XBOX Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
XBOX Nedir?

Xbox, Microsoft tarafından çıkartılan oyun konsolu ve video oyunu markasıdır. Şirketin Xbox Marketplace, Xbox Live, Xbox Game Studios, Xbox Game Pass gibi hizmetleri de bulunmaktadır.

Asıl amacı oyun oynamak olan bu cihazlar, farklı amaçlar için de kullanılabilmektedir. Örneğin, Windows Phone cihazlarla eş zamanlı olarak çalışabilmekte ve konsoldaki birçok şey telefondan kontrol edilebilmektedir.

 

Çıktığı günden bu yana, en popüler video oyunu konsollarından olan cihazın ilk serisi 25 milyon, ikinci serisi olan Xbox One 85 ise milyondan fazla satış rakamına ulaşmıştır. Xbox konsolları, tüm zamanların en çok satan oyun konsolları arasındadır.

Konsol oyunlarına meraklı biriyseniz ilk tercih edeceğiniz konsollardan biri olan Xbox, farklı tarzda binlerce oyunu oynayabilmenize olanak sağlamaktadır.

god-of-war-figurine

Xbox Game Pass Ultimate 3 Ay TR

₺ 803,28

XBOX Ne İşe Yarar?

Xbox, bir televizyon ya da daha farklı bir görüntüleme cihazına bağlanarak kullanılabilir. Online ve Offline oyunlar oynanabilme şansı sunan Xbox, yalnızca kendi cihazı için oyunlar üreten bağımsız oyun geliştirme stüdyolarına sahiptir.

 

Xbox cihazları üzerinde oyun oynayabilir, internette gezinebilir ya da film izleyip müzik dinleyebilirsiniz. Aynı zamanda, diğer Xbox kullanıcılarıyla sosyalleşebilirsiniz.

XBOX Kim Tarafından Üretilmektedir?

Xbox, Microsoft tarafından üretilir ve aynı şekilde oyunları da Microsoft Studios tarafından geliştirilir. 2000’li yıllarda kurulan Xbox, ilk olarak Windows Mobile için oyunlar geliştirmek için kuruldu ve ardından daha büyük kitlelere hitap etmek için genişletildi.

Xbox, yaklaşık 25 oyun stüdyosunun sahibi ve yöneticisidir. Örnek olarak; Ninja Theory, Mojang Studios, Machine Games, Bethesda Games, 343 Industries ve daha nicelerini göstermek mümkündür.

XBOX Çeşitleri Nelerdir?

Xbox, geçmişten bugüne kadar toplam 4 tane konsol çıkartmıştır. Bunlar;

  • Xbox
  • Xbox 360
  • Xbox One
  • Xbox Series X ve S

Xbox, Microsoft’un oyun pazarına giriş yaptığı ilk konsoldur. 2001 yılında Amerika’da ve ardından diğer ülkelerde tanıtılmıştır. Xbox 360, rakipleri olan Playstation 3 ve Nintendo Wii ile rekabet etmesi için 2005 yılında piyasaya sürülmüştür. 512 MB Ram’e sahip olan cihaz, 1080p video çözünürlüğü desteklemektedir. Xbox One ise, 2013 yılında Playstation 4, Nintendo Wii U ve Nintendo Switch ile rekabet etmesi için piyasaya sürülmüştür. Hemen ardından One S ve One X adında versiyonları da çıkmıştır. 8 ve 12 GB RAM’lere sahip olan cihazlar, 4K’ya kadar kaliteli video çözünürlüğü desteklemektedir. En yeni ve son çıkan Xbox Series, 2020 yılında duyurulmuştur. 3.8 Ghz hızında, 16 GB RAM’e sahip cihazda, 4K görüntü ve 120 FPS’ye ulaşabilirsiniz.

XBOX Fiyatları Ne Kadardır?

  • Xbox ve Xbox 360 artık üretilmediği için sıfır olarak satın almak mümkün değildir.
  • Xbox One fiyatı, 3500 TL ve 5000 TL arasında değişmektedir. (Versiyon, model ve aksesuarları ürünün fiyatını büyük ölçüde değiştirebilmektedir.)
  • Son çıkan Xbox Series S ve X’in fiyatları ise 5000 TL ve 8000 TL arasında değişiklik gösterebilmektedir.

XBOX Nasıl Oynanır?

