En iyi Take Two Oyunları - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
En iyi Take Two Oyunları

Take-Two Interactive Software şirketi Ryan Brant tarafından New York City’de kurulmuş Amerikalı bir video oyun şirketidir. Take Two şirketi 30 Eylül 1993 yılında kurulmuştur. Şirketin önemli kişilerinin isimleri Strauss Zelnick, Karl Slatoff ve Lainie Goldstein’dır. BioSchock, Borderlands, Civilization, Grand Theft Auto, Mafia NBA 2K, Max Payne ve Red Dead gibi pek çok oyun serisini piyasaya sürdü. Take Two şirketinde 2021 yılı itibariyle 6.495 çalışan bulunmaktadır. Şirketin 2021 yılına kadar olan hasılatı 3.372 milyar ABD doları ve net geliri 588.886 milyon ABD dolarıdır. Mart 2018 itibariyle Acrivision Blizzard ve Electronic Arts’tan sonra Avrupa ve Amerika’nın üçüncü büyük oyun şirketi olarak tanınır. Bu şirketin piyasa değeri 13 milyar ABD doları olarak hesaplandı. Take Two şirketinin piyasaya sürmüş olduğu en iyi oyunlar aşağıda başlıklar halinde açıklamalarıyla birlikte verilmiştir.

Grand Theft Auto V 

Grand Theft Auto V oyunu Rockstar North şirketi tarafından geliştirilmiş ve Rockstar Games tarafından yayınlanmıştır. Oyunun üreticileri Lelie Benzies ve Imran Sarwar’dır. Oyun Grand Theft Auto serisinin yedinci oyunu olarak bilinir. Grand Theft Auto V, RAGE oyun motoru ile çalışır. Bu oyun Playstation 3, Xbox 360, Playstation 4, Xbox One, Windows, Playstation 5 ve Xbox Series X/S platformları için uygundur. Piyasaya çıkış tarihi 17 Eylül 2013’tür ve oyunun türü aksiyon-macera olarak bilinir. Grand Theft Auto V, serideki diğer oyunlara bir farklılık katarak oyunculara çok oyunculu oyun imkânı sunmuştur. Bu oyun üçüncü şahıs bakış açısıyla oynanır. Oyuncular hikâye aşamasında ilerlemek için gerekli görevleri yerine getirirler. Ayrıca görevler dışında oyuncular açık dünya içerisinde özgür bir şekilde dolaşabilirler. Grand Theft Auto Online, sürekli gelişmekte olan bir dünyada oynanacak ayrı bir deneyim olarak oyunculara sunuldu. Online modda 30 oyuncuya kadar farklı kişi aynı dünya içerisinde diledikleri şeyleri özgürce yapabilir, hikâye odaklı rekabetçi modlarına katılabilirler. Grand Theft Auto, Metacritic’ten 100 üzerinden 97 puan almayı başarmıştır. 2022 Kasım itibariyle oyunun satışları 170 milyonun üzerine çıkmıştır.

Red Dead Redemption 2

Red Dead Redemption 2 oyunu Rockstar Studios tarafından geliştirilmiş ve Rockstar Games tarafından piyasaya sürülmüş olan aksiyon-macera oyunudur. Red Dead serisinin ikinci oyunu olarak bilinir ve oyun RAGE oyun motoru ile çalışır. Red Dead Redemption 2, Playstation 4, Xbox One, Windows ve Stadia platformları için uygundur. Oyun tek oyunculu veya çok oyunculu olarak oynanabilir. Oyunun piyasaya çıkış tarihi Playstation ve Xbox One için 26 Ocak 2018, Windows için 5 Kasım 2019 ve Stadia için 19 Kasım 2019’dur. Birinci şahıs ve üçüncü şahıs bakış açısıyla oynanabilir. Oyuncular açık dünyada serbestçe dolaşabilir. Çatışmalar, soygunlar, avlanma, farklı karakterler ile iletişim kurma, ata binme ve çeşitli seçimler yapma bu oyun içerisinde gerçekleştirilebilen eylemlerden bazılarıdır. 1899 yılında geçen Vahşi Batı dönemini ele almaktadır. Red Dead Redemption 2 oyunu Metacritic’ten 100 üzerinden 97 puan almayı başarmıştır. 2022 Kasım ayı ile birlikte oyunun toplam satışı 46 milyonun üzerine çıkmıştır.

