Dirty Bomb Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Dirty Bomb Nedir?

Takım halinde savaşarak rakibin mağlup edilmeye çalışıldığı Dirty Bomb oyunu, aksiyonun bol olduğu bir FPS oyunudur. Farklı oyuncuların eş zamanlı şekilde bir araya gelerek birlikte mücadele ettiği bu oyun, birinci şahıs nişancı ve aksiyon oyunları arasında fazlasıyla popülerdir. Tamamen takım oyunu odaklı bu oyunda her bir karakterin görevi oldukça önemlidir. Devasa çevrimiçi oyunlardan biri olan Dirt Bomb, dünyanın her yerinden birçok oyuncuyu bir araya toplar. Bu oyunda oyuncuların amacı rakiplerini yok etmek ve zafer kazanmaktır.

Dirty Bomb Yapımcısı Kimdir?

Dirty Bomb oyununun geliştiricisi Splash Damage’dir. Bu oyun, ilk olarak Microsoft Windows için Nexon America tarafından Amerika’da yayımlandı. Oyunun yayıncıları kapsamında ise 2013’ten 2017’ye kadar Nexon görev aldı. Daha sonra 2017’den günümüze kadar ise Warchest, Dirty Bomb’un yayıncılığını üstlendi.

Splash Damage şirketinin kurulum yılı 2001’dir. 2001 yılında kurulan bu şirketin ana merkezi İngiltere Londra şehrindedir. Birçok personel ve geliştirici kadrosuyla çalışan bu şirket birçok oyunun geliştirilmesinde katkıda bulunmuştur. Şirketin CEO görevini Paul Wedgwood üstlenir. Ancak şirket Paul Wedgwood, Richard Jolly ve Arnout van Meer tarafından kurulmuştur. İngiltere’de kurulan bu şirketin diğer oyunları ise şu şekildedir;

  • Return to Castle Wolfenstein
  • Wolfenstein: Enemy Territory
  • Doom 3
  • Enemy Territory: Quake Wars
  • Brink
  • RAD Soldiers
  • Gears Tactics
  • Halo: The Master Chief Collection (Bilgisayar versiyonu)

Dirty Bomb Nedir?

Dirty Bomb ’un Karakterleri Nelerdir?

FPS shooter odaklı bir takım oyunu olan Dirty Bomb oyununun içerisinde 21 adet Mercenary (paralı asker) yer alır. Bu paralı askerlerden 3’ü default olarak oyunculara sunulur. Aura/Medic, Bushwacker/Engineer ve Skyhammer/Assault olarak sunulan bu karakterler seçilerek mücadele edilir.

Oyun içerisindeki bu mercenary karakterler 3 sınıfa ayrılır;

  • Assault: Kalkan ve tankları daha kolay yok edebilir, yıkıcı gücü vardır.
  • Medic: Healer ve Reviver özellikleri vardır, support sınıfıdır.
  • Engineer: Oyun içerisinde c4, tank gibi objective görevleri daha hızlı kurar ve tamir edebilir. Mühendis sınıfıdır.

Dirty Bomb Ücretli Midir?

İndirimi oldukça basit olan Dirty Bomb oyununu herhangi bir ücret ödemeden indirip, oynayabilirsiniz. Steam üzerinden indirim işlemi gerçekleştirilen bu oyunun kendi sitesinden üyeliğinizi oluşturup indirme işlemine başlayabilirsiniz.

Dirty Bomb Nedir?

Dirty Bomb Oynayarak Para Kazanılır Mı?

Dirty Bomb oyununu oynayarak para kazanmak mümkündür. Bunun için Steam topluluk pazarına girerek Dirty Bomb oyun içi koleksiyon kartlarını satarak para kazanabilirsiniz.

Dirty Bomb Hangi Yaş Aralıkları İçin Uygundur?

Dirty Bomb, savaş mücadelesini içerdiğinden dolayı 18 yaş ve üzeri kişiler için uygundur. Oyunu oynayan kişide takım disiplini, uyumlu hareket edebilme, strateji geliştirebilme ve stres anlarını yönetebilme gibi beceriler gelişir. 18 yaş ve üzeri kişilerin oynayabileceği bu oyun ile aksiyon ve heyecan dolu mücadeleler yaşayabilirsiniz.

Dirty Bomb Nasıl İndirilir?

Dirty Bomb oyununu oynayabilmek için ilk olarak indirme işlemini gerçekleştirmelisiniz. Oyunu indirmek için uygulamanız gereken adımlar şu şekildedir;

  1. İlk yapmanız gereken Steam hesabı oluşturarak oturum açmaktır.
  2. Daha sonrasında Steam 'in mağaza sekmesine giriş yapın.
  3. Mağaza bölümünün arama kısmına Dirty Bomb yazın.
  4. Sonrasında bu oyunu “satın al” ya da “kütüphaneye ekle” butonlarına basın.
  5. Son olarak menüdeki kütüphane sekmesine gidin ve oyunu indir butonuna basarak indirme işlemini başlatın.

Bu adımları uygulayarak Dirty Bomb oyununu sorunsuz bir şekilde indirip oynayabilirsiniz.

Dirty Bomb Nedir?

Dirty Bomb Oynamak İçin Gereken Sistem Gereksinimleri Nelerdir?

Dirty Bomb oyununu bilgisayar üzerinden oynamak isteyen kişilerin sistemlerinde bazı özelliklerin bulunması gerekir. Bu sistem gereksinimlerinin bilgisayarlarda bulunmaması halinde oyun esnasında donma veya hata verme gibi çeşitli aksaklıklar yaşanabilir.

