Among Us Nedir? (2023) - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Among Us Nedir?

Among Us, The Thing korku filminden esinlenerek tasarlanmış bir oyundur. Uzay temalı bir ortamda bulunan ve astronot kıyafetli karakterler içeren oyunda Imposters ve Crewmates adı verilen iki farklı rol bulunuyor. Crewmates isimli grup mürettebat olarak ve Imposters isimli grup ise sahtekarlar olarak biliniyor. Mürettebat rolündeki oyuncuların amacı sahtekarları tanımlamak ve onları ortadan kaldırarak görevleri yerine getirmektir.

Sahtekarlar ise mürettebat rolündeki oyuncular ile gizlice sohbet ederler ve onları öldürürler. Mürettebattaki kişilerden biri herhangi bir oyuncunun sahtekar olduğundan şüphelenirse oylama başlatabilir. Bütün sahtekarlar ortaya çıktığında veya mürettebat görevlerin hepsini tamamladığında oyunun kazananı mürettebat takımı olur. Eğer ortada eşit sayıda mürettebat ve sahtekar varsa veya kritik bir sabotaj çözülemezse sahtekarlar kazanır.

Among Us Afiş

 

Among Us’da Skeld, Mira HQ, Polus ve Zeplin olmak üzere 4 farklı harita bulunuyor. Sosyal bağlılık ve parti oyunu olarak bilinen bu oyun çok oyunculu olarak oynanmakta.

Among Us oyununu geliştiren ve yayınlayan şirketin ismi Innersloth’tur. Ayrıca oyunun tasarımcısı ise Marcus Bromander’dır. Android, iOS, Microsoft Windows, Nintendo Switch, Playstation 4, Playstation 5, Xbox One ve Xbox Series X/S platformlarında mevcut olan oyun, Unity oyun motoru ile geliştirilmiştir. Oyun, Android ve iOS için 15 Haziran 2018 tarihinde piyasaya çıkmıştır.

2020 yılında ünlü Twitch ve Youtube kullanıcıları tarafından oynanması ile birlikte piyasada ismi daha fazla duyulmaya başlandı başlayan Among Us, Covid-19 pandemi döneminde de hızlı bir ivme ile büyüdü. Teknik bazı hatalar olması nedeniyle eleştiriler alsa da genel olarak olumlu yorumlar yapıldı.

Among Us InnerSloth

Among Us Yapımcısı Kimdir?

Among Us oyununun yapımcı şirketinin ismi InnerSloth’tur. Bu şirket 2015 yılında kurulmuştur ve genel merkezi Washington’da bulunan Redmond kasabasıdır. Bu şirkette bulunan geliştirici kişiler uzaktan çalışmayı tercih ederler ve nadiren yüz yüze çalışırlar.

InnerSloth şirketi Marcus Bromander ve Forest Willard tarafından kuruldu. Ekibin üyeleri ilk olarak Oregeon Eyalet Üniversitesi’nde tanıştılar ve mezun olduktan sonra birlikte video oyunu geliştirdiler. Forest Willard, Microsoft’taki işini bıraktıktan sonra Marcus Bromander ile birlikte 2015 yılında özel bir şirket olarak bilinen InnerSloth’u kurdu.

Bu nedenle şirketin CEO’su Forest Willard denebilir. Marcus Bromander InnerSloth şirketinde sanatçı, animatör ve oyun tasarımcısı olarak, Forest Willard bilgisayar programcısı ve işletme yönetimi başkanı olarak hizmet verir. Amy Lui ise sanatçı, tasarımcı ve animatördür.

Geliştiriciler başlangıçta popülerlik elde edememelerine rağmen ürünlerini daha iyi yapmaya ve oyuncular için keyifli bir kullanıcı deneyimi yaratmaya çalıştılar. Among Us oyununun dışında Dig 2 China ve Henry Stickmin Collection isimli oyunları da piyasaya çıkardılar. 2020 yılında InnerSloth ekibi hızlı şekilde bir başarı elde etti ve bu başarı sonucunda farklı zorluklarla karşılaştı. Bu zorluklar karşısında farklı düzeltmeler yaparak popülerliklerini korudular.

Among Us Kaç Yılında Piyasaya Çıkmıştır?

