En İyi XBOX Oyunları (2023) - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
En İyi XBOX Oyunları Nelerdir?

XBOX birçok oyunu içerisinde barındıran mağazalara konsolunda yer veriyor. EA Play başta olmak üzere Game Pass ve Game Pass Ultimate paketleri sayesinde XBOX cihazlarına sahip olan oyuncular kolaylıkla diledikleri oyunu oynayabiliyor. Bunlar arasında sadece XBOX’ta yer alan veya birçok platformda ortak olarak yayınlanan birçok oyun bulunuyor. En iyi XBOX oyunları da bu noktada tamamen oyuncuların tercihleri doğrultusunda belirleniyor. XBOX’taki en iyi oyunlar ise genel olarak aşağıdaki gibidir;

  • Dead Space
  • Forza Horizon 4
  • Fallout 76
  • Battlefield
  • FIFA
  • Halo
  • Red Dead Redemption 2

Xbox Game Pass Satın Al ve tüm bu oyunlara erişim imkanı sağlı. 

Dead Space

Dead Space 2010 yılından itibaren XBOX oyun mağazalarında yayınlanan en iyi oyunlardan biridir. Ülkemizde ve dünyada en sevilen XBOX oyunları arasında yer alan Dead Space en güzel nişancı oyunları arasında da yer almaktadır. Ayrıca oyunun temel kategorisi ise korku maceradır. Karakterin çeşitli maceralara ve aksiyonlara katıldığı bu oyunda ana karakter Isaac Clarke adında bir mühendistir.

Dead Space oyununda oyuncular uzaylı yaratıklarla ve çeşitli canavarlara karşı savaşmaktadır. Oyundaki asıl amaç uzay boşluğunda hayatta kalabilmektir. Oyun 2008 yılında PC için Electronic Arts tarafından geliştirilmiş ve yayınlanmıştır. Daha sonrasında XBOX 360 konsolunda da yayınlanan bu oyun günümüzde en sevilen oyunlar arasında kendine yer bulur.

god-of-war-figurine

Xbox Game Pass Ultimate 3 Ay TR

₺ 796,74

Dead Space Poster

Forza Horizon 4

Forza Horizon 4 XBOX denildiğinde tüm oyuncuların aklına gelen ilk oyundur. İnanılmaz bir grafik kalitesine sahip olan bu oyun, çeşitli yarışların aksine oyuncuların serbest modlarda da araba sürebilmesine olanak sağlar.

Microsoft Studios tarafından XBOX özel oyunu olarak yayınlanan Forsa Horizon’da 450’den fazla lisanslı araba yer alır. Sürüş kabiliyetinin ve hakimiyetinin üst düzey olduğu bu oyun en iyi XBOX oyunları arasında gösterilmektedir. Oyunun çevrimiçi ve çevrimdışı seçenekleri de bulunmaktadır. Forza Horizon 4 2018 yılında XBOX mağazalarında yayınlanmıştır. Oyun daha sonrasında PC’ye de eklenmiştir.

Forza Horizon 4 Poster

Fallout 76

Fallout 76 çıktığı ilk zamanlarda çok beğenilmeyen oyunlardan biri olsa da daha sonrasında gelen güncellemeler ve çeşitli yenilikler ile kullanıcılar tarafından en çok oynanan oyunlar arasına girmeyi başarmıştır. XBOX mağazasında yer alan bu oyun en iyi XBOX oyunları arasında da gösterilmektedir. Açık bir dünyaya sahip olan Fallout 76 oyununda oyuncular nükleer savaştan geride kalan dünyayı keşfetmekte ve rol yaparak hayatta kalmaya çalışmaktadır.

Fallout 76 Bethesda Game Studios tarafından geliştirilmiş ve Bethesda Softworks tarafından yayınlanmıştır. Bu oyunun XBOX mağazasındaki yayın tarihi ise 14 Kasım 2018’dir. Bu oyun günümüzde çok sayıda XBOX kullanıcısı tarafından tercih edilmektedir.

