Battlefield 1 Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Battlefield 1 Nedir?

Battlefield oyunu tek oyunculu ve çok oyunculu olarak oynanan bir birinci-şahıs nişancı oyunudur. Battlefield serisisin on beşinci bölümü ve Battlefield 4’ten bu yana çıkan serinin ilk ana girişidir. Microsoft Windows, Playstation 4 ve Xbox One platformları için uygundur. Battlefield 1 oyunu genellikle eleştirmenler tarafından olumlu yorumlar almıştır. Battlefield 4 ve Battlefield Hardline oyunlarına göre bir gelişme olarak tanımlanmaktadır. Olumlu eleştirilerin çoğu 1. Dünya Savaşı temasına, çok oyunculu ve tek oyunculu modlara, görsellere ve ses tasarımlarına yönelik olarak yapıldı. Battlefield oyunu 15 milyondan fazla satış rakamına ulaşarak aksiyon oyunlarında bir başarı elde etti. Bundan sonra çıkarılmış oyun olan Battlefield V, 20 Kasım 2018 tarihinde piyasaya sürülmüştür.

Oyun tasarımcısı Daniel Berlin, 1. Dünya Savaşı sırasında yer alan silahların ve aletlerin farklı oyuncular için daha uygun olduğunu düşünmüştür. Bu nedenle tema olarak 1. Dünya Savaşı seçilmiştir. Oyun içerisinde bulunan yakın dövüş silahları sisteme daha fazla derinlik katmak için tekrardan işlendi. 1. Dünya Savaşı dönemi sırasında bulunan askerlerin yaşadıklarını daha net bir şekilde görselleştirebilmek için savaşların renkli görüntüleri tercih edildi. 6 Mayıs 2016’da yapılan resmi duyurudan önce başlık, konu ve çıkış tarihi insanlara sızdırıldı. Battlefield oyununun açık beta sürümü 31 Ağustos 2016 tarihinde kullanıma sunuldu. Bu açık beta sürümünün kullanılabilirliği 8 Eylül 2016 tarihinde sona erdirildi. Açık beta, ekibin oyundaki büyük hataları ve aksaklıkları düzelmesi konusunda oldukça yardımcı oldu. Betaya toplamda 13,2 milyondan fazla oyuncu katıldı. Battlefield piyasaya sürüldüğü ilk hafta İngiltere’de en çok satan oyun oldu. Lasman haftası satışlarında Battlefield 4 ve Battlefield Hardline’ın toplam satışlarını aştı. Playstation 4 versiyonu ilk haftada toplam 113,000 kopyadan fazla sattı. Battlefield 1 oyunu Metacritic’ten 100 üzerinden 88 puan almıştır ve gelişimi devam etmektedir.

Battlefield 1 Yapımcısı Kimdir?

Battlefield 1 oyununun yapımcısı EA Digital Illusions CE AB şirketidir ve bu şirket DICE ismi ile de bilinir. Bu şirket 1992 yılında İsviçrenin Växjö kentinde kurulmuş bir video oyun geliştirici şirkettir. Şirketin kurucularının isimleri Olof Gustafsson, Markus Nyström, Fredik Liljegren ve Andreas Axelsson’dur. Şirketin CEO’sunun ismi ise Phil Hutcheon’dur. DICE şirketinde 640’tan fazla çalışan bulunmaktadır. DICE şirketinin çıkartmış olduğu bazı oyunlar aşağıda liste halinde verilmiştir.

  • Pinball Dreams
  • Pinball Fantasies
  • Amiganoid
  • Benefactor
  • Pinball Illusions
  • True Pinball
  • NASCAR Heat
  • Shrek
  • Battlefield 1942
  • Battlefield Vietnam
  • Battlefield 2
  • Battlefield 2142
  • Battlefield 1943
  • Battlefield 3
  • Battlefield 4
  • Battlefield V
  • Battlefield 2042
  • Ultracore

Battlefield 1 Kaç Yılında Piyasaya Çıkmıştır?

2 Temmuz 2016 itibariyle Battlefield 1 oyununun fragmanı 2 milyondan fazla beğeni almıştır ve en çok beğenilen fragmanlardan biri olmuştur. Electronic Arts, oyunun piyasaya çıkarıldığı yıl 14 milyondan fazla satış yapmasını beklemekteydi. Julie Muncy, oyunun 1. Dünya Savaşı temasını oyunculara yansıtamayacağını ve bu savaşın bir video oyun için uygun olmadığını düşünmekteydi. Robert Rath ise Battlefield 1’in savaşa olan popüler ilgiyi gençleştirebileceğini öne sürdü. Battlefield 1 oyunu 21 Ekim 2016 tarihinde piyasaya çıktı. Oyunun piyasaya çıkmasının ardından eleştirmenlerden genel olarak olumlu yorumlar aldı.

Battlefield 1 Nedir?

Battlefield 1 2021 Yılında Kaç Oyuncuya Ulaşmıştır?

