Valorant Daha İyi Oynama Rehberi (2023) - Oyun Ek Bilgi - eTail Blog
Valorant Daha İyi Oynama

Riot Games, Valorant adlı yeni online FPS oyununu 2 Haziran 2020 tarihinde tüm dünyada erişime açtı. Öncesinde kapalı betada yayıncılar başta olmak üzere sınırlı bir oyuncu kitlesine açıktı. Bugün de “Valorant daha iyi nasıl oynanır” sorunuza 7 adımda cevap verdiğimiz bu yazımızda sizi öne taşıyacak taktiklerin yer aldığı bir liste hazırlamaya çalıştık.
 

 

VALORANT'ta kendimi nasıl geliştiririm?

VALORANT'ta kendinizi geliştirmek için sadece VALORANT oynamak gerekmiyor. Oyun dışında kendinizi geliştirmeniz, daha iyi refleksler edinmeniz ve tetik disiplininizi artırmanız açısından kullanabileceğiniz aim uygulamaları bulunmakta. Bunlardan bazıları ise şu şekilde:

  • Aim Lab
  • Aim Expert
  • Aim Hero
  • KovaaK's
  • Aimtastic

Sizler de bu üçüncü parti uygulamaları kullanarak daha iyi nişan alabilir ve rakiplerinizin üstesinden kolaylıkla gelebilirsiniz. Belirli aralıklarla bu uygulamalarda antrenmanlar yapmak zaman içerisinde nişan alma yeteneğinizi geliştirecektir.

Koşma, Yürü

Valorant’ta ajanlar koşarak ilerlerler ve haliyle ses çıkarırlar, bu nedenle yakındaki düşmanlar yerini kolayca öğrenebilir. Çıkan ayak sesinin duyulabileceği mesafe de mini haritada bir çember ile gösterilir. Haliyle Shift tuşuna basarak koşmak yerine yürüyebilirsin.

Yürümek daha yavaş ilerlemene sebep olsa da hem duyulmanı engeller, hem de daha isabetli atışlar yapmanı sağlar. Eğer etrafında düşman yoksa, düşman nerede olduğunu bilmiyorsa veya bir yere çabuk gitmen gerekmiyorsa her daim yürümen daha doğru bir tercih olacaktır. Öte yandan en hızlı şekilde ilerlemek için de eline bıçak alman gerekiyor.

Koşmadan Ateş Et

Valorant’ta koşarken ateş ettiğinde düşmanları vurma ihtimalin -eğer çok şanslı değilsen- oldukça zayıftır. Eğer koşu halindeyken bir düşman görürsen, ateş etmeden önce tamamen durmayı deneyebilirsin. Bu hamle sırasında nişan alman biraz zaman alabilir ama geçişe alıştıktan sonra çok daha iyi sonuçlar alacağın kesin.

Nişangâhın etrafındaki çemberin genişleyip daralması da isabet oranı konusunda sana ipucu verir. Çatışma sırasında durmak sana mantıklı gelmiyorsa yürümek de bir alternatif olabilir. Shift tuşuna basarak yürüme hızına geçtiğinde mermilerin isabet oranı -durma hali kadar olmasa da- bir hayli artar.

Valorant Koşmadan Ateş Et

Kredilerini Biriktir

Valorant’ta her tur öncesinde silah ve yetenek satın almak için kredi harcanır ancak harcama yaparken takımla birlikte hareket etmek gerekir. Örneğin takım arkadaşlarının silah alacak kredisi yokken tek başına silah alman, o turla beraber sonraki turları da riske atar. Bu tip durumlarda kredilerini sonraki turlara saklaman daha doğru olur.

Öte yandan hayatta kalınan her turda eldeki silahlar, yetenekler ve zırhlar korunur, hatta ölen düşmanların silahlarını alıp sonraki turlara taşımak da mümkündür. Kredi yönetimi konusunda içinde bulunacağın farklı durumlara göre takip edilebilecek senaryolar şöyle sıralanabilir:

  • Kredi Biriktirme Turu: Takımdaki herkes sonraki tur daha iyi silahlar almak için hiçbir şey satın almayıp kredi biriktirir. Bir ihtimal iyi bir tabanca ve bir adet yetenek alınabilir.
  • Tam Teçhizat Turu: Takımdaki herkes tam donanımlı hale gelmek için tüm kredisini harcar. Genelde saldırı ve keskin nişancı tüfeği tercih edilir, en iyi zırh alınır, tüm yetenekler doldurulur.
  • Zorunlu Teçhizat Turu: Tam teçhizat turu için yeterli kredi yoksa alınabilecek en iyi silahlar ve zırh alınır. Bu senaryo kredi biriktirmeyi bekleyecek zaman kalmadığında ve rakibin nispeten zayıf olduğu düşünüldüğünde uygulanır.
  • Kısmi Teçhizat Turu: Takımdaki bir ya da iki kişi tüm kredisini harcar ve herkesin tam teçhizat turunda yeterli krediye sahip olacağı öngörülür.

