Zula Nedir? (2023) - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Zula Nedir?

Zula, Madbyte Games tarafından geliştirilen ve Lokum Games tarafından yayımlanan bir MMOFPS oyunudur. 2013 yılında geliştirilmeye başlanan oyun, 2015 yılında beta olarak “Türkiye’nin tek MMOFPS oyunu” olarak açılmıştır. Zula, Acknex oyun motoruyla 3D Game Studio üzerinden geliştirilmiştir. 3D Game Studio üzerinde Acknex, C++, Delphi ve C# kullanarak da oyun geliştirebilmek mümkündür.

god-of-war-figurine

Zula 16.250 Altın

₺ 130,00

₺ 120,90

 

Zula oyununda rakiplerinizi ezip geçmek ve kısa sürede alt etmek için şimdi Zula Altın Satın Al!

Zula oyununun hikayesine göre, iki ayrı birlik savaş hâlindedir. Bunlar; Zula ve Gladyo birlikleridir. Zula birliği, iyi askerli temsil ediyor iken gladyo birlikleri ise paralı askerleri yani kötü olan birliği temsil ediyor. Zula oyununda 13 farklı oyun modu bulunmaktadır. Her bir oyun modunun amacı farklıdır. Zula oyun modları şu şekildedir;

  • Ölüm Maçı - Öldükten sonra beklemeden tekrar dirildiğiniz oyun türüdür. Her iki takımda belli bir öldürme sayısına ulaşmaya çalışır.

  • Sabotaj - Bomba kurma ve bombayı imha etme üzerine kuruludur.

  • Sancak Savaşı - “Bayrak Kapmaca” tarzında bir moddur. Her iki takım, karşı takımın bölgesindek bayrağı almaya ve kendi bölgesine götürmeye çalışır.

  • Aranıyor - Herkes tek başınadır ve bir oyuncu işaretlenir. Herkesin amacı o oyuncuyu öldürmektir. Öldüren oyuncu, yeni aranan oyuncu olur.

  • Herkes Tek - Herkesin tek başına olduğu oyun türüdür.

  • Eleme - Rakibin tüm oyuncularını öldürdüğünüzde 1 sayı kazandığınız oyun türüdür.

  • Koruma - Her iki takımın, karşı takımın bölgesine götürmesi gereken bir aracı bulunur. Aracını ilk götüren takım kazanır!

  • Rekabet - Rekabetçi oyun türüdür. 

  • Patron Avı - Her iki takımında koruması gereken bir BOSS bulunur. Rakip takımın patronunu öldüren takım maçı kazanır.

  • Battle Royale - Devasa bir haritada 100 oyuncunun birbirini öldürmeye çalıştığı oyun türüdür.

  • Tokat - Oyundaki herkesin birbirini tokatlamaya çalıştığı bir oyun türüdür.

 

Bu oyun modları dışında, özel hafta ya da aylar için farklı oyun modları da yayınlanabilmektedir.

Zula Yapımcısı Kimdir?

Zula, Madbyte Games tarafından yapılmış bir oyundur. Oyunlara meraklı bir grup insanın bir araya gelmesiyle 2012 yılında kurulan şirket, ilk olarak Zula’yı geliştirmiştir ve 2013-2014 yıllarında geliştirme notları adı altında Youtube üzerinden videolar yayınlamıştır. Madbyte Games’in çalışanları, uzun yıllar boyunca farklı ve büyük oyun projelerinde beraber çalışmışlardır. 2012 yılında Madbyte Games’i hayata geçirmişlerdir ve Türkiye’nin ilk ve tek MMOFPS oyunu Zula’yı geliştirmişlerdir.

 

Madbyte Games’in geliştirdiği oyunlar şunlardır;

 

  • Zula

  • Zula Mobile

  • Zula Battle Royale

 

Orijinal PC versiyonu Zula’nın Türkler arasında çok sevilmesinin ardından, şirket diğer bölgelere de açılmış ve Zula özelinde yeni projeler geliştirilmeye başlanmıştır. Zula Mobile, 2019 yılında Unity oyun motoru ile geliştirilmiştir. PC versiyonuyla oldukça benzer olan oyun, yüksek kaliteli grafikler ve çoğunlukla kısa mesafeli çatışmalar içermektedir. Mobilde hızlı bir MMOFPS oyunu arayanların bir numaralı tercihidir.

 

Zula Kaç Yılında Piyasaya Çıkmıştır?

 

2015 yılında çıkış yapan Zula, Şubat 2015’te piyasaya sürülmüştür. Oyun Türkiye’de çok sevildikten ve popüler bir oyun olduktan sonra ilk olarak Brezilya’da yayımlanmıştır. Ardından Tayland, İran gibi ülkelere özel sunucular açılmıştır.  Zula oyununda, piyasaya sürüldüğünden bu yana çoğunlukla haziran aylarında büyük güncellemeler getirilmiştir. Bu güncellemeler sayesinde, oyun çok daha iyi yerlere gelmiş ve oyuncu sayısı da yükselmiştir.

