En İyi Rpg Oyunları PC 2020 - 2023 - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
En İyi Rpg Oyunları PC 2020 - 2023

RPG oyun nedir? oyuncuların kurgusal bir sahnede farklı karakterlerin rollerini üstlendikleri oyunların genel bir ailesidir. Oyuncular, belirli kurallar çerçevesinde oluşturulan karakterleri yöneterek bir hikâyenin parçası olurlar. RPG(Role Playing Game), yani rol yapma türü oyunlar biz oyuncuların her zaman ilgisini çekmiştir. Bizlere bu eşsiz fırsatı tanıyan rol yapma oyunlarının geçmişi enfes ve kült yapımlarla doludur. Kimi zaman bir kumandan rolüne bürünüp uzayda görev peşinde koştuk, kimi zaman ise yenilmez bir savaşçı olup kendi beyliğimizi kurduk.

Son yıllarda ise oldukça belirgin bir şekilde yükselişe geçen RPG oyunlarından en iyilerini sizler için derledik. İşte karşınızda 2020 -2022 yılları arasında çıkmış efsane RPG oyunları.

En iyi ve en uygun pc oyunları eTail'de! PC Oyunları Satın Al ve en güzel oyunlardan mahrum kalma!

assassin's creed valhalla

Assassin's Creed Valhalla

Assassin's Creed Valhalla Ubisoft Montreal tarafından geliştirilen ve Ubisoft tarafından yayınlanmış bit tür aksiyon rol yapma video oyunudur. Assassin's Creed serisinin 12. ana oyunu ve tüm serideki 22. oyundur.

Oyunun başrolündeki Eivor küçücük bir çocuktur. Yaşadığı viking topluluğunun şarkılar ve danslar eşliğinde gerçekleştirilen akşam yemeği bir anda kabusa döner. Tam da krala hediye vermek üzereyken baskına uğrarlar ve kısa sürede ortalık kan gölüne döner. Kaosun ortasında bir oraya, bir buraya kaçan Eivor’un küçük bedeni savaşmasına engeldir. Daha da kötüsü, çok kısa sürede büyük bir trajediye tanık olur. Önce klanını kurtarmak için teslim olup kendini feda eden babası, hemen ardından da annesi öldürülür. Neyse ki abisinin yardımıyla bu kıyımdan kurtulmayı başarır. Yıllar sonra, ailesinin intikamını almak isteyen Eivor’un daha büyük planları vardır. Norveç’i terk edip İngiltere topraklarına gitmek ve orada yepyeni bir hayata başlamak. Yanında silah arkadaşlarından oluşan Raven klanı, ismini kendi koyacağı yerleşim bölgesi ve çok daha fazlası Eivor’un hayatının merkezini oluşturacaktır.

Yapımcı: Ubisoft Montreal

Çıkış Tarihi: 10 Kasım 2020

Tür: Aksiyon, rol yapma, macera

cyberpunk 2077 görsel

Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077, CD Projekt Red tarafından geliştirilen ve CD Projekt yayınlanan rol yapma türündeki ve bir açık dünya tabanlı video oyunudur. Cyberpunk serisinden uyarlanan oyun, altı farklı bölgeye sahip açık dünya olan Night City'de geçmektedir. Oyuncular, birinci şahıs bakış açısıyla oynanan oyunda bilgisayar korsanlığı, mekanik beceri, menzilli silah kullanımı ve yakın dövüş gibi seçeneklere sahip V isimli bir paralı askeri canlandırmaktadır. Üçüncü şahıs bakış açısıyla oynanış sadece araç sürüşlerinde yapılabilmektedir. Cyberkpunk 2077 oyununun konusu genel olarak suç dünyasında ve bol aksiyonlu geçiyor.

Yapımcı: CD Projekt Red

Çıkış Tarihi: 17 Eylül 2020

Tür: Aksiyon, rol yapma

Godfall görsel

Godfall

Godfall, Counterplay Games tarafından geliştirilen ve Gearbox Publishing tarafından yayınlanan bir aksiyon rol yapma oyunudur.