Son zamanlarda çok fazla popüler olan Among Us oyunu Android ve iOS için 15 Haziran 2018 tarihinde piyasaya çıkmıştır. Daha sonra bu oyun 16 Kasım 2016 tarihinde Microsoft Windows ve 15 Aralık 2020 tarihinde Nintendo Switch için yayınlanmıştır.

Covid-19 pandemi döneminden sonra oyunun popülerliği oldukça fazla arttı. 15 Haziran 2021 tarihinde yapılan büyük güncelleme ile 15 oyunculu lobiler çıktı. Oyuna tan, gri, muz, gül, bordo ve mercan renkleri eklendi. Oyundaki turlar arasında kimlerin öldüğünü gösteren yeni bir öldürme ekranı toplantı menüsü geldi ve mağaza tekrardan birden çok dilde çalışmaya başladı.

Among Us 2021 Yılında Kaç Oyuncuya Ulaşmıştır?

Twitch ve Youtube gibi farklı platformlar sayesinde Among Us dünya çapında bilinen bir oyuna dönüşmüştür. Bu oyunda arkadaşlarla birlikte çok eğlenceli zamanlar geçirilir. Oyuncular arasında komik diyaloglar ortaya çıkan bu oyunu günümüzde çok fazla kişi oynar. 30 Ekim 2019 tarihinde Among Us oyununu günlük ortalama aktif 15,970,431 oyuncu oynamaktaydı. 30 Kasım 2020 tarihinde bu sayı 62,705,573’e yükseldi ve daha sonra bu sayı 30 Mayıs 2021 tarihinde günlük 110,554,799 kişi ile rekor kırdı. Günümüzde ise günlük ortalama 99,605,514 kişi bu oyunu oynar.

Among Us Karakterler

Among Us Karakterleri Nelerdir?

Among Us oyunundaki karakterlerin sadece renkleri farklıdır. Farklı renkler ise oyuncuya herhangi bir ekstra özellik sağlamaz. Karakterlere şapka ve saç gibi özelleştiren eşyalar eklenir. Güncel karakter renkleri aşağıda liste halindedir. Bu farklı renkteki karakterlerin tercih edilme sırası resimdeki gibidir.

  • Kırmızı
  • Mavi
  • Yeşil
  • Pembe
  • Turuncu
  • Sarı
  • Siyah
  • Beyaz
  • Mor
  • Kahverengi
  • Camgöbeği
  • Çim rengi
  • Bordo
  • Gül rengi
  • Muz rengi
  • Gri
  • Bej
  • Mercan

 

Among Us Ücretli Midir?

Among Us oyununu mobile cihazlarda da oynamak mümkündür. Google Play Store’dan ve App Store’dan bu oyun telefona veya tablete ücretsiz olarak indirilir. Ayrıca Among Us oyununa Steam platformundan da ulaşılır. Steam platformunda ise bu oyunu indirebilmek için 10,50 TL gibi bir ücret ödenir. Bu oyunun Steam CD Key’ini farklı internet sitelerinden bulmak da mümkündür.

Among Us Oynayarak Para Kazanılır Mı?

Among Us’da Steam’deki diğer oyunlarda olduğu Topluluk Pazarı üzerinden para kazanmak mümkün değildir. Bu oyun sadece eğlence amaçlıdır ve para ile satılabilecek eşyalar içermez. Oyun içerisinde para ile satın alınan şapkalar ve görünüşler vardır fakat bunları satıp para kazanılmaz. Fakat her ne kadar oyun içerisinde para kazanmak mümkün olmasa da Youtube ve Twitch platformları sayesinde para kazanılır. Oyunun çok fazla popüler olması izlenme oranını arttırır. Among Us oyunu ile ilgili bir yayından veya videodan para kazanmak mümkündür.

Among Us Hangi Yaş Aralıkları İçin Uygundur?

Oyun hakkında çok fazla bilgiye sahip olmayan ebeveynler oyunun komik, sürükleyici ve eğlenceli olduğunu söylerler. Fakat oyunu detaylı bir şekilde inceleyen ebeveynler oyun içinde bulunan sohbet kısmını, şiddet içeren tema, yalan söyleme ve suçlama gibi davranışlar yüzünden bu oyunu çocuklarına oynatmaz. Bu konular her ne kadar tartışmaya açık olsa da Google Play Store Among Us oyununu 10 yaş üzeri kullanıcılara sunar.

