020 Games Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
020 Games Nedir?

020 Games Nedir?

020 Games, bağımsız video oyun geliştiricilerinin yaptığı oyunların piyasaya en hızlı şekilde sürülmesini sağlayan yapımcı şirketlerden biridir. Uzun süredir var olan bu şirket, çok sayıda oyunun online mağazalarda yer almasını sağlamıştır. Ayrıca 020 Games şirketi, oyun geliştiriciliğini de üstlenmekte bununla birlikte yapımcı olarak birçok oyuna adını yazdırmaktadır.

Genel olarak bilgisayar oyunları sektöründe bulunan şirket, toplamda 2-10 çalışana sahiptir. Oyun geliştiricilik aşamasının yanı sıra oyun geliştirmek isteyen bağımsız kişilerle sözleşme imzalayarak iş hayatına devam eden ve bu oyunların online mağazalarda satışa sunulmasını sağlayan 020 Games genel olarak yapımcı görevi üstlenmektedir.

020 Games

020 Games Tarihi Nedir?

Bir süredir yayın hayatına devam eden ve bağımsız oyun geliştirici kişilerin oyunlarını kısa süre içerisinde çeşitli platformlarda yayınlayan 020 Games, adını birçok oyunla duyurmayı başarmıştır. Şirketin bugüne kadar yayınladığı oyunlar genel olarak ilgi görmüştür.

020 Games şirketinin genel merkezi Hollanda ülkesinde bulunmaktadır. Hollanda merkezli olan bu şirketin ofisi ise Amsterdam yani Kuzey Hollanda bölgesindedir. Bağımsız bir şekilde geliştirilen oyunları çeşitli platformlara taşıyan, yayınlayan ve daha sonrasında tanıtımını ve pazarlamasını gerçekleştiren 020 Games, çok sayıda ortağa sahip bir şirkettir.

Oyun yayıncısı ve dijital tanıtım şirketi olan 020 Games, her geçen gün yeni oyunlarla adını duyurmayı başarmakta ve oyunculara ulaşmaktadır. Şirket genel olarak PC oyunlarının yayın ve yapımcılığını üstlenmektedir.

020 Games Oyunları Nelerdir?

020 Games şirketi tarafından yayınlanan birçok oyun bulunmaktadır. Bağımsız oyun geliştiricileri tarafından üretilen oyunların yayınlanma ve tanıtım kısmında 020 Games görev üstlenmektedir. Şirketin adını duyurmayı başardığı birçok oyun vardır. Bunlar genel olarak aşağıdaki gibidir;

Yukarıdaki oyunlar, bağımsız geliştiriciler tarafından üretilmiş olup, yayın ve tanıtım hakları tamamen 020 Games şirketindedir. Şirket oyunların yapımcılığını, online platform ve mağazalarda yayıncılığını üstlenmektedir.

020 Games En Bilinen Oyunu Nedir?

020 Games şirketi bugüne kadar yaklaşık olarak 10 adet oyunla online PC oyunları mağazalarında kendine yer bulmaktadır. Şirketin en bilinen oyunu ise Beholder 3 oyunudur. Şirket çok sayıda oyun yayınlamış olsa da asıl olarak Beholder oyunuyla adını duyurmayı başarmış ve dünya genelinde oyunculara ulaşabilmiştir. Beholder oyunun ardından şirketin bilinen bir diğer oyunu da HordeCore oyunudur. Bu oyun da genel olarak belirli bir satış rakamlarına ulaşmıştır. Ancak Beholder, şirketin en ünlü ve en bilinen oyunudur.

Beholder 3 oyunu genel olarak simülasyon oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Oyunda Bakanlıktaki görevini kaybeden bir babayı, Frank Schwarz’ı canlandırıyoruz. Hapis cezası yiyen, işinden ve hayatından olan Frank’ı hapishaneden kurtarmaya çalışıyorsunuz. Bunun için rütbeli bir güvenlik görevlisiyle anlaşarak hükümet casusu oluyorsunuz. Güvenlik görevlisi ise sizden bir hükümet casusu olmanızı istiyor. Bu görevle birlikte kiracıların evine giriyor ve kaçak malları bularak onları ortadan kaldırıyorsunuz. İlgi çekici bir konuya sahip olan Beholder 3 oyunu, şirketin en bilinen ve en çok satan oyunları arasında yer alıyor.

020 Games Hangi Platformlara Oyun Yayınlıyor?

020 Games şirketi bağımsız oyun geliştiricileri ile çalışıyor. Bağımsız geliştiriciler tarafından üretilen oyunların çeşitli platformlarda yayınlanması ve tanıtımı 020 Games şirketi tarafından gerçekleştiriyor.

020 Games daha çok bilgisayar oyunları sektöründe var olan bir şirket. Bu sebeple Microsoft Windows ve MacOS platformlarında şirketin oyunlarını görebilmek ve oynayabilmek mümkün. Şirketin henüz diğer platformlarda yayınlanmış bir oyunu bulunmuyor.

Minecraft’ı Telefon ve Bilgisayarda Birlikte Oynamak (2023)
Oyunu her iki cihazdan da aynı anda oynayabilir ve kendiniz için daha eğlenceli hale getirebilirsiniz. Peki nasıl?...
Bulut Tabanlı Oyun Nedir?
Bulut tabanlı oyunlar, veri merkezlerindeki uzak sunucuları kullanarak oyunculara hizmet sunan oyunlara verilen isimdir. Herhangi bir şekilde bilgisay...