Xbox oynayabilmek için en az 1 tane oyun kolu (Gamepad) ve görüntüyü ekrana aktarabileceğiniz televizyon, monitör benzeri bir görüntüleme cihazına ihtiyaç duyulmaktadır. Xbox’ı çalıştırmak için önce güç kaynağının bir ucunu konsola, diğer ucunu elektrik prizine takın ve ardından konsolu TV’ye bağlayın. Kablosuz Gamepad’in şarjının olduğuna ya da pilinin takılı olduğuna emin olduktan sonra, kullanım kılavuzundaki yönergelere uyarak kolunuzu konsola bağlayın. Artık her şey hazır. Xbox oynamaya başlayabilirsiniz.

XBOX ile Oynanabilecek Oyunlar Nelerdir?

Xbox ile popüler olan oyunları ve sadece Xbox’a özel geliştirilen oyunları oynayabilirsiniz. İsterseniz oyunları dijital olarak satın alabilir, isterseniz Xbox Game Pass satın alarak tüm oyunları deneyimleyebilirsiniz.

  • Farcry 5
  • Tomb Raider
  • The Witcher 3
  • Red Dead Redemption 2
  • Hunt: Showdown
  • Assassin’s Creed
  • Metro
  • Tekken
  • Cyberpunk 2077
  • Forza Horizon 4

Bu oyunları Xbox cihazınız için satın alabilir ya da Game Pass ile oynayabilirsiniz.

Xbox Oyunlarını Oynamak için Gerekli Ekipmanlar Nelerdir?

Xbox oyunlarını oynayabilmek için, en az 1 adet Gamepad’e ihtiyacınız vardır. Aksesuar olarak, mikrofonlu kulaklık bağlayarak Online oyun keyfinizi ikiye katlayabilirsiniz.

Daha fazla depolama alanına ihtiyacınız varsa, depolama genişleme kartı kullanabilirsiniz. Harici olarak satın alabilirsiniz. Xbox’ı televizyonunuza ya da herhangi bir video görüntüleme cihazına bağlayabilmek için, 1.4b HDMI kablosuna ihtiyaç duyarsınız. Kullanacağınız ekranın 640×480, 848×480, 1024×768, 1280×720, 1280×768, 1280×1024, 1360×768, 1440×900, 1680×1050 ve 1920×1080 video çözünürlüklerini desteklemesi gerekmektedir.

Xbox Game Pass Nedir?

Xbox Game Pass, Microsoft’un Xbox ve Windows işletim sistemli bilgisayarlar için geliştirdiği ve 2017 yılında yayınladığı bir oyun hizmetidir. Tek bir abonelik ücreti karşılığında, Game Pass’te dahil olan bütün oyunlara erişim sağlanabilir. Her geçen gün Game Pass kütüphanesi genişletilmektedir ve 100’den fazla oyunu bulunmaktadır. 

Game Pass hizmetinin “Ultimate” versiyonunu satın alarak, bulut üzerinden oyunlar oynayabilirsiniz. “Cloud Gaming” ile sadece iyi bir internete ihtiyaç duyarsınız. Bilgisayarınızın teknik donanımları, oyununuzun akıcılığını etkilemez. Ultimate ve diğer satın alma programları hakkında detaylı bilgi için aşağıdaki başlığı okuyabilirsiniz. 2021 yılı itibariyle, 20 milyondan fazla aktif abonesi bulunmaktadır.

Xbox Game Pass Ücreti Ne Kadardır?

XBox Game Pass Güncel Üyelik sitemizin ürünler kısmında mevcuttur. Hemen Xbox Games Pass Satın Al ve Xbox avantajları kaçırma!

Ultimate üyelik, özel üye indirimleri ve fırsatlarıyla beraber, EA Play’i de içerir.

Xbox Game Pass Oyunları Nelerdir?

XBox Game Pass Oyunları aşağıda listelenmiştir.

