En Çok Oynanan Oyunlar (2023) - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
En Çok Oynanan Oyunlar Nelerdir?

Yıllardır hayatımızın içinde bulunan video oyunlarının pandemi sürecinde oynanma oranı adeta patlama yaptı. Oyuncular eve kapandıkları bu dönemde birbirinden çeşitli oyunlar oynadılar. İşte karşınızda en çok oynanan oyunlar!

eTail üzerinden PC Oyunları Satın Al ve bu keyiften mahrum kalma!

Rainbox Six Siege

Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege

Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege, gerçek dünyadaki terörle mücadele organizasyonlarından ilham almış bir oyundur. Genel hatlarıyla Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege oyunu oyuncuların çeşitli Terörle Mücadele Operatörleri arasından seçim yapması ve mücadele ekiplerinin saldırıyı düşmanın konumunu ihlal etmek için yönetmesi şeklindedir. Metacritic’de 79 puana sahip olan oyun yine Steam’e ait listede en çok oyuncuya sahip olan oyunlar arasında yer alıyor.

CS:GO

Counter-Strike: Global Offensive

Senelerdir zirvelerde gördüğümüz, büyük küçük pek çok oyuncunun kütüphanesinde yer alan Counter-Strike: Global Offensive, namı diğer CS:GO, 2021 yılında da en çok tercih edilenler arasında yerini almakta. Oyunun aynı zamanda Steam’de yer alan “Mevcut oyuncu sayısına göre en iyi oyunlar” başlığı altında yer aldığını görüyoruz. Bununla birlikte Metacritic’de yer alan puanı ise 83 olarak belirlenmiş.  Ücretsiz olan Counter-Strike: Global Offensive oyununu Steam üzerinden edinebilirsiniz. Ayrıca oyunun yükseltme paketine sahip olmak isterseniz 77.50 TL ücret ödemeniz gerektiğini de unutmayın.

DOTA 2

Dota 2

Dota 2, yine 2021’in çok tercih edilen oyunlardan biri oldu. Genel hatlarıyla oyuna bakacak olursak Dota 2, Valve Corporation tarafından geliştirilen ve dağıtımı yapılan oynaması ücretsiz bir çevrimiçi çok oyunculu bir savaş oyunudur. Oyundaki asıl amaç; iki tarafın birbirinin ana binalarını yok edebilmesidir. İki tarafın oyuncuları aynı kahraman listesinden oyun süresince kendilerini temsil edecek olan kahramanlarını seçerler. Oyuncular seçtiği kahramanlarla düşmanlarını öldürür ve böylece altın kazanırlar. Bir oyunda her kahramandan yalnızca bir tane yer alabileceğini belirtmekte fayda var. Oyuncular kazandıkları altınlarla kahramanlarını güçlendirmek amacıyla çeşitli ekipmanlar alırlar. Oyunun birçok farklı modu da bulunmakta olup Metacritic’de 90 puana sahiptir.

GTA 5

GTA 5

Yılların efsanevi serisi Grand Theft Auto 5, 2021 yılında da en fazla oyuncu sayısına sahip oyunlardan biri arasında. Serinin önceki oyunlarına kıyasla daha detaylı düşünülmüş profesyonel görevlere ve daha başarılı grafiklere sahip. Oyunda toplamda 68 adet görev yer alıyor. Heyecan verici görevleriyle hem çevrimiçi hem çevrimdışı olarak oynanabilen 2013 yapımı efsane oyunun Metacritic’te bulunan puanına baktığımızda da 96 gibi oldukça yüksek bir rakama sahip olduğunu görüyoruz.

Valorant

Valorant

god-of-war-figurine

Valorant 600 VP VPoints

₺ 130,00

₺ 123,57

Riot Games yapımı taktiksel bir FPS oyunu olan Valorant sıkça adını duyabileceğiniz, 2021’de de oldukça ilgi gören oyunlar arasında bulunmakta. Oyun, Team Fortress 2’de olduğu gibi belirli karakter özellikleri sunuyor. FPS türündeki önemli oyun oldukça keyifli vakitler geçirebileceğiniz türden. Oyun değerlendirmeleri yapan ve puanlayan Metacritic’de oyunun puan değeri 80 olarak belirlenmiştir.

RUST

Rust

İngiliz menşeli ve 2018 çıkışlı bir oyunu olan Rust sevilen konsepte sahip oyunlar arasında. Hayatta kalma konseptine sahip Rust’da hammadde toplayarak ilk olarak kendi yerleşkenizi oluşturmanız gerekiyor. Sonrasında ise ilkel silahlardan olan balta, arbelet gibi silahlarla başlayarak, geliştikçe otomatik silahlara sahip oluyor, oyuncu ve botlar ile savaşabiliyorsunuz. Ayrıca oyunun puanı Metacritic’de 69 olarak belirlenmiş. Hayatta kalma konseptli olarak tanınan ve sevilen bir oyun olan Rust, Steam’de en fazla oyuncuya sahip oyunlar arasında yer alıyor. 

Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077

2020’nin merakla beklenen, hatta çıkışıyla Steam‘in çöküşüne neden olan Cyberpunk 2077. Her ne kadar oyunun beklentileri karşılayıp karşılamadığı konusunda pek çok tartışma gündeme gelmiş olsa da hala ilgi gören oyunlardan biri. Tek kriter olmamakla birlikte, Cyberpunk 2077’nin Metacritic’te yer alan puanına baktığımızda 86 gibi hiç de azımsanamayacak bir değere sahip olduğunu görmek mümkün.

Cyberpunk 2077, rol yapma oyun türündeki büyük bir evrene sahip olan bir video oyunu olup 10 Aralık 2020 tarihinde birçok platformda satışa sunulmuştur. Oyun, başarılı grafikleri ve konusuyla oyuncuların en sevdikleri arasında yerini almakta.

Among Us

Among Us

Among Us kısa tanımıyla Amerikan oyun stüdyosu InnerSloth tarafından geliştirilen ve yayımlanan ve 15 Haziran 2018’de piyasaya sürülen çevrim içi çok oyunculu bir sosyal çıkarım oyunudur. 2020’nin sonlarına doğru daha yoğun ilgi gören oyun, En fazla 10 en az ise 4 kişiyle oynanıyor. Özellikle 2000’li yıllarda çocuk olanların kağıtlarla ve göz kırparak oynadıkları “katil kim” veya “vampir-köylü” oyununu hatırlatan Among Us, eğlenceli vakit geçirebileceğiniz oyunlardan biri.

Uzay konseptli oyunda amaç ekibin içindeki haini bulmak. Hain rolündeki oyuncu ise rakiplerini yok etmek ve onları kendisinin öldürmediğini iddia etmek zorunda. Amoung Us oyununda Metacritic’deki puanına bakıldığında başarılı olarak nitelendirilebilecek 85 puana sahip bir oyun olmayı başarmış durumda.

 

2023 Yılının En Çok Oynanan Mobil Oyunları Nelerdir?
2023 Yılının en çok oynanan mobil oyunları. Sizleri her yerde eğlendirecek ve keyifli vakitler geçirmenizi sağlayacak. en çok oynanan mobil oyunları l...
2022 Yılının En iyi Oyunları Nelerdir?
Biz oyuncuları ekran başına kilitleyen 2022 yılının en iyi oyunlarını sizler için derledik!...