En İyi Aksiyon Oyunları PC 2020 - 2023 - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
En İyi Aksiyon Oyunları PC 2020 - 2023

En İyi Aksiyon Oyunları PC 2020 - 2023

Aksiyon oyunları, el göz koordinasyonu ve tepki süresi gibi fiziksel zorlukları ön plana çıkaran bir video oyun türüdür. Türün en bilinen alt türleri dövüş, nişan ve platform oyunlarıdır. Her yıl birbirinden farklı aksiyon oyunları piyasaya çıkar. Bu kadar fazla aksiyon oyunu arasından da seçim yapmakta zorlanabiliriz. İşte karşınızda 2020 - 2022 yıllarında PC için çıkmış en iyi aksiyon oyunları!

En İndirimli Aksiyon Oyunlarını Görmek İster Misin? O Halde Hemen İndirimli Oyunlar Bölümünü Ziyaret Et!

 

Watch Dogs Legion Görsel

 

Watch Dogs: Legion

Watch Dogs: Legion, Ubisoft Toronto tarafından geliştirilen ve Ubisoft tarafından yayınlanan 3. Şahıs aksiyon-macera türünden bir video oyunudur. Watch Dogs serisinin 3. oyunu ve Watch Dogs 2'nin devamı niteliğindedir. Oyun, açık dünya olarak tasarlanmış olup Londra'nın kurgusal bir temsili şehrinde yer almaktadır.

Oyunun hikayesi, Londra sakinlerinden müttefikler toplayarak şehri distopik gözetleme durumundan kurtarmaya çalışan hacker grubu DedSec'in Londra şubesine odaklanıyor. Grup aynı zamanda, komplo kurdukları bir dizi terörist saldırısını araştırmaya ve bunları kimin düzenlediğine odaklanır. Özel bir askeri şirketin başında derin bir komplo keşfederler.

 

Yapımcı: Ubisoft Toronto

Çıkış Tarihi: 29 Ekim 2020

Tür: Aksiyon, macera

 

Marvel's Avengers Görsel

 

Marvel’s Avengers

Uzun zamandır piyasada bir süper kahraman oyunu isteyen ve bekleyen oyuncular 2020 yılında oldukça geniş çaplı bir Avengers oyunu ile tanıştı. Avengers evreninde geçen orijinal bir sinematik hikâyeye de sahip olan Marvel’s Avengers’ta Thor, Hulk, Iron Man, Captain America, Black Widow, Ms. Marvel karakterlerinin hepsini kontrol edebiliyoruz.

Marvel Avengers evreninde A-Day olarak adlandırılan olayı temel olan oyun, Avengers’ın gözden düşmesiyle beraber dünyaya yeni savunma sisteminin hakim olmasını ve bu savunma sisteminin kötüye gidişini anlatıyor. Nihayetinde dünyayı kurtarmak yine Avengers üyelerinin omuzlarına yükleniyor.

 

Yapımcı: Crystal Dynamics

Çıkış Tarihi: 4 Eylül 2020

Tür: Aksiyon, macera

 

Zombie Army 4 Dead War Görsel

 

Zombie Army 4: Dead War

Bir dönemin en popüler temalarından bir tanesi olan zombi, Zombie Army 4: Dead War ile tekrar hayatımıza giriyor. Sniper Elite serisinin geliştirici ekibi tarafından hazırlanan bu aksiyon oyunu, 1940 senesine geri gönderecek ve Hitler tarafından oluşturulmuş olan zombi virüsü ile savaşmamız gerekiyor. Sniper Elite serisi gibi Zombie Army serisi de her zaman güzel bir aksiyon sunuyordu. Serinin bu oyunu da yine oyuncular tarafından gayet güzel bir alkış topladı.

