Counter Strike Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Counter Strike Nedir?

Counter Strike, veya kısaca CS, Valve Corporation tarafından geliştirilen bir birinci şahıs nişancı türünde taktiksel savaş, bol aksiyonlu ve bir o kadar stratejik video oyunu serisidir.

Counter Strike Kim veya Kimler Tarafından Yapılmıştır?

Valve Corporation, Counter Strike ve Half Life gibi dünyaca ünlü iki oyunun yapımcısdır. 1996 yılında eski Microsoft çalışanları Gabe Newell ve Mike Harrington tarafından kurulmuştur.

Counter Strike Oyununun Yapımcısı Kimdir?

  • Geliştiriciler: Valve - Ritual Entertainment - Turtle Rock Studios - Gearbox Software - Hidden Path Entertainment - Nexon
  • Yayımcılar: Valve Sierra Entertainment - Namco Nexon
  • Platformlar: Microsoft Windows - OS X - Linux - PlayStation 3 -  Xbox - Xbox 360

Counter Strike Kaç Yılında Piyasaya Çıkmıştır?

Counter Strike ilk olarak 1999’da Bilgisayar oyunu olarak Windows destekli bir şekilde piyasaya sürüldü. 2000’de MAC OS X'i ve 2001 yılında da Linux'u desteklemeye başladı. Counter Strike'ın bu ilk oyunu versiyon 1.0 olarak çıktı. Bu 1.1 , 1.2 şekilde devam etti.

Counter Strike Nedir?

Counter Strike 2021 Yılında Kaç Oyuncuya Ulaşmıştır?

Counter Strike’ın en çok oynan, belki de sizin bile bir dönem oynamış olduğunuz, Global Offenive sürümü, yani CS:GO, Şubat 2021'de 1.123.485 eşzamanlı oyuncuyla zirveye ulaştı. Bu sayı Mart ayında artarak 2.810 yeni oyuncu kazandı ve 1.198.581 eşzamanlı oyuncu ile zirveye ulaştı. Şuanda toplam olarak ortalama 950bin mevcut oyuncu bulunmakta.

Counter Strike Ücretli Midir?

CS:GO, 2012 yılında piyasaya çıkmış ve hiçbir zaman ücretsiz olmamıştı. 2018 yılında oyuna gelen Battle Royale modu ile oyun ücretsiz hale getirildi. Oyunu oynamak isteyen oyuncular herhangi bir ücret ödemeden oyunu ücretsiz bir şekilde oynayabiliyorlar. Oyunu daha önce alan oyuncular ise daha önce aldıklarına dair bir hatıra rozetine sahip olacaklar.

Counter Strike Oynayarak Para Kazanılır Mı?

Oyun İçi Eşyalarınızı Satarak:

CS:GO’da oyun içi kostüm, silah kaplaması gibi şeyler gerçekten ekonomik değeri olan şeyler. Üstelik bu tür kaplamaları elde etmek için üst düzey oyuncu olmanız da şart değil. Paranızın olması yeterli. Oyun içinde verilen kaplamaları toplayabilir, içinde kaplama olan sandıkları açan anahtarlardan satın alabilir veya Steam Marketplace’den güzel kaplama satın alabilirsiniz, veya sizde kaplamalarınızı satabilirsiniz.

Bunun dışında diğer hemen hemen birçok oyunda olduğu gibi hesabınızı satabilirsiniz. Uzun saatler boyu CS:GO oynayıp hesabınızı iyi bir seviyeye çıkarıp biraz emek verip dileyen kişilere satabilirsiniz. Başka bir seçenek sunacak olursak; Youtube veya Twitch gibi canlı yayın yapabildiğiniz platformlarda yayın açarak da para kazanabiliriniz. Veya bu oyunda çok yetenekli iseniz, belki bir e-sporcu bile olabilirsiniz.

Counter Strike Nedir?

Counter Strike Hangi Yaş Aralıkları için Uygundur?

Counter Strike, bir tür savaş ve aksiyon oyunu olduğu için içerisinde kan ve şiddet tarzı ögeler barındırır. Bu yüzden de yaş sınırı +16 yaş olarak belirlenmiştir. 

Counter Strike Nasıl İndirilir?

Counter Strike: Global Offensive oyununu oynamak için öncelikle ‘Steam’ uygulamasını bilgisayarınıza kurmanız gerekmektedir.  Ardından Steam uygulamasında bir hesap açılır, ‘Mağaza’ kısmına girilir ve aratma yerine “Counter Strike: Global Offensive” diye yazılarak oyun arattırılır. Ardından indirilir. Kurulum tamamlandıktan sonra oyunu oynamaya başlayabilirsiniz.

Counter Strike Oynamak için Sistem Gereksinimleri Nedir?

CS:GO oyunu, genellikle PC üzerinden oynanan bir oyundur. Bundan dolayı da PC özellikleri çok önemlidir. CS:GO, PC üzerinden oynanırken herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmamak için PC donanım özelliklerine dikkat edilir. Counter Strike: Global Offensive için önerilen sistem gereksinimleri şu şekildedir:

Minimum Sistem Gereksinimleri:

  • İşlemci: Intel Core 2 Duo E6600 veya AMD Phenom X3 8750
  • Bellek: 2 GB DDR3 RAM
  • Ekran Kartı: 256 MB Ekran kartı ve DirectX 9 Desteği
  • Depolama: 20 GB kullanılabilir alan

Tavsiye Edilen Sistem Gereksinimleri:

  • İşletim Sistemi: Windows 10 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i5 6600 veya AMD Ryzen 5 2600
  • Bellek: 8 GB DDR3 RAM
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 970 veya AMD Radeon RX 580
  • DirectX: 11
  • Depolama: 20 GB Kullanılabilir alan

Counter Strike Nedir?