Oyun, oyuncuların büyük bir kıyamet olayını önlemek için son yüce Şövalye Düzeninden birinin rolünü oynadığı Toprak, Su, Hava alemlerine bölünmüş yüksek bir fantezi ortamında geçiyor. Oyuncunun, donattığı zırh setlerinden Valorplates'e bağlı olarak seçebileceği 5 silah sınıfı vardır. Bu silah sınıfları arasında uzun kılıç, çift bıçak, sırık, iki elli savaş çekici ve iki elle kullanılan harika kılıç bulunur. Bu karakter sınıfının nasıl oynanacağını özelleştirmek için ek Valorplates ve Augment'lar donatılabilir. İşbirliği modunda tek oyuncuyu ve en fazla üç oyuncuyu destekler. Oyun, yağma kesici misyonları tamamlama ve daha sonraki görevler için daha iyi ganimet kazanma konseptine dayanan bir "yağmacı-nişancı" olarak tanımlanıyor.

Yapımcı: Counterplay Games

Çıkış Tarihi: 12 Kasım 2020

Tür: Aksiyon, rol yapma

Mount And Blade Bannerlord görsel

Mount & Blade II: Bannerlord

Mount & Blade II: Bannerlord, TaleWorlds tarafından Microsoft Windows platformu için geliştirilen aksiyon-rol yapma oyunu. Mount & Blade: Warband'in 200 yıl öncesinde geçen oyun önbölüm niteliğinde olup serinin önceki oyunları gibi strateji ve sandbox oynanışı temel almaktadır.

Oyun, tek oyunculu ve çok oyunculu modları içermektedir. Tek oyunculu oynanış Kalradya adlı kurgusal kıtada İmparatorluk'un iç savaş döneminde geçmektedir. Üç ayrı taht iddiacısı arasında bölünen İmparatorluk'un haricinde beş ülke daha bulunmakta, her ülke birbirleriyle çekişme hâlinde olmakla beraber kendi içerisindeki klanlar da birbirleriyle mücadele içerisindedir. Oyuncu bu ülkelerden birine katılarak askerî ve siyasi ekâbir arasında yükselebileceği gibi kendi ülkesini kurarak bunlara rakip de olabilir. Oyunun sandbox doğası gereği takip etmenin zorunlu olduğu bir hikâye şeması bulunmamakta, oyuncu dünyada serbestçe dolaşarak kendi hikâyesini oluşturmaktadır. Çok oyunculu tarafta ise Çatışma, Kaptan, Kuşatma ve Takımlı Ölüm Maçı olmak üzere dört farklı oyun modu bulunmaktadır.

Yapımcı: TaleWorlds

Çıkış Tarihi: 18 Haziran 2020

Tür: Aksiyon, rol yapma

Dungeons And Dragons: Dark Alliance görsel

Dungeons & Dragons: Dark Alliance

Dungeons & Dragons: Dark Alliance, Wizards of the Coast tarafından yayınlanan ve yan kuruluşu Tuque Games tarafından geliştirilen üçüncü şahıs aksiyon rol yapma oyunudur. Dungeons & Dragons masa üstü rol yapma sisteminedayananoyun, Baldur's Gate: Dark Alliance ve Baldur's Gate: Dark Alliance II'nin manevi halefidir.

Karanlık İttifak içinde tundra bölgesinde yer almaktadır. Buzyeli Dale, ve karakterleri özellikleri RA Salvatore'ın roman serisinin Drizzt Efsanesi dört oynanabilir karakterler de dahil: Drizzt Do'Urden, Catti-brie, Bruenor Battlehammer ve Wulfgar. Oyun hem tek oyunculu hem de çok oyunculu modları içerir. Tek oyunculu modda, oyuncu kontrol etmek için dört karakterden herhangi birini seçebilir ve aralarında geçiş yapabilir. Çok oyunculu mod, dört oyuncuya kadar çevrimiçi işbirliğine izin verir. 

