God of War Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
God of War Nedir?

God of War Nedir?

God of War, dünya genelinde büyük bir popülariteye sahip aksiyon- macera temalı video oyunudur. Oyun, Sony Computer Entertainment’a bağlı Santa Monica şirketi tarafından geliştirilmiştir. Serinin ilk oyunu, PlayStation 2 konsolunda yayınlanmak üzere 22 Mart 2005’te piyasaya sürülmüştür. Oyun serisinin teması, Yunan- Grek mitolojisine dayanır.

God of War, ilk oyunuyla piyasaya sürüldüğü tarihten itibaren, oyuncular ve oyun eleştirmenlerinin pek çok olumlu tepkisini almış, Academy of Interactive Art& Sciences tarafından “Yılın Oyunu” ödülüne layık bulunmuştur. Ayrıca, PlayStation 2 üzerinden oynanabilen en iyi 25 oyun listesinde de 7. sırada yer alan seri, 14 oyundan oluşur.

God of War 2018 PC'ye Geliyor! Hemen Ön Sipariş vermek için God of War Ön Sipariş Ver! ürününe göz atabilirsiniz! eTail üzerinden uygun fiyata satın alabilirsiniz. 

 

God of War Serisi Oyunları

God of War serisi, güncellemelerle birlikte toplam 14 farklı oyundan oluşur. Bu oyunların her biri aynı tema üzerinden kurgulanmış olsa da, her biri video oyun sektöründe büyük beğeni ile karşılanmış ve oyun severler tarafından beğenilerek oynanmıştır. Aksiyon- macera temalı ve Yunan mitolojisini konu alan seri içerisinde yer alan oyunlar şu şekilde sıralanabilir:

 

God of War

God of War serisinin ilk oyunu 22 Mart 2005 tarihinde PlayStation 2 platformu için yayınlanmıştır. Oyunda, Olympian tanrıları için 10 yıl hizmet etmiş olan Spartalı Kratos, Athena tarafından Pandora’yı bulmak üzere görevlendirilir. Pandora, Ares’i yenmenin tek anahtarıdır. 

Oyun içerisinde pek çok flashback sahnesi bulunur ve Kratos’un bir zamanlar ordusunu yok olmaktan kurtaran, sonrasında ise ailesini öldürmek üzere Ares tarafından kandırılan bir asker olduğu anlatılır. Sonunda Kratos Pandora’yı bulur ve Ares’i öldürerek yeni savaş tanrısı olmak üzere Olimpos Dağı’na çıkar. Serinin ilk oyunu olan God of War, aksiyon- macera türü ve mitolojik öğeleriyle büyük bir beğeni kazanmıştır.

 

God of War II

Serinin ikinci oyunu, 13 Mart 2007 tarihinde PlayStation 2 için piyasaya sürülmüştür. Oyunda Tanrılara kızan Kratos çılgına döner, Zeus araya girer ve Kratos’a ihanet eder. Zeus, Kratos’a ölümünü engellemenin tek yolunun Kaderin Kızkardeşlerini bulmak olduğunu söyler. Kratos başarılı olduğunda ve Zeus’u öldürmek üzereyken Athena kendini feda eder ve Kratos’a Zeus’un oğlu olduğunu söyler. Kratos, Olympus’a saldırmak için Gaia ve Titanlarla işbirliği yapacaktır.

 

God of War Betrayal

God of War: Betrayal, mobil cihazlar için 20 Haziran 2007 tarihinde piyasaya sürülmüştür. Seride, iki boyutlu ve farklı bir platform için üretilmiş tek oyundur. Oyunda Kratos cinayetle suçlanır ve kana susamışlığıyla Hermes’in oğlu Ceryx’i öldürür.

 

God of War: Chains of Olympus

God of War: Chains of Olympus, 4 Mart 2008 tarihinde PlayStation Portable platformu için yayınlanmıştır. Oyun, Kratos’un tanrılara hizmet ettiği 10 yıllık süre içerisinde geçen olayları konu edinmiştir. Serinin bu oyununda, Kratos, Yunan istilasını durdurmuştur. Oyunda Kratos, dünyanın Merphesus tarafından karanlığa gömüldüğünü öğrenecek, ve çeşitli planlar yapacaktır.

 

God of War III

God of War serisinin 3. ana oyunu olarak piyasaya sürülen God of War III, 16 Mart 2010 tarihinde PlayStation 3 için piyasaya sürülmüştür. Oyunda Kratos Büyük Savaşı yeniden başlatacak ve Titanlar tarafından terk edilecektir. Kratos artık sadece Tanrılardan değil, Titanlardan da intikam alma planları yapacaktır. Bu intikam planları içerisinde, Kratos’a Zeus’u yenmek için Olympus alevini aramasını söyleyen Athena’nın ruhu yardım eder. Kratos, intikamı için Titanları ve Tanrıları pek çok savaşa sokar ve Pandora’nın Kutusunun aslında alevin içinde olduğunu öğrenir.

 

God of War - Ghost of Sparta

Sparta Hayaleti olarak Türkçeye çevrilen oyun, ilk olarak 2 Kasım 2010 tarihinde PlayStation Portable için piyasaya sürülmüştür. Serinin bu oyunu, God of War serisinin ilk oyunu ile God of War:Betrayal arasında geçen olayları konu edinir. Oyunda Kratos’a ölümlü geçmişinden gelen hayaletler musallat olur ve Kratos, annesi Callisto’yu bulup kökenlerini öğrenmeye çalışır. Bu süreçte, ailesi ile alakalı pek çok bilgi edinir. 