Battlefield 1 oyununun piyasaya çıkmasının ardından insanlarda büyük bir merak ortaya çıktı. Steam Charts’a göre 2020 Haziran ayında ortalama oyuncu sayısı 870,5 olarak hesaplandı. Daha sonrasında 2020 Ekim ayında ortalama oyuncu sayısı 1,248,4, 2020 Aralık ayındaki ortalama oyuncu sayısı 2,150,4 olarak duyuruldu. 2021 Şubat ayında büyük bir ilgi alan Battlefield 1 ortalama oyuncu sayısını 5,267,9’a çıkarttı. 2021 Temmuz ayındaki ortalama oyuncu sayısı 10,237,4 ve 2021 Ağustos ayındaki ortalama oyuncu sayısı 12,500,0 olarak hesaplandı. Oyunun ulaştığı max oyuncu sayısı 43,290 ile 2021 Temmuz ayında ölçülmüştür.

Battlefield 1 Karakterleri Nelerdir?

Battlefield oyununda 3 tane ana sınıf ve bunlara bağlı olan toplam 12 adet alt sınıf bulunmaktadır. Ana sınıfların isimleri Infantry-Based, Vehicle-Based ve Elite Classes’dır. Bu karakterler aşağıda liste halinde verilmiştir.

Assault = Birinci anti-araç sınıfıdır. Hafif makineli tüfekler, makineli tüfekler ve av tüfekleri kullanırlar. Tank ve zırhlı araçları yok etmek için dinamit veya tanksavar bombası kullanırlar.

Medic = Takım arkadaşlarını canlandırmaya ve onları iyileştirmeye odaklanmış bir karakterdir. Birinci silah olarak yarı otomatik tüfekler ve tam otomatik tüfekler kullanır.

Support = Hafif makineli tüfekler ve karabinalar kullanırlar. Ayrıca patlayıcı fırlatan yaylı tüfekler de kullanabilirler. Takım arkadaşlarının cephanelerini yenilerler ve araçları tamir edebilirler.

Scout = Bolt-action servis tüfekleri kullanırlar. İşaret fişekleri kullanarak yakındaki düşmanları tespit ederek takımına katkıda bulunur.

Tanker = Bir tank ile canlanmayı seçen oyuncular otomatik olarak Tanker karakteri olurlar. Araçları tamir edebilirler ve düşman araçlara zarar verebilirler.

Pilot = Bir uçak ile canlanmayı seçen oyuncular otomatik olarak Pilot olurlar. Tanker’ların ve Pilot’ların tabanca karabinalarına ve kesilmiş bir av tüfeğine erişimleri vardır.

Cavalry = Bir at üzerinde canlanmayı seçen oyuncular otomatik olarak Cavalry olurlar. Süvari tüfeği, süvari kılıcı veya bir süvari mızrağı kullanırlar. Sağlık ve cephane yenileme özellikleri vardır.

Flame Trooper Kit = Bu sınıfı alan oyuncular otomatik olarak gaz maskesi, alev maskesi ve 3 adet yangın bombasına sahip olurlar. Ayrıca bir Trench Club ile donatılmışlardır.

Sentry Kit = Bu sınıfı alan oyuncular bir plaka zırhı, MG 08/15 ve Villar Perosa’ya sahip olurlar. Ayrıca 1 adet Frag Bombası’da bu oyunculara sunulur. Plaka zırhı kafa vuruşlarını önler.

Tank Hunter Kit = Bu sınıf kesilmiş bir av tüfeğine ve Mauser 1918 T-Gewehr’e sahip olurlar. Ayrıca bir solunum cihazı ve gözlük takarlar. Zırhları normal bir askerle aynıdır.

Trench Raider Kit = Bu sınıf bir vuruşta düşmanları öldürebilen Trench Club’a, duman bombalarına ve tıbbi bir sandığa sahiptir.

Infiltrator Kit = Bu sınıfı seçen oyuncular Martini-Henry Granade Launcher’a sahip olurlar. Ayrıca bir adet spawn işaret feneri, işaret fişeği ve bir av tüfekleri de vardır. Karakterin kaskı tüplü bir maskedir.

Battlefield 1 Ücretli Midir?

Battlefield oyunu Steam platformu üzerinden oynanabilen ücretli bir oyundur. Bu oyunun Steam platformundaki güncel fiyatı 279,99 TL’dir.

Battlefield 1 Nedir?

Battlefield 1 Oynayarak Para Kazanılır Mı?

Battlefield 1 oynayarak para kazanmak çok da mümkün değildir. Bazı oyuncular hesaplarını güçlendirdikten sonra Steam hesabını başkalarına satarak para kazanırlar. Fakat bunun dışında bilinen pek fazla yöntem yoktur.

Battlefield 1 Hangi Yaş Aralıkları İçin Uygundur?

Battlefield oyununun içerisinde çok fazla savaş unsuru olduğu için bu oyunu yaşı küçük olan kişilerin oynaması uygun değildir. Bu oyunu 18 yaş ve üzeri insanlar oynayabilir.

Battlefield 1 Nasıl İndirilir?

