Guild Wars 2 Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Guild Wars 2 Nedir?

Guild Wars 2 oyunu Guild Wars serisinin devamı niteliğinde olan bir MMORPG oyunudur. Oyunun hikayesi ilk oyunun zamanından 250 yıl sonrasında geçmektedir. Oyuncuların kalıcı dünyanın bir parçası olarak görevlere değişik şekillerde yaklaşmasına izin vermek için dalgalanma etkisi kullanılmıştır. Çevreyi bir silah olarak kullanmak ve meslekler arasındaki sinerjiyi teşvik etmek oyunun savaş sistemini geliştiren unsurlardır. Guild Wars oyununda olan sihir tarzı beceri sistemi Guild Wars 2 oyununda azaltılmıştır. Bu oyun Micorosft Windows ve OS X platformları için uygundur.

Oyunun piyasaya çıkmasından iki hafta sonra toplam iki milyondan fazla kopyası satıldı. Ağustos 2013 zamanlarında Guild Wars 2 oyununun rekor oyuncu sayısı olan 460.000’e ulaşıldı. Ağustos 2015 zamanına kadar ise 5 milyondan fazla kopya satıldı ve oyun ücretsiz bir yapıya getilirdi. Guild Wars 2 oyunu her iki haftada bir içerik güncellemesi yaptı. Günümüzde ise birkaç ayda bir büyük güncellemeler yapmaktadır. İçerik güncellemeleri ile Mücevher Mağazasına yeni ürünler eklenir.

Bazı güncellemeler oyuna farklı yeni zindanların ve savaş seçeneklerinin eklenmesini sağlar. Guild Wars 2 oyunu bütün dünya çapında oldukça fazla beğeni topladı ve Metacritic’ten 100 üzerinden 90 puan aldı. Ign’den Charles Onyett oyunu 10 üzerinden 9 puan ile değerlendirdi, Guild Wars 2 oyununun en ayrıntılı ve başarılı MMO’lardan biri olduğunu söyledi.

Time, Guild Wars 2 oyununu 2012’nin en iyi video oyunu olarak tanıttı. Guild Wars 2 oyunundaki görevleri yaparken diğer oyunların aksine devasa metinler okumak gerekmez. Bu devasa metinlerin yerine hikayenin gidişatı oyunculara gösterilir. Örneğin, bir ejderha saldırısını havada uçuşan ateş topları ve ejderhanın bağırması ile oyunculara gösterirler. Bu da Guild Wars 2 oyununu diğer MMORPG’lerden ayıran önemli bir özelliktir.

 

Guild Wars 2 Yapımcısı Kimdir?

Guild Wars 2 oyununun yapımcısı ArenaNet şirketidir. Bu şirket Ncsoft’un bir yan kuruluşudur ve 2000 Mart zamanlarında Washington’un Bellevue şehrinde kurulmuştur. Bu şirketin kurucularının isimleri Mike O’Brien, Patrick Wyatt ve Jeff Strain’dir. ArenaNet şirketi video oyunları geliştirmek üzerine kurulmuş bir şirkettin ve Guild Wars serisi ile büyük bir başarı elde etmiştir.

Bu şirketin kurucuları Warcraft, Warcraft 2, Diablo ve Starcraft gibi önemli oyunları geliştiren Blizzard Entertainment’ın eski çalışanları olarak bilinir. Kendi şirketlerini kurmak amacıyla Şubat 2000 zamanlarında Blizzard Entertainment şirketinden ayrıldılar. Şirket NCsoft tarafından 2002 yılında satın alındı. ArenaNet’in kurucuları Jeff Strain ve Patrick Wyatt 2008 yılında NCsoft West’te yer alabilmek için ArenaNet’ten ayrılmıştır.

Mike O’Brien’de Ekim 2019 zamanlarında şirketten ayrılarak ManaWorks ismi verilen yeni bir stüdyo kurmuştur. Günümüzde ArenaNet şirketinin kontrolü NCsoft şirketine aittir. ArenaNet oyununun piyasaya çıkartmış olduğu ürünler aşağıda liste halinde verilmiştir.

 

  • Guild Wars Prophecies
  • Guild Wars Factions
  • Guild Wars Nightfall
  • Guild Wars Eye of the North
  • Guild Wars 2
  • Guild Wars 2 Heart of Thorns
  • Guild Wars 2 Path of Fire
  • Rytlock’s Critter Rampage

   

Guild Wars 2 Kaç Yılında Piyasaya Çıkmıştır?