App Store’da ise bu yaş sınırı 9’dur. Oyun içerisindeki karakterlerin birbirini öldürmesi düşünüldüğünde bu yaş sınırlamaları doğru kararlardır. Ebeveynlerin yorumlarına bakılarak Among Us oyununun 10 yaş ve üzeri insanlar için uygun olduğu bilgisine ulaşılır. Among Us oynamak çocukların okuldaki arkadaşları ile iletişimini güçlendirir. Oyuna özgü jargonu anlamak çocukların arkadaş grupları arasındaki tartışmaları ve şakaları anlamasını sağlayarak dışlanmış hissetmemesini sağlar.

Among Us Nasıl İndirilir?

Among Us oyunu mobile cihazlara indirilebilir. Iphone veya Ipad kullanıcıları bu oyunu indirmek için öncelikle App Store’a giriş yaparlar. Daha sonra arama kısmına ‘’Among Us’’ yazarak oyunu görüntülerler. Bu kısımdan oyun ücretsiz bir şekilde mobil cihaza indirilir.

Among Us Appstore

Android kullanıcıları ise Google Play Store uygulamasına girerler ve arama kısmına ‘’Among Us’’ yazarlar. Daha sonra karşılarına çıkan sayfadaki ‘’Yükle’’ butonuna tıklayarak oyunu ücretsiz bir şekilde cihazlarına indirirler.

Among Us Android

 


Among Us oyununu bilgisayara indirmek için ise Steam platformuna giriş yapılır. Daha sonra sol üst kısımda bulunan ‘’Mağaza’’ kısmına tıklanır. Sağ üst kısımda bulunan arama bölümüne ‘’Among Us’’ yazdıktan sonra çıkan sayfada oyunun fiyatı yazar. Bu bölümde oyun sepete eklenir ve satın alma işlemi gerçekleştirilir. Bu işlemlerden sonra sol üst kısımda bulunan ‘’Kütüphane’’ bölümünden oyun indirilir.

Among Us Steam

Among Us Oynamak İçin Sistem Gereksinimleri Nedir?

Among Us oyununu oynamak için gerekli minimum ve önerilen sistem gereksinimleri aşağıda iki farklı liste şeklindedir.

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Win 7 32 bit

  • İşlemci: İntel Core 2 Duo E4400 2.0 GHz / AMD Athlon II X2 280

  • Ekran Kartı: AMD Radeon HD 3200 veya NVIDIA GeForce 8300 GS

  • Bellek: 1 GB RAM

  • Depolama Alanı: 250 MB

Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Win 10 64 bit

  • İşlemci: İntel Core 2 Quad Q6600 2.4 GHz / AMD Phenom II X4 900e

  • Ekran Kartı: AMD Radeon HD 3850 veya NVIDIA GeForce 9600 GSO 512 MB

  • Bellek: 1 GB RAM

  • Depolama Alanı: 250 MB

Among Us Telefonda Oynanır Mı?

Among Us oyunu her yaştan kitlenin kolayca ulaşılabileceği bir yapıdadır. Bu oyun bilgisayarda oynanabileceği gibi tabletlerde veya telefonlarda da rahatlıkla oynanır. Android veya iOS kullanan kişiler bu oyunu indirmek için telefonlarından online mağazalara girerler. Android kullananlar Google Play Store, iOS kullananlar ise App Store aracılığı ile Among Us oyununu telefonlarına indirebilirler. Kurulumu oldukça basittir. Telefondan giriş yapılan online mağaza bölümündeki arama kısmına ‘’Among Us’’ yazılır. Daha sonra açılan sayfada ‘’Yükle’’ butonuna basılır. Böylece oyun otomatik olarak indirilir ve telefona kurulur.

Among Us Nasıl Oynanır?

Among Us oyunu en az 4 oyuncuyla ve en fazla 15 oyuncuyla oynanan çevrimiçi bir oyundur. Her turda en fazla üç oyuncu rastgele bir şekilde sahtekar olarak seçilir. Skeld haritası bir uzay gemisi, Mira HQ haritası bir merkez binası, Polus haritası bir gezegen üssü ve Zeplin ise Henry Stickmin serisine göre uyarlanmış bir harita olarak bilinir.

