Steam’de En Çok Oynanan Oyunlar (2023) - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Steam’de En Çok Oynanan Oyunlar

Steam ülkemizde ve tüm dünyada en çok tercih edilen oyun mağazalarından ve kütüphanelerinden biridir. Hem kütüphane hem de oyun dağıtım mağazası olarak hizmet veren Steam, çok sayıda oyuncu tarafından tercih edilir. Oyuncuların hemen hemen her oyunu bulabilecekleri bu uygulama tarayıcı ve masaüstü uygulaması olarak hizmet verir. Tamamen PC oyunlarının yer aldığı Steam mağazasında her kategoride oyun bulabilmek de mümkündür. Bu oyunlar arasında kullanıcılar, dilediklerini satın alabilir ve kütüphanelerine ekleyebilir.

Bununla birlikte Steam mağazası üzerinde her kategori ve tüm kategoriler için en çok tercih edilen oyunlar da yer alır. Bu oyunlar tamamen kullanıcı tercihleri doğrultusunda belirlenir. Steam’de en çok oynanan oyunlar şu şekildedir;

Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO)

Counter Strike Global Offensive

Counter-Strike: Global Offensive veya bilinen adıyla CS:GO uzun süredir Steam’de en çok oynanan oyunlar arasında ilk sıradadır. Çevrimiçi nişancı kategorisinde yer alan bu oyun, oyuncuların birbirleriyle farklı mekanlarda rekabet edebilmesine olanak sağlar. CS serisinin 4. Oyunu olan CS:GO 2012 Ağustos tarihinde Valve Corporaiton tarafından geliştirilmiş ve yayınlanmıştır.

CS:GO oyununda oyuncular, terörist ve anti terörist olarak iki takıma ayrılır. Bu aşamada tüm oyuncular sahip oldukları karakterleri birinci şahıs olarak yönetir. İki takımın da amacı ölmeden diğer takımın tüm oyuncularını öldürmek veya yok etmektir. Ayrıca oyun moduna bağlı olarak Terörist takımının rehineleri koruması anti teröristlerin de bomba kurulumunu engellemesi gerekir.

Başlangıçta belirli bir ücret karşılığında satın alınan Counter-Strike: Global Offensive, 2018 yılından itibaren oynaması ücretsiz oyunlar arasında yer alır. Oyunun 2021 yılındaki mevcut oyuncu sayısı ise 603,284 kişidir.

Dota 2

Dota 2

Ücretsiz MOBA oyunlarından biri olan Dota 2, Steam’de en çok oynanan oyunlar arasında yer alır. Bu oyunda da çevrimiçi oyuncular bir araya gelir ve birbirleriyle rekabet ederler. Ayrıca Battleroyal yani mücadele oyunları içerisinde de Dota serisi yer alır.

2013 yılında çıkan ve o günden itibaren güncelliğini kaybetmeyen Dota 2 oyunu, Valve Corporation tarafından geliştirilmiş ve yayınlanmıştır. Uzun süredir oyuncuların tercih ettiği Moba oyunlarından biri olan Dota 2, eş zamanlı oyuncu sayısıyla da daha önce rekor kırmıştır.

Bu Moba oyununda oyuncular, 5’er kişilik iki takıma ayrılır. Tek bir harita üzerinde gerçekleşen oyunda çok sayıda mod da bulunur. Karanlık ve aydınlık tarafı simgeleyen iki takım koridorlar sonundaki Ancientleri yıkarak birbirlerini yenmeyi hedefler. Steam’de en çok oynanan oyunlar arasında yer alan Dota 2’nin güncel oyuncu sayısı ise 458.791 kişidir.

PUBG

Playerunknown's Battlegrounds

PUBG son dönemin en çok tercih edilen battleroyal oyunlarından biridir. Yine birinci şahıs nişan oyunlarından biri olan Pubg, oyuncuların online olarak bir araya gelmesini sağlar. Dünyanın her yerinden online oyuncuya sahip olan bu oyun, Steam’de en çok oynanan oyunlar listesinde yerini alır.

Bluehole tarafından geliştirilen ve Aralık 2017’de yayınlanan Pubg, günümüzde her türlü oyun platformunda oynanabilir. Oyunun temel amacı 100 kişiye yakın rakipler arasında hayatta kalmaya çalışmaktır. Oyun içerisinde belirlenen ve sürekli olarak güncellenen yaşam alanı içerisinde yer alan oyuncular, rakiplerini öldürmeye çalışarak hayatta kalır.

Steam en çok oynanan oyunlar listesinde yer alan PUBG oyununun güncel oyuncu sayısı ise 311.133 kişidir.

Apex Legends

Apex Legends

Birinci şahıs nişancı ve kahraman battle royal oyunlarından biri olan Apex Legends, Steam’de en çok oynanan oyunlar listesinde yer alır. Bu oyun sahip olduğu çok sayıda karakterler ile kullanıcıların dikkatini çeker.