Guild Wars 2 oyunu ile ilgili yapılan çalışmalar 2007 yılında başlamıştır. ArenaNet, Ağustos 2009 zamanlarında Guild Wars 2 oyununu kullanıcılara duyurmaktan oldukça mutlu olduklarını söyledi. Kasım 2009’da NCsoft’un kurucusu olan Jaeho Lee, Guild Wars 2 oyununun 2010’da bir kapalı beta halinde kullanıcılar ile buluşacağını duyurdu. Oyunun demo versiyonları farklı etkinlikler sırasında kullanıma sunuldu.

23 Ocak 2012 tarihinde oyunun bu sene içerisinde piyasaya sürüleceği söylendi. ArenaNet’in 28 Haziran 2012 tarihinde yaptığı açıklamada oyunun 28 Ağustos 2012 tarihinde piyasaya çıkacağı belirtildi. Daha önceden satın alma işlemi yapan oyuncuların Guild Wars 2 oyununu 25 Ağustos tarihinde oynamaya başlayabileceği bilgisi de vardı. Söylenildiği gibi Guild Wars 2 oyunu 28 Ağustos 2012 tarihinde piyasaya çıktı.

Guild Wars 2 Nedir?

Guild Wars 2 2021 Yılında Kaç Oyuncuya Ulaşmıştır?

Guild Wars 2 oyununun 2019 Haziran ayındaki ortalama aylık oyuncu sayısı 11,614,277’ydi. Daha sonra 2020 Haziran ayındaki ortalama sayı 13,279,392 olarak hesaplandı. Guild Wars 2’nin 2021 Ağustos ayındaki ortalama aylık oyuncu sayısı 18,011,368 olarak hesaplandı ve bu oyunun rekor ortalaması olarak tarihe geçti. Bu oyunun güncellemeleri ve denetlemeleri düzenli olarak yapılmaktadır. Dünya çapındaki oyuncu sayısı bu sayede sürekli olarak artmaktadır. Günlük oyuncu sayısı en fazla 1,801,137 olmuştur ve bu sayı da 2021’in ağustos ayında hesaplanmıştır.

Guild Wars 2 Bedava Oynanır Mı?

Guild Wars 2'nin ana oyunu Steam'e gelmesiyle birlikte ücretsiz hale geldi. Lakin oyuncular diğer ek içeriklere ve genişleme paketlerine erişmek için hala ödeme yapmak zorunda.

2023'te Guild Wars 2'ye Başlanır Mı?

Sorunun cevabı tamamen size bağlı. Eğer Guild Wars serisini seviyorsanız ve içeriklerinden zevk alıyorsanız oyuna başlamamanız için hiçbir sebep yok.

Guild Wars 2 Kaç GB?

Oyunun güncel Steam bilgilerine bakıldığında 70 GB depolama alanı istediği görülüyor. Bu sayı ilerde güncellemeler ve ek içerikler ile artabilir.

Guild Wars 2 Karakterleri Nelerdir?

Guild Wars 2 oyununda 5 adet farklı ırk bulunmaktadır. Bu ırkların isimleri Asura, Charr, Human, Norn ve Sylvari’dir. Her ırkın kendine özel yapısı vardır. Oyun içerisinde 8 tane karakter sınıfı bulunur. Bu karakter sınıflarının isimleri ve özellikleri aşağıda listelenmiştir.

 

