Albion Online Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Albion Online Nedir?

Albion Online oyunu bir orta çağ fantezi MMORPG oyunudur. Oyunun geliştirilmesinin beta aşamalarında, kullanıcılar birkaç aylık bir geliştirme aşamasından sonra kapalı beta oyun testlerine erişim sağlamak için ‘’ Kurucu paketi’’ satın aldılar. Albion Online’ın piyasaya çıkmasından sonra bu paketlerin satışları durduruldu. Oyunun ücretsiz versiyonu 30 Aralık 2015 tarihinde bazı sebeplerden dolayı kaldırıldı. Fakat daha sonra ilerleyen tarihlerde Albion Online tekrardan ücretsiz oldu. Oyunun piyasaya çıktığı ilk zamanlarda oyuncuların satın alabileceği başlangıç paketleri bulunmaktaydı. Başlangıç paketlerini satın alan kişiler herhangi bir ekstra ücret ödemeden açık uçlu erişim hakkı elde ettiler. Başlangıç paketlerini satın almak istemeyen kişilere ise sınırlı bir süre için üyelik satın alma hakkı tanındı. 10 Nisan 2019 tarihinden itibaren Albion Online ücretsiz bir oyun oldu.

Albion Online orta çağ dünyasında geçen bir rol yapma oyunudur. Oyunun haritası bir adaya benzer. Oyuncular farklı materyalleri toplayarak silah ve zırh yapabilirler. Bu materyallerin sadece hangi haritada bulunabileceği bilgisi verilmektedir. Bu zorlu materyal toplama işlemi bittikten sonra görevler tamamlanır ve oyuncular yeni eşyalar kullanma hakkına sahip olur. Premium Status ismi verilen özel paket oyuncuların karakterlerini daha hızlı bir şekilde geliştirmesini sağlar. Oyuna giriş yapıldıktan sonra karakter seçimi yapılır. Karakter seçimi sırasında farklı kıyafetler de seçilebilmektedir. Oyun içerisindeki düşmanlar öldürüldüğünde oyuncular farklı ganimetler elde ederler. Karakterin kullandığı eşyalar belirli bir süre sonra eskiyebilir ve kullanılamaz hale gelebilir. Karakter odun, taş ve cevher gibi materyalleri belirli bir seviyeye kadar üzerinde bulundurabilir. Bu ağırlık seviyesi çok fazla olduğu zaman karakter daha yavaş hareket eder. Bu oyun Metacritic’den 100 üzerinden 72 puan almıştır. Oyun Unity oyun motoru ile çalışır. Yorumcular arasında gerçekten başarılı bir MMORPG olarak görülmektedir. Bu oyuna belirli aralıklarla güncellemeler gelmekte ve oyun gelişmeye devam etmektedir.

Albion Online Yapımcısı Kimdir?

Albion Online oyununun yapımcısı Sandbox Interactive şirketidir. Bu şirket bilgisayar oyunları geliştirmek üzere uzmanlaşmıştır ve şirkette 50’den fazla çalışan bulunmaktadır. 2012 yılında Almanya’nın başkenti olan Berlin’de kurulmuş özel bir şirkettir. Sandbox Interactive şirketinin CEO’sunun ismi Stefan Wiezorek ve CTO’sunun ismi David Salz’dır. Verimli ve profesyonel bir ekiple çalışan bu şirketin çalışma kültürü direkt olarak şeffaflık ve iletişim ile ilgilidir. Çalışanlarına hedef odaklı zorlu sorumluluklar vermektedir. Albion Online oyununu Windows, Mac, Linux, iOS ve Android platformlarına uygun bir şekilde tasarlamışlardır. Kapsamlı karakter seçebilme özelliği oyuncu odaklı bir ekonomi sistemi ve dinamik PVP savaşları sunar. Bu şirketin Albion Online dışında bilinen başka bir oyunu yoktur. Sandbox Interactive şirketi Albion Online projesinin de desteği ile birlikte büyümeye ve gelişmeye devam etmektedir.

Albion Online Kaç Yılında Piyasaya Çıkmıştır?

Albion Online oyunu kullanıcılara belirli bir süre açık beta olanağı sunmuştur. Bu oyunun piyasaya çıkma tarihi 17 Temmuz 2017 olarak bilinmektedir. Oyunun piyasaya çıkması ile birlikte insanlar tarafından büyük bir ilgi ortaya çıkmıştır.

Albion Online Nedir?

Albion Online 2021 Yılında Kaç Oyuncuya Ulaşmıştır?

Albion Online oyununun 2018 Mayıs’taki aylık ortalama oyuncu sayısı 1,381 olarak bilinmektedir. Daha sonra 2019 Mayıs’ta büyük bir ilgi alan bu oyunun aylık ortalama oyuncu sayısı 6,985.3’lere yükselmiştir. 2020 Mayıs ayına gelindiği zaman bu rakam 7,186.2’lere ulaşmıştır. 2021 Mayıs ayında Steam platformunun hesaplamış olduğu aylık ortalama oyuncu sayısı 8,167.2’dir. Oyunun en çok zirve yaptığı oyuncu sayısı 2019 Nisan ayında 13,312 olarak ölçüşmüştür. 

