Team Fortress 2 Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Team Fortress 2 Nedir?

Team Fortress 2 oyunu, çok oyunculu ve birinci şahıs nişancı video oyunudur. İki takım arasında geçen oyunda Reliable Excavation & Demolition (RED) ve Builders League United (BLU) birbirleriyle mücadele eder. RED bir yıkım şirketiyken BLU ise bir inşaat şirketidir. Bu iki şirketin savaştıkları bölgeler oldukça değerlidir ve bu bölgeleri birbirlerinden yasal şekilde alamazlar. Buna bağlı olarak da iki takım, dokuz farklı paralı askeri alarak bölgeleri almak için savaşır.

Team Fortress 2 2023'te Oynanır Mı?

Bu tamamen sizin oyunu ne kadar sevdiğinizle alakalı. Oyunun günümüzde aktif oyuncu sayısı bakımından ve sunucu desteği bakımından herhangi bir eksiği bulunmuyor. Yani eğer oyunu seviyorsanız, oynanmaması için hiçbir neden yok

Team Fortress 2 Bedava Mı?

Team Fortress 2 tamamıyla bedava olarak kullanıcılara sunuluyor. Eğer dilerseniz oyun içi ödemeler ile birlikte değerli eşyalara sahip olabiliyorsunuz. Ayrıca oyunun bir pazar alanı da bulunmakta. Bu da demek oluyor ki oyuncular kendi aralarında satış ve takas işlemi gerçekleştirebilir.

Team Fortress 2 Yapımcısı Kimdir?

TF2 olarak kısaltılan oyun, Valve Corporation tarafından geliştirilmiş bir takım tabanlı oyundur. Tasarımcısı John Cook ile Robin Walker, senaristi Eric Wolpaw ve bestecisi Mike Moreasky olan oyunun perakende dağıtımı da Electronic Arts tarafından yapıldı. Çevrimiçi dağıtımı da Steam üzerinden yapılan oyunun yapım süreci de John Cook ve Robin Walker yönetiminde devam etmiştir.

 

Team Fortress 2 Kaç Yılında Piyasaya Çıkmıştır?

İlk önce The Orange Box’ın bir parçası şeklinde 10 Ekim 2007 tarihinde Windows ve Xbox 360 adına yayımlanan oyun, sonrasında Playstation 3 için de yayımlanmıştır.

Ayrıca Team Fortress 2, bağımsız olarak da 8 Nisan 2008 tarihinde Windows, 10 Haziran 2010 tarihinde ise OS X ve 14 Şubat 2013 tarihinde Linux için piyasaya çıkarılmıştır.

 

Team Fortress 2 2021 Yılında Kaç Oyuncuya Ulaşmıştır?

Team Fortress 2 oyunu 2021 yılında en çok 109 bin 155 oyuncuya ulaşmıştır. Oyunun temmuz ayında ulaştığı bu verinin yanı sıra 2021 yılında bir günde en çok ulaştığı oyuncu sayısı ise 18 bin 193’tür.

Team Fortress 2

Team Fortress 2’nin Karakterleri Nelerdir?

Saldırı sınıfı karakterleri;

  • Scout: Kendini beğenmiş, hızlı konuşan, süratli ve çevik bir karakterdir.
  • Soldier: Amerikalı vatansever bir asker olan Soldier, yüksek sağlık puanına sahip olmasının yanı sıra düşük bir hıza sahiptir.
  • Pyro: Son saldırı sınıfı askeri olan Pyro, bir Piromani hastasıdır. Ateşe dayanıklı giysi ve gaz maskesi ile savaşan bu asker, gaz maskesi taktığı için söyledikleri pek anlaşılmaz.

 

Savunma sınıfı;

  • Demoman: İlk savunma sınıfı Demoman, siyahi tek gözlü ve içki bağımlısıdır. Bu karakterin yakın dövüş silahı da şişedir.
  • Heavy: SSCB’li karakter Heavy, sağlık puanı en yüksek ama hızı en düşük karakterdir. Kabaca konuşan bu karakterin ana silahı Minigun’dur.
  • Engineer: Son savunma sınıfı Engineer, PDA’sı ile yapılar inşa edebilen zeki ve keyif düşkünü bir mühendistir.

 

Destek sınıfı;

  • Medic: İlk destek sınıfı Medic, Stuttgart’lı Alman doktordur. İyileştirebilme özelliğine sahip olan bu karakterin ana silahı şırınga silahıdır.
  • Sniper: Avustralya köyünden gelen bir keskin nişancı olan bu karakterin ana silahı tüfektir.
  • Spy: Son destek sınıfı olan Spy, bir Fransız casus karakteridir. Ana silahı altıpatlar olan bu karakterin belirli bir süre görünmez olabilme özelliği bulunur.

Team Fortress 2 Ücretli Midir?

Team Fortress 2 oyunu ücretsiz bir şekilde oynanabilir.

 

Team Fortress 2 Oynayarak Para Kazanılır Mı?