Doom

Doom Eternal

Destiny 2 Shadowkeep

The Hunter

Conan Exiles

Doom II

Destroy All Humans

Wreckfest

Darkest Dungeon

Dishonered

DIRT 5

Human Fall Flat

Rage

For Honor

Dishonered 2

Conan Exiles

Fallout 3

Maneater

Dishonered Definitive Edition

Darkest Dungeon

For Honor

MechWarrior 5

Disneyland Adventures

Yakuza: Like a Dragon

A Way Out

Slime Rancher

Don’t Starve

Wolfenstein 2

Cities Skylines

A Plague Tale

Double Dragon Neon

The Evil Within 2

Crysis

A Way-Out

Double Kick Heroes

Fallout 3

DayZ

Alien: Isolation

Dragon Age Origins

RAGE

Dead Space

Anthem

Dragon Age Inquisition

Deep Rock Galactic

Destiny

ARK: Survival Evolved

Drake Hollow

Descenders

Cricket 19

Astroneer

Eastshade

Desperados

Descenders

Batman Arkham Knight

Empire of Sin

Destiny 2

DIRT 5

Battle Chasers: Nightwar

Enter the Gungeon

Destiny 2 Beyond Light

FIFA 20

Battlefield 1943

F1 2019

Destiny 2 Forsaken

UFC

Battlefield 3

Fable Anniversary

Doom

UFC 2

Battlefield 4

Fable II

Doom 3

UFC 3

Battlefield 1

Fable III

Doom 64

Pes 2021

Battlefield 1 Revolution

Fallout 4

Code Vein

F1 2019

Battlefield V

Fallout 76

Control

FIFA 2019

Battlefield 1 Hardline

Fallout New Vegas

Costume Quest 2

Fifa 21 Standart Sürüm

Battletoads

Final Fantasy VII

Crackdown 3

Fight Night Champion

Black Desert

Final Fantasy VIII

Cricket 19

Football Manager 2021

Blair Witch

Final Fantasy X/X-2

Crysis

Forza Motorsport 7

Bleeding Edge

Final Fantasy XII

Crysis 2

Fuzion Frenzy

Brütal Legend

Five Night’s at Freddy’s

Crysis 3

Goat Simulator

Call of the Sea

Darksiders Genesis

Cyber Shadow

Golf With Your Friends

Carrion

DayZ

NBA 2K21

Madden NFL 19

Carto

Dead by Daylight

NBA LIVE 19

Madden NFL 20

Celeste

Dead Cells

Need for Speed Payback

Madden NFL 21

Children of Morta

Dead Space

NHL 20

MLB The Show 21

Cities: Skylines

Dead Space 2

NHL 21

Moto GP 20

ClusterTruck

Dead Space 3

Skate 3

Listeye her geçen gün yeni oyunlar eklenmektedir.

Xbox Game Pass Oyunlarını Oynamak İçin Yapılması Gerekenler

Tek bir abonelik ücreti karşılığında yüzlerce Single Player, Multiplayer ya da Online oyunları oynayabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey, Xbox Game Pass resmi internet sitesine giriş yapmak ve Microsoft hesabınızla siteye giriş yapmak. Hemen ardından dilediğiniz planı seçebilir ve üyeliğinizi başlatabilirsiniz. Game Pass üyeliğinizi başlatmak için aşağıdaki ekran görüntülerini takip edebilirsiniz. Öncelikle başlatmak istediğiniz planı belirlemelisiniz. Bilgisayar oyunlarını oynamak için bilgisayar, konsol oyunlarını oynamak için ise konsol planını seçmelisiniz. Ultimate planı, yukarıda da anlatıldığı gibi, EA Play ve bazı avantajlara sahiptir. Pakete karar verdikten sonra “ŞİMDİ KATILIN” butonuna tıklamalı ve bir sonraki aşamaya geçmelisiniz.

 

xbox game pass üyelik paketleri

Varsa Microsoft hesabınızı (Hotmail, Outlook vb.) girmeli, yoksa yeni bir üyelik başlatmalısınız.

xbox üyelik nasıl açılır

Giriş yaptıktan sonra, ödemeniz gereken ücret ve planınız karşınıza çıkacak. “Katıl” butonuna tıklayarak ödeme kısmına geçebilir ve üyeliğinizi başlatabilirsiniz.

xbox-game-pass-katılma

Siz aksini belirtmediğiniz sürece, üyeliğiniz aylık periyotlarda yenilenmeye devam eder.

 

Ayrıca bu yazıları da mutlaka okumanızı tavsiye ederiz: 

Xbox Game Pass’taki En Yeni Oyunlar
En İyi XBOX Oyunları Nelerdir?
En İyi XBOX Game Pass Oyunları
Roblox Robux Nedir?
Roblox, tamamen oyuncuların tasarladığı oyunların yayınlandığı ve oynanıldığı portala verilen addır. Roblox Robux ise, oyunun içindeki para birimine ...
Steam Cüzdan Kodu Nedir? (2023)
Steam cüzdan kodu, Steam üzerinde oyun, eşya ya da herhangi bir öğeyi satın alabilmek için kullanabileceğiniz kredilere verilen isimdir....