Yapımcı: Tuque Games

Çıkış Tarihi: 21 Haziran 2021

Tür: Aksiyon, rol yapma

outriders görsel

Outriders

Outriders, People Can Fly ve Square Enix tarafından geliştirilen ve yine Square Enix'in Avrupa'daki yan kuruluşu tarafından yayınlanan ortak bir rol oynayan üçüncü şahıs video oyunudur. 

Oyunun başlangıcında, oyuncular kendi özel karakterlerini oluşturur ve dört sınıf arasından seçim yapar. Her biri oyuncuların kullanabileceği benzersiz yeteneklere sahiptir. Dört sınıf, zamana yön verebilen Düzenbaz (Trickster), ateşi kontrol altında tutan Pyromancer, sismik saldırıları serbest bırakabilen Devastator ve taretleri ve diğer cihazları kullanan Technomancer'ı içerir. Bu özel becerilerin soğuma süresi kısadır ve maksimum etki için diğer becerilerle birleştirilebilir. Oyun, oyuncuların becerilerinin kilidini açmalarına ve becerilerini geliştirmelerine olanak tanıyan bir beceri ağacına sahiptir.

Yapımcı: People Can Fly, Square Enix

Çıkış Tarihi: 1 Nisan 2021

Tür: Aksiyon, rol yapma, macera

Monster Hunter Rise görsel

Monster Hunter: Rise

Monster Hunter: Rise, Capcom tarafından geliştirilen ve yayınlanan bir aksiyon rol yapma oyunudur. 2018 yılında yayınlanan Monster Hunter: World'den sonra Monster Hunter serisinin 6. ana taksitidir. 

Önceki Monster Hunter oyunlarında olduğu gibi, Monster Hunter: Rise, oyuncunun saldırılarından kurtulurken onlara zarar vermek ve zayıflatmak için çeşitli silahlar, araçlar ve çevresel özellikler kullanarak büyük canavarları öldürmek veya yakalamakla görevli bir Avcı rolünü üstlenmesini sağlıyor. Sunulan görevlerin başarıyla tamamlanması, tipik olarak canavardan çeşitli canavar parçaları şeklinde ganimet sağlar; bunlar yeni zırhlar ve daha güçlü canavarları ele geçirmek için kullanılabilecek silahlar oluşturmak için kullanılır ve serinin dikkate değer çekirdek döngüsünü oluşturur. 

Yapımcı: Capcom

Çıkış Tarihi: 26 Mart 2021

Tür: Aksiyon, rol yapma, macera

Scarlet Nexus görsel

Scarlet Nexus

Scarlet Nexus, Bandai Namco Studios ve Tose tarafından geliştirilen ve Bandai Namco Entertainment tarafından yayınlanan bir aksiyon rol yapma oyunudur.

Oyuncular, Yeni Himuka'yı Diğerleri olarak bilinen yaratıklardan korumakla görevli Diğer Suppression Force (OSF) üyeleri Yuito Sumeragi veya Kasane Randall'ın kontrolünü üstlenebilirler. Kılıç gibi kısa menzilli silahlarla donatılmış olsalar da, hem Yuito hem de Kasane, düşman düşmanlarına nesneler ve enkaz fırlatmalarına izin veren psikokinezi yeteneğine sahiptir. Kahramanın güçleri, oyunun yetenek ağacı olarak hizmet eden "beyin haritasına" erişilerek yükseltilebilir. Oyuncular ilerledikçe, onlara savaşta yardımcı olacak farklı parti üyeleriyle karşılaşacaklar. Her yoldaşın kendine özgü savaş yetenekleri vardır ve bu yetenekler daha sonra kahramanlar tarafından "beyin bağı" adı verilen bir yetenek aracılığıyla edinilebilir.

Yapımcı: Bandai Namco Studios ve Tose

Çıkış Tarihi: 24 Haziran 2021

Tür: Aksiyon, rol yapma

Final Fantasy XIV Endwalker görsel

Final Fantasy XIV: Endwalker

Final Fantasy XIV: Endwalker, Microsoft Windows, macOS, PlayStation 4 ve PlayStation 5 için Square Enix tarafından geliştirilen ve yayınlanan devasa çok oyunculu çevrimiçi rol yapma oyunu Final Fantasy XIV'ün 4. genişleme paketidir.