Borderlands 3

Borderlands 3 oyununu Gearbox Software şirketi geliştirmiş ve 2K şirketi yayınlamıştır. Borderlands serisinin yedinci oyunu olarak piyasaya girmiştir. Oyun Unreal Engine 4 oyun motoru ile çalışır, tek oyunculu veya çok oyunculu olarak oynanabilir. Borderlands 3’ün türü aksiyon rol yapma ve birinci şahıs nişancıdır. Oyun macOS, Stadia, Microsoft Windows, Playstation 4, Xbox One, Xbox Series X/S ve Playstation 5 oyun platformları için uygundur. Oyunun piyasaya çıkış tarihi Windows, macOS, Playstation 4 ve Xbox One için 13 Eylül 2019’dur. Daha sonra oyun Xbox Series X/S için 10 Kasım 2020 ve Playstation 5 için 12 Eylül 2020 tarihinde piyasaya girmiştir. Birinci şahıs bakış açısında oynanabilen bu oyunda oyuncular tek başına veya dört kişiye kadar gruplar halinde oynayabilirler. Çeşitli görevler tamamlanarak oyun içerisinde ilerlenir ve çeşitli eşyalar elde edilir. Ayrıca oyuncular görevler sırasında çeşitli düşmanları yenerek de eşyalar kazanabilirler. Borderlands 3 oyunu Metacritic’ten 100 üzerinden 91 puan almayı başarmıştır. Oyunun toplam satışları 26 milyonun üzerinedir.

Civilization VI

Civilization VI oyununun yapımcısı Firaxis Games ve oyunu yayınlayan şirketin ismi 2K Games’dir. Bu oyunun türü sıra tabanlı stratejidir, tek oyunculu veya çok oyunculu olarak oynanabilir. Civilization serisinin yedinci oyunudur. Civilization VI oyunu Microsoft Windows, macOS, Linux, iOS, Nintendo Switch, Playstation 4, Xbox One ve Android platformları için uygundur. Oyunun piyasaya çıkış tarihi 21 Ocak 2016’dır. Serideki önceki oyunlara benzer şekilde oyuncunun amacı dünya gücü olmaya çalışmaktır. Bunu başarmaya çalışırken aynı zamanda teknolojik ve kültürel gelişim de sağlamalıdır. Oyuncular dünyayı keşfederek, yeni yapılarak yaratarak, rakiplere karşı saldırılar veya savunmalar düzenleyerek ve çeşitli teknolojileri geliştirerek oyun içerisinde başarı sağlarlar. Civilization VI oyunu Metacritic’ten 100 üzerinden 88 puan almayı başarmıştır. Seri içerisindeki en hızlı satan oyun olarak bilinen Civilization VI oyunu toplamda 5,5 milyon kopya satmıştır.

Bioshock Infinite

Bioshock Infinite oyununu yapımcı şirketinin ismi Irrational Games ve yayıncı şirketinin ismi ise 2K Games’dir. Bu oyun Bioshock serisinin dördüncü oyunudur ve Unreal Engine 3 oyun motoru ile çalışır. Bioshock Infinite, Playstation 3, Windows, Xbox 360, OS X ve Linux platformları için uygundur. Playstation 3, Windows ve Xbox 360 platformları için piyasaya çıkış tarihi 26 Mart 2013’tür. Oyunun OS X için piyasaya çıkış tarihi 29 Ağustor 2013 ve Linux için piyasaya çıkış tarihi ise 17 Mart 2015’tir. Türü birinci şahıs nişancı olan bu oyun yalnızca tek oyunculu olarak oynanabilir. Oyunun kahramanı Booker Dewitt’tir ve oyuncular bu karakteri yönlendirir. Oyunun amacı hikâyeyi takip etmek çeşitli düşmanları alt etmek ve görevleri tamamlayarak Elizabeth isimli karakteri kurtarıp havadaki Columbia şehrinden kaçmaktır. Bioshock Infinite oyunu Metacritic’ten 100 üzerinden 94 puan almayı başarmıştır. Oyunun toplam satışları 11 milyonun üzerindedir.

NBA 2K22

NBA 2K22 oyununun yapımcı şirketinin ismi Visual Concepts ve yayıncı şirketinin ismi 2K sports’dur. Oyun NBA 2K serisinin 28. oyunu olarak bilinir. NBA 2K22, Microsoft Windows, Nintendo Switch, Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X/S ve Apple Arcade platformları için uygundur. Türü spordur, tek oyunculu veya çok oyunculu olarak oynanabilir. NBA 2K22 oyununun piyasaya çıkış tarihi 10 Eylül 2021’dir. NBA 2K22’de savunma tamamen elden geçirildi ve gerekli düzenlemeler yapıldı. NBA 2K22 MyCareer oyunun hikâye modudur. Bu modda oyuncular kendi kariyerleri boyunca ilerlerler. Serinin bu oyunda top sürme ve atış için çeşitli ince ayarlar yapıldı. NBA 2K22 oyunu Metacritic’ten 100 üzerinden 66 puan almayı başarmıştır. Playstation 4 için bu puan 71, Playstation 5 için 76 ve Xbox X/S için ise 76’dır. Oyunun toplam satışları 8 milyonun üzerindedir. Yenilikler ve düzeltmeler sayesinde serinin en hızlı satan oyunlarından biri olmayı başardı.

Gotham Knights Sistem Gereksinimleri
Gotham Knights oyunu Wb Games Montreal şirketi tarafından geliştirilmiştir. Oyunu yayınlayan şirketin ismi Warner Bros. Interactive Entertainment’tır....
En İyi NBA 2K23 Takımları
Çok sayıda seveni olan ve milyonlarca oyuncu tarafından başarılı olduğu düşünülen NBA 2K 23 oyununda, sizler için en iyi takımları derledik....