GTA 5 Nedir? (2023) - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
GTA 5 Nedir?

GTA 5, Rockstar Games tarafından geliştirilen bir oyundur. GTA 5 online ve offline olarak birçok farklı platform üzerinden oynanabilir.

Oyun konsolları ve PC için üretilmekte olan GTA 5, birçok farklı senaryoyu ve hikâyeyi oyunculara sunmaktadır. Günümüzde popüler oyunlar arasında yer alan bu video oyunu, aksiyon ve macerayı baz almaktadır.

GTA 5 Shark Card Satın Al ve GTA Online mecrasında zenginliğini göster, gücünü kanıtla!

 

GTA 5 Yapımcısı Kimdir?

Açılımı Grand Theft Auto V olan GTA 5 Rocsktar Games tarafından çıkarılmış ve piyasaya sürülmüştür. Oyunu geliştiren yapımcı şirket ise yine Rockstar Games’e bağlı olan Rockstar North’dur. Tüm hakları ana yapımcıda saklı olan GTA 5, 2013 yılında açık uçlu aksiyon ve hikaye oyunu olarak piyasaya sürülmüştür. Rockstar Games tarafından piyasaya sürülen diğer oyunlar ise genel olarak şu şekildedir;

  1. GTA 2
  2. GTA Vice City
  3. GTA San Andreas
  4. Max Payne
  5. Red Dead Revolver
  6. Midnight Club
  7. Manhunt
  8. The Warriors

Birçok oyuna sahip olan ve 1998 yılında kurulan Rockstar Games’in Terry Donovan adında bir CEO’su bulunmaktadır.

GTA 5 Kaç Yılında Piyasa Çıkmıştır?

GTA 5 2013 yılında yapımcısı Rockstar Games tarafından piyasaya çıkarılmıştır. Piyasaya çıktığı andan itibaren tüm oyuncuların ilgisini çekmeyi başaran ve GTA serisinin 7.oyunu olan GTA 5, dünya üzerinde en çok oynanan oyunlar arasında yer almaktadır.

Gta 5 Oyun İçi Görsel

GTA 5 2021 Yılında Kaç Oyuncuya Ulaşmıştır?

GTA 5 2021 yılında 588.783 kişiye ulaşmıştır. Çok sayıda oyuncuya ulaşmayı başaran GTA 5, 2021 yılının en çok oynana oyunları arasında da yerini almaktadır.

GTA 5 Ücretli Midir?

GTA 5, birbirinden farklı platformlarda oynanmaya uygun olan bir video oyunudur. Playstation, XBOX ve PC için üretilen bu oyunu oynamak isteyen kişilerin belirli bir ücret karşılığında oyunu satın alması gerekmektedir. Farklı platformlarda satılmakta olan GTA 5 ücreti şu şekilde;

  • Epic Games (PC): 170TL
  • Steam (PC): 175 TL
  • XBOX mağaza: 165 TL
  • Playstation Store: 319 TL

Ayrıca oyunun Playstation, XBOX ve PC için CD versiyonu da satılmaktadır. Yukarıdaki fiyatlar indirimsiz halidir. Fiyatlar, mağazalar tarafından sunulmakta olan indirimler doğrultusunda değişiklik gösterebilir.

Ayrıca oyunun online versiyonunda da karakteri geliştirmek ve harcama yapmak amacıyla GTA doları bulunmaktadır. GTA doları ile online oyun içerisinde harcama yapılmaktadır.

GTA 5 Oynayarak Para Kazanılır Mı?

GTA 5 oynayarak para kazanmak mümkün değildir. Hikaye modu ve online modu para kazanmaya kapalıdır. Ayrıca oyuncuların GTA üzerinden para kazanması ve ticaret yapması yasaktır.

Gta 5 Oyun İçi Görsel

GTA 5 Hangi Yaş Aralıkları İçin Uygundur?

GTA 5 video oyunu içerisinde barındırdığı hikayeler ve konulardan dolayı 18 yaş üstü için uygun bir oyundur. Oyunu 18 yaş altında olan çocukların oynaması önerilmemektedir.

GTA 5 Nasıl İndirilir?

GTA 5, farklı platformlarda bulunan ortak oyunlardan biri olduğu için her platform için farklı bir mağazan indirilmektedir. PC’de GTA indirmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz;

  • Öncelikle Steam ya da Epic Games gibi oyun mağazalarını indirin,
  • Ardından bu mağazalarda kendinize hesap oluşturun
  • Hesap oluşturma işleminin ardından GTA 5 oyununu platform üzerinde aratın
  • Ardından kütüphane ya da kitaplığa ekle seçeneğine tıklayın
  • Ardından oyunu satın alın
  • Tekrar kütüphaneye girerek oyunu indirin ve yükleyin

Playstation ve XBOX mağazalarında da GTA 5 belirli bir ücret karşılığında satın alınmakta ve ardından indirilmektedir.

