Gotham Knight Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog

Gotham Knights oyunu WB Games Montreal şirketi tarafından geliştirilen ve Warner Bros. Interactive Entertainment tarafından yayınlanan bir video oyundur. Bu oyunun türü aksiyon rol yapma olarak bilinir, tek oyunculu veya çok oyunculu olarak oynanabilir. Gotham Knights Unreal Engine 4 oyun motoru ile çalışır. Oyun Microsoft Windows, Playstation 5 ve Xbox Series X/S platformları için uygundur. Gotham Knights’ın piyasaya çıkış tarihi 21 Ekim 2022’dir. Batman: Gotham Knights serisi ve oyun karakterleri ele alınarak tasarlandı. Nightwing, Batgirl, Robin ve Red Hood isimli süper kahramanlar Gotham City’deki adaleti tekrar yerine getirebilmek için kötülüklerle savaşmaktadır. Ayrıca bu kahramanlar Batman’in kaybolmasını da araştırıyorlar. Gotham Knights oyunu eleştirmenler tarafından karmaşık ve orta seviyeli yorumlar almayı başardı. Oyun piyasaya henüz yeni çıkmasına rağmen Metacritic sitesinde 100 üzerinden 69 puana ulaştı. Oyun içerisindeki görevler ve savaş animasyonları biraz da olsa eleştirildi. 

Gotham Knights Ön Bilgilen dirme 

Polis James Gordon ve Batman’in ölümünden sonra Gotham City içerisindeki suç oranlarının artması gözlendi. Oyuncular, oyun içerisinde Batman’in eski koruyucuları olarak bilinen dört süper kahramanın rolünü oynar. Batman tarafından eski zamanlarda kaydedilen olan bir mesaj sayesinde Gotham’ı korumaya ve Batman’in mirasını sürdürmeye karar verirler. Bazı diğer karakterlerin isimleri ise Brandon Tsai, Lucius Fox, Arturo Rodriguez, Jada Thompkins, Noor Rashid, Catherine Kane ve Jacob Kane’dir.

Batman, Gotham City’de Ra’s al Ghul tarafından tuzağa düşürülür ve ölümcül bir yara alır. Batman bu durum karşısında Ra’s karakterini yenmeyi dener fakat bunu gerçekleştiremez. Bu duruma bir çözüm olarak kendini ve Ra’s karakterini Batcave’e kapatır ve burayı patlatarak kendisinin ve Ra’s’ın ölümüne neden olur. Batman, ölümünden sonra olacakları tahmin ettiği için öğrencilerine bir mesaj bırakarak Gotham City’nin yeraltı dünyası tarafından daha çok rahatsız edileceğini iletir. Bu durum karşısındaki dört kahraman şehrin düzenini ayakta tutabilmek için bir araya gelir. Batman’in öğrencilerine bıraktığı Çan Kulesi içerisinde eski soruşturmaların dosyaları bulunur. Şövalyeler bu durum karşısında eski Çan Kulesi’ni tekrar faaliyete geçirirler. Şövalyeler harekete geçerek Batman’in liderlerinden biri olan Langstrom’un peşine düşerler fakat daha sonra öldürüldüğüne dair bazı kanıtlar elde ederler. Daha sonra hapishanede bulunan Harley Quinn tarafından bir mesaj alırlar ve şövalyeler güçlerini tekrar geri kazanır. Bundan sonra kahramanlar Powers Club’a girerler ve Court of Owls’un aslında gerçek olduğunu fark ederler. Şövalyeler Gotham’ın altında bulunan gizli bir madene girmek için eski tip bir anahtar kullanır. Burada Talons isimli ölümsüz süper askerler yaratılmak için kullanılan Dionesium maddesini bulurlar. Bu askerler ile Court’un Gotham’ı yok etmeye çalıştığını kanıtlamış olurlar. Daha sonra kahramanlar Court’un başındaki kişiyi bulabilmek için bir partiye sızarlar. O kişinin Bruce Wayne’in amcası olarak bilinen Jacob Kane olduğunu görürler. 

