2023'de En Çok Oynanan MMORPG Oyunları - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
2023'de En Çok Oynanan MMORPG Oyunları

MMORPG, devasa çevrimiçi rol yapma oyunları arasında yer alır. Bu oyunlar, 2010 yılından itibaren çok sevilerek oyuncular tarafından tercih edilir. Steam başta olmak üzere birbirinden farklı platformlarda yer alan ve hem konsollarda hem de PC’lerde oynamaya uygun olan bu oyunlar, tamamen online olarak oynanır.

Oyuncular bu oyunlarda sahip oldukları karakterlerin rollerini doğru bir şekilde yerine getirmeye çalışır. Aynı oyun ve aynı senaryo içerisinde birden çok karakter ve eş zamanlı online oyuncu olabilmesi de bu kategori sayesinde mümkündür. Ayrıca bu oyunda milyonlarca oyuncu eş zamanlı olarak bir araya gelebilir. 2023 yılında en çok oynanan MMORPG yani Massively Multiplayer Online Role Playing oyunlar şu şekildedir;

  • Rust
  • Ark: Survival Evolved
  • Final Fantasy XIV Online
  • MIR4
  • War Thunder
  • World of Tanks Blitz
  • The Elder Scrolls Online
  • Path Of Exile
  • Bless Unleashed
  • Black Desert

Rust

Rust

Rust devasa çevrimiçi rol yapma oyunları arasında yer alır. Aynı zamanda hayatta kalma mücadelesi verilen bu oyunda oyuncuların birbirleriyle de mücadele etmesi gerekir. Oyunda silah ve savaş materyallerinin aksine ahşap ve taş gibi zanaat işleri de yer alır. Oyuncular, harita üzerinde silahları toplar ve bu zanaat işlerini gerçekleştirir. Hayvancılık ve madenciliğin de yer aldığı oyunda oyuncuların iyi bir şekilde beslenmesi gerekir. Ayrıca hipotermi, boğulma ve açlıktan ölme gibi detaylar da oyunun içerisinde yer alır.

Rust, Facepunch Studios tarafından geliştirilmiştir. Ayrıca oyun yine aynı şirket tarafından 8 Şubat 2014 yılında tam sürüm olarak yayınlanmıştır. 2022’de en çok oynana MMORPG oyunları listesinde ilk sırada yer alan Rust video oyununun güncel oyuncu sayısı 116,233 kişidir.

Ark: Survival Evolved

Ark: Survival Evolved

MMORPG kategorisi içerisinde yer alan ve en çok oynanan oyunlardan biri olan Ark Survival Evolved, hem birinci şahıs hem de üçüncü şahıs olarak oynanabilir. Oyuncular oyun içerisinde dinozorlarla ve diğer tarih öncesi hayvanlarla kaplı ıssız bir adaya düşerler. Oyuncular bu hayvanlara, değişken hava şartlarına ve diğer online oyunculara karşı hayatta kalmaya çalışır.

Ark Survival Evolved Studio Wildcard, Instict Games, Efecto Studios ve Virtual Basement ortaklığıyla geliştirilmiş ve yayınlanmıştır. Oyunun yayın tarihi ise 2017 yılının Ağustos ayıdır. Oyunun güncel oyuncu sayısı 47,133 kişidir.

Final Fantasy XIV Online

Final Fantasy XIV Online

Hydaely gezegeninde Eorzea kıtasında savaş halinde olan 4 şehirde geçen bu oyunda oyuncular, esrarengiz yaratıklara ve düşmanlara karşı mücadele eder. Online rol yapma oyunlarından biri olan Final Fantasy, özellikle geniş haritasıyla tüm dikkatleri üzerine çeker. Sınıfların ve alt sınıfların bulunduğu Final Fantasy, en çok oynanan MMORPG oyunları arasında yer alır.

Square Enix tarafından geliştirilen bu oyun, 30 Eylül 2010 yılında yayınlanmıştır. Oyunun güncel oyuncu sayısı ise 41,117 kişidir.

MIR4

MIR4

Devasa çevrimiçi rol yapma oyunlarından biri olan MIR4, zengin hikayeye sahip oyunlardan biridir. Mobil ve PC platformlarına uygun olan MIR4, çok sayıda oyuncunun eş zamanlı olarak oynayabilmesine imkan sağlar.

MIR 4 WeMade Next tarafından geliştirilmiş ve WeMade tarafından 25 Ağustos 2022 tarihinde yayınlanmıştır. Oyunun güncel oyuncu sayısı ise 31,376 kişidir.

War Thunder

War Thunder

War Thunder, çıktığı ilk andan itibaren oyuncuların dikkatini çekmeyi başarmış ve çok sayıda ödül almıştır. En iyi oyun, En iyi simülasyon oyunu, en iyi geliştirici ve en iyi ses ödüllerini kazanan bu oyun bir uçak simülasyon oyununu da andırır. Tek oyunculu ve çok oyunculu olarak oynanabilen War Thunder’da oyuncular, basit savaş mücadelesinde düşman araçlarına karşı mücadele eder. Ayrıca oyunda gerçekçi savaşlar ve simülatör savaşlar modu da bulunmaktadır.

