God of War Tüten Köz Nerede ve Nasıl Bulunur? - Oyun Ek Bilgi - eTail Blog
God of War Tüten Köz Nerede ve Nasıl Bulunur?

God of War tüten köz, ana hikayenin bitirilmesinde basit ama oldukça gerekli bir maddedir. Bunun sebebi donanımların en iyi sürüme yükseltilmesi için tüten köze ihtiyaç duyulmasıdır. Muspellheim’daki önemli meydan okuma görevlerini tamamladıktan sonra ödül olarak tüten köze sahip olabilirsiniz. Aynı zamanda oyundaki diğer zanaat malzemelerini elde etmek için de bu yöntem kullanılabilir.

Tüten köz edindikten sonra donanımın yükseltilmesi için kullanabilirsiniz. Zırh ve silah yükseltimi için hikaye boyunca Kratos’a yardımcı olan cüce karakterlerden Sindri ve Brok’un yakınlarındaki bir tezgaha uğramanız gerekiyor. Bu sayede demirhanedeyken tüm ekipmanları donatabilir ve tüten köz ögesini de kullanabilirsiniz.

God of War PC'ye geldiği zaman bu rehber işine yarayabilir. Şimdiden God of War oyununun sahibi olmak ister misin? Hemen şimdi God of War Ön Sipariş Ver!

Tüten Köz Nasıl Elde Edilir?

God of War tüten köz ögesini elde etmek, oyunun en değerli eşyalarından biri olduğu için kolay olmamakta. Muspelheim’e seyahat edilmeli ve tüten köz de dahil pek çok ödülün kilidini açmak için altı meydan okuma görevinin tamamlanması gerekir.

Muspelheim, oyunun temel hikayesi boyunca seyahat edilebilen bir alemdir. Muspelheim’a girmek için Cadı ile iki ayrı defa konuşmak ve mağara bulmacasını başarılı bir şekilde çözmek gerekiyor. Bu iki görevin tamamlanması sonrasında Muspelheim alemine artık giriş yapılabilir.

God of War oyununun savaş sistemine hakim ve yetenekliyseniz yapılan ilk arena mücadelesi zor geçmeyecektir. Oyundaki 15 düşmanı üç dakikadan daha kısa sürede yenmeniz ve diğer bir gereklilik olan düşman grubunu hızlı şekilde birbiri ardına yenmeniz gerekmekte. Bu mücadelelerin çoğunda herhangi bir sorun yaşamanız düşük ihtimaldir çünkü ilk arenadaki düşmanlar pek de zorlayıcı değildir. Fakat oyundaki en yüksek zorluk derecesi kaos modunda oynuyorsanız bu kolay olmayabilir.

Tüten köz ve diğer değerli ögelerin elde edilmesi amacıyla ilerlenen bu mücadele kapsamında ikinci arenadaki zorluklar, diğer ikisinden daha farklı olmakta. Fakat yine de geçilemeyecek zorluklar değil. Arenada en az beş dakika hayatta kalınmalı ve ek olarak düşmanların canı yenilenirken arena bitirilmelidir. Bu sayede daha fazla tüten köz ve ekstra ödüller kazanılabilir.

God Of War Tüten Köz Yeri

Tüten Köz Nasıl Bulunur?

Üçüncü arenada her ödülü kazanma gereksinimi daha yüksek olduğu tüten közü bu noktada kolay elde edebilirsiniz. Üçüncü arenada düşmanları yenmenin yerine belirli hedefleri tamamlayarak ödülleri kazanabilirsiniz.

Dördüncü arenanın ilk mücadelesinde 100 düşmanı mağlup etmek, oyuncuları zorlayacak bir başka meydan okuma olacaktır. Fakat bundan daha da zoru ikinci zorluk olacaktır. God of War oyunundaki düşmanlar, Atreus’u yakalayarak düşmanlara saldırmasını engeller. Bu yüzden de Kratos’a yenilmeniz öncesinde onu serbest bırakması için bir fırsat ortaya çıkarır. Bu mücadelede aynı anda hem Atreus hem de birden fazla düşmanla savaşmak zor olduğu için sinirleriniz bozulabilir.  Burada dikkat etmeniz gereken; düşmanların Atreus’u ikiden fazla ele geçirmesini engellemediğiniz takdirde arenayı tamamladıktan sonra bonus ödüllerinden faydalanamıyor olmanızdır. Ekstra ödüller arasında daha fazla tüten köz bulunuyor. Buna bağlı olarak Atreus’a savaş sırasında dikkatinizi vermeli ve onun yakınlarında bulunmalısınız.

Beşinci alanda ise öncekilerden daha fazla düşman ile yüzleşeceksiniz. Bunun yanında görevler de daha yoğun. İlk görevde zaman kazanmak için düşmanları yenmelisiniz. İkinci görev ise mücadelenin en önemli noktalarından biridir. Çünkü tur boyunca savaş verdiğiniz düşmanlardan en az 20 tanesinden hasar almamalısınız. Düşmanların en az 20 tanesinden hasar almamak için çok hızlı hareket etmeli ve God of War’ın temel kontrol sistemini çok iyi biliyor olmalısınız. Zor da olsa bu görevi başarmak mümkündür.

Muspelheim’daki son arena, patron savaşını içeriyor. Patron savaşı, arena altıdaki tek görev olmakta. Bu sebeple ekstra bir ödüle sahip olmak için herhangi bir ekstra savaşa gerek kalmıyor. Valkyrie Gondul ile savaşılan bu bölümde oldukça zorlayıcı bir mücadele gerekecektir.

Onunla savaşmak için en uygun taktik, yere çarptıktan sonra birkaç dakika boyunca onun oluşturacağı yangın saldırılarını ezberlemek ve bu noktalardan kaçmak olacaktır. Buna ek olarak Valkyrie Gondul’un hem oldukça seri hem de engellenmesi çok zor olan ataklarına karşı dikkati hiç bırakmamalısınız. Bunun için de yuvarlanmayı doğru noktalarda kullanmak işinize yarayacaktır. Başarıyla bu mücadeleyi de tamamlamanızın ardından God of War tüten köz ve diğer ödülleri elde edebilirsiniz.

God of War Nedir?
God of War oyunları üzerine detaylı bir yazı. God of War Serisi Oyunları, God of War Ragnarök ve daha fazlası. ...
God of War Ejderha Yerleri - Ejderha Kurtarma Rehberi (2023)
God of War oyununda ejderhaların lokasyonu ile ilgili detaylı bir rehber. ...