 

Zula’ya sık sık iyileştirme güncellemeleri gelmektedir. En son yapılan güncelleme 16 Haziran 2021 tarihindedir ve bu güncellemede FPS sorunları, hediye alamama, metin olmadığı zaman şikâyet gönderememe gibi hatalar düzeltilmiştir.

 

Aynı zamanda, sınırsız susturma alan oyuncuların cezaları da affedilmiş, 2020 yılından bu yana oyuncu girmeyen klanlar da silinmiştir.

 

Zula karakterleri nelerdir?

 

Madbyte Games, Türkiye’deki popüler karakterleri ve olayları oyuna taşıyan bir ekiptir. Örneğin, “Cumali Koçovalı” karakterini Zula’da oynamak mümkündür. Zula’daki her bir karakterin ayrı ayrı hikayesi bulunmaktadır ve bunlar Zula dünyasını tamamlayan özelliklerdendir.

 

Oyundaki bazı karakterleri şöyle sıralayabiliriz:

 

  • Şamil Dudayev

  • Demir Erez

  • Cumali Koçavalı

  • Şahin Kılıç

  • Cengiz Kaya

  • Azad Kara

  • Zeynep Yılmaz

  • Ivan Vasilyev

  • Alonso Vargas

  • Yunus Şanlı

  • Eşref Dayı

  • David King

Zula 2021 Yılında Kaç Oyuncuya Ulaşmıştır?

Dünya üzerinde 100 farklı ülkede, 11 farklı dilde oynanmaya devam eden Zula’nın 2021 yılı için güncel bir oyuncu sayısı verisi bulunmamaktadır. Ancak 2020 yılı için verilen veriler yaklaşık olarak 28 milyon insanın bu oyunu oynadığı bize göstermektedir. Bu sayı bir yıl içerisinde ne kadar artmış tam anlamıyla bilmesek bile, 1-2 milyon kullanıcının daha Zula oyuncuları arasına katıldığını düşünmek mümkün.

 

Zula, Steam’de anlık olarak ortalama 500 oyuncu tarafından oynanmaktadır.

Zula Ücretli Midir?

Türk yapımı olan ve milyonlarca oyuncusu bulunan Zula, ücretsiz bir şekilde oynanabilen bir MMOFPS oyunudur. Yalnızca indirip kayıt olmanız yeterlidir. Ancak oyun içerisinde daha yüksek silahlar almak veya altın almak gerçek para karşılığındadır. Onun haricinde oynamanız için sizden hiçbir ücret talep edilmemektedir.

 

Zula’yı kendi sitesinden tamamen ücretsiz bir şekilde indirebilirsiniz.

Zula Oynayarak Para Kazanılır mı?

Zula oyununda kazandığınız hiçbir materyali pazar ya da benzeri bir yerde satmanız mümkün değildir. Oyun içinde kazandığınız herhangi bir şeyi, gerçek paraya çeviremezsiniz ancak Zula oyununda yeteneklerinizi sergileyerek para kazanabilirsiniz.

Zula oynayarak para kazanmanının birkaç yolu vardır.

 

Yayın açmak

 

Twitch, Facebook Gaming, Dlive, Nono Live gibi platformlar üzerinden Zula yayını açarak, oyunculardan gelecek abonelikler ve bağışlar sayesinde para kazanabilirsiniz. Bunun yanı sıra oynarken video kaydedip daha sonra Youtube kanalınız üzerinden paylaşabilirsiniz. Para kazanması açık bir kanala sahipseniz, kısa sürede iyi paralar kazanabilirsiniz.

 

Özel turnuvalara katılmak

 

Milyonlarca oyuncusu bulunan Zula’da, sürekli turnuvalar düzenlenmektedir. Düzenlenen her bir turnuva, para ödüllüdür. Zula oyununda turnuvalar genellikle takımlar için düzenlenmektedir. Siz de iyi bir takıma katılarak takımınızla beraber etkinliklere katılabilir ve turnuvayı kazanarak para kazanabilirsiniz.

Zula Hangi Yaş Aralıkları İçin Uygundur?

Zula, her kesime hitap edebilecek kadar fazla içeriğe sahip bir oyundur ancak oyunu oynamak için 15 yaşın üzerinde olmanız zorunludur.

 

15 yaşın haricinde herhangi bir engel bulunmamaktadır. 15 yaşını doldurmuş olan herkes, Zula oynayabilir.

Zula Nasıl İndirilir?

Zula’yı indirmek için iki seçeneğiniz bulunmaktadır. Bunlardan birincisi oyunu resmi sitesi üzerinden indirmektir.. Siteye girdiğiniz zaman sağ üstte bulunan “HEMEN İNDİR” yazısına tıklayıp indirdikten sonra kurulumunu yapmanız gerekmektedir.

