Fortnite Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Fortnite Nedir?

Fortnite Nedir?

Fortnite, 2017’nin Temmuz ayında erken erişim versiyonu ile yayınlanan ve yine 2017’nin Eylül ayında oyuna eklenen Battle Royale modu sayesinde muhteşem bir popülerliğe erişen bir oyundur.

Epic Games tarafından geliştirilen Fortnite’ın içerisinde dört ayrı mod bulunmaktadır ve her modun kendine özel oynanışı bulunmaktadır. Fortnite şu an için PC, Mac, Xbox, Playstation, Switch ve Android cihazlarda oynanabilmektedir.

 

Fortnite modları şunlardır;

  • Battle Royale
  • Çılgın Parti
  • Kreatif
  • Dünyayı Kurtar

 

Aktif olarak, dünyanın en çok oynanan Battle Royale oyunu konumundadır.

 

Fortnite Yapımcısı Kimdir?

Fortnite’ın yapımcısı, günümüzde oldukça popüler bir şirket haline gelen Epic Games’dir. Epic Games, Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir oyun geliştirme şirketidir. Aslen 1991 yılında farklı isimle kurulan şirket, 1999 yılında Epic Games adını almıştır ve bu değişime Mark Rein ile Tim Sweeney öncülük etmiştir. Şirketin en bilinen ürünü bir oyun değil, Unreal Engine isimli bir oyun motorudur. Buna ek olarak Epic Games, Gears of War isimli aksiyon oyunuyla da adını duyurmayı başarmıştır.

 

Epic Games, özellikle son yıllarda pahalı oyunları ücretsiz bir şekilde dağıtmasıyla da bilinmektedir. Steam ile rekabet hâlindedir.

 

Fortnite Kaç Yılında Piyasaya Çıkmıştır?

Fortnite, 25 Temmuz 2017’de erken erişim versiyonu ile çıkışını gerçekleştirmiştir. Fakat Fortnite’ın tüm popülerliğine sahip olmasını sağlayan Hayatta Kalma Modu, Eylül 2017’de oyuna eklenmiştir. Sürekli yeni haritalar ve kozmetik eşyalar ile güncellenen Fortnite, sunmuş olduğu yüzlerce eşya sayesinde oyunu çok daha renkli ve keyifli hale getirmeyi de başarmıştır.

 

Fortnite 2021 Yılında Kaç Oyuncuya Ulaşmıştır?

Epic Games’in sahip olduğu Fortnite, yaklaşık olarak 350 milyondan fazla kayıtlı kullanıcıyı bünyesinde barındırmaktadır ve aylık ortalama 80 milyon aktif oyuncu tarafından oynanmaktadır. Bazı kaynaklarda Fortnite’ın popülerliğini kaybettiği söylense de Fortnite’ın oyuncu sayısı her geçen gün artmaktadır.

 

2021 yılı itibariyle, 80 milyon aktif kullanıcısı bulunmaktadır.

 

Fortnite Ücretli Midir?

Fortnite oynamak isteyenlerin ilk sorduğu sorulardan biri olan Fortnite ücretli midir? Fortnite, tamamen ücretsiz olan bir Battle Royale oyunudur. Oyuna kayıt olmak, oyunu indirmek ve oyuna giriş yapmak için hiçbir şekilde para ödenmesi gerekmemektedir.

Ayrıca, oyun içerisinde satılan eşyalar da sadece kozmetik odaklı olduğundan, Fortnite’a hiç para ödemeden de oyunu rahatlıkla oynamak mümkündür. Para ödeyenlerin, ödemeyenlere karşı herhangi bir üstünlüğü bulunmamaktadır.

Kozmetik eşyalara yalnızca para ödeyerek sahip olmanın yanı sıra, görevlerden de ödül kazanarak kozmetik eşya sahibi olabilirsiniz. Fortnite, para konusunda en cömert oyunların bir tanesidir.


god-of-war-figurine

Fortnite 10 USD - 1000 V-Bucks

₺ 339,02

Fortnite Oynayarak Para Kazanılır Mı?

Fortnite’ın mağazasında yer alan tüm eşyalar kozmetik amaçla kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Bu nedenle bu eşyalar oyun içerisinde herhangi bir ekstra güç sağlamadığı gibi, bunlar üzerinden kazanç elde edilmesi de mümkün değildir. Fortnite üzerinden kazanç elde edebilmek için iki yol vardır: Twitch yayıncılığı ya da e-spor oyunculuğu.

 

Fortnite’ta hesap alım ve satımı yapmak kesinlikle yasaktır ve tespit edildiği takdirde, hesaplar oyundan sınırsız süreyle uzaklaştırılırlar.

 

Fortnite Hangi Yaş Aralıkları İçin Uygundur?

Epic Games, Fortnite için hazırlamış olduğu kullanıcı sözleşmesine; “kullanıcıların en az 13 yaşında olması gerekmektedir.” uyarısını eklemiştir.

Ayrıca, 13-17 yaş arasındaki kullanıcıların da ailelerinden onay almaları gerekmektedir. Kısacası Fortnite, 13 yaş ve üzeri kişiler için oynanmaya uygundur. Fakat 13-17 yaş arasındaki kişiler aile onayına ihtiyaç duyarken, 18 ve üzeri yaşındaki kişilerde böyle bir gereklilik bulunmamaktadır.

 

Fortnite Nasıl İndirilir?

Fortnite’ı indirmek için Epicgames ziyaret edip size uygun olan işletim sistemini seçebilir ve indirme işlemini başlatabilirsiniz. Ardından indirilen dosyayı açarak oyunu kurabilir ve hızlıca Fortnite oynamaya başlayabilirsiniz.

Fortnite indirirken aşağıdaki pencereden Windows, Mac ya da Android cihazları arasından seçim yaparak indirebilirsiniz.

Fortnite Nedir?

Fortnite Oynamak İçin Sistem Gereksinimleri

Fortnite oyununu oynamanız için hazırlamış olduğumu Fortnite Sistem Gereksinimleri yazımızı okuyarak sistem gereksinimlerini öğrenebilirsiniz. Donanımınız eğer gereksinimleri yerine getiriyor ise Fortnite oynayabilirsiniz. Sistem gereksinimlerini karşılamıyor ise donanım değişikliğine gitmelisiniz.

 

Fortnite Telefonda Oynanır Mı?

Fortnite, sahip olduğu popülarite sayesinde mobil cihazlar için de yayınlandı. Fakat 2020 yılında Fortnite, App Store’dan kaldırıldı ve iOS cihazlarda oynanması artık mümkün değil. Yine de Android işletim sistemine sahip bir mobil cihazınız varsa, Google Play Store üzerinden Fortnite’ı rahatlıkla indirerek oynamaya başlayabilirsiniz.

 

Fortnite Nasıl Oynanır?

Fortnite, en fazla 100 oyuncu ile oynanan bir Battle Royale oyunudur. Oyuna katılan tüm oyuncular hazır olduğunda oyun başlar ve başlangıçta her oyuncu, gökyüzünde dolaşan bir otobüsün içerisindedir. Bu oyuncular, haritanın istedikleri bir yerine inebilmekte özgürdür.

Otobüsten atladıktan hemen sonra çevredeki çeşitli yerleri yağmalamaya, silah, can, bomba ve benzeri eşyalar bulmaya çalışırlar. Ne kadar hızlı yağma yapılırsa, erken karşılaşılabilecek düşmanlara karşı o kadar hazırlıklı olunur.

Her geçen dakika harita küçülmektedir. Harita küçüldükçe yağmalanacak yerler azalır, aynı zamanda düşmanlarla karşılaşma ihtimali de artar. Oyundaki amaç, sona kalan kişi ya da grup olmayı başarabilmektir. Eğer yaşayan son kişi olursanız, oyunu kazanırsınız.

 

Fortnite Oyununun Konusu Nedir?

Fortnite’ta her bir oyun modunun farklı bir amacı ve konusu bulunmaktadır.

Fortnite Battle Royale modunda, haritada bulduğunuz silah, zırh, bomba ve diğer eşyaları toplayarak, ayrıca yıkılabilir öğeleri yıkıp parçalarını toplayarak kendiniz yeni binalar inşa edebilir, oyunun kazananı olmaya çalışabilirsiniz.

Fortnite Dünyayı Kurtar (Save The World) modunda ise yaratıklara karşı ister tek başınıza ister 4 kişiye kadar arkadaşlarınızla beraber takım olabilir, yaratıkları alt etmeye çalışabilirsiniz.

Fortnite’ın en sevilen özelliklerinden birisi ise Fortnite Battle Pass modudur. Oyunu oynayarak ve oyunun verdiği görevleri tamamlayarak Battle Pass’i tamamlamaya çalışabilir ve oyun içerisinde oldukça şık gözüken kozmetik eşyalara sahip olabilirsiniz.

 

Fortnite Oyun Modları Nelerdir?

Battle Royale: Battle Royale modu, en fazla 100 oyuncunun bir arada bulunduğu, haritanın istedikleri yerlerine iniş yaparak oyuna başladıkları ve çevreyi yağmaladıkları bir oyun türüdür. Bu oyun modunda sürekli olarak geriye doğru sayan bir süre vardır ve bu süre dolduğunda haritanın alanı küçülmektedir. Bu küçülen haritada birbirini öldürmeye çalışan oyuncular, hayatta kalan son kişi olmaya çalışmaktadır.

 

Çılgın Parti: Fortnite’ın son yayınlanan modu çılgın parti, içerisinde mini oyunlar barındıran, arkadaşlarınızla zaman geçirmenizi ve eğlenmenizi, hatta film bile izlemenizi sağlayan bir eğlence modudur.

 

Dünyayı Kurtar: Fortnite’ın hikayeli oyun modu olan Dünyayı Kurtar, diğer oyuncularla birlikte çevreye, yani yaratıklara karşı savaştığınız bir oyun modudur.

 

Kreatif: Fortnite’ta yer alan Kreatif mod, adından da anlaşılacağı üzere yaratıcı moddur. Bu mod, her oyuncuya kendilerine özel bir alan sunmaktadır ve bu alanda istenilen her şey sınırsızca yapılabilmektedir.

 

Fortnite V-Papel Nedir?

Fortnite’ın oyun içi mağazasında oyunculara özel birçok kozmetik eşya yer almaktadır. Bu kozmetik eşyalar, oyun içi para olarak tanımlanan “V-Papel” ile satın alınabilmektedir. Satın alınan bu eşyalar oyun içerisinde ekstra bir avantaj sağlamamakta, sadece kozmetik amaçla kullanılmaktadır.

 

Fortnite V-Papel Nasıl Alınır?

Fortnite V-Bucks (V-Papel) eTail.com.tr üzerinden alınabilmektedir. Hızlı ve güvenli bir şekilde sitemiz üzerinden Fortnite V-Bucks (V-Papel) alabilir ve Fortnite oyunu içinde dilediğince kullanabilirsiniz.

 

O halde ne duruyorsun? Hemen Fortnite V-Bucks Satın Al, hem eTail güvencesi ile tanış hem de Fortnite oyununda kendini bütün rakiplerine kanıtla!

Mobile Legends Bang Bang Nedir?
Mobile Legends Bang Bang, Moonton tarafından geliştirilen bir video oyunudur. ...
GTA 5 Nedir? (2023)
GTA 5, Rockstar Games tarafından geliştirilen bir oyundur. GTA 5 online ve offline olarak birçok farklı platform üzerinden oynanabilir....