Cyberpunk 2077 Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Cyberpunk 2077 Nedir?

Cyberpunk 2077, CD Projekt Red tarafından geliştirilen ve CD Projekt yayınlanan 2020 rol yapma türündeki ve bir açık dünya tabanlı video oyunudur. Cyberpunk serisinden uyarlanan oyun, altı farklı bölgeye sahip açık dünya olan Night City'de geçmektedir. Oyuncular, birinci şahıs bakış açısıyla oynanan oyunda bilgisayar korsanlığı, mekanik beceri, menzilli silah kullanımı ve yakın dövüş gibi seçeneklere sahip V karakterini canlandırmaktadır. Üçüncü şahıs bakış açısıyla oynanış sadece araç sürüşlerinde yapılabilmektedir.

Cyberpunk 2077 Yapımcısı Kimdir?

Geliştirici: CD Projekt Red

Yayımcı: CD Projekt

Yönetmen: Adam Badowski

Yapımcı: Richard Borzymowski

Cyberpunk 2077, 2020 yılında açık uçlu aksiyon ve hikâye oyunu olarak piyasaya sürülmüştür. CD Projekt tarafından piyasaya sürülen diğer oyunlar genel olarak şu şekildedir:

  • The Witcher 2: Assassins of Kings 
  • The Witcher 3: Wild Hunt
  • Imperialism
  • Saints Row 2
  • Music Master Chopin 

Birçok oyuna sahip olan ve 1994 yılında Polonya’da kurulan CD Projekt şirketinin Adam Kiciński adında bir CEO’su bulunmaktadır.

Cyberpunk 2077 Kaç Yılında Piyasaya Çıkmıştır?

CD Projekt, 10 Aralık 2020'de PlayStation 4, Stadia, Windows ve Xbox One için Cyberpunk 2077'yi piyasaya sürdü. PlayStation 5 ve Xbox Series X/S sürümlerinin 2021'de çıkması planlandı. Bazı oynanış unsurları karışık tepkiler alsa da, hikâye anlatımı, atmosferi ve grafikleri için övgü aldı. Xbox ve PlayStation 4'deki yazılım hataları ve performans sorunları nedeniyle eleştirildi. Sony oyunu, 17 Aralık 2020'de "bir sonraki duyuruya" kadar PlayStation Store'dan kaldırırken, Microsoft Mağazası, oyunun açıklamasına Xbox One kullanıcıları için "Kullanıcılar, bu oyun güncellenene kadar bu oyunu Xbox One konsollarında oynarken performans sorunları yaşayabilir" diyerek bir uyarı ekledi.

Cyberpunk-2077-Oyunici-1

Cyberpunk 2077, 2021 Yılında Kaç Oyuncuya Ulaşmıştır?

Cyberpunk 2077, 2021 yılında 830,387 kişiye ulaşmıştır. Çok sayıda oyuncuya ulaşmayı başaran Cyberpunk 2077, 2021 yılının en çok oynanan steam oyunları arasında da yerini almaktadır.

Cyberpunk 2077 Hangi Yaş Aralıkları İçin Uygundur?

Cyberpunk 2077 video oyunu içerisinde barındırdığı hikayeler ve konulardan dolayı 18 yaş üstü için uygun bir oyundur. Oyunu 18 yaş altında olan çocukların oynaması önerilmemektedir.

Cyberpunk-2077-Oyunici-4

Cyberpunk 2077 Oynamak için Sistem Gereksinimleri Nedir?

Bilgisayarda Cyberpunk 2077 oynamak için bilgisayarın belirli özelliklere sahip olması gerekmektedir. Sizin için hazırlamış olduğumuz Cyberpunk 2077 Sistem Gereksinimleri başlığına göz atabilir, donanımızın Cyberpunk 2077 oyununu oynayabilecek kapasitede olup olmadığını anlayabilirsiniz.

Cyberpunk 2077 Nasıl Oynanır?

Cyberpunk 2077 tek mod üzerinden oynanabilir. O da hikâye modudur.

Hikâye modunda oyuncuların online olmasına gerek yoktur. Bu modda karakterimiz V, üç hayat yolundan birini seçerek oyuna başlar. Göçebe, Sokak Çocuğu veya Şirketçi. Bölümler üzerinden oluşturulmuş ve belirli aralıklarla birbiriyle kesişen farklı hikayelerin, yani senaryoların tamamlanması gerekmektedir. Oyuncular görevleri yerine getirerek bölüm geçebilirler. Ayrıca bu modda serbest bir şekilde de oyunu oynayabilmek mümkündür.

Cyberpunk-2077-Oyunici-3

Cyberpunk 2077 Oyununun Konusu Nedir?