Oyunun başlangıcında mürettebat ekibine mini oyunlardan oluşan görevler atanır. Sahtekarlara ise mürettebat ile uyum sağlaması için sahte görevler verilir fakat yasal olarak bu görevler gerçekleştirilmez. Sahtekarlar geminin oksijen kaynağı gibi hayatı sistemleri sabote ederler. Ayrıca sahtekarlar havalandırma deliklerinden gizli bir şekilde geçerler ve mürettebatı öldürmek için diğer sahtekarlarla çalışırlar.

Bir oyuncu hayatını kaybettiği zaman hayalet görünümüne sahip olur. Hayaletler duvarlardan geçerek diğer oyuncuları izleyebilir ve hayalete dönüşmüş kişilerle sohbet edebilir. Hayaletler de görevleri tamamlayarak mürettebat ekibine veya sabotaj yaparak sahtekar ekibine yardım eder. Mürettebatın sahtekarları daha kolay tanımlaması için her haritada gözetim sistemleri vardır. Mürettebatlar görsel görevler sayesinde sahtekar olmadıklarını kanıtlayabilir. Sahtekar oyuncular bu görsel görevleri yapamaz. Mürettebattaki oyuncular bir cesedi bildirerek veya acil durum toplantı düğmesine basarak bir grup toplantısı ayarlar.

Toplantı sırasında kanıtlarla birlikte belirlenmiş kişinin sahtekar olup olmadığı tartışılır. Yapılan oylamaya göre oyuncu haritadan çıkarılır ve hayalete dönüşür. Oyuncular arasındaki iletişim sohbet kısmından yapılır. Genel olarak oyuncular Discord platformunu da iletişim için kullanır. Oyun başlamadan önce turun seçenekleri ayarlanır ve her tur bu ayarlara göre farklılık gösterir.

Among Us Oyununun Konusu Nedir?

Among Us oyununun konusu temel olarak uzay yolculuğu, ihanet, cinayet ve bakımdır. Mürettebatın MİRA isimli bir organizasyon için çalıştığı bilinir. Among Us oyununun 1979’daki Alien filmi ile benzerlikleri olduğu söylenir. Mürettebat üyeleri kozmik araştırmalarının engellendiğini ve kendilerinin hayatlarını riske atan sahtekarların bulunduğunu fark ederler. Bir mürettebat üyesi sahtekar oyuncuyla aynı odada yalnız kalırsa sakatlanma riski taşır.

Sahtekarların MİRA çalışanlarının düşmanları olması dışında çok fazla bilgi bilinmez. MİRA operasyonuna sızdıkları ve kan için savaştıkları bilinir. Mürettebat operasyonu tamamlamak için çabalarken sahtekarlar ellerinden geleni yaparlar. Sahtekarlar mürettebatın içine sızarak yapılan konuşmaları dinlerler, edindikleri bilgilere göre farklı roller ve taktikler uygularlar. Alien ve The Thing gibi filmlere benzer olmasından dolayı Among Us oyununun gelecekte oyunculara daha fazla heyecan verecek içerikler getireceği düşünülür.

Among Us Oyun İçi Para Birimi Var mıdır?

Şu anda Among Us oyununa özel bir para birimi bulunmaz. Oyun içerisindeki görünüşler, şapkalar ve petler Google Play Store ve App Store yardımıyla gerçek para ile satın alınır. Satın almak istenilen ürünün ödemesi online mağazalardan kredi kartı ile yapılır.

Among Us Oyununa Benzer Diğer Oyunlar Nelerdir?

Among Us oyununa benzer bazı oyunlar bulunur. Bu oyunlar aşağıda liste halinde sıralıdır.

  1. Werewolf Online
  2. Deceit
  3. Project Winter
  4. Secret Neighbor
  5. Werewolves Within
Beholder Nedir?
Beholder, farklı bir dünyaya sahip olan strateji oyunlarından biridir. Farklı bir distopyaya sahip olan bu oyunda oyuncular, apartman yöneticisi olara...
Black Desert Online Nedir? (2023)
Black Desert Online oyunu Kore video oyun geliştiricisi Pearl Abyss tarafından geliştirilen bir MMORPG oyunudur. ...