GTA 5 Oynamak İçin Sistem Gereksinimleri Nedir?

Bilgisayarda GTA 5 oynamak için bilgisayarın belirli özelliklere sahip olması gerekmektedir. GTA 5 önerilen sistem gereksinimleri şu şekildedir;

  • Windows 10, 8 veya 7 işletim sistemi
  • İntel Core i5 3470 veya AMD X8 FX-8350 işlemci
  • 8GB RAM
  • Nvidia GTX 660 veya AMD HD7870 2GB ekran kartı
  • 75 GB depolama alanı

GTA 5 Telefonda Oynanır Mı?

PC ve konsol için üretilen GTA 5, uzun süre boyunca mobile uyumlu hale getirilmedi. Rockstar Games tarafından mobili çıkarılmayan bu oyunun mobil versiyonu farklı bir üretici tarafından geliştirildi. Bu sayede artık GTA 5’i mobil olarak oynamak mümkündür. Android cihazlarda mağaza desteği bulunmamakta ve bu yüzden APK olarak oynanmaktadır. IOS cihazlarda ise AppStore üzerinden GTA 5 indirmek ve oynamak mümkündür.

Gta 5 Oyun İçi Görsel

GTA 5 Nasıl Oynanır?

GTA 5 iki farklı mod üzerinden oynanabilir. Online ve hikâye modu olarak birbirinden ayrılan bu oyunda iki türü de oynayabilmek için öncelik olarak oyunun indirilmesi gerekmektedir.

Online modda oynamak isteyen kullanıcıların, cihazlarını internete bağlamaları ve oyun içerisinde yer alan açık serverlar üzerinden birine bağlanmaları gerekmektedir. Online modda oyuncular, araba çalarak serbest stilde oyun oynayabilirler. Ayrıca online mod üzerinde yer alan görevleri ve etkinlikleri yerine getirerek para kazanabilir araba, ev ve ekipman satın alabilirler.

Hikaye modunda ise oyuncuların online olmasına gerek yoktur. Bu modda 4 karakter üzerinden oluşturulmuş ve belirli aralıklarla birbiriyle kesişen farklı hikayelerin yani senaryoların tamamlanması gerekmektedir. Oyuncular görevleri yerine getirerek para kazanabilir ve karakterlerini zenginleştirebilirler. Ayrıca bu modda da serbest bir şekilde oyunu oynayabilmek mümkündür.

GTA 5 Oyununun Konusu Nedir?

GTA 5 oyununun konusu 2004’te yapılan başarısız bir soygunla başlamaktadır. Ardından hikâye 2013’ten devam etmektedir. Sonrasında hikâye, farklı nedenlerden dolayı suç dünyasına düşen ve bu dünyada yükselmeye çalışan karakterleri baz almaktadır. GTA 5 oyununun temel konusu suç dünyasını baz almaktadır.

GTA 5 Shark Card Nedir?

GTA 5 Shark Card, oyuncuların online modda diledikleri kadar paraya sahip olabilmelerine imkân tanıyan kartlardır. Bu kartlardan satın alan oyuncular online mod üzerinde kart değerleri kadar paraya sahip olabilmektedir. Gerçek para karşılığında satın alınan Shark Cardlar daha sonrasında GTA parasına çevrilir ve oyun içerisinde kullanılabilir hale gelir.

GTA 5 Shark Card Nasıl Satın Alınır?

GTA 5 Shark Cash Card satın almak için yapmanız gereken tek şey eTail.com.tr web sitesini tercih etmektir. Etail, sizlere çok sayıda Shark Card seçeneği sunar ve uygun fiyatlar karşılığında bu kartları satın almanıza imkân sağlar. Bizi tercih ederek satın alabileceğiniz Shark Card modelleri şu şekildedir;

 

Fortnite Nedir?
Fortnite, 2017’nin Temmuz ayında erken erişim versiyonu ile yayınlanan ve yine 2017’nin Eylül ayında oyuna eklenen Battle Royale modu sayesinde muhteş...
Steam Nedir? (2023)
Steam Valve Corporation tarafından bilgisayar oyunlarının dağıtıcısı olarak hizmet vermek amacıyla oluşturulan dijital bir platformdur. ...