 

Yapımcı: Rebellion

Çıkış Tarihi: 4 Şubat 2020

Tür: Aksiyon, hayatta kalma korku

 

Resident Evil 3 Görsel

 

Resident Evil 3

Resident Evil serisi, orijinal olarak korku ve gerilim türüne yöneliyordu ama serinin güncel oyunları bunu bozmuştu. En son, Resident Evil 2 oyununun Remake sürümünü oyuncular oynayabildi ve o eski gerilim ruhunun geri döndüğü de keşfedildi ama Resident Evil 3 oyununun Remake sürümü için bu doğru değil. Resident Evil 3, bu sefer gerilim ve korkuyu arka plana atıyor ve net bir aksiyon oyunu olarak oyuncuların karşısına çıkıyor. 

 

Yapımcı: Capcom

Çıkış Tarihi: 3 Nisan 2020

Tür: Aksiyon, gerilim, korku

 

Far Cry 6 Görsel

 

Far Cry 6

Far Cry 6, bir aksiyon-macera birinci şahıs nişancı oyunudur. Oynanış, oyuncuların derme çatma silahlar, araçlar kullandığı ve zalim rejimi devirmek için yeni "Fangs for Hire" sistemi olan Amigos'u kiraladığı önceki Far Cry oyunlarının devamı niteliğindedir. Oyun, oğlu Diego'yu kendi kuralına uyması için yetiştiren "El Presidente" Antón Castillo tarafından diktatörlük olarak yönetilen hayali bir Karayip adası olan Yara'da geçiyor. Oyuncu, Castillo ve rejimini devirmeye çalışan gerilla savaşçısı Dani Rojas rolünü üstlenir.

 

Yapımcı: Ubisoft Toronto

Çıkış Tarihi: 7 Ekim 2021

Tür: Aksiyon, FPS

 

Deathloop Görsel

 

Deathloop

Deathloop, Arkane Studios tarafından geliştirilen ve Bethesda Softworks tarafından yayınlanan bir aksiyon-macera oyunudur. 

Blackreef Adası'nda aynı günü sonsuza dek tekrar etmeye mahkum olan iki rakip suikastçı var. Deathloop bölümlere ayrılmış bir oyun. Görev sonuna geldiğinizde oyun ara veriyor, size topladığınız tüm bilgileri ve ipuçlarını gösteriyor. Bundan sonra ise envanter sistemi geliyor karşınıza. Burada Colt’un taşıyacağı silahları düzenleyebilir ve ekstra yeteneklerinizi organize edebilirsiniz. Arkane’in olduğu yerde özel güçlerden bahsetmezsek olmaz, firma bu konudaki yeteneklerini Deathloop’ta da sergilemiş. Öldürdüğünüz her Visionary’den edindiğiniz özel Slabs’ler var. Bunlar Dishonored’daki yeteneklere benziyor, size teleport olma, kısa süreliğine görünmezlik, düşmanları kinetik bir güçle fırlatma gibi benzersiz güçler kazandırıyor.

 

Yapımcı: Arkane Studios

Çıkış Tarihi: 14 Eylül 2021

Tür: Aksiyon, macera

 

Mafia Definitive Edition Görsel

 

Mafia: Definitive Edition

Mafia: Definitive Edition, Hangar 13 tarafından geliştirilen ve 2K Games tarafından yayınlanan bir aksiyon-macera video oyunudur. 2002'de çıkan video oyunu Mafia'nın yeniden yapımı olan oyun Mayıs 2020'de duyuruldu ve 25 Eylül 2020'de piyasaya sürüldü. Oyunun hikâyesi 1930'larda kurgusal bir şehir olan Lost Heaven'da geçer. Oyun, Tommy Angelo adlı karakterin Salieri suç ailesi içindeki yükselişini ve düşüşünü konu alıyor.

Orijinal oyunun yeniden yapımı olarak tasarlanan Mafia: Definitive Edition, orijinal oyundan misyonlar taşımasına rağmen, yeni görevler ve genişletilmiş bir hikâye ile geliştirildi. Oyuncular, 2002 oyununda olduğu gibi tek oyunculu mod boyunca Tommy Angelo karakterini kontrol ediyorlar.

