Amnesia Rebirth Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Amnesia Rebirth Nedir?

Amnesia Rebirth, single player olarak oynanabilen hayatta kalma ve korku oyunlarından biridir. PC ve Playstation platformu için yayınlanan bu oyun Amnesia serisinin üçüncü oyunudur. Korku seviyesinin yavaş yavaş artış gösterdiği Rebirth’te oyuncuların canavarlardan saklanması, hayatta kalması ve devam edebilmesi için bulmacaları çözmesi gerekir. Sürükleyici bir hikayeye sahip olan Amnesia Rebirth, ayrıca birinci şahıs korku oyunları içerisinde de kendine yer bulur.

Amnesia Rebirth Yapımcısı Kimdir?

Amnesia Rebirth Frictional Games tarafından geliştirilmiş ve yayınlanmış bir video oyunudur. Bulmaca, hayatta kalma, macera ve korku oyunu olarak bilinen Amnesia serisinin tüm oyunlarında olduğu gibi bu oyunda da yapımcılığı aynı şirket üstlenmiştir.

Frictional Games, 2006 yılında Helsingborg İsveç’te kurulmuş ve Thomas Grip, Jens Nilsson yönetilmiştir. Amnesia ve Soma oyunları ile bilinen Şirketin CEO’luğunu da yine kurucu olan iki isim üstlenir.

Amnesia Rebirth Kaç Yılında Piyasaya Çıkmıştır?

Amnesia serisinin üçüncü oyunu olan Amnesia: Rebirth, 20 Ekim 2020 tarihinde piyasaya çıkmıştır. Ayrıca oyun PC ve PS platformlarının yanı sıra Linux ve MacOS için de farklı sürümler ile yayınlanmıştır.

Amnesia: Rebirth

Amnesia Rebirth Ücretli Midir?

Macera ve korku oyunları arasında yer alan Amnesia Rebirth hem PC hem de PS platformu için ücretli bir şekilde satılır. Bu oyunu oynamak isteyen oyuncuların öncelik olarak oyunu satın alması gerekir. 50,00 TL karşılığında Steam platformundan alabileceklersiniz.

Amnesia Rebirth Hangi Yaş Aralıkları İçin Uygundur?

Amnesia Rebirth oyunu genel oyuncuların tümü için uygun değildir. Bu oyunu oynamak, satın almak ve indirmek isteyen oyuncuların yetişkin yaş grubunda olması gerekir. Oyun korku, kan ve benzer şiddet içerikleri barındırdığından 18 yaş altı için uygun değildir. 18 yaş üstü ve yetişkin bireylerin bu oyunu oynayabilmesi mümkündür. Bu kural hem PC hem de PS platformu için bu şekildedir.

Amnesia Rebirth Nasıl İndirilir?

Steam platformuna kaydolan veya daha önce var olan hesabında oturum açan 18 yaş üstü kullanıcılar, öncelik olarak 50 TL ödeyerek oyunu satın almalı ve kütüphanelerine eklemelidir. Ardından kütüphane sekmesinden Amnesia Rebirth üzerine tıklayarak oyunu indir seçeneği tercih edilmelidir. Bu sayede oyunu PC’ye indirmek ve oynayabilmek mümkündür.

Amnesia: Rebirth

Amnesia Rebirth Oynamak İçin Sistem Gereksinimleri Nedir?

Amnesia Rebirth oyununu bilgisayarında oynamak isteyen veya yüksek performanslı bir şekilde bu oyunu deneyimlemek isteyen oyuncuların bilgisayarlarının belirli sistem özelliklerine sahip olması gerekir.

Amnesia Rebirth minimum sistem gereksinimleri aşağıdaki gibidir;

İşletim Sistemi: Windows 7 / 8 / 10, 64-bits

İşlemci: Core i3 / AMD FX 2.4Ghz

Bellek: 4 GB RAM

Ekran Kartı: OpenGL 4.0, Nvidia GTX 460 / AMD Radeon HD 5750 / Intel HD 630

Depolama: 35 GB

Amnesia Rebirth önerilerin sistem gereksinimleri şu şekildedir;

İşletim Sistemi: Windows 7, 8 veya 10

İşlemci: Core i5 / Ryzen 5

Bellek: 8 GB RAM

Ekran Kartı: OpenGL 4.3, Nvidia GTX 680 / AMD Radeon RX 580 / Intel Xe-HPG

Depolama: 35 GB kullanılabilir alan

Amnesia Rebirth Nasıl Oynanır?

Amnesia Rebirth, serinin diğer oyunlarında da olduğu gibi farklı bir hikayeyle başlar. Oyunda Fransız Tasi, oyuncuların yöneteceği karakterdir. Uçakla seyahat ederken bir çöle düşen Tasi'nin hikayesini işlemektedir.

Daha sonrasında da karanlık ve kapalı ortamlara girilmesi ve buradaki bulmacaların çözülmesi gerekiyor. Hikayeyi devam ettirebilmek adına tüm bulmacaları çözebilmek fazlasıyla önem taşıyor. Tahtalar, lambalar ve birçok obje oyun içerisindeki bulmacalar açısından büyük önem taşıyor.

Zaman zaman yükselen karakter stresi ve benzer problemler devreye giriyor. Bunun için de oyuncunun kibrit kullanması ve karanlık ortamları aydınlatarak yoluna devam etmesi gerekiyor. Ayrıca oyuncunun korkunç durumlarda saklanması ve oyunu izlemesi gerekebiliyor. Farklı bir atmosfere sahip olan bu oyun oldukça korkutucu ve sürükleyicidir.

Amnesia Rebirth Konusu Nedir?

Tasi Trianon karakterinin yönetildiği bu oyun öncelik olarak uçak kazasıyla başlıyor. Ayrıca karakter tamamen hafızasını kaybediyor ve yaptıkları keşif gezisine dair hiçbir şey hatırlamıyor. Ayrıca ana karakter Tasi, bir hastalığa da sahip. Bu nedenle oyun içerisinde strese girebiliyor ve kriz geçirebiliyor. Oyundaki amaç ise Tasi’nin neden burada olduğunu hatırlamasını ve bu çölden nasıl kurtulacağını bulmak. Bununla birlikte oyuncuların korkutucu canavarlara da yem olmaması ve hayatta kalmaya çalışması gerekiyor.

Amnesia: Rebirth

Amnesia Rebirth Oyununa Benzer Diğer Oyunlar Nelerdir?

Amnesia Rebirth oyunu son dönemde en çok tercih edilen korku oyunları arasında yer alır. Bu oyuna benzeyen ve korku kategorisinde yer alan birçok oyun vardır. Bunlar ise şu şekildedir;

  • Amnesia The Dark Descent
  • Outlast
  • Horror Squad
  • Silent Hill
  • Pacify
  • Resident Evil 7
  • Dead Space
  • Alan Wake

 

 

 

Steam’de En Çok Oynanan Oyunlar (2023)
Hem kütüphane hem de oyun dağıtım mağazası olarak hizmet veren Steam, çok sayıda oyuncu tarafından tercih edilmekte....
Team Fortress 2 Nedir?
Team Fortress 2 çok oyunculu ve birinci şahıs nişancı video oyunudur....