Endwalker'ın oynanış ve görev yapısının temel oyunla büyük ölçüde eşleşiyor. Birçok RPG oyununda olduğu gibi, oyuncular eylemlerine yanıt veren kalıcı bir dünyada birbirleriyle etkileşime giriyorlar. 

Her ikisi de Final Fantasy serisi için yepyeni olan iki yeni iş de tanıtıldı. İlki, Noulith adlı sihirli nesneleri kullanarak engeller yaratan ve karakterin kendi saldırı yeteneklerini güçlendirmek için eterik enerjiyi kanalize eden bir şifacı olan Sage. İkinci yeni iş olan Reaper, daha fazla güç için boşluğun bir avatarının yardımını isteyen bir tırpan kullanan zırhlı bir yakın dövüşçü.

Yapımcı: Square Enix 

Çıkış Tarihi: 7 Aralık 2021

Tür: Macera, rol yapma

Werewolf The Apocalypse Earthblood görsel

Werewolf: The Apocalypse  - Earthblood

Werewolf: The Apocalypse - Earthblood, Cyanide tarafından geliştirilen ve Nacon tarafından yayınlanan bir aksiyon rol yapma video oyunudur. White Wolf Publishing'in masaüstü rol yapma oyunu Werewolf: The Apocalypse'e dayanır ve daha büyük World of Darkness serisinin bir parçasıdır.

Werewolf: The Apocalypse – Earthblood, oyuncunun eko-terörist bir kurt adam rolünü üstlendiği üçüncü şahıs tek oyunculu bir aksiyon rol yapma oyunudur. Oyuncu, Kuzeybatı Amerika'nın çeşitli bölgelerini büyük çekirdek dünyalar şeklinde keşfeder. Bu alanlarda, oyuncu, ikincil görevlerin kilidini açmak da dahil olmak üzere oyunun dünyası üzerinde etkisi olabilecek görevlerle oynar. Oyuncu ayrıca fiziksel dünya ile ruh dünyası arasında bir yer olan Penumbra'ya seyahat eder; Burada, alanlar arasında kısayollar açmak gibi, oyuncuları tamamladıkları için ödüllendiren Spirit of the Great Falls'tan yan görevler veya meydan okumalar alabilirler.

Yapımcı: Cyanide

Çıkış Tarihi: 4 Şubat 2021

Tür: Aksiyon, rol yapma

Gotham Knights

Gotham Knights oyunu WB Games Montreal şirketi tarafından geliştirilen ve Warner Bros. Interactive Entertainment tarafından yayınlanan bir video oyundur. Bu oyunun türü aksiyon rol yapma olarak bilinir, tek oyunculu veya çok oyunculu olarak oynanabilir. Gotham Knights Unreal Engine 4 oyun motoru ile çalışır. Oyun Microsoft Windows, Playstation 5 ve Xbox Series X/S platformları için uygundur. Gotham Knights’ın piyasaya çıkış tarihi 21 Ekim 2022’dir. Batman: Gotham Knights serisi ve oyun karakterleri ele alınarak tasarlandı. Nightwing, Batgirl, Robin ve Red Hood isimli süper kahramanlar Gotham City’deki adaleti tekrar yerine getirebilmek için kötülüklerle savaşmaktadır. Ayrıca bu kahramanlar Batman’in kaybolmasını da araştırıyorlar. Gotham Knights oyunu eleştirmenler tarafından karmaşık ve orta seviyeli yorumlar almayı başardı. Oyun piyasaya henüz yeni çıkmasına rağmen Metacritic sitesinde 100 üzerinden 69 puana ulaştı. Oyun içerisindeki görevler ve savaş animasyonları biraz da olsa eleştirildi. 

God of War Hazine Haritaları
God of War Hazine Haritalarını ve Gömülü oldukları yerleri gösteren detaylı bir rehber....
En İyi Aksiyon Oyunları PC 2020 - 2023
2020 ile 2023 Tarihleri Arasında Çıkan En İyi Aksiyon Oyunlarına Dair Detaylı Bir Rehber!...