Gotham Knights Nasıl Oynanır

Başlangıçta oyuncuların dö rt süper kahramandan birini seçmeleri gerekir. Nightwing karakteri akrobatik yeteneklere sahiptir. Ayrıca eskrim çubukları konusunda uzmanlaşmıştır ve hızlı kombolar yapabilir. Robin karakteri gizlilik uzmanı olarak bilinir. Taktiksel olarak oldukça gelişmiştir ve dövüş sırasında Japon dövüş sanatlarında kullanılan Bo Kılıcı’nı kullanır. Red Hood karakteri kaba kuvvet olarak bilinir. Dövüş konusunda oldukça ustalaşmış olan bu karakter ayrıca usta bir nişancıdır. Batgirl karakteri usta bir hackerdır. Çivi kadar sert olarak bilinen bu karakter ise tekli hedeflerde oldukça acımasız savaşır. Oyuncuların karakterlerini seçmesi ile birlikte oyun başlar. Karakterler ile yükseğe tırmanma ve farklı akrobatik hareketler yapmak mümkündür. Bu sayede ilk görevi tamamlamak için parkurun tamamlanması gerekir. Çeşitli deliller toplandıktan sonra ilk düşman birlikleri ile savaşılır. Savaş sırasında normal saldırılar ile kombolar yapmak mümkün iken aynı zamanda tuşlara basılı tutularak güçlü saldırılar da yapılabilir. Şehir içerisinde keşif yapmak için Batcycle gibi araçları da kullanabilirler. Gotham Knights oyunu iki oyunculu olarak da oynanabilir. İkinci oyuncu diğerini etkilemeden oyuna istediği zaman girip çıkabilir. 2022’nin Kasım ayında da Heroic Assault isimli dört kişilik bir oyun modu tanıtılacağı biliniyor. Aşağıda Gotham Knights’ın bilgisayar versiyonunun kontrol tuşları ve işlevleri liste halinde bulunmaktadır.

⦁    W, A, S ve D = Hareket etme
⦁    Space = Kaçmak
⦁    Shift = Hızlı koşma
⦁    Ctrl = Çömelmek
⦁    Alt = Yürümek
⦁    Fare Sol Tuş = Saldırmak
⦁    Fare Sağ Tuş = Hedef Almak
⦁    Q = Hedef almadan otomatik menzilli saldırı
⦁    E = Etkileşime Girmek
⦁    F = Kanca atmak
⦁    Tab = Kıskaç
⦁    X = Arttırılmış gerçeklik
⦁    Z = İlaç Seti
⦁    R = Motosiklet çağırmak
⦁    1, 2, 3, 4 = Momentum Yetenekleri
⦁    M = Harita
⦁    K = Vaka Dosyaları
⦁    H = Görevler
⦁    G = Donanım
⦁    J = Yetenekler
⦁    B = Veri tabanı
⦁    L = Email
⦁    P = Durdurma menüsü
⦁    Enter = Sohbet
⦁    T = Bas Konuş (Çevrimiçi)

Gotham Knights Haritası

WB Games Montreal şirketi oyun içerisinde kullanılan haritanın Gotham video oyunlarındaki en büyük harita olduğunu söylüyor. Ayrıca geliştirici şirket şimdiye kadar yapılmış en etkileşimli ve dinamik oyunun Gotham Knights olacağını da duyurdu. Oyuncular şehrin beş farklı bölgesinde dolaşabileceği için ana görevlerin dışında gerçek zamanlı olarak gerçekleşen suç faaliyetlerinde de etkili olabilecekler. Batcycle sayesinde harita üzerinde dolaşmak daha kolay olacak fakat her karakterin açık dünyadaki sınırlarını genişletmek için kendine özel yolları olacak dendi.

Gotham Knights Fiyatlandırma

Gotham Knights oyunu Steam platformu üzerinden satın alınıp oynanabilir. Satın alma işlemini gerçekleştirmek için oyuncuların bir Steam hesabı oluşturmaları gerekmekte. Gotham Knights oyunu güncel olarak Steam platformunda 499,00 TL’dir. Gotham Knights Deluxe Edition satın almak isteyen oyuncuların ise 699,00 TL ödemeleri gerekir.

Gotham Knights Yaş Sınırı

Gotham Knights oyununun türü aksiyon rol yapma olarak bilinir. Oyun içerisinde çeşitli savaş ve dövüş sahneleri bulunur. Bu nedenle oyuna belirli bir yaş sınırı getirildi. Gotham Knights oyununu 14 yaş ve üzeri kişiler oynayabilir.

Necrosmith Nedir?
Genel olarak iyi bir stratejiye bağlı olarak hareket edeceğimiz bu oyunda, bir ölüm büyücüsünü canlandırıyoruz....
Gotham Knights Sistem Gereksinimleri
Gotham Knights oyunu Wb Games Montreal şirketi tarafından geliştirilmiştir. Oyunu yayınlayan şirketin ismi Warner Bros. Interactive Entertainment’tır....