Team Fortress 2 oyununu oynayarak para kazanmak mümkündür. Steam üzerinden oyun içi eşyaların alınıp daha yüksek fiyatlara satılmasıyla gerçek para elde edilebilir.

 

Team Fortress 2 Hangi Yaş Aralıkları İçin Uygundur?

Savaş ögeleri içeren grafikler yer aldığı için bu oyunu 16 yaş ve üzeri kişilerin oynaması tavsiye edilir.

Team Fortress 2

Team Fortress 2 Nasıl İndirilir?

Team Fortress 2 oyununu Steam üzerinden indirilir. İlk olarak Steam’ın bilgisayarınızda kurulu olması gerekir. Daha sonrasında Steam’ın arama bölümüne bu oyunun ismini girerek indirme işlemini başlatabilirsiniz.

 

Team Fortress 2 Oynamak İçin Sistem Gereksinimleri Nedir?

Minimum sistem gereksinimleri:

  • İşletim sistemi: Windows 7 (32/64 bit) Vista / XP
  • İşlemci: 1.7 GHz Processor or better
  • RAM: 512 MB
  • DirectX: Sürüm 8.1
  • Depolama: 15 GB kullanılabilir alan

Tavsiye edilen sistem gereksinimleri:

  • İşletim sistemi: Windows 7 (32/64 bit)
  • İşlemci: Pentium 4 processor (3.0GHz or better)
  • RAM: 1 GB
  • Depolama: 15 GB kullanılabilir alan

Team Fortress 2 Telefonda Oynanır Mı?

Team Fortress 2 oyunu APK olarak indirilerek telefonda oynanabilir. Oyun içi grafikleri ve stili bakımından bilgisayar ve diğer platformlar ile aynı düzeyde olan mobil versiyonu da indirilebilir.

 

Team Fortress 2 Nasıl Oynanır?

RED ve BLU takımlarının mücadelesi kapsamında devam eden bu oyuna; önce takım daha sonra da 9 karakter arasından birinin seçilmesiyle başlanır. Bu dokuz karakterin birbirlerinden ayrı üstün ve zayıf özellikleri bulunur. Karakterlerin bu özellikleri tüm Team Fortress oyunlarında değişik olsa da ana özellikleri hep sabit kalır. 6 resmî harita ile yayımlanan oyunda daha sonra yeni haritalar eklenmiş ve 70’in üzerine çıkarılmıştır. Oyuncuların haritaya ilk girişinde bir tanıtım videosu sunulur ve oyuncular bilgilendirilir.

Team Fortress 2 oyununda kazanılması için belirli görevlerin yapılması gereken birçok başarım bulunur. Sınıflara özel olarak yeni başarım paketleri çeşitli güncellemeler ile eklenir ve bu başarımların kazanılması sonucunda oyuncuya yeni eşyalar verilir. Ancak bu eşyalara aynı zamanda oyun içindeyken rastgele düşme sistemi ile de ulaşılabilir. Oyunda kazanılan başarım ve istatistik oranları da oyuncunun Steam Topluluğu’nda gözükür.

Team Fortress 2 oyununda, oyuncular takas için para birimi olarak anahtar ve metalleri kullanabilirler. Bu metaller veya anahtarlar karşılığında oyun içerisinde diğer oyuncular tarafından satılan ürünler alınabilir.

Team Fortress 2 oyunu içerisinde yer alan anahtar ve metallere sahip olmak için çeşitli tutarlarda ödeme yapmalıdır. Bu aşamada öncelik olarak itemlerin para karşılığında satılması gerekir. Ayrıca diğer oyuncular tarafından satılan itemler gerçek para karşılığında satın alınır. Bu işlem için öncelik olarak Steam başta olmak üzere diğer item satma mağazalarının tercih edilmesi gerekir. Tüm satış mağaza üzerinden gerçekleşir.

Team Fortress 2

Team Fortress 2 Konusu Nedir?

Genel olarak RED ve BLU takımlarının çıkar çatışmaları sonucunda gerçekleştirdikleri savaşı içeren bu oyundaki hikâye; iki takımın da almak için uğraş verdiği arazilerin kimin eline geçeceğinin mücadelesine dayanır. Çeşitli strateji ve yeteneklerin kullanılma gereksinimini içeren bu oyunda en temel olarak savaş konusu yer alır.

 

Team Fortress 2 Oyununa Benzer Diğer Oyunlar Nelerdir?

Team Fortress 2 oyununa benzer ve aynı kategoride bulunan birçok oyun günümüzde sıklıkla oynanır. Bu oyuna benzer diğer oyunlar şu şekildedir;

Amnesia Rebirth Nedir?
Amnesia Rebirth, single player olarak oynanabilen hayatta kalma ve korku oyunlarından biridir....
Aspyr Media Inc. Nedir?
Aspyr şirketi Aspyr Media Inc. olarak bilinir ve bu şirket Windows platformu için olan oyunları Mac OS platformuna taşıma görevinde uzmanlaşmıştır. ...