Minecraft’ı Telefon ve Bilgisayarda Birlikte Oynamak (2023) - Oyun Ek Bilgi - eTail Blog
Minecraft’ı Telefon ve Bilgisayardan Birlikte Oynamak

Minecraft, uzun süredir Türkiye’de ve dünyada çok sayıda oyuncunun ilgisini çeken oyunlar arasında yer alıyor. Oyunun çok sayıda sürümü bulunuyor. Bu sayede oyuncular farklı cihazlardan Minecraft oyununu oynayabiliyor ve arkadaşlarıyla birlikte eşsiz bir oyun keyfi elde edebiliyor.

Genellikle bilgisayardan oynanan bir oyun olan Minecraft’ın telefon ve bilgisayardan birlikte oynamanın mümkün olup olmadığı oyuncular tarafından merak edilebiliyor. Mobil ve bilgisayardan aynı anda Minecraft oynamak, oyunun belirli sürümleri sayesinde mümkün.

Ancak Minecraft’ı telefon ve bilgisayardan birlikte oynamak için öncelik olarak belirli adımları uygulamanız gerekiyor. Sonrasında oyunu her iki cihazdan da aynı anda oynayabilir ve kendiniz için daha eğlenceli hale getirebilirsiniz. Peki nasıl oynanır?

god-of-war-figurine

Minecraft Minecoin Pack 1720 Coins

₺ 347,43

Telefon ve Bilgisayardan Aynı Anda Minecraft Nasıl Oynanır?

Minecraft oyunun hem bilgisayar hem de telefon sürümleri bulunuyor. Ancak telefon sürümüne sahip olan oyuncuların PC sürümüne sahip olan oyuncular ile aynı anda oynayabilmesi normal şartlarda mümkün değil. Ancak birazdan anlatacağımız adımları uygulayarak Minecraft’ı telefon ve bilgisayardan aynı anda oynayabilirsiniz. İşte uygulamanız gereken adımlar;

  • Öncelik olarak bilgisayarınızı açın ve tarayıcıya giriş yapın.
  • Sonrasında Tlauncher programını bilgisayarınıza indirin.
  • İndirme işlemini tamamladıktan sonra programı bilgisayarınıza kurun.
  • Ardından Alternos sayfasında bağlanın ve oyna seçeneğine tıklayın.
  • Kayıt olun veya kayıtlı hesabınız varsa giriş yapın.
  • Ardından Alternos’ta bir online server kurun. Yani oyun için sunucu oluşturun.
  • Sunucu oluştururken kaç tane oyuncu sayısı olacağını, zorluğu ve diğer tüm adımları kendinize göre seçin. Oyunu Tlauncher programından indireceğiniz için korsan oyunlar seçeneğini tıklamayı unutmayınız.
  • Bir sonraki adımda ise telefonunuza Minecraft indirin. Oyunu apk olarak internet sitelerinden indirebilirsiniz.
  • Son adımda ise hem bilgisayardan hem de telefondaki oyununuzdan daha önce açmış olduğunuz Alternos sunucularına bağlanın.

Yukarıdaki adımları uygulayarak Minecraft’ı telefonunuzdan ve bilgisayarınızdan aynı anda oynayabilirsiniz. Ancak oynanış sırasında herhangi bir problem meydana gelmemesi açısından sunucu ayarlamalarını doğru yapmayı unutmayınız.

Minecraft oyununu direkt olarak bilgisayar ve telefondan bu adımları uygulamadan oynayabilmeniz mümkün değildir. Oyunun sürümleri buna imkan sağlamamaktadır.

Minecraft Telefonda Oynanır Mı?

Minecraft oyunu öncelik olarak bilgisayar için yayınlanmış oyunlardan biriydi. Ancak daha sonrasında yapımcı şirket tarafından oyun birçok platformda oynanabilir hale getirildi. Playstation, XBOX, PC sürümlerinin yanı sıra oyunun artık mobil sürümü de bulunuyor.

Mobil sürümü sayesinde oyunu telefondan oynayabilmeniz mümkün. Ancak bu noktada online olarak sadece kendiniz gibi telefondan oynayan oyuncularla oynayabiliyorsunuz.

Oyunu mobilde oynayabilmek için de ücretli versiyonunu mobil mağazalardan satın almanız gerekiyor. Minecraft mobil ücreti ise 68,99 TL. Bu ücreti ödeyerek oyunu satın alabilir, telefonunuza indirebilir ve kolaylıkla oynamaya başlayabilirsiniz.

 

 

Hangi ETS 2 DLC’leri Alınmalı?
Oyunun direkt halinde Türkiye maalesef yer almıyor. Peki hangi ETS 2 DLC’leri alınmalı? ETS 2 en iyi DLC’ler hangisi? Tüm bu sorular ve daha fazlasını...
020 Games Nedir?
020 Games, popüler ve ilgi çekici oyunları ile bilinen son yılların önemli bağımsız bir video geliştirme şirketlerinden biridir....