Oyuncuların iki veya üç kişilik takımlara ayrıldığı ve 20 takımın aynı anda birbiriyle karşılaştığı Apex Legends oyununda son kalan takım maçı kazanır. Silah ve diğer ekipmanların saha içerisinde yani harita üzerinde toplandığı bu oyunda oyuncular birbirlerini canlandırabilir veya öldürebilirler.

Respawn Entertainment tarafından geliştirilen ve 4 Şubat 2019 yılında Electronic Arts tarafından yayınlanan Apex Legends’in güncel oyuncu sayısı 205.411 kişidir.

GTA 5

Grand Thief Auto 5

Üçüncü şahıs ya da birinci şahıs olarak oynanabilen ve tüm zamanların en popüler oyunlarından biri olan GTA 5 Steam en çok oynanan oyunlar listesinde yer alır. GTA serisinin son oyunu olan GTA 5, Los Santos’ta yaşayan banka soyguncusu, uyuşturucusu satıcısı ve diğer kahramanların soygun yapmalarını konu alır.

Oyunun senaryosuna dahil olan görevlerin yanı sıra serbest oynama imkanı ve online seçeneği de GTA 5’te yer alır. Dünyanın her yerinden oyuncuya sahip olan GTA 5 Steam’de bulunan en iyi oyunlardan biridir.

Rockstar North tarafından geliştirilen GTA 5, Rockstar Games tarafından 17 Eylül 2013 tarihinde yayınlanmıştır. Birinci şahıs nişancı, üçüncü şahıs ve aksiyon-macera oyunları kategorisinde yer alan GTA 5’in güncel oyuncu sayısı 111.845 kişidir.

Naraka Bladepoint

Naraka: Bladepoint

Battle royal mücadele oyunlarından biri olan Naraka Bladepoint 3 Kasım 2020 tarihinde NetEase Games Montreal tarafından yayınlanmıştır. Ayrıca oyun 24 Entertainment tarafından geliştirilmiştir.

Naraka Bladepoint oyununda oyuncular, belirledikleri haritalara bırakılarak birbirleriyle mücadele eder. Oyuncuların amacı birbirleriyle savaşmak ve hayatta kalmayı başarmaktır. Büyük bir haritaya sahip olan Naraka Bladepoint Steam’de en çok oynanan oyunlar arasında yer alır. Oyunun güncel oyuncu sayısı ise 106.187 kişidir.

Destiny 2

Destiny 2

Rol yapma ve birinci şahıs nişancı oyunlarından biri olan Destiny 2, oyuncuların kahramanlarıyla birlikte rakipleriyle mücadele etmesini hedefler. Bambaşka bir dünyaya ve grafiklere sahip olan Destiny 2 oyununda oyuncular bireysel ve takım olarak mücadele edebilir.

Çevrimiçi olarak oynanabilen Destiny 2, dünyanın her yerinden oyuncuyu bir araya getirir. Bungie şirketi tarafından geliştirilen ve Activision tarafından yayınlanan Destiny 2 oyunun piyasaya çıkış tarihi ise 28 Ağustos 2017’dir.

Steam’de en çok oynanan oyunlar arasında kendine yer bulan Destiny 2’nin oyuncu sayısı 77.706 kişidir.

Team Fortress 2

Team Fortress 2

Team Fortress 2 yani TF2 en çok oynanan birinci şahıs nişancı oyunlarından biridir. Bu oyun farklı modlar ve hikayeler üzerinde oyuncuların bir araya gelmesini ve birbirleriyle mücadele etmesine olanak tanır.

Valve Corporation tarafından geliştirilen Team Fortress 2 yine aynı şirket tarafından 9 Ekim 2007 yılında yayınlanmıştır. TF2’nin güncel oyuncu sayısı ise 68.066 kişidir.

Battlefield V

Battlefield V

Battlefield V birinci şahıs nişancı oyunlarından biridir. Bu oyun Steam’de en çok oynanan oyunlar içerisinde yer alır. Battlefield serisinin son oyunu olan Battlefield 5, oyuncuların tek oyunculu veya çok oyunculu şekilde mücadele edebilmesine olanak sağlar.

EA DICE tarafından geliştirilen ve 20 Kasım 2018’de Electronic Arts tarafından yayınlanan bu oyunun güncel oyuncu sayısı ise 62.132 kişidir.

Left 4 Dead 2

Left 4 Dead 2

Kooperatif birinci şahıs nişancı oyunu olan Left 4 Dead 2, Steam’de en çok oynana oyunlar arasındadır. Oyuncuların 4 kişilik bir takım halinde farklı zorluk seviyelerinde ve farklı bölümlerde zombilere karşı savaşabildiği bu oyunda amaç hayatta kalmaktır.

Left 4 Dead 2 17 Kasım 2009 yılında Valve Corporation tarafından yayınlanmıştır. Oyunun geliştiricisi de aynı şirkettir.

 
2023'de En Çok Oynanan MMORPG Oyunları
MMORPG, devasa çevrim içi rol yapma oyunudur. 2023'de en çok oynana MMORPG rol yapma oyunlarını sizler için derledik....
Amnesia Rebirth Nedir?
Amnesia Rebirth, single player olarak oynanabilen hayatta kalma ve korku oyunlarından biridir....