Counter Strike Mobile’de Oynanır mı?

Hafızalarımıza yer etmiş birinci şahıs nişancı türündeki taktiksel aksiyon oyun olan Counter Strike, mobil platformuna APK olarak indirilerek oynanabilir durumda.

Counter Strike Nasıl Oynanır?

Oyun yeni başlayan birçok insanın merak ettiği soru: “Counter Strike Nasıl Oynanır?” Oyunlar, teröristler (Terrorists) ve terörle mücadele ekibi (Counter-Terrorists) olmak üzere iki takım olarak devreler halinde oynanmaktadır. Her devre başında takımlar bir önceki devredeki başarılarına göre kazandıkları para ile kendilerine silah alırlar. Ekonomi sistemini bu şekilde uygulayan ilk oyun olmuştur. Her oyuncu belirli bir miktar para ile başlar ve her tur başına bu miktar artar. Kazanan grubun artış miktarı daha fazla olmakla beraber, özel bazı durumlarda (C-4 bombasını imha etme, harita içindeki rehineleri kurtarma, ekstra skor katkısı yapma vb.) kişinin parası da artabilmektedir. Karşı takımın tüm oyuncuları öldürüldüğünde veya görev tamamlandığı takdirde tur sonuçlanır ve yeni oyun başlar. Ölmeyen oyuncunun eşyaları kalır. Yeni turda para, kazanan takımın daha fazla olmak üzere, belli bir miktar artar.

Counter Strike Kaç Kişilik Takımlar Halinde Oynanır?

Takımlar; teröristler ve anti-teröristler olmak üzere 2 takımdır. Bu 2 takım devreler halinde oyunu oynar. Counter Strike’ın en çok oynanan oyun modu olan ‘Rekabetçi Modu’ndan örnek verecek olursak; Her takımda 5’er kişi bulunur ve burada 5’e5 kıyasıya bir mücadele söz konusudur. 

İnternetten Counter Strike Nasıl Oynanır?

Bir zamanlar internet kafelerin vazgeçilmez oyunu olarak karşımıza çıkan CS 1.6, günümüzde de birçok oyuncuya hitap etmeye devam ediyor. Counter Strike serisi günümüzde CS:GO ile yoluna devam ediyor olsa da CS 1.6’nın oyuncular için ayrı bir yere sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Oyuncuların bu ilgisini gören CS-Online Club isimli bir internet sitesi ise hem “İnternetten Counter Strike Nasıl Oynanır?” sorusuna cevap vermek hem de güzel bir nostalji yaşatmak adına CS 1.6’nın tarayıcı sürümünü yayınladı. Bu doğrultuda oyuncuların CS 1.6’yı herhangi bir kurulum yapmadan oynamasına olanak sağlayan CS-Online Club, aynı zamanda oyunun bu sürümünün tamamen ücretsiz olduğunu da açıkladı. Eğer, siz de arkadaşlarınızla beraber güzel bir nostalji yaşamak istiyorsanız hemen aşağıda yer alan adımları izleyerek CS 1.6’yı tarayıcınız üzerinden kolay bir şekilde oynayabilirsiniz.

  • İnternet tarayıcınızdan cs-online.club adresini ziyaret edin.
  • Daha sonrasında karşınıza çıkan ekrandan tüm sunucu konumlarını seçin ve Kaydet’e tıklayın. Tüm sunucuları görmek için de ekranı aşağıya doğru kaydırın.
  • Bu işlemi tamamladıktan sonra karşınıza çıkan sunucuların hemen yanında yer alan ”Bağlan” seçeneğine tıklayın.

Tüm bu işlemlerin ardından CS 1.6’yı artık internet tarayıcınız üzerinden arkadaşlarınızla beraber tamamen ücretsiz olarak oynayabilirsiniz.

Counter Strike Oyununun Konusu Nedir?

Counter Strike oyununda savaş konu alınır. Oyuncular dünyanın çeşitli yerlerinde yer alan terörle mücadele (Counter-Terrorist) güçlerinin ve onlara karşı çıkan terörist (Terrorist) militanların rollerini üstleniyor. Her oyun turunda, iki takım ya haritanın hedeflerine ulaşarak ya da tüm düşman birliklerini ortadan kaldırarak diğerini yenmekle görevlendiriliyor. Her oyuncu, her maçın başında silah ve aksesuar cephaneliğini kişiselleştirebilir ve para birimi her turun sonunda kazanılır.

Counter Strike Benzeri Diğer Oyunlar Nelerdir?

 

Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege Nedir?
Rainbow Six: Siege, Ubisoft Montreal tarafından geliştirilen ve Ubisoft tarafından yayımlanan birinci şahıs nişancı türünde bir video oyunudur....
Riot Games Nedir?
Riot Games, Los Angeles/Kaliforniya merkezli bir oyun yapım ve dağıtım şirketidir....