Metin 2 Oynayarak Para Kazanılır Mı?

Metin 2 oynayarak para kazanmak mümkündür. Oyun içerisinde geliştirilen güçlü silahlar oyunculara ticaret siteleri aracılığı ile satılabilir. Ayrıca yüksek seviyelere ulaşan karakterler gerçekten iyi para etmektedir. Bu karakterlerin satış işlemleri de aynı şekilde ticaret siteleri üzerinden yapılmaktadır.

Metin 2 Hangi Yaş Aralıkları İçin Uygundur?

Metin 2 oyununun içerisinde savaş olduğu için bu oyuna belirli bir yaş sınırı getirilmiştir. Türkeye’de Metin 2 oyununu 18 yaşında veya daha büyük olan kişiler oynayabilir. Bu oyunun daha küçük yaşlardaki kişilere kötü etkiler bırakabileceği tespit edilmiştir.

Metin 2 Nasıl İndirilir?

Metin 2 oyununu iki farklı yöntem ile indirmek mümkündür. Bunlar Steam platformunu veya Metin 2’nin orijinal sitesini kullanmaktır. Steam platformundan oyunu indirmek için öncelikle bir Steam hesabı oluşturulmalıdır. Steam hesabına giriş yapıldıktan sonra ‘’Mağaza’’ bölümünde sağ üst tarafta bulunan arama kısmına ‘’Metin 2’’ yazılır. Daha sonra açılan sayfadan oyun ücretsiz bir şekilde bilgisayara indirilir ve kurulur. 

Metin 2 oyununu orijinal sitesinden indirmek için web tarayıcının arama kısmına ‘’Metin 2’’ yazılır. Orijinal siteye giriş yapıldıktan sonra ekranın sağında bulunan ‘’İndir’’ seçeneğine tıklanır. Açılan sayfada ‘’Client Download’’ seçeneği seçilir. Daha sonra indirilen program çalıştırılır ve Metin 2 otomatik olarak bilgisayara kurulur.

Metin2 Nedir?

Metin 2 Oynamak İçin Sistem Gereksinimleri Nedir?

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Win 7, Windows 8 ve Windows 10
  • İşlemci: Pentium 3 1 GHz işlemci veya daha iyisi
  • Ekran Kartı: 32 MB Ram veya daha yüksek Ekran Kartı
  • Bellek: 512 MB RAM
  • Depolama Alanı: 2 GB
  • Ses Kartı: DirectX 9.0 desteği

Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Win 10 64 bit
  • İşlemci: Pentium 4 1.8 GHz
  • Ekran Kartı: 64 MB RAM’den fazla Ekran Kartı
  • Bellek: 1 GB RAM
  • Depolama Alanı: 3 GB kullanılabilir alan
  • Ses Kartı: DirectX 9.0 desteği

Metin 2 Telefonda Oynanır Mı?

Metin 2 oyununu telefonda oynamak mümkün değildir. Bu oyun şuanda sadece bilgisayar için uygundur.

Metin 2 Nasıl Oynanır?

Oyuncular Metin 2 oyununa başladıkları zaman bir krallık seçerler. Krallık seçiminden sonra 5 karakter sınıfından biri seçilir. Daha sonra oyun içerisinde kullanılacak olan kullanıcı adı yazılır ve oyuna giriş yapılır. Oyunun başlangıcında otomatik olarak oyunculara bir adet kılıç verilir. Bu kılıç ile 1. Seviye köpekler rahatlıkla öldürülebilir. Beşinci seviyeye kadar köpeklerde tecrübe puanı elde etmek oldukça kolaydır. Beşinci seviyeye gelindiği zaman şehir merkezine gidilerek karakter yetenekleri açılır ve farklı görevler alınır. Bu görevler yerine getirilerek tecrübe puanı ve farklı eşyalar kazanılır. Seviye atladıkça daha güçlü zırhlar ve silahlar kullanılabilir hale gelir. Silah, zırh, kolye, ayakkabı, kask, kalkan, küpe ve bileklik eşyaları demircide artı basılarak güçlendirilebilir. Artı basma işlemi biraz risklidir. İşlem başarısız olursa eşyanız ortadan kaybolur. En yüksek artı seviyesi 9’dur. Artı 8’den sonra silahlar ve zırhlar parlamaya başlar. Oyun içerisindeki görevler yapılarak ve farklı oyuncular ile grup oluşturularak daha yüksek seviyelere ulaşılmaya çalışılır.