Önerilen sistem gereksinimleri;

  • İşletim sistemi: Windows 7 – 64 bit veya daha iyisi
  • İşlemci: 2.0 GHz Quad Core veya daha iyisi
  • Bellek: 4 GB RAM
  • Ekran kartı: 2 GB – GeForce 710 veya daha iyisi
  • DirectX: Sürüm 9.0
  • Ağ: Geniş bant İnternet Bağlantısı
  • Depolama: 7 GB kullanılabilir alan
  • Ses Kartı: Generic Sound Card

Minimum sistem gereksinimleri;

  • İşletim Sistemi: Windows 7 (64-bit)
  • İşlemci: 2.33 GHz Dual Core
  • Bellek: 3 GB RAM
  • Ekran Kartı: 512MB - GeForce 7800GTX
  • DirectX: Sürüm 9.0
  • Ağ: Geniş bant İnternet bağlantısı
  • Depolama: 7 GB kullanılabilir alan
  • Ses Kartı: Generic Sound Card

Dirty Bomb Telefonda Oynanır Mı?

Dirty Bomb oyunu, bilgisayar odaklı olarak üretilen ve geliştirilen bir FPS oyunudur. Haziran 2015 yılında çıkarılan oyunun herhangi bir mobil sürümü bulunmuyor. Buna bağlı olarak da Dirty Bomb oyununun telefon aracılığı ile oynanması mümkün değildir.

Dirty Bomb Nasıl Oynanır?

Dirty Bomb oyunundaki bir maçın başlangıcında, ilk olarak iki takımdan birine yerleşim gerçekleşir. Oyuncunun rakibiyle çatışarak öldürmesi ve aynı zamanda gerekli olan çeşitli görevlerin yapılması gereken bu oyunda oyuncu; raunt sırasında oynamak için en fazla 3 paralı askeri seçebilir.

Takım oyunu, iletişim ve Aim becerilerini gerektiren bu aksiyon dolu oyunda maç esnasında ölen oyuncuları canlandırma yeteneği de bulunuyor. Oyunda saldırı takımının amacı; belirli noktalara c4 bombasını yerleştirebilmektir. Savunma takımının amacı da bu bombaların kurulmasını engellemek, kurulan patlayıcıyı etkisiz hale getirmek veya bu alanları korumaktır.

Oyunda birbirinden farklı ve benzer özelliklerde sınıfların bulunması, savaş esnasında takım içi uyum zorunluluğunu beraberinde getirir. Temel olarak 4 ana görev alanına dağılan sınırların savaş esnasında farklı görevleri yerine getirerek mücadeleyi kazanmaları gerekir. Buna bağlı olarak karşı rakibin kullandıkları sınıfın ve görevlerinin iyi bilinmesi, onlara karşı üstünlük kurmanıza yardımcı olur.

Dirty Bomb Nedir?

Dirty Bomb Oyununun Konusu Nedir?

Dirty Bomb oyunu, Londra sokaklarında geçen bir savaş mücadelesini konu alıyor. Her anında aksiyon ve stratejinin yer aldığı bu oyunda, tamamıyla takım oyunu temel alınır ve oyundaki paralı askerler ile bulunulan alanların korunması amaçlanır. En temel konu olarak Londra’nın tekrar huzura kavuşabilmesi amacıyla yapılan bir mücadele olsa da paralı askerlerin bu mücadele içerisinde yer alması, oyunun aslında huzurdan çok para için yapılan mücadeleyi esas aldığını içeriyor.

Dirty Bomb Oyun Para Birimleri Nedir?

Dirty Bomb oyunu içerisinde “XP” ve “C” olarak adlandırılan iki para birimi bulunur. Bu para birimleri, maç oynadıkça ve maç esnasındaki başarımları tamamladıkça artar ve buna bağlı olarak daha iyi silahlar, ekipmanlar almaya yardımcı olur. Aynı zamanda oyundaki silah ve ekipmanlara daha hızlı bir şekilde sahip olabilmek için de gerçek para kullanabilmek mümkündür.

Dirty Bomb Oyun Para Birimleri Nasıl Alınır?

Dirty Bomb oyununda yer alan ve birçok ekipmana ulaşmak amacıyla kullanılan para birimleri genellikle maç sonundaki başarılar doğrultusunda artış gösterir. Ancak sadece maçlarla oyun içi para birimini biriktirmek zorlayıcı olabilir. Bu sebeple oyuncular gerçek paralar karşılığında da para birimi satın alabilir. Bunun için STEAM başta olmak üzere oyun için para birimi satın alınabilecek platformlar bulunur. Oyuncular, internet üzerinden kredi kartı, banka kart veya hediye çekleri kullanarak Dirty Bomb oyun içi para birimini satın alabilirler. Bununla birlikte oyun menüleri içerisinden de oyun içi para birimi satın alabilmek mümkündür.

Dirty Bomb Nedir?

Dirty Bomb Oyununa Benzer Diğer Oyunlar Nelerdir?

Dirty Bomb günümüzde en çok tercih edilen online oyunlardan biridir. Bu oyunun da yer aldığı birinci şahıs nişancı, aksiyon ve çevrimiçi kategorisinde birçok oyun bulunmaktadır. Dirty Bomb oyununa benzer diğer oyunlar şu şekildedir;

Bu oyunlar gibi takım içi uyum, aim becerisi ve stratejik bilgiler gerektiren Dirty Bomb, ücretsiz olarak oynanabilen popüler bir FPS oyunudur.

 

 

 

En İyi Mobile Legends Karakterleri Hangileridir?
Mobile Legends oyunu için en iyi karakter seçme kılavuzu!...
Defcon Nedir?
Defcon, tek kişilik oynanabilen strateji oyunlarından birisidir. Keyifli vakitler geçirmenizi sağlayacak Defcon hakkında bilgiyi eTail'de bulabilirsin...