Fallout 76 Poster

Battlefield

Battlefield serisi XBOX platformunda yer alan en iyi oyunlardan biridir. Bu oyun diğer tüm platformlarda da en çok oynanan oyunlar arasında kendine yer bulur. Birinci şahıs ve üçüncü şahıs nişancı oyunlarından biri olan Battlefield ikinci dünya savaşı, birinci dünya savaşı ve Vietnam savaşı gibi konuları ele almaktadır. Ayrıca Battlefield 2142 bilim kurgu niteliklerini de içerisinde barındırmaktadır.

Helikopterler, silahlar, uçaklar, tanklar ve çok sayıda askeri mühimmatı içerisinde bulunduran bu seri birçok farklı oyundan oluşmaktadır. Battlefield oyunun yayıncısı ise Electronic Arts şirketidir. Serinin ilk oyunu 2002 yılında son oyunu ise 2021 yılında yayınlanmıştır.

Battlefield Oyunları

FIFA

Bulunduğu her platformun en iyi oyunlarından biri olarak sayılan FIFA günümüzde en çok oynanan oyunlardan biridir. Uzun yıllardır süre gelen bir futbol serisi olan FIFA özellikle FIFA 20, 21 ve 22 oyunlarıyla en iyiler arasında girmeyi başarmıştır.

Spor simülasyon oyunu olan FIFA kariyer modu, Volta futbol ve online oynanabilen FUT seçeneklerini içerisinde barındırır. Ayrıca XBOX kullanıcıları bu oyunu online olarak farklı oyuncularla oynayabilmektedir. FIFA serisinin yayıncısı da Electronic Arts şirketidir.

FIFA Oyunları

Halo

Halo XBOX için özel olarak geliştirilen ve yayınlanan birinci şahıs nişancı oyunlarından biridir. Ayrıca Halo sadece tek bir oyundan değil birçok oyunu içerisinde barındıran bir seriden oluşmaktadır. Halo 5 Guardians ve Halo İnfinite bu serinin öne çıkan oyunları arasında yer alır. Halo serisinde oyuncular sahip oldukları karakterleri yöneterek tek oyunculu veya çok oyunculu bir şekilde rakiplerini öldürmeye çalışır.

Yüksek kalitede grafiklere sahip olan bu oyunda birçok silah türü ve karakter özelliği bulunmaktadır. Serinin son oyunu Halo İnfinite Xbox Game Studios tarafından yayınlanmıştır. Halo İnfinite Xbox One, XBOX Series S ve Series X için uyumludur.

Halo Oyunları

RDR 2

Read Dead Redemption 2 yani RDR 2 en iyi XBOX oyunlarından biridir. RDR serisinin üçüncü oyunu olan RDR 2 hem birinci şahıs hem de üçüncü şahıs bakış açısıyla oynanabilen oyunlar arasında yer almaktadır. Açık uçlu interaktif bir dünyaya sahip olan oyunun içerisinde birbirinden farklı ögeler yer alır.

Soygun, ata binme, avlanma ve çatışma gibi çok sayıda aksiyon oyun içerisinde bulunmaktadır. Ayrıca oyunda çeşitli görevler de oyuncuları beklemektedir. RDR 2’yi ön plana çıkaran bir diğer özellik ise oyunun grafik kalitesidir. Oyuncuları fazlasıyla memnun eden grafik kalitesinin yanı sıra hikâye de tüm kullanıcıları kendisine çekmeyi başarır.

RDR 2 Rockstar Games tarafından birçok platform için yayınlanan oyunlardan biridir. Oyun XBOX mağazalarına 26 Ekim 2018 tarihinde eklenmiş ve o zamandan beri oyunculardan yoğun ilgi görmüştür.

Red Dead Redemption 2 Poster

En İyi Video Oyunları Nelerdir? (2023)
Dünya çapında büyük bir popülarite kazanmış, yıllardan beri oynanmaya devam eden En İyi Video Oyunlarını sizler için derledik!...
Bilgisayar Oyunlarının Faydaları Nelerdir?
Bilgisayar oyunlarının faydalarını sayfamız içerisinde görüntüleyebilirsiniz. Zamanınızı değerlendirmeye ve bir çok maceraya katılmanıza olanak sağlar...