Kratos’un kardeşi Deimos, tanrılar tarafından alındığını ve Thanatos tarafından esir edildiğini öğrenen Kratos, kardeşini kurtarmaya karar verir. Kardeşini kurtarmış olmasına rağmen, Ölüm Tanrısı Thanatos, kardeşleri bir savaşa sürükler ve Deimos’u öldürür. Kratos da Thanatos’u öldürür ve Tanrılara olan öfkesi daha da büyümüş bir halde Olympus’a döner.

 

God of War - Ascension

God of War Ascension, serinin çoklu oyuncu özelliğine sahip ilk oyunudur ve 12 Mart 2013 tarihinde PlayStation 3 için piyasaya sürülmüştür. İşbirlikçi ve rekabetçi bir oyun anlayışına sahip olan Ascension, Chains of Olympus’tan önce gelmiştir. 

Oyun, Kratos’un kandırılıp karısını ve çocuğunu öldürmesinden, akabinde Ares’e verdiği kan yeminini bozarak 3 Fury tarafından hapis edilişinden 6 ay sonrasını konu edinir. Kratos, yemin bekçisi Orkos’un yardımları ile Olympus Dağı’nın devrilmesinin planlandığını ve Ares’in de kendisini bu amaç için hizmetçisi olarak seçtiğini öğrenir.

 

God of War 2018

God of War ismiyle yayınlanan oyun, 20 Nisan 2018 tarihinde PlayStation 4 için piyasaya sürülmüştür. Serinin kronolojik olarak 7. oyunu olan God of War, diğer 6 oyundan pek çok yönde daha farklıdır. Sony, oyunu karakterleriyle, oynanış stiliyle ve grafikleriyle baştan tasarlamıştır. Ayrıca oyun, İskandinav mitolojisine geçiş yapılan yeni bir serinin de ilk oyunu olma özelliği taşır.  Oyun, The Game Awards 2018 etkinliğinde “Yılın Oyunu” seçilmiştir.

Oyun, God of War III’de yaşanan olaylardan uzun süre sonrasını anlatır. Kratos, Eski Norveç’te yer alan Midgard krallığında, İskandinav mitolojisi içerisinde kendisini bulur. Bu sırada, Kratos’un Atreus adında bir oğlu olduğu ortaya çıkar. Oyunda, Kratos’un ikinci karısı ve Atreus’un annesi olan Faye ölür ve ölürken son arzusu küllerinin dokuz diyarın en yüksek yerine yayılmasıdır. Kratos ve Atreus, onun son isteğini yerine getirmek üzere yola çıkar. Yolculuklarında, baba oğulu kötü bir sürpriz beklemektedir. Ragnarok’u önlemek üzere Odin tarafından görevlendirilen Baldur, ikiliye saldıracaktır.

 

God of War: Ragnarök

God of War: Ragnarok, God of War serisinin merakla beklenen son oyunudur. Oyun, 16 Eylül 2020 tarihinde duyurulmuştur ve 2022’de piyasaya sürülmesi beklenmektedir. Ragnarök’ un PlayStation 4 ve PlayStation 5 için piyasaya sürülmesi bekleniyor. Serinin bu oyununda, Kratos ve oğlu Atreus’un maceraları anlatılacak. Kratos’un Şir Tanrısı Baldur’u öldürmesinden sonra gerçekleşmesi tahmin edilen Ragnarök’un bu oyunda başlaması tahmin ediliyor. Ragnarök, diğer İskandinav tanrılarının ölümünü ve günlerin sonunu getiren bir olay olarak tasvir edilmiş.

God of War Yunan mitolojisi evreninde geçen bir oyunken, İskandinav mitolojisini konu edinmişti. God of War serisinin yönetmen koltuğunda oturan Eric Williams, PlayStation Showcase 2021 etkinliği kapsamında yaptığı açıklamada, Ragnarök oyunuyla beraber, İskandinav mitolojisinin de sona ereceğini açıklamıştı.

PC seçeneğinin de sunulması konuşulan oyunun, net tarihi ve fiyatı henüz belli olmamakla birlikte, oyuncuların Kratos ve oğlu Atreus’un maceralarına toplamda 13 saatte hakim olabilecekleri açıklanmış. Oyunun toplamda 5 senelik bir geliştirme süreci sonucunda ortaya çıktığı da yine Yönetmen Eric Willams’ın açıklamaları arasında. God of War’ın İskandinav mitolojisi içerisinde geçen serisinin 2. oyunu olacak olan Ragnarök’a bir 3. oyunun gelmeyeceği de açıklanmış. 

God of War ile ilgili diğer yazılarımız:

God of War Tüten Köz Nerede ve Nasıl Bulunur? 

God of War Ejderha Yerleri

God of War Yenilmezler Nasıl Bulunur?

God of War Hazine Haritaları?

God of War PC Sistem Gereksinimleri

 

 

20 TL Altı En İyi Oyunlar
20 TL altındaki en iyi oyunlar ve bu oyunları inceleyen detaylı bir rehber....
God of War Tüten Köz Nerede ve Nasıl Bulunur?
God Of War oyunu hakkında rehberimiz. Tüten köz nereden bulunur en kolay elde edebileceğiniz tüten közü bulma rehberi sayfamız içerisinde mevcuttur....