Albion Online Karakterleri Nelerdir?

Albion Online oyunu içerisinde üç farklı grup bulunur. Bu grupların isimleri DPS, Destek ve Tank’tır. Bu grupların içerisinden seçilebilecek farklı karakter grupları vardır. Oyun içerisindeki ilerlemeyle ve farklı yeteneklerin açılmasıyla değişik karakterler oluşturulabilir. Albion Online’da bulunan bazı karakterler aşağıda liste halinde verilmiştir.
Hyper Tanks = Partilerde genellikle bulunması gereken bir karakterdir fakat çoğu kişi bu karakteri oynamak istemez. Çünkü verdiği hasar oranı çok düşüktür. Kalkan ve çekiç kullanır ve zorluk seviyesi 4/5’tir.
Off-Tanks = Bu karakter Hyper Tank’lara göre daha popülerdir. Topuz ve kalkan kullanan bu karakterin zorluk seviyesi 3/5’tir. Tank olmasının yanında tek başına da biraz hasar çıkarabilen bir karakterdir.
Bruisers = Tank ve DPS’in bir karışımı olarak bilinir. Savaş baltası ve kalkan kullanır. Zorluk seviyesi 2/5’tir.
Melee DPS = Bruisers’ten daha az tanktır fakat daha fazla hasar verir. Oyun içerisinde en fazla patlama hasarına sahip olan karakterdir. Hançer ve meşale kullanır, zorluk seviyesi 5/5’tir.
Ranged DPS = Melee DPS’ten bile daha az tank olan bu karakterin hasarı oldukça fazladır. Oyun içerisinde sürdürülebilir hasarı en fazla olan karakterdir. Tatar yayı kullanır, zorluk seviyesi 1/5’tir.
Magic DPS = DPS’ler arasında en az tank olan karakterdir. CC sağlayabilir, oyunculara büyüler yaparak farklı özellikler verebilir. Asa kullanır ve zorluk seviyesi 2/5’tir.
Healer = Oyuncular tarafından en çok talep edilen karakterdir. Oyuncuları hayatta tutar. Zorluk seviyesi 3/5’tir.
Saboteur = Oyuncular tarafından çok fazla kullanılmayan bir karakterdir. Düşmanları öldürmeyi kolaylaştırmak için onları zayıflatabilir. Lanetli asa kullanır ve zorluk seviyesi 3/5’tir.

Albion Online Ücretli Midir?

Oyunun ücretsiz versiyonu 30 Aralık 2015 tarihinde bazı sebeplerden dolayı kaldırılmıştır. Daha sonra belirli bir süre ücretli olan bu oyun 10 Nisan 2019 tarihinde tekrardan ücretsiz olmuştur. Albion Online oyunu şuanda güncel olarak tamamen ücretsiz bir oyundur.

Albion Online Nedir?

Albion Online Oynayarak Para Kazanılır Mı?

Albion Online oyununu oynayarak para kazanma yöntemi bilinmemektedir. Fakat bazı oyuncular geliştirmiş olduğu karakterleri ve hesapları internet siteleri aracılığı ile diğer oyunculara gerçek para karşılığında satmaktadır. Bu yöntem diğer oyunlarda da kullanılır ve Albion Online oyuncularının para kazanmasını sağlayabilir.

Albion Online Hangi Yaş Aralıkları İçin Uygundur?

Albion Online oyununu oynamak için gerekli olan yaş aralığı herhangi bir şekilde belirtilmemiştir. Bu oyunu oynamak isteyenlerin Steam hesabına sahip olmaları yeterlidir. Albion Online oyunu içerisinde savaş unsurları bulunduğu için bu oyunu 15 yaşındakilerin ve daha büyüklerin oynaması tavsiye edilir.

Albion Online Nasıl İndirilir?

Albion Online oyununu indirmek için öncelikle herhangi bir web tarayıcısından orijinal siteye girilir. Daha sonra açılan sayfada ‘’Play Free Now’’ yazısına tıklanır. Burada uygun olan sistem seçilir ve oyunu yükleme programı bilgisayara indirilir. İndirilen kurulum programı çalıştırıldıktan sonra oyun otomatik olarak bilgisayara kurulur.

Albion Online Nedir?

Albion Online Nedir?

Albion Online Oynamak İçin Sistem Gereksinimleri Nedir?