  • Elementalist = Bu karakter ateş, hava, toprak ve suyu kontrol edebilir. Fiziksel savunma konusunda oldukça zayıftır fakat büyüleri ile devasa hasarlar verir. İçinde bulunduğu tehlikeli durumlarda o olaya en uygun elementi kullanmayı tercih eder.
  • Warrior = Warrior karakteri hızına, dayanıklılığına, zırhlarına ve gücüne oldukça güvenir. Arka arkaya darbeler vererek adrenalin depolar ve gücünü arttırır. Warrior depoladığı adrenalin ile Burst Skiller’i kullanır. Depolanan adrenalin ne kadar fazla olursa karakterin verdiği hasar da o kadar artar.
  • Ranger = Ranger karakteri uzak mesafeli savaşların ustasıdır. Bu karakter yay kullanır ve sadık bir hayvana sahiptir. Hayvanları sevgi ile kendilerine bağlarlar. Hayvanların hasarları ve zırhları seviyelerine göre gelişir.
  • Necromancer = Necromancer karakteri ölüleri çağıran karanlık sanatlar ustası olarak bilinir. Düşmanların yaşam güçlerini emebilir, ölümden ve güçsüzlükten beslenir. Canı tükendiği zaman hayalet modunda bir düşmanı öldürene kadar veya yaşam gücü bitene kadar savaşmaya devam eder.
  • Guardian = Guardianlar asa ve çekiç kullanırken oldukça tehlikeli olurlar. Takım arkadaşlarına başarı kazandırmak için kendini feda eder. Düşmanları kolaylıkla yakalayabilir ve ‘’Resolve’’ yeteneği sayesinde can üretir.
  • Thief = Bu karakter tekli mücadele durumlarında ölümcüldür. Oldukça hızlıdırlar fakat canları ve zırhları oldukça düşüktür. Düşmanlardan çaldıkları eşyaları kendi silahları olarak kullanırlar ve yeteneklerini arka arkaya kullanabilirler.
  • Engineer = Engineerlar aletler, iksirler, patlayıcılar ve cihazlar ile ilgilenirler. Turret yerleştirerek veya çeşitli patlayıcılar kullanarak düşmanlar ile savaşırlar. Elementalistler gibi aynı anda tek bir silah setini kullanabilirler.
  • Mesmer = Mesmer karakteri aldatma ve kargaşa ile savaşan büyülü düello ustalarıdır. Düşmanları oyalamak için farklı illüzyonlar kullanırlar. Gerçek Mesmer’i göz önünde tutmak oldukça zordur.

 

Guild Wars 2 Ücretli Midir?

Guild Wars 2 oyunu ücretli bir oyundur. Oyunu orijinal sitesinde Standart Collection 49,99 dolar, Deluxe Collection 74,99 dolar ve Ultimate Collection 99,99 dolardır. Guild Wars 2 End of Dragons tek başına Standart 29,99 dolar, Deluxe 54,99 ve Ultimate 74,99 dolardır. Guild Wars 2 Path of Fire Standart fiyatı ise 29,99 dolardır. Bu oyun şuanda Steam platformunda satışa sunulmamıştır fakat ilerleyen tarihlerde Steam platformundan bu oyunu satın almak mümkün olacaktır.

Guild Wars 2 Nedir?

Guild Wars 2 Oynayarak Para Kazanılır Mı?

Guild Wars 2 oyunu oynayarak para kazanmak mümkündür. Bu oyun içerisinde geliştirilen karakterler farklı internet sitelerinde gerçek para karşılığında kullanıcılara satılmaktadır. Bazı insanlar oyun içerisindeki değerli eşyaları da bu yöntem ile farklı oyunculara satarlar. Bu sayede Guild Wars 2 oynayarak para kazanmak mümkün olur.

 

Guild Wars 2 Hangi Yaş Aralıkları İçin Uygundur?

Guild Wars 2 oyunu çok oyunculu bir rol yapma oyunudur. Oyuncular düşman yaratıklarla savaşmak için kılıçlar, patlayıcılar, ateşli silahlar ve sihirli saldırılar kullanırlar. Oyunun bazı bölümlerinde alkol kullanımı bulunur ve oyuncular alkollü içecekler kullanarak başarı kazanırlar. Bu sebeplerden dolayı Guild Wars 2 oyununu 12 yaş ve üzeri oyuncular oynayabilir.

   

Guild Wars 2 Nasıl İndirilir?

Guild Wars 2 oyununun indirme işlemi şu anda orijinal sitesinden yapılmaktadır. Herhangi bir web tarayıcısının arama kısmına ‘’Guild Wars 2’’ yazılır ve açılan sayfanın sağ üst tarafında bulunan ‘’ Download Now’’ yazısına tıklanır. Daha sonra açılan pencerede ‘’Download the Installer’’ seçeneğine basılır. İndirilen kurulum programı çalıştırıldıktan sonra oyun otomatik olarak bilgisayara yüklenir.

Guild Wars 2 Nedir?

Guild Wars 2 Oynamak İçin Sistem Gereksinimleri Nedir?

