Arkadaşlarla Oynanacak PC Oyunları - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Arkadaşlarla Oynanacak PC Oyunları

Teknolojinin gelişmesi ile oynanabilecek oyunların sayısı sürekli olarak artmaktadır ve ortaya daha kaliteli oyunlar çıkmaktadır. Bu gelişimler ile birlikte, arkadaşlarla aynı yerde olmadan online olarak aynı oyunu oynamak mümkündür. Bu tür oyunlar çok oyunculu oyunlar olarak bilinir. Günümüzde de çok oyunculu oyunların popülerliği tek kişilik oyunlara göre oldukça fazla artmıştır. Arkadaşlar ile oynarken oldukça fazla keyif alınacak dört tane oyun aşağıda liste halinde verilmiştir.

 

League of Legends Afiş

League of Legends

god-of-war-figurine

League of Legends 1675 Riot Points

₺ 250,00

₺ 237,53

god-of-war-figurine

League of Legends 3125 Riot Points

₺ 450,00

₺ 427,55

League of Legends oyunu Riot Games şirketi tarafından geliştirilen ve 2009 yılında piyasaya sürülen çok oyunculu bir oyundur. Bu oyun içerisinde savaş arenası bulunur ve oyuncular bu arena içerisinde savaşılar. League of Legends oyunu piyasaya tamamen ücretsiz olarak çıkartılmıştır. Bu oyun Microsoft Windows ve MacOS platformları için uygundur. Beş oyuncudan oluşan iki farklı takım arena içerisinde birbirleri ile savaşırlar. Her oyuncu oyuna başlamadan önce bir karakter seçer ve her karakterin kendine özgü yetenekleri bulunur.

Karşı takımın oyuncularını öldürmek ve kuleleri yıkmak Nexus’a ulaşmanın en kolay yoludur. İlk önce karşı takımın son kalesini yok eden takım oyunun galibi olur. League of Legends oyunu dünya çapında oldukça popülerdir ve bu oyunun farklı turnuvaları gerçekleştirilir. Farklı ülkelerden insanlar bu turnuvalara katılır ve bu sayede dünya çapında sıralama yapılmış olur. Oyun içerisinde farklı oyuncular ile arkadaş olunabilir.

Arkadaş olarak eklenen kişiler ile birlikte beş kişilik dereceli oyunlarına girilebilir. League of Legends oyunundaki karakterlerin pek çok kostümü vardır. Bu kostümler gerçek para ile satın alınabilir. Kostüme sahip olan oyuncuların oyun sırasında kullandıkları yetenekler görüntüleri de normalden farklı olur. League of Legends oyunu günümüzde de popülerliğini sürdürmektedir.

Fortnite Afiş

Fortnite

Fortnite oyunu Epic Games şirketi tarafından piyasaya sürülmüştür. Bu oyunun konusu hayatta kalma ve battle royal olarak bilinir. Fortnite oyunu Windows, macOS, Nintendo, Switch, Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbos Series X/S, iOS ve Android platformları için uygundur. Fortnite oyunu Unreal Engine oyun motoru ile çalışır ve oyun tamamen ücretsizdir. Oyunun ilk olarak piyasaya çıkış tarihi 25 Temmuz 2017’dir.

Bu oyun çok oyunculu bir battle royal oyunudur. Başlangıçta oldukça fazla oyuncu bir uçaktan haritanın farklı bölgelerine atlar. Daha sonra oyuncular etraftan farklı materyaller ve silahlar toplar. Bu toplanılan materyaller ile çeşitli yapılar inşa edilebilir. Zamanın geçmesi yüz oyuncunun bazıları ölmeye başlar. Oyun içerisindeki genel amaç diğer oyuncuları öldürmek ve birinci olmaktır. Sürenin ilerlemesi ile birlikte haritada yuvarlak bir alan belirir.

Bu alanın dışında kalan oyuncular hasar almaya başlar. Haritadaki alan gittikçe küçülür ve en sonunda oyuncular mecburen karşılaşmak zorunda kalır. Sona kalan oyuncu oyunun kazananı olur. Fortnite oyunu takım arkadaşları ile de oynanabilen bir oyundur. Bu sayede oyun içerisinde tanışılan diğer oyuncular ile arkadaşlık kurulabilir. Fortnite’a olan ilgi gittikçe atmıştır ve günümüzde de oldukça popüler bir battle royal oyunudur. Fortnite oyununda metaverse ortamının ilk örneklerinden olan konserler yapılmıştır. Travis Scott Fortnite oyunu içerisinde farklı konserler meydana getirmiştir.