Zula Anasayfası

 

İkinci seçeneğimiz ise steam üzerinden indirmektir. Steam’e girdikten sonra sağ tarafta bulunan ara kısmına Zula yazıp oyunu oyna demeniz yeterlidir. Oyun inmeye başlayıp kurulumunu yapacaktır. 

Zula Steam Üzerinden Oynama

Zula Oynamak İçin Sistem Gereksinimleri Nelerdir?

Zula oyununu oynamak için belirli sistem gereksinimlerine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu sistem gereksinimlerini karşılayan donanımlar Zula oyununun açılmasını sağlayacaktır.

Eğer siz de sisteminizin Zula Oyununu çalıştırıp çalıştırmayacağını bilmiyorsanız, sizin için hazırladığımız "Zula Sistem Gereksinimleri" adlı yazımıza bakabilirsiniz.

 

Zula Telefonda Oynanır mı?

Zula, ilk çıkış yaptığında yalnızca PC üzerinden oynanabilen bir oyundu. Daha sonra, 2019 yılında böyle bir fırsat sunuldu ve şu anda Zula, telefonlarda Zula Mobile olarak oynanabilir durumda. Google Play ve App Store’a Zula Mobile yazarak indirebilir ve hemen oynamaya başlayabilirsiniz. Zula Mobile hem Android hem de IOS işletim sistemlerinde oynanabilir. Android işletim sistemli cihazların 5.0 olan sürümlerinde rahatlıkla oynayabilirsiniz.

IOS (iPhone) telefonlarda ise 9.0 ve üzeri sürüm olması gerekmektedir. 9.0 ve üzeri sürümlerde rahatlıkla oyunu oynayabilirsiniz. Her iki işletim sisteminde de yaklaşık 1GB depolama alanına ihtiyacınız bulunmaktadır.

Zula Oyununun Konusu Nedir?

Zula oyunu yalnızca oynanışıyla değil, ilginç ve üzerine düşünülmüş hikayesiyle de oyuncuları etkisi altına alıyor. Yukarıda da anlattığımız gibi, her bir karakterin ayrı ayrı hikayeleri bulunuyor. Zula hikayesinde derinlere indiğimiz zaman, gerçekten dramatik bir hikayeyle karşı karşıya kalıyoruz. Oyunun hikayesi, Gladyo adıyla tanınan bir terör grubu ve bunlarla savaşa hazırlanan Zula Birliğini konu ediyor. 

 

Zula birliğinin içerisinde polisler ve ajanlar bulunuyor ve herkesin ortak amacı Gladyo örgütünü ortadan kaldırmak. İçlerinden biri olan “Demir” karakteri, Gladyo’nun aralarına sızar ve ajanlık yapmaya başlar. Bu olayın sonunda, Demir’in kimliği ortaya çıkar ve olaylar karışır. Gladyo’nun tek amacı, Zula birliğinden intikam almak hâline gelir. Oyunun konusu kısa özet olarak bu şekilde karşımıza çıkıyor. İntikam ve hırsın ön planda olduğu bu hikâye, daha eğlenceli ve anlamlı bir Zula zevki sunuyor oyuncularına. 

Zula Altın Nedir?

Zula Altın (ZA), Zula oyunlarında kullanabileceğiniz ve gerçek parayla satın alınabilen bir para birimidir.

 

Oyunda rakiplerinizden daha fazla kişiyi öldürmek, görevleri daha hızlı tamamlamak ve silahlarınızı beklemeden yükseltmek ya da daha iyi bir silahı doğrudan satın almak için Zula Altın (ZA) satın alabilir ve oyunu daha keyifli bir hâle getirebilirsiniz.

 

Zula Altın (ZA) sayesinde;

 

  • Silah satın alma

  • Silah yükseltme

  • Bomba alma

  • Karakter satın alma 

  • Karakterler için ekipman satın alma

 

Gibi birçok şeyi kolaylıkla yapabilirsiniz. Bu altınlar sayesinde rakiplerinizi geride bırakmanız oldukça kolay hâle gelecektir. Peki Zula Altın nasıl alınır?

Zula Altını Nasıl Alınır?

Zula Altın almak için doğrudan oyunda bulunan Altın e-pin penceresini kullanabilir ya da güvendiğiniz dijital kod satan sitelerden satın alabilirsiniz. eTail.com.tr Zula Altın (ZA) satın almak için en ideal dijital oyun platformlarından biridir.

Gamepad Nedir?
Gamepad, joystick ya da denetleyici(controller), parmakların (özellikle baş parmakların) girdi sağlamak için kullanıldığı, iki elle tutulan bir oyun d...
Valorant Nedir?
Valorant, League of Legends oyununun yapımcıları Riot Games tarafından geliştirilip yayınlanan bir free-to-play, çok oyunculu, birinci şahıs nişancı v...