Zırh Satın Almayı Unutma

Ajanların yeteneklerini doğru kullanmak ya da silahlarla çok iyi nişan almak tabii ki önemli. Ancak çatışmalardan galip çıkmak için yeterli miktarda zırha sahip olmak da gerekiyor. Eğer yeterli krediye sahipsen ve sonraki turlar için kredi ekonomisini doğru yönetebiliyorsan, her turun başında mutlaka zırh almalısın.

Zırh almadan sahip olunan can 100’dür ve bu da bir / iki mermiyle sıfırlanabilir. Alınacak zırhlar ise iki tiptedir; ilki olan Hafif Kalkan 400 kredi karşılığında alınır ve 25 ek can verir, ikincisi Ağır Kalkan ise 1000 kredi karşılığında 50 can verir.

Nişangâhı Kafa Hizasında Tut

Mouse’u ne kadar az hareket ettirirsen, nişan alıp ateş etmen o kadar kolaylaşır ve hızlanır. İlerlerken nişangâhını her an düşmanın kafasının olması muhtemel yerlerde tutmalısın. Sadece Valorant’ta değil, benzer türdeki hemen hemen tüm oyunlarda oyuncular yere bakma eğilimindedirler.

Böyle bir bakış açısına sahipken karşına bir düşman çıktığında silahını kaldırman gerekir ki bu da büyük zaman kaybı demektir. Ancak bakış açını olması gerektiği seviyede ve düşmanın kafası hizasında sabitlersen bitirici atışı yapma ihtimalin artar.

Valorant Poligon

Poligon'da Antrenman Yap

Eğer aiminizi güçlendirmek ve ateş etmekle ilgili becerilerinizi geliştirmek istiyorsanız, Valorant’ın size sunduğu en büyük nimetlerden biri olan “Poligon”u kullanmaya özen gösterin. Eğer aiminizin yetersiz olduğunu düşünüyorsanız, günlük düzenli olarak dereceli maçlarınızdan önce 15-20 dakika Poligon’ da ısınabilir ve aiminizi güçlendirme yolunda ilerleyebilirsiniz.

Ölüm Kalım Savaşı

Eğer gün boyunca ilk kez bilgisayarı açıp Valorant’a girip hemen rekabete dayalı maç giriyorsanız, zaten gelişmeyi ve rütbe yükseltmeyi unutun. Çünkü ısınmadan oyuna girmek gerçekten yürek ister ve oldukça risklidir. Böyle bir riski almaktansa, dereceli maç öncesi 15-20 dakika Poligon’da ısındıktan sonra 2-3 ölüm kalım savaşı modu oynayıp kendinizi iyice ısındırıp oyuna hazırlayabilirsiniz.

Bu mod, oyuncuların kendilerini geliştirmelerine, silah oyun mekaniğini keskinleştirmelerine, yeni haritalar ve yetenekler öğrenmelerine yardımcı olmak için tasarlanmıştır. 9 dakika içerisinde 40 öldürmeye ulaşan ilk kişi galip olur.

Fakat amacınız öncelikle hemen 40 öldürmeye ulaşmak değil, bütün maç boyunca nişangâhı oyuncuların kafa hizasında tutarak oynamaya çalışmak olsun. Bu sayede “crosshair placement” dediğimiz olayı kendiniz geliştirebilirsiniz.
 

god-of-war-figurine

Valorant 600 VP VPoints

₺ 130,00

₺ 123,57

İletişim kurmaktan çekinme

İsterseniz dünyanın en iyi takımında oynayın, takım arkadaşlarınız dünyanın en iyi 4 oyuncusu olsun, maç anında kendi içerinizde düzgün iletişim kuramazsanız o maçı kaybetme ihtimaliniz çok yüksektir.

Yine aynı şekilde çok iyi oynamayan, hatırı sayılır aimleri olan ama takımca oyun içerisinde iletişimi mükemmel bir takımda bulunun, o maçı kazanma ihtimaliniz gerçekten yüksektir. İletişim, bir takım oyununda bir olmazsa olmazdır.

Hayatta da tüm işler böyledir. Takımca hareket etmezseniz yaptığınız bir işte hayal kırıklığına göre uğrayabilirsiniz. Valorant’ta da eğer iletişime açık bir oyuncu olur ve takımınızla olabildiğince iletişim kurarsanız, zafer kaçınılmaz olacaktır. Eğer kendinizi kapatır ve “tilt” olursanız, galibiyet o kadar uzak olacaktır.

Minecraft Komut Bloğu Kodları (2023)
Minecraft komut bloğu kodları, blog içerisine yazılacak ve bu şekilde çalıştırılacak olan kodları ifade eder. Minecraft oyununda bulunan komut bloğu, ...
League of Legends - Başlangıç Rehberi (2023)
League of Legends için kapsamlı başlangıç kılavuzumuza hoş geldiniz, bu kılavuzda LoL’ün nasıl oynandığına dair temel bilgileri ele alacağız....