PUBG Afiş

Playerunknown’s Battlegrounds

Playerunknow’s Battle Grounds oyununun isminin kısaltılmış hali ‘’PUBG’’ olarak bilinir. Bu oyun Unreal Engine 4 oyun motoru ile çalışır. Oyunun yapımcı şirketinin ismi PUBG Corporation’dur. PUBG Microsoft Windows, Android, iOS, Xbox One, Playstation 4 ve Stadia platformları için uygundur. PUBG oyunu Fortnite oyunu gibi çok oyunculu bir battle royal oyunudur. Oyunun piyasaya ilk olarak çıkış tarihi 20 Aralık 2017 olarak bilinir. Oyunun başlangıç aşamasında yüze yakın oyuncu bir uçaktan haritanın farklı bölgelerine paraşütle atlar.

Daha sonra etraftaki bomba, silah, çanta ve yelek gibi farklı malzemeleri toplamaya başlarlar. Oyuncunun üzerinde taşıyabileceği yük miktarı çantasının seviyesine bağlıdır. Üçüncü seviye çantaya sahip olan oyuncular daha fazla eşya taşıyabilirler. Etraftan toplanan farklı materyaller ile karakter güçlendirilir. Bu sayede diğer oyuncular ile çatışmak daha kolay olur. Oyunun genel amacı diğer oyuncuları öldürmek ve en sona kalan oyuncu olmaktır. Sürenin ilerlemesi ile birlikte haritada yuvarlak bir alan oluşur. Bu alanın dışarısında kalan oyuncular hasar alırlar.

Oluşan yuvarlak alan zamanın ilerlemesi ile birlikte daha küçük olur ve en sonunda oyuncular mecburen karşılaşmak zorunda kalır. Sona kalan oyuncu veya ekip oyunun kazananı olur. Çok oyunculu olan bu oyuna iki kişilik veya dört kişilik takımlar halinde de girilebilir. Arkadaşlar ile birlikte oynanabilecek kaliteli battle royal oyunlarından biridir. PUBG oyunu Steam platformunda belirli bir ücret karşılında satılmaktadır. Bu oyunu indirebilmek için öncelikle satın almak gerekir. Günümüzde de dünya çapında popülerliğini sürdürmektedir.

CS:GO Afiş

Counter Strike: Global Offensive

Counter Strike: Global Offensive oyunun kısaltmasi CS: GO olarak bilinir. Bu oyunun yapımcı şirketinin ismi Valve’dir ve oyun Counter Strike serisinin bir devamı olarak ortaya çıkarılmıştır. CS: GO oyunu Microsoft Windows, MacOS, Linux, Playstation 3 ve Xbox 360 platformları için uygundur. Oyunun türü birinci kişi shooter olarak bilinir ve oyun çok oyunculu olarak oynanır. CS: GO oyunu içerisinde iki farklı takım bulunur.

Bu takımların isimleri teröristler ve anti-teröristler olarak bilinir. Her takımda beş tane oyuncu bulunur ve bu oyuncular farklı haritalar içerisinde silahlar ile savaşırlar. CS: GO rekabetçi oyunu içerisinde farklı turlar bulunur. Turu kazanan takım puanı da kazanır ve 16 puana ilk önce ulaşan takım oyunun kazananı olur. Teröristlerin amacı bombayı A veya B bölgesine kurmaktır. Anti-terörist takımının amacı ise bu bölgeleri savunup bombanın kurulmasını engellemektir.

Eğer bomba herhangi bir bölgeye kurulur ise belirli bir süre sonra patlar. Bomba patlamadan önce anti-terörist takımı bombayı imha ederse turu kazanmış olur. CS: GO oyunu Steam platformu üzerinde bulunan ücretsiz bir oyundur. Bu oyunu indirmek için bir Steam hesabı oluşturmak gerekir. Steam üzerinden Counter Strike Global Offensive aratılarak oyun ücretsiz olarak indirilebilir. Günümüzde en popüler oyunlardan biri olan CS: GO, dünya çapında ün salmış bir oyundur. CS: GO üzerine kurulu dünya çapında turnuvalar yapılarak dünya sıralamaları belirlenir.

 

 

Valorant Nasıl İndirilir (Valorant İndirme Rehberi) | 2023
Valorant'ı indirmeniz için gereken tüm bilgileri sizler için derledik....
Ready Or Not Nedir?
Ready or Not, VOID Interactive şirketi tarafından geliştirilmiş olan son dönemin en popüler oyunlarından biridir....