 

Yapımcı: Hangar 13

Çıkış Tarihi: 25 Eylül 2020

Tür: Aksiyon, macera

 

Back 4 Blood Görsel

 

Back 4 Blood

Back 4 Blood, Turtle Rock Studios tarafından geliştirilen ve Warner Bros. Interactive Entertainment tarafından yayınlanan çevrimiçi çok oyunculu birinci şahıs nişancı oyunudur. 12 Ekim 2021'de Windows, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One ve Xbox Series X/S için piyasaya sürüldü.

Back 4 Blood'ın oynanışı büyük ölçüde Left 4 Dead'e benzemektedir; her ikisi de çok oyunculu ve tekrar oynanabilirliğe odaklanan, 4 oyunculu, işbirlikli ve 8 kişinin PvP modunda oynabildiği oyunlardır. 

"Devil Worm" (dünya dışı bir organizma olduğu ima edilen) adlı bir parazit, insanlığın çoğuna bulaşır ve onları "Ridden" adı verilen kısır ölümsüz mutantlara dönüştürür. Hayatta kalmış insan grupları kıyamet sonrası dünyada hayatta kalmaya çalışır. Hayatta kalmak konusunda kıdemli olan "Temizleyiciler" olarak adlandırılan bir grup insan, Ridden'lar ile savaşmakta ve bir insan yerleşkesi olan ve "Fort Hope"u savunmaktadır. Bu yerleşke Albay Phillips tarafından yönetilmekte ve kurgusal bir yer olan Finleyville, Pensilvanya'da yer almaktadır.

 

Yapımcı: Turtle Rock Studios 

Çıkış Tarihi: 12 Ekim 2021

Tür: Aksiyon, hayatta kalma korku

 

Halo Infinite Görsel

 

Halo Infinite

Halo Infinite, 343 Industries tarafından geliştirilen ve Xbox Game Studios tarafından yayınlanan birinci şahıs nişancı oyunudur. Oyun; Windows, Xbox One ve Xbox Series X/S cihazlar için piyasaya sürüldü. Halo serisinin altıncı oyunu ve birde genel olarak on altıncı Halo oyunu olan Halo Infinite, Halo 5: Guardians'dan sonra Master Chief'in hikâyesini ele alıyor.

 

Yapımcı: 343 Industries

Çıkış Tarihi: 15 Kasım 2021

Tür: Aksiyon, macera

 

Battlefield 2042 Görsel

 

Battlefield 2042

Battlefield 2042, video oyunu geliştiricisi Electronic Arts'ın yayıncılığını yaptığı ve video oyunu geliştiricileri; DICE ile Criterion Games tarafından geliştirilen bir birinci şahıs nişancı video oyunudur. 2042 yılındaki "insanlık için savaş" sırasında geçen kurgusal bir hikâye ile 2013'te çıkan Battlefield 4'ün doğrudan devamı niteliğindedir.

Oyunda haritalar dinamik bir hava durumuna sahiptir ve maç içerisinde, kum fırtınası veya fırtına gibi olaylar görülebilir. En son Battlefield 4'te ve Hardline'da görülen "levolution" (belirli koşulların gerçekleşmesiyle büyük bir yıkımla haritanın değişmesi) özelliği geri dönüdü. Maçlar 128 oyuncu olarak 64 vs 64 olarak yapılacak ve haritalar devasa bir alanda farklı farklı kapışma imkânları sağlar, ancak eski nesil konsollarda oyuncular, 32 vs 32 toplam harita limiti 64 kullanıcı olacak şekilde maçlar yapabilecek ve ona uygun haritalarda oynayabilirler.

 

Yapımcı: DICE (EA Digital Illusions CE AB)

Çıkış Tarihi: 19 Kasım 2021

Tür: Aksiyon, FPS

 

 

 

 

 

 

 

 

En İyi Rpg Oyunları PC 2020 - 2023
2020 ile 2023Tarihleri Arasında Çıkan En İyi Rpg Oyunlarına Dair Detaylı Bir Rehber!...
Death to Spies Nedir?
Death to Spies, 16 Ekim 2007'de Haggard Games tarafından II. Dünya Savaşındaki Sovyet-Alman gerginliği göstermek için geliştirilmiş ve piyasaya sürülm...