Oyunun başrolünde “V” adlı bir paralı asker yer alıyor ve para kazanmak için karanlık işlere bulaşıyor. Oyuna başlarken karakterimizin güç, zekâ, refleks ve teknoloji gibi yetenek başlıklarını ayarlayabiliyoruz. Bir tür RPG (Role Play Game), yani rol yapma oyunu olan Cyberpunk 2077’de oyunun geçtiği Night City’de özgürce hareket edebilecek ve kendi yolumuzu çizebiliyoruz. Cyberkpunk 2077 oyununun konusu genel olarak suç dünyasında ve bol aksiyonlu geçiyor.

Cyberpunk 2077 Karakterleri Nelerdir?

Cyberpunk oyununda birçok karakter bulunmaktadır. Bunlar:

  • V: Oyundaki yönlendirilen ana karakterdir.
  • Jackie: Oyunun erken safhalarında tanışılan yan karakterdir. Dexter DeShawn tarafından tıpkı V gibi işe alınmıştır.
  • Johnny Silverhand: V ile bağlantılı bir yan karakterdir.
  • Goro Takemura: Saburo Arasaka'nın sabırlı ve sadık eski bir korumasıdır. Yan karakterdir.
  • Dexter DeShawn: Night City'de çalışan tamircilerden biridir, yani Merc'ler ve müşteriler arasında aracı görevi görür.
  • Hanako Arasaka: Saburo'nun tek kızı ve Arasaka Şirketi'nin CEO'sudur.
  • Viktor: Night City merkezli bir siber yazılım satıcısıdır.
  • Judy: Night City'de yaşayan bir teknisyendir.
  • Panam: Bağımsız bir paralı asker olarak yaşayan eski bir göçebedir.
  • Rogue: Johnny Silverhand'in bir ortağıdır. 
  • Kerry Eurodyne: Johnny ve Rogue ile birlikte Samurai'nin eski bir grup üyesidir.
  • River Ward: Özel bir dedektiftir.
     

Cyberpunk 2077 Oyun Modları Nelerdir?

  • Cyber Engine Tweaks: Cyberpunk 2077 için bir eklenti olan Cyber Engine Tweaks, oyun deneyiminizi teknik seviyede iyileştirebiliyor. GitHub üzerinden indirilebilecek ve bahsi geçen video oyununa kurulabilecek olan Cyber Engine Tweaks, temelinde oyunun teknik problemlerini düzeltmeye odaklanıyor.
  • Better Controls Menu: Cyberpunk 2077 için yapılmış olan bu mod, temelinde oyunun menüsünü daha kontrollü ve daha iyi hale getirmeyi amaçlıyor.
  • Cyberpunk Autonomous ReShade: Bu oyun modu, oyununuza sorunsuz bir şekilde hassas derinlik, renk ve görsel efekt katmaya çalışıyor.
  • Better Vehicle Handling: Bu mod, oyun esnasında araç kullanırken sürüşünüzü daha iyileştirecek ve daha gerçekçi bir hale getirecektir. Örnek verecek olursak, sürüş anında virajları daha iyi alabilirsiniz.
  • CITY H4CK: Bu mod, şehirdeki etkileşimli herhangi bir kapıyı açma, şehir cihazlarını açıp kapatma, arabaları, asansörleri ve diğer hack'leri kontrol etme gibi şehir hack işlevselliği sağlar. Zaman geçtikçe daha fazlası eklenecektir.
  • TPP Mod WIP Third Person: Cyberpunk 2077 için bir tür 3. Bakış açısı modudur.
  • E to Interact - V to Walk: Bu oyun modu, ana anahtar bağlamayı F’den E’ye değiştirir. V’yi herhangi bir tuşa basılı tutarak yavaş yürüme ve yavaş araba sürme özelliği ekler. Genel olarak oyun içinde ki mekanikleri kolaylaştırır ve yeni, güzel özellikler ekler.

Cyberpunk-2077-Oyunici-2

Cyberpunk 2077 Benzeri Diğer Oyunlar Nelerdir?

Cyberpunk artık bir oyunun adı değil, bir kültür olmuştur. CD Projekt’in Cyberpunk 2077 projesi, yüksek teknoloji kültürünü bir rol yapma oyununda toplamıştır. Bu kültürü yansıtan diğer oyunlardan bazıları şunlardır:

  1. Cloudpunk
  2. Ghostrunner
  3. Observer: System Redux
  4. Mirror’s Edge: Catalyst
  5. Fallout 4

Cyberpunk 2077 Online Oynanır mı?

Maalesef ki bu sorunun cevabı ‘hayır’ olacaktır. Cyberpunk 2077 çıktığı tarihten itibaren sadece tek modu olan hikaye modu olarak oynanmaktadır. Online modunun yakın gelecekte oyuna ekleneceğini düşünüyoruz.

Blazing Sails Nedir? (2023)
Blazing Sails çok oyunculu, deniz savaşları ve korsan teması işlenen bir aksiyon oyundur....
Beholder Nedir?
Beholder, farklı bir dünyaya sahip olan strateji oyunlarından biridir. Farklı bir distopyaya sahip olan bu oyunda oyuncular, apartman yöneticisi olara...