Minimum Sistem Gereksinimleri
  • İşletim Sistemi: Windows 7, 8 ve 10 (64-bit)
  • İşlemci: Intel/AMD CPU with SSE2
  • Bellek: 4 GB RAM
  • Ekran Kartı: DirectX 10 destekli ekran kartı veya daha iyisi 
  • DirectX: Sürüm 10
  • Ağ: Geniş bant İnternet bağlantısı
  • Depolama: 2 GB kullanılabilir alan
 
Önerilen Sistem Gereksinimleri
  • İşletim Sistemi: Windows 10 (64-bit)
  • İşlemci: Intel/AMD CPU with SSE2
  • Bellek: 8 GB RAM
  • Ekran Kartı: DirectX 10 destekli ekran kartı veya daha iyisi
  • Ağ: Geniş bant İnternet bağlantısı

Albion Online Telefonda Oynanır Mı?

Albion Online oyununu telefonda oynamak mümkündür. Google Play Store’da Albion Online oyununu 10 yaş ve üzeri herkesin oynayabileceği belirtilmiştir. Albion Online’ın telefon sürümü 9 Haziran 2021 tarihinde piyasaya çıkmıştır. Bu oyunu telefona indirmek için Google Play Store’daki veya App Store’daki arama kısmına ‘’Albion Online’’ yazılır. Daha sonra açılan sayfadan oyun indirilerek otomatik bir şekilde telefona kurulur.

Albion Online Nasıl Oynanır?

Albion Online oyununa bir ada içerisinde başlanır. Karakterin üç farklı yeteneği vardır, bunlar avcı, savaşçı ve büyücü yetenekleridir. Avcı yeteneğinde ok ve yay, savaşçı yeteneğinde kılıç ve büyücü yeteneğinde ise asa kullanılır. Oyun içerisinde çeşitli görevler vardır ve bu görevler tamamlanarak farklı ganimetler elde edilir. İlerleyen zamanlarda ev inşa edilebilir ve köy oluşturulabilir. Bu yaratılan köy üzerinden ticaret yapılarak gelir elde edilebilir. Haritada farklı düşmanlar bulunmaktadır. Bu düşmanları öldürmek tecrübe puanı ve ganimet elde etmeyi sağlar. Kullanıcılar oyun içerisinde seviye atlamak için tek başlarına veya grup halinde düşmanları öldürürler. Düşmanlar oyuncuyu öldürdükleri zaman oyuncu yeniden canlanabilir. Görevler tamamlanarak ve düşmanlar öldürülerek karakter geliştirilir. Geliştirilen karakterler farklı özellikler ve yetenekler kazanır. ‘’Space’’ tuşu ile saldırı yapılabilir, ‘’I’’ tuşu ile envanter açılır. ‘’M’’ tuşu dünya haritasını, ‘’N’’ tuşu bölge haritasını açar.

Albion Online Nedir?

Albion Online Oyununun Konusu Nedir?

Albion Online’ın hikayesi korkunç yaratıklar, kahramanlar, şiddetli savaşlar, barış, keşifler ve fedakarlıklarla doludur. Albion insanlığın hayatta kalmak için savaştığı vahşi bir yerdir. Daha sonraki zamanlarda Albion ejderhalar tarafından yönetilmektedir. İnsanlar devler ile anlaşma yaparak ejderhaların üstesinden gelir ve topraklar tekrardan iyileşir. Albion Online oyununun hikayesi bu şekilde devam etmektedir. İnsanlar ve yaratıklar arasındaki çekişme sürekli olarak şekillenir ve farklı boyutlara bürünür.

Albion Online Altın Nedir?

Albion Online oyunu içerisinde iki farklı para birimi bulunur, bunlar altın ve gümüştür. Altın, gümüş ile takas edilebilir, Premium hesap statüsü almak için ve makyaj malzemeleri almak için kullanılabilir. Altın satın almak diğer oyunculardan daha kolay bir şekilde karakter geliştirmeyi sağlar. Ayrıca Premium Statü gümüş ile de satın alınabilmektedir. Bu diğer oyunlardan farklı en önemli özelliklerden biridir. Oyun içerisinde diğer oyunculardan altın satın almak da mümkündür.

Albion Online Altın Nasıl Alınır?

Albion Online altın satın almak oldukça kolaydır ve bunun için iki farklı yöntem bulunur. Birinci yöntem direkt olarak Albion Online Shop’a gidip buradan altın satın almaktır. Diğer yöntem ise farklı internet sitelerinden altın E-pin’leri satın almaktır. eTail sitesi Albion Online altın satın almak için en uygun ve güvenilir sitelerden biridir. eTail sitesindeki güncel Albion Online altın fiyatlarına göz atılarak güvenilir bir şekilde alışveriş yapılabilir.

Albion Online Nedir?

Albion Online Oyununa Benzer Diğer Oyunlar Nelerdir?

Albion Online oyunu MMORPG türünde bir oyundur. Bu oyuna benzer bazı oyunlar aşağıda liste halinde verilmiştir.
   
 
Guild Wars 2 Nedir?
Guild Wars 2 oyunu Guild Wars serisinin devamı niteliğinde olan bir MMORPG oyunudur. ...
Pubg Şekilli Nick Yazma Rehberi | En iyi Nickler (2023)
En güzel Pubg şekilli nickler, semboller ve şekilli isim yazma rehberi için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz....