Valorant Nasıl İndirilir (Valorant İndirme Rehberi) | 2023 - Oyun Ek Bilgi - eTail Blog
Valorant Nasıl İndirilir?

Valorant oyununu ücretsiz bir şekilde bilgisayara yüklemek için öncelikle bir Riot Games hesabına sahip olmak gerekir. Riot Games hesabına sahip olmayan kişiler Riot’un sayfasına giderek sağ üst kısımda bulunan ‘’Giriş Yap’’ seçeneğine tıklamaları gerekir. Daha sonra açılan pencereden ‘’Hesap Oluştur’’ seçeneğine tıklanır ve bir Riot hesabı oluşturulur.

Valorant'ı indirdikten sonra eğlenceden geri kalma ve Valorant VP Satın Al!

Valorant Launcher Görsel

Riot hesabı oluşturma işlemi tamamlandıktan sonra siteye geri dönülür ve hesaba giriş yapılır. Ana sayfadan Valorant oyunu seçilir ve açılan pencereden ‘’Ücretsiz Oyna’’ seçeneğine tıklanır. Bu sayede oyunu indirme seçeneği ile karşılaşılır.

Valorant Anasayfa Görsel

Daha sonra bilgisayara indirilen kurulum programı açılır ve Riot Games uygulaması bilgisayara otomatik olarak yüklenir. Yüklenen Riot Games uygulamasından Valorant oyunu seçilir ve oyunun yükleme aşamasına başlanır. Bu işlemlerin sonucunda Valorant oyunu bilgisayara otomatik olarak indirilip kurulmuş olur. Riot Games istemcisinden Riot’un diğer oyunlarını da kolay bir şekilde indirmek mümkündür. 

Riot Games Launcher Görsel

Valorant Nedir?

Valorant oyunu Microsoft Windows platformu için Riot Games şirketi tarafından geliştirilen bir oyundur. Bu oyun tamamen ücretsiz olarak oynanabilir. Oyun içerisinde birinci şahıs bakış açısı kullanılır. İlk olarak 2019’un ekim ayında Project A ismiyle alay edilen oyunun, daha sonra 7 Nisan 2020 tarihinde beta dönemi başlamıştır. Beta sürümün ardından 2 Haziran 2020 tarihinde resmi sürüm piyasaya çıkarıldı. Valorant oyununun geliştirme çalışmaları 2014 yılında başlamıştır ve geliştirmeler yapılırken Counter-Strike oyunundan oldukça fazla ilham alınmıştır.

 

Valorant Oyununun Yapımcısı Kimdir?

Valorant’ın yapımcısı Riot Games şirketidir. Bu şirket video oyunları geliştirme üzerine 2006 Eylül zamanlarında Kaliforniya’da kurulmuştur. Şirketin kurucularının isimleri Brandon Beck ve Marc Merrill’dir. Şirket 2018 yılı itibarı ile 24 farklı ofise sahiptir ve şirkette 2500’den fazla çalışan bulunmaktadır. Valorant oyunu Riot Games şirketinin en son çıkartmış olduğu oyundur.

god-of-war-figurine

Valorant 600 VP VPoints

₺ 130,00

₺ 123,57

Şirketin piyasaya sürmüş olduğu diğer bir ürün League of Legends oyunudur. Bu oyun günümüzde dünya çapında oldukça popülerdir. Riot Games şirketinin düzenlemiş olduğu etkinlikler oldukça büyük çaplıdır. Farklı ülkelerden insanları bir araya getiren ve video oyunları üzerine çalışmalarını sürdüren oldukça başarılı bir şirkettir. Son çalışmaları bir MMORPG oyununu piyasaya sürmek üzerine odaklanmıştır. Bu MMORPG oyununun isminin World of Runeterra olacağı düşünülmektedir.

Riot Games Görsel

Valorant Oyununun Sistem Gereksinimleri Nelerdir?

Valorant oyununu oynayabilmek için gerekli minimum ve önerilen sistem gereksinimleri aşağıda liste halinde verilmiştir.

Valorant Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi = Windows 7, Windows 8, Windows 10 (64-Bit olmalı)
  • İşlemci = Intel Core i3-4150/ AMD A8-7650K ya da eşdeğer özelliklerde
  • Bellek (RAM) = 4 GB RAM
  • Ekran Kartı = NVIDIA GeForce GT 730/ AMD Radeon R5 240
  • Depolama (Harddisk) = 8 GB kullanılabilir alan olmalı
  • DirectX = Sürüm 11

 

Valorant Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi = Windows 7, Windows 8, Windows 10 (64-Bit olmalı)
  • İşlemci = Intel Core i5-4460/ AMD Ryzen 3 1200 ya da benzer özellikler
  • Bellek (RAM) = 4 GB RAM
  • Ekran Kartı = NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti/ AMD Radeon R9 380
  • Depolama (Harddisk) = 8 GB kullanılabilir alan olması gerekiyor
  • DirectX = Sürüm 11

 

Thunder Tier One Sistem Gereksinimleri
Geliştiriciliğini ve yayıncılığını Krafton’un gerçekleştirdiği nişancı taktik oyunu Thunder Tier One'ın sistem gereksinimlerini öğrenmek için detaylı ...
Arkadaşlarla Oynanacak PC Oyunları
Arkadaşlar ile oynarken oldukça fazla keyif alınacak oyunların bulunduğu detaylı bir rehber....