Battlefield oyununu indirmek oldukça basittir. Bu oyunu indirebilmek için öncelikle bir Steam hesabına sahip olmak gerekir. Steam’deki Mağaza kısmında bulunan arama bölümüne ‘’Battlefield 1’’ yazılır ve oyun satın alınır. Satın alınan oyun Steam Kütüphane bölümüne gelir. Buradan oyunun üzerine tıklanır ve açılan sayfada ‘’Yükle’’ seçeneğine basılır. Daha sonra oyun otomatik olarak bilgisayara indirilir ve kurulur.

Battlefield 1 Nedir?

Battlefield 1 Oynamak İçin Sistem Gereksinimleri Nedir?

Minimum Sistem Gereksinimleri

İşletim Sistemi: 64-bit Windows 7, Windows 8.1 ve Windows 10

İşlemci (AMD): AMD FX-6350

İşlemci (Intel): Core i5 6600K

Bellek: 8GB RAM

Ekran Kartı (AMD): AMD Radeon HD 7850 2GB

Ekran Kartı (Nvidia): Nvidia GeForce GTX 660 2GB

DirectX: 11.0 

Boş Disk Alanı: 50GB 

Önerilen Sistem Gereksinimleri

İşletim Sistemi: 64-bit Windows 10 veya üstü

İşlemci (AMD): AMD FX 8350 Wraith

İşlemci (Intel): Intel Core i7 4790 veya dengi

Bellek: 16GB RAM

Ekran Kartı (AMD): AMD Radeon RX 480 4GB

Ekran Kartı (Nvidia): Nvidia GeForce GTX 1060 3GB

DirectX: 11.1

Boş Disk Alanı: 50GB

Battlefield 1 Telefonda Oynanır Mı?

Battlefield 1 oyunu oldukça yüksek gereksinimler isteyen bir oyundur. Bu oyunun telefon için uygun olan herhangi bir versiyonu yoktur. Bu nedenle Battlefield telefonda oynanamaz.

Battlefield 1 Nasıl Oynanır?

Battlefield 1 oyunu birinci şahıs nişancı oyunudur. Birinci Dünya Savaşı döneminde geçmektedir ve tarihi olaylardan ilham alarak tasarlanan bir oyundur. Oyuncular düşmanlar ile çatışmak için hafif makineli tüfekler, cıvatalı tüfekler, otomatik ve yarı otomatik tüfekleri, topçular, alev makineleri ve zehirli gaz olmak üzere pek çok silah kullanabilirler. Oyun içerisinde 3 grupta bulunan yakın dövüş silahları vardır. Bunlar ağır, orta ve hafif yakın dövüş silahlarıdır. Oyuncular hafif ve ağır tanklar, arabalar, zırhlı kamyonlar, botlar, uçaklar, zırhlı bir tren ve zeppelinler gibi çeşitli zırhlı araçları kontrol edebilirler. Ayrıca savaş sırasında ata binebilirler. Yıkılabilir objeler ve silah özelleştirme yeteneği Battlefield 1 oyununda da bulunan özelliklerdendir. Oyuncu öldüğü zaman doğum yılı ve gerçek bir askerin ismi ekranında belirir. Çok oyunculu mod 64 oyuncuya kadar destekler. Bir takıma katılmadan oyunu oynamaya çalışmak oyunu önemli ölçüde zorlaştırır. Oyun içerisinde farklı modlar vardır ve bu modların kendilerine özel kuralları bulunur. Oldukça fazla refleks gerektiren bir oyundur.

Battlefield 1 Nedir?

Battlefield 1 Oyununun Konusu Nedir?

Battlefield 1’in konusu benzersiz geçmişlere ve becerilere sahip farklı kahramanlara odaklanmıştır. Birinci Dünya Savaşı temalı bir savaş oyundur. Tarih ya da savaşlardan ziyade insanlarla odaklıdır.

Battlefield 1 War Bonds Nedir?

Battlefield War Bonds oyun içerisinde kullanılan bir para birimidir. War Bonds’lar sayesinde karakterler için farklı silahlar açılabilir. Çok oyunculu savaşlar oynayarak War Bonds kazanmak mümkündür. Her silahın birbirinden farklı özellikleri vardır. Oyun içerisindeki araçlar üzerindeki düzenlemeler de War Bonds’lar ile yapılmaktadır.

Battlefield 1 War Bonds Nasıl Alınır?

Battlefield 1’de kullanılan War Bonds’ları satın almak mümkün değildir. War Bonds elde etmek için oyun içerisinde vakit geçirmek ve savaşlarda iyi performans sergilemek gereklidir.

Battlefield 1 Nedir?

Battlefield 1 Oyununa Benzer Diğer Oyunlar Nelerdir?

Battlefield 1 oyunu birinci şahıs nişancı oyunudur. Bu oyuna benzer bazı oyunlar aşağıda liste halinde verilmiştir.

 

League of Angels - Heaven’s Fury Nedir?
League of Angels Heaven’s Fury bilgisayar için yayınlanan devasa çevrimiçi oyunlardan biridir....
Mobile Legends Elmas Hilesi 2023
Mobile Legends oyununda elmas hilesi nasıl yapılır?...