   

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows XP (32-Bit),
  • İşlemci: Intel Core 2 Duo E4400 2.0 GHz ya da AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4600+,
  • Ekran Kartı: Nvidia GeForce 7800 GS ya da AMD Radeon X1800 Series 256MB,
  • DirectX: DX 9.0,
  • Bellek: 2 GB RAM,
  • Depolama: 25 GB sabit disk alanı,

 

Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows 7 (64-Bit),
  • İşlemci: Intel Core 2 Quad Q6400 2.13 GHz ya da AMD Phenom 9650 Quad-Core,
  • Ekran Kartı: Nvidia GeForce GTS 450 2GB DDR3 ya da AMD Radeon HD 5670 1024 MB,
  • DirectX: DX10,
  • Bellek: 4 GB RAM,
  • Depolama: 25 GB sabit disk alanı,

 

Guild Wars 2 Telefonda Oynanır Mı?

Guild Wars 2 oyunu şu anda Micorosft ve OS X platformları için uygundur. Bu oyunu telefonda oynamak mümkün değildir.

 

Guild Wars 2 Nasıl Oynanır?

Guild Wars 2 oyununda oyuncunun ırkı ve mesleği ulaşabileceği yetenekleri belirler. İlk 5 beceri yuvası oyuncunun silahı ve mesleği tarafından belirlenir. Daha sonra gelen beceri yuvaları bu yetenekleri geliştirmek içindir. Onuncu beceri yuvası ise karaktere elit bir yetenek verir. Oyun içerisinde ana dünyadan ayrı olan ve bağımsız kalıcı bir dünyada gerçekleşen büyük bir savaş bulunmaktadır. Oyuncular bu savaşa anlık olarak girip çıkabilir ve başarılarına göre farklı ödüller elde ederler. Guild Wars 2 oyununda farklı görevler vardır, bu görevler tamamlandığı zaman karakter tecrübe puanı ve para elde eder. Oyun içerisinde haritada değişik yaratıklar bulunur. Seviyelerine göre bu yaratıkları öldürmek zorlaşır. Yaratıklar öldürülerek ve görevler tamamlanarak karakterin seviyesi yükseltilir. Oyuncular Lonca’lara girerek farklı savaşlar içerisinde yer alırlar.

Guild Wars 2 Nedir?

Guild Wars 2 Oyununun Konusu Nedir?

Oyuncular Destiny’s Edge isimli loncanın eski üyelerini tekrar bir araya toplamak ile görevlendirilmişlerdir. Bu üyeler bir araya toplandıkları zaman Yaşlı Ejderha Zaitan ile savaşırlar.

  

Guild Wars 2 Gem Nedir?

Guild Wars 2 oyununda Gem ismi verilen para birimi Mücevher olarak da bilinir. Gemler, Gem Store’da alışveriş yapmak için gerekli olan para birimidir. Gem ile özel skinler, şapkalar, maskeler, kanatlar, zırhlar, yükseltmeler, lisanslar, anahtarlar ve hesap yükseltmeleri satın alınabilir.

 

Guild Wars 2 Gem Nasıl Alınır?

Guild Wars 2 Gem’leri oyunun orijinal sitesinden satın alınabilir. eTail sitesi bu konuda güvenilirdir ve oldukça uygundur. etail sitesinde en uygun ve güncel Guild Wars 2 Gem fiyatlarına ulaşmak oldukça kolaydır.

Guild Wars 2 Nedir?

Guild Wars 2 Oyununa Benzer Diğer Oyunlar Nelerdir?

Guild Wars 2 oyunu MMORPG türünde bir oyundur. Bu oyuna benzer bazı oyunlar aşağıda listelenmiştir.

 

  • Planet Calypso
  • Rift
  • ArcheAge
  • Skyforge
  • Blade & Soul
  • Aura Kingdom
  • Neverwinter
Graffiti Games Nedir?
Grafiti Games, bağımsız oyun geliştiricilerinin oyunlarını yayınlar. Herhangi bir oyun geliştirmeyen bu şirket sadece bağımsız olarak geliştirilen oyu...
Albion Online Nedir?
Albion Online Nedir? Albion Online oyunu bir orta çağ fantezi MMORPG oyunudur. Albion Online hala bir çok kişi tarafından oynanmaktadır....