Ayrıca oyun içerisinde bire bir düello sistemi de vardır. Gelişen karakterler düelloları kazanmakta ve yaratıkları öldürmekte daha rahat olurlar. W, A, S ve D tuşları ile veya farenin sol tuşu ile karakter hareket ettirilebilir. Kamera bakış açısı farenin sağ tuşuna basılarak değiştirilir. Oyun içerisinde Lonca sistemi vardır. Oyuncular başka birisinin Lonca’sına katılabilir veya kendi loncasını kurabilir. Lonca savaşları oldukça eğlenceli ve çekişmeli geçer. Oyun içerisinde ticaret en önemli unsurdur. Kazanılan veya geliştirilen eşyalar market kurularak diğer oyunculara satılabilir. Bu sayede para kazanılır ve daha çok gelişim sağlanabilir.

Metin2 Nedir?

Metin 2 Oyununun Konusu Nedir?

Metin 2 oyununun konusu Uzak Doğu hikayesinde geçen üç büyük imparatorluğun savaşıdır. Başlangıçta sadece hayvan ve bitki hayatı olan imparatorluklara Metin Taşları yağmaya başladı. Bu olaydan sonra üç imparatorluk arasında olan gerginlik arttı ve krallıkların sınırları belirlendi.

Metin 2 EP Nedir?

Metin 2 EP açılımı ‘’Ejder Parası’’ olan bu oyun içi para birimi nesne market penceresinden özel ve farklı eşyaları satın almak için kullanılır. Silah, zırh ve takı gibi eşyalara EP ile satın alınan efsun nesnesi kullanılarak ekstra bonuslar kazanılabilir. Pet kitabı sandığı satın alınarak petler için olan rastgele bir beceri kitabı elde edilebilir. Oyun içerisinde kullanılan yanglar EP ile satın alınabilir. 100 EP kuponu gibi paketler satın alınarak oyun içerisindeki pazarlarda satışa sunulabilir. Razador’un zindanı için gerekli olan Geçiş Bileti satın alınabilir. Karakter gelişimi ve karakter takviyesi eşyaları satın alınabilir.

Metin 2 EP Nasıl Alınır?

Metin 2 EP satın almak oldukça basittir. Metin 2’nin orijinal sitesinden EP satın alınabilir. Fakat EP konusunda eTail sitesi oldukça uygun ve güvenilirdir. Etail sitesine giriş yapılarak güncel Metin 2 EP fiyatlarını en uygun biçimde satın almak mümkündür.

Metin2 Nedir?

Metin 2 Oyununa Benzer Diğer Oyunlar Nelerdir?

Metin 2 çok oyunculu bir MMORPG oyunudur. Bu oyuna benzeyen bazı oyunlar aşağıda liste halinde verilmiştir.

  • Knight Online
  • 4Story
  • Aion: The Tower of Eternity
  • Aura Kingdom
  • Divine Souls
  • Runes of Magic
  • Mu Online
  • Cabal Online
  • ArcheAge
  • Silkroad
Silkroad Online Nedir?
Silkroad Online oyunu Joymax şirketi tarafından geliştirilen ve yayınlanan devasa çok oyunculu çevrimiçi rol yapma oyunudur....
Graffiti Games Nedir?
Grafiti Games, bağımsız oyun geliştiricilerinin oyunlarını yayınlar. Herhangi bir oyun geliştirmeyen bu şirket sadece bağımsız olarak geliştirilen oyu...