En çok oynanan MMORPG oyunları arasında yer alan War Thunder, Gaijin tarafından geliştirilmiş ve 21 Aralık 2016’da resmi olarak yayınlanmıştır. War Thunder güncel oyuncu sayısı ise 29,478 kişidir.

World Of Tanks Blitz

World of Tanks Blitz

Takım tabanlı ve devasa çevrimiçi oyunlar arasında yer alan World Of Tanks Blitz, en çok oynanan MMORPG oyunları arasındadır. Bu oyunda tema tamamen tank savaşı üzerinedir. Oyunda 1.seviyeden 10.seviyeye kadar tanklar yer alır. Oyuncular başlangıçta 1.seviye tanklarla mücadeleye başlar ve düşmanlarını yok ederek 10. Seviye tanklara kadar çıkmaya çalışır. Asıl amaç düşmanları tanklar ile yok etmektir.

World Of Tanks Belarus merkezli Wargaming şirketi tarafından geliştirilmiştir. Ayrıca Wargaming şirketi oyunun yayımcılığını da üstlenmiştir. Oyun 12 Ağustos 2010 tarihinde piyasaya çıkmıştır. World Of Tanks’ın güncel oyuncu sayısı ise 28,376 kişidir.

The Elder Scrolis Online

The Elder Scrolis Online

The Elder Scrolis Online, 7 yıl boyunca geliştirilmiş ve daha sonrasında yayınlanmıştır. Serinin diğer oyunlarında da olduğu gibi The Elder Scrolis Online Tamriel kıtasınfa geçer. Oyuncular oyuna mahkum bir karakter olarak başlar ve bu şekilde oynamaya devam eder. Zindandan çıkmayı başaran oyuncular, daha sonrasında kıta üzerinde gerçekleşecek olan savaşlara katılırlar.

The Elder Scrolis Online, ZenİMax tarafından geliştirilmiş ve Bethesda Softworks tarafından 4 Nisan 2014 tarihinde yayınlanmıştır. Oyunun güncel oyuncu sayısı ise 26,193 kişidir.

Path Of Exile

Path Of Exile

Oynaması ücretsiz ve devasa çevrimiçi rol yapma oyunlarından biri olan Path of Exile, birçok antik tanrının yer aldığı Wraeclast adında yıkık bir kıtada geçer. Oyunda yer alan 7 karakter sınıfından birini seçen oyuncular, rakipleriyle savaşarak kötülere karşı galip gelmeye çalışırlar.

Path of Exile Grinding Gear Games tarafından geliştirilmiş ve Ekim 2013’te piyasaya sürüşmüştür. BAFTA oyun ödülü bulunan bu oyunun güncel oyuncu sayısı 25,933 kişidir.

Bless Unleashed

Bless Unleashed

2023 yılında en çok oynanan MMORPG oyunları arasında yer alan Bless Unleashed, açık temalı oyunlardan biridir. Oyunda asıl amaç ölümcül canavarlara karşı savaşmak ve hayatta kalmaya çalışmaktır. Oyun eş zamanlı olarak çok sayıda oyuncunun çevrimiçi şekilde hikayeye katılabilmesine de imkan tanır. Ayrıca açık uçlu bir oyun olduğu için oyuncuların tercihi de senaryo üzerinde çeşitli etkiler gösterebilir.

Bless Unleashed Round 8 Studios tarafından geliştirilmiş ve Bandai Namco Entertainment tarafından 26 Şubat 2020 yılında yayınlamıştır. Oyunun güncel oyuncu sayısı 22,696 kişidir.

Black Desert

Black Desert Online

Black Desert, 2023 yılında en çok oynanan devasa çevrimiçi oyunlar arasında yer alır. Oyunda oyuncular üçüncü şahıs nişancıdır. Nişan alma ve aksiyon oyunu olarak da geçen Black Desert online balıkçılık, çiftçilik ve ticareti de içerisinde barındırır. Bu işler ile uğraşarak hayatta kalmaya ve güçlenmeye çalışan oyuncular kale savaşlarında ve kuşatmalarda galip gelmeye çalışır.

Black Desert Koreli şirket Pearl Abyss tarafından geliştirilmiştir. Oyunun yayıncılığını da aynı şirket üstlenmektedir. Ayrıca oyun 14 Temmuz 2015 yılında piyasaya sürülmüştür. Black Desert güncel oyuncu sayısı ise 20,631 kişidir.

Devour Nedir?
Devour, Straight Back Games tarafından geliştirilen ve yayınlanan 1-4 kişilik korku/hayatta kalma oyunudur. ...
Steam’de En Çok Oynanan Oyunlar (2023)
Hem kütüphane hem de oyun dağıtım mağazası olarak hizmet veren Steam, çok sayıda oyuncu tarafından tercih edilmekte....